מתכון לקובה בורגול עיראקי לפרינסס
מתכון: קובה בורגול רכיבים: ק'ג בורגל "דרשה" דק כף מלח 1.5 כוס קמח כפית מלח כפית כורכום למלית: 1 ק"ג בצל 1 ק"ג בשר טחון בינוני (צלעות בקר) 100 גרם צנוברים 3 כפות צימוקים שחורים קטנים כפית גדושה פלפל, כף קארי 4 כפות שמן אופן הכנה: בורגול: לשטוף היטב את הבורגול. להשאיר מעט מים לשמירה על רטיבותלהוסיף קמח לשיעורין (בשיטת "כמה שלוקח"), ללוש היטב עד יצירת מרקם של בצק.להניח בצד. מלית: בשר – להשחים מראש את הבשר (ללא שמן)בצל – להשחים מראש בצל שנקצץ בינוני.לערבב בסיר בצל מושחם, צנוברים, צימוקים, פלפל, קארי ושמן. להוסיף את הבשר המושחם לסיר ולהשחים שוב את כל התערובת כ-1/4 שעה.אם התערובת יבשה מידי להוסיף עוד מעט שמן.להעביר לקערה גדולה ולקרר. קובה: מעיסת הבורגול להכין כדורים בגודל של כדור פינג-פונג (במשקל של כ-30 גרם). גם כאן שיטת "לפי העיין" עובדת יפהלהשטיח את הכדור ביד ול"קער" אותו מעט – למלא עם מלית ולסגור שוב לכדור עגול. להשטיח שוב את הכדור . אם נוצרו סדקים, ניתן לתקנם בעזרת עיסת בורגול.אם יש קושי בעבודה עם עיסת הבורגול – אפשר ללחלח (לא להרטיב) מעט את העיסה. בישול להרתיח מים בסיר גדול ולהוסיף כפית מלח + כפית כורכום.להכניס את הקובה ולבשל עד שהקובה צפה על פני המים ואז להוציא בכף מחוררת.לא להכניס בבת- אחת כמות גדולה של קובה – כדי שטמפרטורת המים לא תיפול בבת-אחת. אפשר ורצוי לטגן במעט שמן עד לקבלת קליפה שחומה ופריכה.קל מאד להקפיא קובה ולשלוף מנות בודדות לפי הצורך. מקור המתכון אמא שלי בהצלחה ובתיאבון
מתכון: קובה בורגול רכיבים: ק'ג בורגל "דרשה" דק כף מלח 1.5 כוס קמח כפית מלח כפית כורכום למלית: 1 ק"ג בצל 1 ק"ג בשר טחון בינוני (צלעות בקר) 100 גרם צנוברים 3 כפות צימוקים שחורים קטנים כפית גדושה פלפל, כף קארי 4 כפות שמן אופן הכנה: בורגול: לשטוף היטב את הבורגול. להשאיר מעט מים לשמירה על רטיבותלהוסיף קמח לשיעורין (בשיטת "כמה שלוקח"), ללוש היטב עד יצירת מרקם של בצק.להניח בצד. מלית: בשר – להשחים מראש את הבשר (ללא שמן)בצל – להשחים מראש בצל שנקצץ בינוני.לערבב בסיר בצל מושחם, צנוברים, צימוקים, פלפל, קארי ושמן. להוסיף את הבשר המושחם לסיר ולהשחים שוב את כל התערובת כ-1/4 שעה.אם התערובת יבשה מידי להוסיף עוד מעט שמן.להעביר לקערה גדולה ולקרר. קובה: מעיסת הבורגול להכין כדורים בגודל של כדור פינג-פונג (במשקל של כ-30 גרם). גם כאן שיטת "לפי העיין" עובדת יפהלהשטיח את הכדור ביד ול"קער" אותו מעט – למלא עם מלית ולסגור שוב לכדור עגול. להשטיח שוב את הכדור . אם נוצרו סדקים, ניתן לתקנם בעזרת עיסת בורגול.אם יש קושי בעבודה עם עיסת הבורגול – אפשר ללחלח (לא להרטיב) מעט את העיסה. בישול להרתיח מים בסיר גדול ולהוסיף כפית מלח + כפית כורכום.להכניס את הקובה ולבשל עד שהקובה צפה על פני המים ואז להוציא בכף מחוררת.לא להכניס בבת- אחת כמות גדולה של קובה – כדי שטמפרטורת המים לא תיפול בבת-אחת. אפשר ורצוי לטגן במעט שמן עד לקבלת קליפה שחומה ופריכה.קל מאד להקפיא קובה ולשלוף מנות בודדות לפי הצורך. מקור המתכון אמא שלי בהצלחה ובתיאבון