מתכון:קובה בורגול מטוגנת של יניבניב
מתכון: קובה בורגול מטוגנת של יניבניב רכיבים: למעטפת: 2 כוסות בורגול דק 1/2 ק"ג בשר עגל טחון יחד עם בצל אחד 1/2 כפית בהרט מעט מלח כוס אחת של מים חמים למלית: 1 בצל קצוץ 1/2 ק"ג בשר כבש טחון צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה 1/2 כפית בהרט 1/4 כוס צנוברים קלויים מעט שמן, מלח ופלפל אופן הכנה: משרים את הבורגול לשעה במים, מערבבים את כל חומרי המעטפת לבצק אחיד. למלית: מטגנים את הבצל, מוסיפים בשר ומפוררים 10 דקות, מתבלים במלח, פלפל, פטרוזיליה ובהרט, מצננים. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של ביצה, בעזרת אצבע יוצרים במרכזם חור, דוחסים לתוכו כמה שיותר מלית, סוגרים, מהדקים ואז פוחסים מעט בידיים כדי לקבל צורה של קובה. מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה, מעבירים לנייר סופג לדקה ומגישים. הערות: מקור המתכון: יניבניב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2