שאלות לסופ"ש

  • פותח הנושא ira m
  • פורסם בתאריך

sivosh

New member
המלצה למתכון למרק תירס

מצאתי כל מיני מתכונים אבל עוד לא מצאתי את ה"אחד"
אם יש לכן המלצות..
תודה
 

nirity1

New member
מרק תירס

הבת שלי מאוד אוהבת את המרק הזה :

בסיר גדול לבשל 2 כוסות תירס קפוא במשך 10 דקות
להוסיף אבקת מרק עוף
כף קורנפלור ( כדאי להמיס אותה קצת במים חמים בכוס נפרדת כדי שלא יהיו גושים )
להוסיף כף רוטב סוייה
לטחון במוט בלנדר
אם רוצים אפשר לטפטף חלבון של ביצה כדי ליצור עננים של ביצה במרק
 

noahanoon

New member
מרק תירס מהיר

זה לא מרק תירס אמיתי, אבל אצלי מאוד אוהבים אותו
 

נוRית

New member
תלוי מה הטעם הרצוי לך

אני מכינה כך:

קופסת שימורי תירס, עם חלק מהנוזלים + מים - להרתיח.
להוסיף מעט אבקת מרק עוף, לפי הטעם,
לטחון מעט את התירס בבלנדר מוט.
לטעם "סיני" אפשר להוסיף כמה טיפות של רוטב סויה ובעיקר - שומשום.
לגיוון - ביצה טרופה שמזלפים למרק הרותח ליצירת "עננים" של ביצה, ו/או נבטים סיניים (אלה הלבנים, העבים) שאותם מכניסים למרק לבערך דקה (רק לריכוך קל).
 
מחפשת רעיונות לרוטב

התכנון הוא להכין שניצלי תירס + דוחן עם רוטב. איזה רוטב כדאי לדוחן שלא יהיה יבשושי? (ולא רוטב עגבניות). אגב, את הנ"ל צריכה לאכול גם ילדה קטנה, כך שמשהו כמו פסטו או משהו כזה לא ילך.... (אה כן, רוטב ללא בשר/עוף)

תודה מראש
 

yy85

New member
חדשה פה, אשמח לעזרתכם עם עוגת שמרים

קניתי היום קמח שמרים של אוסם. אין לי שום נסיון עם עוגות שמרים, תכננתי להכין רוגעלך, אבל פתאום מתחשק לי לנסות.
תהיתי אם יש לכם מתכון הכי קליל שיש לעוגת שמרים עם הקמח האמור??
זה צריך להיות מתכון למאותגרים חחח כי עד עכשיו עשיתי רק עוגות בחושות בחיי.

תודה רבה וסופ"ש נעים :))
 

אזרח י

New member
יש למישהוא אולי מתכון מעניין ללחם?

לא משהוא ספציפי, אבל לא סתם לחם משעמם....
 

raya

Well-known member
הלחם שאני מכינה כל שבועיים (בערך).... לפי מתכון של סמדר זורע ברמק.
יש קישור ומעתיקה גם לכאן.
נראה אלי מסובך - אבל זה ממש לא כך.
בתמונה המצורפת פרוסות הלחם ובמרכז לחם טחינה .

מאת: סמדר
תאריך: 18/12/2004 שעה: 18:06
לחם השבת: לחם דגנים וגרעינים
שום דבר לא חסר ללחם הזה: יש לו שם ציורי ומושך. הוא יפה וחתיך. הוא עשיר ומזין. יש לו קרום פריך עם כל מיני גרעינים קלויים ונגיסים. הוא טעיםםםםםםםםם.... אפשר לרוץ איתו, לקפוץ איתו. אפשר לעשות לידו גם לחם שאור שיפון, והוא לא יתלונן... או חלות... אפשר לאכול אותו בלי כלום, אבל הכי כדאי - עם בוחטה חמאה ככה, כרגיל. כמו שאנחנו אוהבים. אפשר להוסיף זית. או עגבניית שרי. או גבינה. או מה. אבל בחיי שזה ממש לא הכרחי. גם לבדו יש לו זכות קיום משלו. על הלחם לבדו יחיה האדם. כלומר, הבת אדם הזאת, כלומר: אני.

בתיאבון ושבוע טוב לכל.

