גפילטה פיש

טוני 84, הנה מתכון לגפילטע פיש.

חצי קילו גדים טרונים (החומר הטחון 1/2 קילו)

כפית שטוחה פלפל לבן

כפית שטוחה מלח

2 כפות סוכר או ממתיק שווה ערך (למי שאוהב מתוק, למי שלא יכול להפחית)

3 כפות קמח מצה

ביצה אחת או 2 ביצים

בצל גדול מגורד על פומפיה.

לערבב היטט ולתת לנוח חצי שעה.

בסיר רחב להרתיח 3 כוסות מים עם 2-3 גזרים חתוכים לעגולים, בצל גדול
פרוס לפרוסות עם הקליפה כף וחצי סוכק, חצי כפית פלפל שחור , חצי כפית מלח.

כאשר רותי לעשות קציצות מהעיסה ולהכניס לתוך המים הרותחים, להנמיך את
האש ולבשל בערך שעה, לטעום את המים ולתקן טעמים.

אם רוצים כמות יותר גדלה, מכפילים כמויות.

בהצלחה.
 

tch111

New member
הא(ע)רה קלה, המתכון שלך נראה מעולה הטעות היא

בשם.
גפילטעפיש ביידיש פרושו דג ממולא, בטעות הרוב מכנים את הקציצות במתכון שלך כך.
בגפילטעפיש אמיתי, את תערובת הדגים כמו במתכון שלך ממלאים בתוך דג קרפיון הפרוס לפרוסות, את הראש והזנב משאירים שלמים.
 

טוני84

New member
גפילטה פיש

שלום,האם יש למישהו מתכון אוטנטי פולני?
תודה
 
למעלה