והתוספת עדשים שחורות ובורגול
רכיבי המתכון: 250 גרם עדשים שחורות או ירוקות 250 גרם בורגול גס מושרה במים חמים כ-30 דקות ומסונן היטב 4 בצלי שלוט קצוצים 2 שיני שום קצוצות מיץ מלימון אחד גרידת לימון מלימון אחד 3 עגבניות חתוכות לקוביות ללא הגרעינים 1/2 זר פטרוזיליה קצוצה 1/4 זר כוסברה קצוצה 3 בצלים ירוקים קצוצים 1/4 כוס שמן זית 1/2 כפית כמון 1/2 כפית פלפל שחור 1 כפית מלח אופן ההכנה: מבשלים את העדשים במים רותחים עד להתרככותן.מחממים מחבת את משמן הזית, מוסיפים את העגבניות והשום ומקפיצים מספר דקות עד שהעגבניות מתרככות מעט מוסיפים את העדשים, הבורגול, גרידת הלימון, מיץ הלימון, כמון, מלח ופלפל מערבבים היטב. מסירים מהאש, מוסיפים את עשבי התבלין ושני סוגי הבצל, . מגישים בתוספת פלחי לימון. בתאבון