מה בטפרית שלכם לסוף שבוע זה אצלינו

שביק

New member
לא סופי:- סלט ירקות "חיים", סלט

טאבולה לבנוני, מרק עוף עם אטריות/שקדי מרק למעוניינים, עוף בתנור + תפוחי אדמה אפויים מעולים. כרובית מבושלת ואפויה, ואולי:- שניצלים רגילים או קציצות עוף מבושלות ברוטב מלוח חמצמץ. ייתכנו שינויים קלים.
 

ady18

Well-known member
אצלי

מרק פטריות קציצות אנטריקוט חיים כהן עוף עם בצלים ויין אדום אהרוני תוספות: פסטה ברוטב עגבניות עם בזילקום אורז לבן סלטים: ביצים ברוקלי בשמן זית ולימון חצילים בעגבניות חומוס ביתי גוואקמלי ערב שישי: פסטה עם אספרגוס מתוקים: עוגת ביסווקטים עם גנאש -ביג'אק עוגת וניל קארין גורן
 

pirge

New member
סופ"ש שלנו (כל המתכונים באתר שלי)

קציצות דגים אפויות ברוטב עגבניות לימוני קוגל תפוחי אדמה מרק קרופניק סלט נלסון סלט ברוקולי טרי - ללא בישול בוואריה מרשמלו עוגת רסק תפוחים עם קצף ופירורי בצק עוגת מוס שוקולד אפויה הכנות בכיף, ושבת טעימה לכולם
 

omer66721

New member
בסוף הלכתי על מרק בשר תימני

והיום בבוקר מצאתי בשוק נתח קצבים אז אכלנו חלק ממנו כקרפאצו וחלק כסטייקים על מחבת ביחד עם אורז ופלפלים מוקפצים בארבעה צבעים
 

חקלאית

New member
ואצלנו....

מנה ראשונה : מרק גריסי פנינה \ מרק עוף מנה עיקרית : כדורי בשר ברוטב עגבניות חזה עוף ברוטב פטריות עוף בתנור תוספות: אורז לבו ותפוחי אדמה מהתנור סלטים: כמובן סלט עגבניות חי פלפלים קלויים גזר מבושל חריף כרוב או חסה... קינוח: עדיין לא ברור...עוגת שמרים או מוס או סתם סלט פירות תלוי בכוח תמונת בטוח לא יהיו אבל הרבה שמחה וכייף כשכולם נפגשים ליד השולחן של שישי שבת שקטה ובטוחה [ אנחנו גרים בעוטף עזה ]
 

miyoos

New member
השבת שלנו

ערב שבת: סלטים מרק עוף אורז לבן לילדים שניצלים בייתים מחזה עוף לילדים שניצלים בפירורי לחם מבשר למבוגרים אותו נתח בשר שנחתך דק ממולא באורז חמוציות ושקדים במירנדה גם למבוגרים שבת צהריים: סלטים עוף עם לימון ורוזמרין קוגל תפו"א מוקפץ של נודלס וירקות שבת שלום
 

רבקה6

New member
כמעט סגור אבל פתוח לשינויים:

להערב: שניצלים או חזה עוף ממולא קוגל של פירגה (תודה!!!) קציצות בקר+הודו ברוטב אדום אורז סלטים חלה (כבר הולכת להכין...) למחר: צלי בקר עם ירקות אורז (נו מה? ארוחה בלי אורז אצלנו לא נחשבת ארוחה...) סלטים להיום בצהריים: מרק עדשים עם עצמות בקר. עוגה ועוגיות זה בכלל לא חלק מתפריט...זה חלק מהחיים! ר/
 
אצלינו + דרושים...

מנה ראשונה- מרק כרובית עם קרוטונים(מנסה פעם ראשונה) מנה עיקרית- בקר בבירה עם ירקות שורש, תוספת (כאן יתקבלו בשמחה רעיונות אינם אורז), סלט ירקות לקנוח- גם כאן יתקבלו בשמחה רעיונות
 
וואי וואי אני יושבת בעבודה

מלאת רירררררררררררר!! נשמע כל כך טעים וטוב התפריט הזה!
 

