מתכון לקובה בורגול עיראקי לפרינסס

החובבת

New member
פתיחת קובץ

החגיגה העירקית נפלאה בעונה זו של עוגת גבינות. אך אויה, הקבצים שלך לא נפתחים, ונשארתי עם חצי תאוותי בידי...
 

meravido

New member
שאלה לגבי קובות לעיראקים שבינינו

אני יודעת שיש כל מיני וריאציות להכנת קובות. אני רואה שבמתכונים פה משתמשים רק בסולת ומים. הקובה לא יוצאת קשה מדי? אני יודעת שחלק מוסיפים לחם רטוב וסחוט וחלק מוסיפים בשר טחון או בשר עוף טחון. מה ההמלצה שלכם כדי שהקובה תצא רכה ולא כדור פינגפונג?
 

דני אלה

New member
מרב- אני מוסיפה גם שמן

אני מוסיפה מים עד שהבצק רך מאוד ולא קשה - ואז הקובה יוצאת רכה.
 
מקבלת תשובה מלא ערקית? אבל

מכינה קובה מזה כ-30 שנה באופן אישי אצלנו בבית לא מעדיפים שמעטפת הקובה תהיה רכה, מן הטעם הזה אני מכינה ביחס של 1/4 ל-1/2 (ז"א על כל חצי קילו סולת 1/4 ק"ג ג'ריש) סולת וג'ריש (ג'ריש זה גריסים טחונים ) . לגבי בשר עוף או טחון אני נוהגת להכין בפסח קובה מאורז טחון עד למרקם של פרורי לחם בערך (האורז הושרה לפני כן 24 שעות במים) ומוסיפה בשר עוף ובשר בקר טחון למעטפת הקובה ואז לשה לבצק וממלאת. פנינה
 

מירבלי

New member
סמבוסק חומוס עיראקי

סמבוסק חומוס שאמא שלי עושה כבר שנים החומרים לבצק: 3/4 חבילת מרגרינה 1 קג' קמח רגיל 1 אבקת אפיה 1 כף מחוקה מלח 2-3 כוסות מים (בערך או עד קבלת בצק רק אך לא דביק) החומרים למלית: 1/2 קג' חומוס מושרה מהלילה 1 כף מלח 2 קג' בצל 1/2 כף כמון 1/2 כף כורכום 2 כפות פלפל שחור 1 כף פפריקה מתוקה מלח לפי הטעם אופן ההכנה לבצק: ממיסים את המרגרינה במיקרו בקערה ומערבבים את יתר חומרי הבצק (אין צורך בהתפחה היות ואין שמרים בבצק) ומוסיפים את המים ומערבבים את הכל ומניחים את הבצק בצד אופן ההכנה למילוי: מבשלים בסיר את החומוס המושרה עד להרתחה ושופכים את המים ממלאים את הסיר במים מחדש וממשיכים לבשל עד לרתיחה שניה מנמיכים את הגז וממשיכים לבשל עד לריכוך החומוס לאחר הריכוך מורידים מהאש שופכים את המים ומועכים את החומוס עם מועך של פירה עד לריסוק ומעיכת מלאה ומניחים בצד לטגן בסיר נפרד את הבצל עם מעט שמן עד שהבצל הופך לשקוף (לא להשחימו) לערבב את החומוס עם הבצל ולהוסיף את התבלינים ולערבב עד ליצירת עיסה קשה לעשות מהבצק עיגולים בגודל של כדור פינג פונג לפתוח עם מערוך כל עיגול ועיגול ולמלא בכף וביד נדיבה עם המלית את הבצק ולסגור (זה נסגר בקלות) לאחר מילוי הבצק עם החומוס לטגן משני הצדדים עד להשחמה ולטרוף בהצלחה ובתאבון מקור המתכון אמא שלי
 

מירבלי

New member
מתכון לפיתה עיראקית (לאפה)

מתכון: פיתה עיראקית לאפה רכיבים: 1 ק"ג קמח לחם מנופה 700 מ"ל מים חמימים בערך 3 כפות שמרים יבשים 3 כפות סוכר כף גדושה מלח גס חצי כוס שמן זית אופן הכנה: לשים את כל החומרים ללא המלח (קודם היבשים) כשמתחיל להיווצר בצק מוסיפים המלח לשים 20 דקות מפסיקים, מורחים הבצק בשמן ומתפיחים התפחה ראשונה לישה שניה של הבצק התפחה שניה לישה שלישית חלוקה ל 10 כדורים (לפיתות יחסית גדולות) והתפחה על מגש במקביל שמים על הגז סאדג' או ווק הפוך עד שממש רותח כל כדור מותחים ידנית לפיתה דקה עם האצבעות טבולות בשמן מניחים על הסאדג' עד שהקצוות נהיות חומות ומעט תופחות הופכים לצד שני לעוד דקה מקור המתכון אמא שלי בהצלחה ובתיאבון למי שלא יודע מה זה סאג' מצרפת תמונה להמחשה וסאג' כזה אפשר לקנות בדלייאת אל כרמל ומחירו 18 ש"ח ליחידה
 

