מתכוני לחמים קלים להכנה

מתכוני לחמים קלים להכנה


אשמח לקבל מתכונים ללחמים קלים להכנה-ללא צורך באופה לחם.

בתמורה אני אביא מתכון מצוין של פוקצ'ות שממש עכשיו נאפות בתנורי:

1 ק"ג קמח רגיל
1 שקית "שמרית"
6 כפיות של שמן זית
4-5 כוסות מים פושרים-עד שהבצק נהיה אחיד.
2 כפות דבש

אחרי שלשים את כל החומרים האלה מוסיפים מלח ולשים עוד כ-2 דקות.

מתפיחים במשך שעה, יוצרים פוקצ'ות לפי הגודל והצורה שמעוניינים בהם,צובטים את הפוקצ'ות ויוצרים כמה גומות בתוך הבצק ומוזגים מעל שמן זית וכל תוספת שרוצים-אני עשיתי עם שמן זית ורוזמרין עם מעט מלח גס.

20-25 דקות בתנור על 200 מעלות ויש פוקצ'ות מדהימות!

מחכה בקוצר רוח למתכוני הלחמים שלכם
 

tch111

New member
מתכון דו שימושי לחם/לחמניות

לחם כפרי לבן
עפ"י אבנר לסקין
http://www.nrg.co.il/online/55/ART1/860/653.html

מצרכים:
320 מ"ל מים קרים
15 גר' שמרים טריים
500 גר' קמח שטיבל 2
12 גר' מלח

אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר שמים מים, שמרים והקמח, ומפעילים במהירות לישה 3 דקות.
2. מוסיפים את המלח, וממשיכים במהירות לישה 7 דקות נוספות.
3. לאחר הלישה מעבירים את הבצק לקערה מקומחת ומכסים בניילון נצמד את הקערה.
4. מניחים בצד לשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. לאחר שעה מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים אותו לשתי חתיכות שוות.
6. על גבי משטח העבודה מגלגלים כל חתיכה לכדור, ומשאירים אותו על גבי משטח העבודה 5 דקות.
7. מגלגלים את הכדור לגליל ומניחים אותו על גבי מגש שעליו מונחת מגבת מטבח מקומחת היטב.
8. את המגש מניחים בצד לתפיחה של שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
9. מחממים תנור ל-250 מעלות במצב חום עליון וחום תחתון (אם יש לכם אבן אפייה, את האבן מכניסים לתנור על גבי רשת אפייה בחלק התחתון של התנור).
10. מכניסים את הבצק התפוח לתנור החם בעזרת מרדה או מגש שטוח.
11. הפעולה מתבצעת בעזרת החלקה עדינה ישירות על האבן. אופים 10 דקות בחום של 250 מעלות.
12. מורידים את טמפרטורת התנור ל- 220 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות.
13. את הלחם המוכן מניחים על גבי רשת צינון ל - 30 דקות לפני שמגישים.

להכנת לחמניות (תוספות שלי):

1. מחלקים את הבצק ל 8-9 כדורים מניחים למנוחה כ 5 דקות, ואז יוצרים את צורת הלחמניה הרצויה, (בעדינות על מנת לא להוציא גזי תפיחה).
2. מניחים לתפיחה חוזרת של כ 45 דקות, על גבי משטח מקומח היטב.
3. בעזרת מרדה מקומח קלות מעבירים את הלחמניות בעדינות לתבנית (אין צורך בניר אפייה).
4. ולתנור מחומם מראש בטמפ' של 250 מעלות אופים כ 10 דקות, ו 15 דקות בטמפרטורה של 220 מעלות.
5. צינון כמו הלחם על רשת צינון.
 
בבקשה גם מתכונים ללא שמרים.

ואנא אל תפנו לבלוג כי לבלוגים אני לא נכנסת.
 

tch111

New member
במקום להודות את באה בטענות?!

אני לא חייבתי אותך להכנס לבלוג, הבלוג הוא לא שלי אלא המקור של המתכון, כך זה שמור אצלי במחשב, ברשותך.
 
tch111 , מי בא אלייך בכלל בטענות, המתכון שלך

בכלל לא רצוי אצלי, אני רוצה מתכונים בלי שמרים
והודעתי שאני לא נכנסת לבלוגים.

איפה יש לך בעיה עם זה.

זכותי לא לרצות להכנס לבלוגים , לא לשלך ולא
לאחרים.
 

tch111

New member
היות וההתפחה נעשית על משטח מקומח

כך אני עשיתי, את כמובן יכולה לנסות אחרת, איני חושב שיגרם נזק ללחמניות.
 

נוRית

New member
אתה כבר קצת מכיר אותי, אני חושבת

ואם אכן כך הוא - הרי שמן הסתם כבר הבנת שאני אוהבת קיצורי דרך, וכמה שפחות כלים מלוכלכים והתעסקויות מיותרות


אי לכך ובהתאם לזאת - אני מעדיפה להתפיח ישר בתבנית (על קמח או ישירות על נייר אפיה).
נראה לי גם שבדרך זאת יש פחות סכנה לפגוע בצורת הלחמניה בעת העברתה ממשטח ההתפחה לתבנית..
 

tch111

New member
את יודעת מה את צודקת

אני עושה זאת על משטח העבודה כשהוא מקומח מעוד סיבה.
כשאני מכין לחם או לחמניות במתכון הזה אני מכין מכשני קילו קמח בנגלות של חצי קילו, ואז כמובן שאין לי מספיק תבניות להניח ישירות להתפחה.
כן,יש צורך להעביר את הלחמניות בזהירות, אולם אחרי אימון קצר הפכתי לאומן בזה.
שבת שלום לך, חמודה.
 
למעלה