Maldini Girl

New member
ארוחה מקסיקנית

מרק עגבניות סלט קטניות- חומוס ושעועית סלסה גוואקמולי וכל אלו יחד עם נאצ'וס. טורטיות ולמילוי- מילוי צמחוני עם תירס ושעועית פרגיות עם תירס גמדי בשר טחון עם בצל
 

צלשף

New member
כמו שהבטחתי מחזיר חוב מתכון לאפה בצק במילוי

כבדים טחולים ובצל מקורמל רכיבי המתכון: 8 תבניות חד פעמיות אישיות 8 עיגולי בצק עלים לריפוד התבנית 8 עיגולי בצק עלים לכיסוי הפאי למילוי: 6 כבדי עוף חתוכים לחתיכות קטנות 250 גרם טחול עוף 250 גרם פרגיות עוף חתוכות לחתיכות קטנות 2 בצלים גדולים חתוכים לחצאי ירח 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1 ביצה טרופה שומשום לקישוט אופן ההכנה: לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הפרגיות לטיגון של כ-3 דקות ולהוסיף את הטחולים להמשך טיגון נוסף של 3 דקות ואח"כ להוסיף את הכבדים, להמשיך לטגן עוד כ-2 דקות לתבל לערבב ולכבות את האש, לצנן היטב את התערובת. לרפד את התבניות האישיות בבצק העלים, לצקת מן התערובת לכל תבניות עד למילוי התבניות, לסגור את התבניות בעיגול הבצק ולחורר במרכזו חור לאדים, למרוח בביצה ולפזר מן השומשום, להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ולאפות כ-25 דקות או עד הזהבת הבצק. בתאבון
 

צלשף

New member
מתכון ותמונה למותן (סינטה) חזיר בציפוי דבש

שלושה פלפים וגרגרי חרדל רכיבי המתכון: 2 ק"ג נתח שלם של מותן חזיר (סינטה) עם מעט שומן מעל 2 כפות דבש 1 כף גרגרי פלפל אדום 1 כף גרגרי פלפל שחור 1/2 כפית צ'ילי גרוס לגרוס את שלושת סוגי הפלפלים יחד לתערובת הפלפלים צריכים להיות גרוסים גס 1 כף גרגרי חרדל 1 כפית אבקת שום 1 כפית מלח אופן ההכנה: למרוח את נתח הבשר בדבש סביב, להוסיף לפלפלים את גרגרי החרדל השום והמלח לערבב ולצפות את הנתח סביב, לחמם תנור ל-160 מעלות ולאפות את הבשר 55 דקות, להוציא מהתנור לתת לבשר לנוח כ-10 דקות לפני שפורסים ומגישים. בתאבון.
 

צלשף

New member
והתוספת עדשים שחורות ובורגול

רכיבי המתכון: 250 גרם עדשים שחורות או ירוקות 250 גרם בורגול גס מושרה במים חמים כ-30 דקות ומסונן היטב 4 בצלי שלוט קצוצים 2 שיני שום קצוצות מיץ מלימון אחד גרידת לימון מלימון אחד 3 עגבניות חתוכות לקוביות ללא הגרעינים 1/2 זר פטרוזיליה קצוצה 1/4 זר כוסברה קצוצה 3 בצלים ירוקים קצוצים 1/4 כוס שמן זית 1/2 כפית כמון 1/2 כפית פלפל שחור 1 כפית מלח אופן ההכנה: מבשלים את העדשים במים רותחים עד להתרככותן.מחממים מחבת את משמן הזית, מוסיפים את העגבניות והשום ומקפיצים מספר דקות עד שהעגבניות מתרככות מעט מוסיפים את העדשים, הבורגול, גרידת הלימון, מיץ הלימון, כמון, מלח ופלפל מערבבים היטב. מסירים מהאש, מוסיפים את עשבי התבלין ושני סוגי הבצל, . מגישים בתוספת פלחי לימון. בתאבון
 
למעלה