שאלה על סלט חצילים וגמבה,,

shron17

New member
שאלה על סלט חצילים וגמבה,,

השאלה שלי:
האם אפשר לאפות את פרוסות החצילים בתנור ,במקום לטגן אותם בשמן ?
האם זה לא יפגע בטעם הסופי של המתכון ?

וזה המתכון לחצילים וגמבה:

המצרכים הדרושים:
2 חצילים בגודל בינוני – לפרוס לפרוסות.
2 גרם מלח שולחן עדין - לפיזור על החצילים .
5 פלפלים מתוקים אדומים - לקלות בתנור.
5 שיני שום כתושות.
1/2 מלח - (כפית שטוחה)
כף חומץ טבעי 5%
1/2 לימון – סחוט למיץ.
שמן קנולה - 1/4 כוס - לטיגון החצילים.

אופן ההכנה :

לפרוס את החצילים, לפזר מלח ולהניח במסננת לחצי שעה להגרת נוזלים
לאפות את הגמבות בתנור ב- 180 מעלות , כחצי שעה,( להכניס לשקית ניילון ולסגור היטב. כשהפלפלים יתקררו ,
והקליפה תרד בקלות)

לטגן את החצילים ברבע כוס שמן קנולה,עד השחמה ולהניח על נייר סופג.

לקלוף את הקליפה של הגמבות ולהניח במסננת.

לחתוך לקוביות את הגמבות והחצילים, להכניס לקערה ,
לפזר מלח, להוסיף את החומץ, מיץ הלימון והשום
לערבב, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לספיגת הטעמים.
 
בהחלט ניתן לאפות את החציל במקום לטגן

יהיהקצת שינוי בטעם והיות ולטיגון יש טעמים משלו אך תקבלי סלט בריא יותר

לקלייה בתנור
יש להניח על נייר אפייה מוברש בשמן
לסדר את פרוסות החציל עליו ולהברישם קלות בשמן
לצלות בתנור חם 220-240 מעלות עד הזהבה
 

shron17

New member
קצת שינוי או שינוי גדול ?

רוצה שיהיה גם טעים .
 
למעלה