צריכה עזרה דחופה עם קוואקר

roza witch

New member
צריכה עזרה דחופה עם קוואקר

היי אני לא ממש אפיתי אי- פעם אבל אני רוצה לאפות עוגה ולהשתמש בקוואקר במקום בקמח.
אם יש למישהו ניסיון עם שיבולת שועל ויכול לעזור לי פה......

קוואקר מגיב כמו קמח? או שצריך להוסיף משהו נוסף?
או אם כדאי לתחון את הקוואקר או להשאיר אותו כמו שהו (קוואקר דק)?

אין לי מתכון מסויים שאני מתכננת עליו אז אם מישהו מכיר מתכון לעוגה עם קוואקר משהו אוורירי ולא מסובך, שמתאים לעוגת יום הולדת?! (העדפה למשהו שוקולדי
)
 

nirity1

New member
קוואקר לא מסתדר לי

עם אוורירי.
למה דווקא קוואקר ולא קמח ? האם יש מגבלות תזונתיות ?
 

nirity1

New member
אמממ

אני מוסיפה אותו לקראמבל או לעוגיות. אני לא יודעת לגבי עוגת שוקולד.
אם בא לך אני אתן לך מתכון לעוגיות קוואקר עם שוקולד
 

nirity1

New member
אולי יגיעו מומחי אפייה יותר גדולים ממני

אבל לפי דעתי אם תנסי לעשות עוגה מקוואקר זה יצא די מגעיל.
יש גם פורום קינוחים - אולי שם יהיו לך תשובות
אני בכל אופן הייתי קונה קמח ושומרת את הקאווקר לדברים אחרים...
 

McBrownie

New member
קוואקר לא מגיב כמו קמח וגם נאפה [ומתבשל]

בזמנים שונים.

את יכולה לטחון את הקוואקר במטחנת-קמח [תעשייתית] ואז יהיה לך משהו כמו קמח שיבולת שועל. אבל לא נראה לי שיש לך מטחנת קמח תעשייתית :)

אולי פשוט תכיני גרנולה?
 

roza witch

New member
תוכל להסביר יותר את ההבדל

כלומר במה הוא מתבטה? יותר יבש, סופג יותר , סופג פחות, לא תופח? איך אני יכולה לחסות על ההבדל?

ויש לי צורך שזו תיהיה עוגה ולא עוגיות יש לי שלושה ימי הולדת השבוע!
 

McBrownie

New member
ההבדל מתבטא במגוון דברים.

קוואקר הוא פחות מעובד מקמח. בגדול, ככל שדבר מעובד יותר - הוא סופג יותר נוזלים ומתבשל מהר יותר.
קוואקר גם מעובד בצורה שונה. בד"כ "מגהצים" את הקוואקר. אם הקוואקר הוא מהיר הכנה הוא גם מעובד אחרי זה [נראה לי טוחנים אותו גס] ואם הוא אינסטנט הוא מעובד עוד יותר [ונראה לי טוחנים דק]. בגלל זה קוואקר אינסטסט מתבשל בצ'יק, ושיבולת שועל מלאה מתבשלת יחסית לאט.
רמת הסיבים [שסופחים נוזלים] ורמת החלבון [שמשפיע על המרקם- את רוצה עוגה רכה או קשה?] שונה בקמח ובקוואקרים.
קמח לא תופח מעצמו, אלא בשילוב עם אוויר/חומרים כימיים.

המרקם שקוואקר מקבל באפייה/בישול הוא די.. צ'ואי כזה. לעיס.
אני כמעט ולא שמעתי על עוגות עם קוואקר [יש עוגה מסורתית בארה"ב שנקראת oatmeal snack cake שלא נראית הכי אטרקטיבית, וגם בה יש קמח רגיל].
לדעתי כדאי לך לוותר על הרעיון להחליף קמח בקוואקר.
אם את ממש צריכה להיפטר מהקוואקר [פסח?] אולי תנסי לקפל לתוך מאפינס, לפני האפייה, גרנולה שכבר הכנת מראש? [לא קוואקר 'חי'! בתוך העוגה הוא יקבל מלא לחות ויהפוך את המרקם שלו לזוועה לעיסה].
 

McBrownie

New member
אין בעד מה. שימי לב שהעוגה הזו היא לא

עוגה קלאסית ליום הולדת. לעוגות אינגליש יותר 'תמיכה' מעוגות עגולות. גם אם תביטי בתוך העוגה תבחיני בפירורים עבים, ולא דקים. בכל אופן אני מפציר בך לבצע עוגת ניסיון ולא לעשות ישר עוגה גדולה [או חלילה, 3 עוגות..].

בהצלחה!
 
למעלה