cooking hacks
1.חימום פיצה במיקרו שנשארה מאתמול -מכירים שמחממים פיצה שנשארה מאתמול במיקרו והיא נהיית ספוגית ואומללה?...לא עוד..הטריק? מכניסים ביחד עם הפיצה למיקרו כוס מזכוכית עם מעט מים בתוכה (לא על הפיצה..לידה..) ומחממים-המים מונעים מהשארת אדים על בצק הפיצה ובכך היא לא הופכת לספוגית
2.עיבוד בצק פריך-אני מניחה שמי שמכין משתמש במעבד מזון חשמלי כלשהוא -הטיפ- לוקחים כמחצית מכמות החומרים היבשים של הבצק ומעבדים בפולסים במעבד המזון יחד עם החמאה (הכמויות שיש במתכון) לכדי פירורים, לאחר מכן מאחדים את המסות היבשות יחדיו מעט עד לעיסת בצק פריך ובצורה זו כאילו עיבדנו את כל החומרים היבשים עם הרטובים במעבד המזון מבלי לעשות כן במציאות (הטיפ טוב מ-2 סיבות : א.חוסך זמן עבודה עם מעבד המזון כאשר קיימת מסה גדולה ליצירת הבצק, ב. בצק פריך "לא אוהב" שמתעסקים איתו יותר מדי ולכן כמה שמעט עבודה עימו ייטב לו! בצורה זו, עבדנו עימו פחות מן הרגיל וכך מתקבל מרקם פריך יותר)
3."עבודה נקייה" -בתור מישהי ששונאת לכבס ולנקות ,הדרך היחידה שלמדתי לחסוך בזמן על הניקיונות הוא לעבוד עם שקיות ניילון (כאלה של הסופר שמכניסים אליהם מצרכים) והיא משמשת כשקית אשפה , כמו גם לעבוד עם סמרטוט ולנקות כמה שאפשר.כדי למנוע שפיכה של חומרים על הרצפה,משתדלת לעשות עבודת הכנת "סו שפית" - את כל המרכיבים שש לקצוץ אני עושה ראשית ושמה בקעריות נפרדות כך שאין הרבה לכלוך על השייש לנקות לאחר מכן וכמובן הכי חשוב , סינר! ומגבת בהישג יד לצורכי שטיפת ידיים.
עוד טיפ מעט מגוחך ,להכנת שניצלים ביתיים, כפפות לטקס..(מונע שאריות של קמח וביצים ופירורי לחם מתחת לאצבעות ועל הידיים ומאפשר לעבוד מבלי לשטוף ידיים כל שנייה)
4.כולנו מכירים את השמן המגעיל השרוף הזה שיש בתום הבישול -כדי להפטר ממנו בקלות -שומרת פחיות שימורים ריקות (שוטפת לאחר השימוש) בצורה זו כאשר מסיימים עם בישול שמן לוקחים את אחת הפחיות הישנות ומוזגים את השמן לתוכן (לאחר התקררות השמן! ) ואז נפטרים בקלות ממנו לפח (מבלי לשפוך אותו לצנרת ולהסתכן בזיהום הצנרת בגריז שנתקע בצינורות ולא יורד וגורם לסתימות לאחר מכן, כמו כן,במקום שתהיה את ה"נזילה" המוכרת משימוש של שפיכת שמן לשקיות וטפטופן עד לפח...נפתר כי משתמשים בפחית.)
טיפ נוסף בענין השמן במחבת,ניקיון טוב של שמן , (לאחר ששפכנו את שאריות השמן) שופכים מים רותחים (מרתיחה לצורך כך קומקום) והרבה סבון כלים לתוך המחבת ונותנים לה לנוח לבערך חצי שעה עד שאפקט הדטרגנט נכנס לפעולה וקל לנקות את המחבת.
5.טיפ לניקיון הקומקום! -מי כמוני יותר שונא את הריח שמסירי אבנית לקומקום משאירים ואת המחיר היקר שלהם (משתמשים פעמיים ונגמר הבקבוק בערך) -מלח לימון -מרתיחים קומקום מלא עד הסוף (עד למקסימום קיבולת הקומקום) ולאחר הרתיחה מכניסים שתי כפות מלאות ("בהריון") של מלח לימון ומשרים לחצי שעה -45 דקות. לאחר ההשריה מסתכלים ורואים שכל האבנית נעלמה ,שופכים את המים ומרתיחים עוד פעם אחת מים בלי כלום כדי להעלים שאריות טעם וריח.במידה והאבנית לא הוסרה לגמרי,יש לחזור שנית על הפעולה.כדי לשמור על הקומקום נקי מאבנית יש לבצע את הפרוצדורה אחת לשבוע (במידה ואתם צרכנים כבדים של המכשיר החשמלי הנ"ל) או אחת לשבועיים במידה ואין לכם הרבה שימוש במכשיר זה
6.שום - מכירים את זה שמשתמשים בכותש שום ואז נשאר בו מלא ג'יפה שלא יורדת בחורים של הכותש? , פתרון לאחר השימוש, השריית המכשיר במים חמימים לכמה דקות ובעזרת קיסם החורים מתנקים כמו קסם (עדיף מייד לאחר שימוש המכשיר כדי שהשום לא יידבק) -פתרון קל יותר ואפקטיבי יותר,לקנות כותש שום שמגיע עם חלק מפלסטיק מובנה או בצד שנכנס לכל החורים (נראה כמו מלא דוקרנים קטנים) שפותחים את החורים להקלת הניקיון.
7.שימוש חוזר בשאריות, לא פעם ולא פעמיים קורה שהפסטה שנשארה מלפני 4-5 ימים לא נאכלה במיוחד ,חבל לזרוק אחרי 4 ימים, שיטה-מיחזור השאריות ע"י יצירת "פשטידת אטריות" בתנור בתוספת של מעט אטריות נוספות חדשות להשלמת המנה במידה וצריך.
נשאר פירה? -מישהו רוצה פשטידת פירה/פשטידת רועים
בכל אופן היות ואני באה מבית דל תקציב ורווי יצירתיות ,תמיד מצאנו מה לעשות עם שאריות אפילו של שבוע כי אוכל היה יקר היינו צריכים לאלתר וזה פתרון בכלל לא רע!
8.אחד הטיפים-בבישול של ביצים קשות - לזרוק גפרור לסיר (שיצצוף על המים) הזרחן המשתחרר מראש הגפרור עוזר לתרכובות הכימיות המשתחררות מהביצים (תתפלאו בביצים יש הרבה מאוד חורים קטנים שמהם משתחרר האויר-מבנה שנועד לעזור לגוזלים לצאת מהביצה החוצה)
9.עוד טיפ-ביצה קשה מושלמת -ללא השכבה "הירוקה" המוכרת שנמצאת מסביב לביצה (היא תוצאה של תרכובת גופרית שמתרחשת בבישול) מכניסים את הביצים למים קרים,מביאים אותם לרתיחה ומייד בתום הרתיחה סוגרים את המים ואת המכסה של הסיר ונותנים לו לנוח 13 דקות ולאחר מכן מוציאים את הביצים.החום מהסיר יבשל את הביצים לשלמות ויצור אף חלמון קשה אך נימוח וללא השכבה הירוקה המוכרת לנו על הביצה.
סודות השפים של קנור