מתכון: לחם דגנים וגרעינים

רכיבים:
סטרטר:
1 כוס קמח לחם לבן (1 כוס = 140 גרם)
1 כוס קמח מלא
30 גרם שמרים טריים או ½ 1 כף שמרים יבשים (כפית מידה של מטרנה = 11 גרם)
½ 1 כוס מים פושרים (360 מ"ל מים )

בצק:
¾ כוס מים פושרים (180 מ"ל)
2 כפות סוכר דמררה בהיר
½ כוס קמח מלא (70 גרם)
½ 3 - 3 כוסות קמח לחם לבן (420-490 גרם)
2 כפות גרעיני דוחן - לא שמה במקום המרכיבים שאני לא שמה, אני מוסיפה כ-3 כפות של נבט חיטה, סובין שיבולת שועל
2 כפות גרעיני חיטה - לא שמה לאחרונה הוספתי גם פסיליום שקבלתי מהבן שלי וכף עד 2 אבקת חלב אמיתית.
1/3 כוס גרעיני חמניות - לא שמה
1/3 כוס פתיתי שבולת שועל (קוואקר)
1 כף זרעוני פשתן לא טחונים - (כ-3 כפות זרעי פשתן טחונים בזמן ההכנה)
1 כף מלח

לציפוי:
2 כפות זרעוני פשתן
2 כפות פתיתי שבולת שועל שמה רק שיבולת שועל = קואקר
2 כפות גרעיני חמניות

אופן הכנה:
לבשל בסיר קטן את הדוחן והחיטה עד שיתרככו אך לא יתפוררו לגמרי. לסנן מהמים ולצנן. (לא עושה את זה)

סטרטר: להמיס את השמרים בכוס וחצי מים ולהוסיף כוס קמח מלא וכוס קמח לחם לבן. לערבב לעיסה חלקה, לכסות את הקערה ולהשהות כ-30-40 דקות לתסיסה.

בצק: להמיס את הסוכר ב-¾ כוס מים פושרים ולהוסיף לסטרטר שתפח. להוסיף גם חצי כוס קמח מלא ו-3 כוסות מהקמח הלבן. להוסיף את זרעי החמניות, פתיתי שבולת שועל, זרעוני פשתן ואת הדוחן והחיטה המבושלים והמקוררים. לבסוף, להוסיף את המלח ולעבד את כל החומרים לבצק אחיד ומעט דביק. ללוש את הבצק על משטח מקומח קלות כ-10 דקות עד שיהפוך לגמיש ורך. אם הבצק דביק מדי ללישה נוחה - להוסיף עוד קמח לבן, עד כחצי כוס. בהמשך הלישה הבצק נעשה פחות דביק.
לקמח מעט את הבצק ולשים אותו בקערה נקיה, לכסות בניילון נצמד ולהשהות לתפיחה עד הכפלת הנפח, כשעה.
להוציא אוויר מהבצק שתפח ולחלק אותו ל-2 חלקים שווים.
ליצור מכל חלק ככר מאורכת ומהודקת.
לערבב את כל גרעיני הציפוי ביחד ולפזר אותם על משטח עבודה נקי. לגלגל את הככרות בתוך הגרעינים תוך הידוק קל, כך שהגרעינים יצמדו לבצק. להניח את הככרות ב-2 תבניות ככר באורך 25 ס"מ, משומנות קלות. לכסות את התבניות בניילון נצמד ולהשהות לתפיחה עד הכפלת הנפח, כ-45 דקות בטמפרטורת החדר.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200°, כ-40 דקות, עד שהככרות ישחימו וייעשו קלות במשקלן.
להוציא את התבניות מהתנור, להוציא את הככרות מהתבניות ולצנן אותן על רשת.

הערות:
כמות: 2 ככרות

מקור המתכון: עצמי - סמדר מוואלה

את הסוכר אני מוסיפה לתערובות הקמח והחומרים היבשים שבקערת המיקסר.
מהכמות הזו יש לי 2 כיכרות בתבניות סיליקון בגודל 5*13*24 ו- 5*11*23
כאשר אני מכינה כמות וחצי - תבנית נוספת בגודל 5*11*20


רעיה
כתובות אינטרנט מצורפות:
1.לחם בריאות
 
למעלה