מה בטפרית שלכם לסוף שבוע זה אצלינו

צלשף

New member
מה בטפרית שלכם לסוף שבוע זה אצלינו

למנה ראשונה: מאפה בצק עלים אישי במילוי כבדים וטחולים של עוף על בצל מקורמל. למנה עיקרית: סינטה חזיר בציפוי דבש גרגרי חרדל ושלושה פלפלים. תוספות: סלט עדשים שחורות ובורגול חם בתוספת עגבניות פטרוזיליה וכוסברה בתיבול לימון. סלט חסה שמיר בצל ושום. כרוב אדום במיונז. כמו כן נכין לחם כפרי בתבנית לקינוח: מאפיס שוקולד בננה בתוספת הפתעה בפנים של פרוסות בננה מקורמלות. להיום הכנתי כבר אתמול מרק ירכי עוף ורגל בקר תימני . יש סחוג וחילבה תוצרת הבית, פיתות חמות יגיעו בהמשך, כך שאנחנו מסודרים המינוס היחידי שאוכלים בשעה חמש וחצי בערך. מתכונים ותמונות מחר לאחר שהצלם. למי שרוצה מתכון להכנה כבר למחר יכול לבקש והשמח לתת כבר היום. סוף שבוע נעים.
 

night mistress

New member
יש לך אח רווק בן 30 ככה עם חיבה לבישול?


גם אני רוצה שהחצי שאמצא יבשל כל יום תפריטים מפוארים ומעוררי תאבון כאלה ! נשמע נפלא!
 

RamiSun

New member
ממממ...

שישי מרק קרפניק פתיתים אפויים קבב רומני בתנור( ניסוי ......) שבת חמין בשרי עם קוגל
 

polegra

New member
עוד טרם התגבש לו תפריט סופי..מה שכן

בטוח יהיה: מרק קישואים על בסיס חלב שהוזמן ספציפית עוף בתנור פשטידת ברוקולי כרובית אפויה בשמנת חמוצה סטייק חזה עוף ברוטב מתוק חריף אורז אפוי עם גזר וצרור ירוקים ונראה איזה דג יביאו לי היום מהקניות....רוצה איזה נתח גדול ויפה לאפות בתנור עם עגבניות שום ובצל וברור לי שאחרי כל זה הילדים יבקשו שניצל תירס...חחחחחחח
 

polegra

New member
זה לא מתכון מסודר...יותר לפי המצרכים שיש לי

בבית :) אני שמה חזה עוף במרדינה עם בסיס משתנה לפי מה שיש בבית שמה קטשופ/ רסק עגבניות בנדיבות רוטב סויה רוטב צילי מתוק או אם יש לי אז דבש ושבבי צילי שאני מעדיפה מלח פלפל גרוס - יש כזה של 4 פלפלים שאני אוהבת מעט שום כתוש פטרוזיליה ואם סמיך מאוד אז גם קצת מים טועמת שיהיה לי טעים ושמה בפנים לילה לפני או כמה שעות... מטגנת בצל ומוציאה בצד מטגנת את החזה ומוציאה אחרי שטיגנתי הכל מוסיפה הכל למחבת כולל הרוטב ונותנת לזה כמה דקות להצתמצם ומגישה על אורז...זה הכל...
 

littlegem

New member
איך את עושה את האורז בתנור?

יוצא אחד-אחד או קצת דביקי?
 

polegra

New member
צריך לערבב עם מזלג כמו קוסקוס ויוצא אחד אחד

הבסיס הוא על 2 כוסות אורז 3 כוסות מים רותחים אני מטגנת בצל לשקיפות מוסיפה את האורז, חמוציות וצנוברים וממשיכה לחטגן עד שהאורז אטום מתבלת ומערבבת הייטב כמה שניות מוסיפה מים רותחים מכסה עם נייר כסף ומכסה שמתים לתנור 175 מעלות ל45 דקות. מוציאה לעוד 10 דקות מכוסה ואז פותחת ומערבבת עם מזלג. אפשר גם לטגן בצל ולהוסיף גזר מגורר או להוסיף הרבה פטרוזיליה ושמיר ויוצא מעולה ואפילו קוביות חזה עוף ולתבל בפפריקה יוצא טעם שונה עמוק וטוב יותר מאשר על הגז לטעמי טלי
 
למעלה