מירבלי

New member
מתכון להכנת עמבה עיראקית

עמבה עיראקית לחומרים: 1 קג' מנגו ירוק ובוסר תבלין לעמבה (נמכר בחנויות התבלינים) 3 כפות גדושות מלח 1 כוס מים (בערך) אופן ההכנה: לקלף את המנגו ולפרוס לרצועות דקות (את הגרעין לזרוק) ולהמליח להכניס את המנגו המומלח לקופסה סגורה למשך 4 ימים עד שבוע עד שהמנגו מפריש נוזלים ולערבב מידי יום את המנגו לאחר ארבעה ימים בערך להוציא את המנגו מהקופסה לקערה להוסיף את התבלין של העמבה+עוד כף מלח+כוס מים ולערבב טוב טוב את העמבה להכניס חזרה לקופסה סגורה ולהשהות יומיים ולאכול מקור המתכון: אמא שלי בהצלחה ובתיאבון
 

rutka

New member
קשרי מנגו-עמבה

מנגו הוא פרי כל כך טעים, איך יכול להיות שיוצאת ממנו עמבה???
 

Nיכל

New member
סמבוסק חומוס של מירבלי מומלץ בחום!

אבל זהירות- ממכר! ואל תבנו על הקפאה מפני שלא נשאר מה להקפיא!
 

דני אלה

New member
מתכון:קובה בורגול מטוגנת של יניבניב

מתכון: קובה בורגול מטוגנת של יניבניב רכיבים: למעטפת: 2 כוסות בורגול דק 1/2 ק"ג בשר עגל טחון יחד עם בצל אחד 1/2 כפית בהרט מעט מלח כוס אחת של מים חמים למלית: 1 בצל קצוץ 1/2 ק"ג בשר כבש טחון צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה 1/2 כפית בהרט 1/4 כוס צנוברים קלויים מעט שמן, מלח ופלפל אופן הכנה: משרים את הבורגול לשעה במים, מערבבים את כל חומרי המעטפת לבצק אחיד. למלית: מטגנים את הבצל, מוסיפים בשר ומפוררים 10 דקות, מתבלים במלח, פלפל, פטרוזיליה ובהרט, מצננים. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של ביצה, בעזרת אצבע יוצרים במרכזם חור, דוחסים לתוכו כמה שיותר מלית, סוגרים, מהדקים ואז פוחסים מעט בידיים כדי לקבל צורה של קובה. מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה, מעבירים לנייר סופג לדקה ומגישים. הערות: מקור המתכון: יניבניב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: הבקלאווה של יניבניב

מתכון: הבקלאווה של יניבניב רכיבים: לבקלאווה: עלי בצק פילו חתוכים לרצועות אורך 100 גרם שקדים טחונים דק לאבקה רוזטה לפי הצורך חמאה מומסת לסירופ: 1 כוס סוכר 1 כוס מים 1 כף מי ורדים אופן הכנה: מערבבים אבקת שקדים עם רוזטה עד שמגיעים למרקם של פלסטלינה. מניחים כדור של מלית בתחתית כל רצועת בצק ומקפלים למשולשים כמו פסטלים. מעבירים לתבנית, מורחים בחמאה מומסת ואופים בחום של 180 מעלות, כ- 10 דקות, עד הזהבה. מבשלים את כל מרכיבי הסירופ כמה דקות, עד שכל הסוכר נמס, מצננים קלות. טובלים את הבקלאוות החמות בסירופ הקר לכמה שניות ומצננים. הערות: יניבניב 30.3.2003 מקור המתכון: יניבניב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
איזה כיף, שרשור של קובה בשבילי |שמש

איזו דרך נחמדה לפתוח את היום. תודה מירב!
 

r66

New member
סילאן

סילאן, זאת החרוסת של העדה העיראקית. בפסח שמים כלי עם סילאן על השולחן, ממלאים בפיקאנים קצוצים דק ואוכלים על המצה. אז ככה: להשרות תמרים מגולענים ובלי קליפה (עדיף) במים כל הלילה, במקרר. לבשל עם המים עד לרתיחה ולכבות את האש. לקרר מעט. להכניס לשקיק בד ולסחוט עד שהתמרים בתוך השקיקי יבשים ותפלים. לאדות את ה"מיץ" הסחוט עד שנותר נוזל סמיך (כאשר מתחיל להיווצר קצף, או כשמרימים עם כף והופכים הסילאן לא נשפך בקלות). אנחנו מכינים כל שנה כמה צנצנות ומחלקים לכל המשפחה. מתוך סיר מלא תמרים, יוצאת צנצנת סילאן. המון עבודה, אבל שווה כל מאמץ.
 
למעלה