שאלה על סלט חצילים וגמבה,,
השאלה שלי:
האם אפשר לאפות את פרוסות החצילים בתנור ,במקום לטגן אותם בשמן ?
האם זה לא יפגע בטעם הסופי של המתכון ?
וזה המתכון לחצילים וגמבה:
המצרכים הדרושים:
2 חצילים בגודל בינוני – לפרוס לפרוסות.
2 גרם מלח שולחן עדין - לפיזור על החצילים .
5 פלפלים מתוקים אדומים - לקלות בתנור.
5 שיני שום כתושות.
1/2 מלח - (כפית שטוחה)
כף חומץ טבעי 5%
1/2 לימון – סחוט למיץ.
שמן קנולה - 1/4 כוס - לטיגון החצילים.
אופן ההכנה :
לפרוס את החצילים, לפזר מלח ולהניח במסננת לחצי שעה להגרת נוזלים
לאפות את הגמבות בתנור ב- 180 מעלות , כחצי שעה,( להכניס לשקית ניילון ולסגור היטב. כשהפלפלים יתקררו ,
והקליפה תרד בקלות)
לטגן את החצילים ברבע כוס שמן קנולה,עד השחמה ולהניח על נייר סופג.
לקלוף את הקליפה של הגמבות ולהניח במסננת.
לחתוך לקוביות את הגמבות והחצילים, להכניס לקערה ,
לפזר מלח, להוסיף את החומץ, מיץ הלימון והשום
לערבב, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לספיגת הטעמים.
השאלה שלי:
האם אפשר לאפות את פרוסות החצילים בתנור ,במקום לטגן אותם בשמן ?
האם זה לא יפגע בטעם הסופי של המתכון ?
וזה המתכון לחצילים וגמבה:
המצרכים הדרושים:
2 חצילים בגודל בינוני – לפרוס לפרוסות.
2 גרם מלח שולחן עדין - לפיזור על החצילים .
5 פלפלים מתוקים אדומים - לקלות בתנור.
5 שיני שום כתושות.
1/2 מלח - (כפית שטוחה)
כף חומץ טבעי 5%
1/2 לימון – סחוט למיץ.
שמן קנולה - 1/4 כוס - לטיגון החצילים.
אופן ההכנה :
לפרוס את החצילים, לפזר מלח ולהניח במסננת לחצי שעה להגרת נוזלים
לאפות את הגמבות בתנור ב- 180 מעלות , כחצי שעה,( להכניס לשקית ניילון ולסגור היטב. כשהפלפלים יתקררו ,
והקליפה תרד בקלות)
לטגן את החצילים ברבע כוס שמן קנולה,עד השחמה ולהניח על נייר סופג.
לקלוף את הקליפה של הגמבות ולהניח במסננת.
לחתוך לקוביות את הגמבות והחצילים, להכניס לקערה ,
לפזר מלח, להוסיף את החומץ, מיץ הלימון והשום
לערבב, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לספיגת הטעמים.