מתכון לקובה בורגול עיראקי לפרינסס

מירבלי

New member
מתכון לקובה בורגול עיראקי לפרינסס

מתכון: קובה בורגול רכיבים: ק'ג בורגל "דרשה" דק כף מלח 1.5 כוס קמח כפית מלח כפית כורכום למלית: 1 ק"ג בצל 1 ק"ג בשר טחון בינוני (צלעות בקר) 100 גרם צנוברים 3 כפות צימוקים שחורים קטנים כפית גדושה פלפל, כף קארי 4 כפות שמן אופן הכנה: בורגול: לשטוף היטב את הבורגול. להשאיר מעט מים לשמירה על רטיבותלהוסיף קמח לשיעורין (בשיטת "כמה שלוקח"), ללוש היטב עד יצירת מרקם של בצק.להניח בצד. מלית: בשר – להשחים מראש את הבשר (ללא שמן)בצל – להשחים מראש בצל שנקצץ בינוני.לערבב בסיר בצל מושחם, צנוברים, צימוקים, פלפל, קארי ושמן. להוסיף את הבשר המושחם לסיר ולהשחים שוב את כל התערובת כ-1/4 שעה.אם התערובת יבשה מידי להוסיף עוד מעט שמן.להעביר לקערה גדולה ולקרר. קובה: מעיסת הבורגול להכין כדורים בגודל של כדור פינג-פונג (במשקל של כ-30 גרם). גם כאן שיטת "לפי העיין" עובדת יפהלהשטיח את הכדור ביד ול"קער" אותו מעט – למלא עם מלית ולסגור שוב לכדור עגול. להשטיח שוב את הכדור . אם נוצרו סדקים, ניתן לתקנם בעזרת עיסת בורגול.אם יש קושי בעבודה עם עיסת הבורגול – אפשר ללחלח (לא להרטיב) מעט את העיסה. בישול להרתיח מים בסיר גדול ולהוסיף כפית מלח + כפית כורכום.להכניס את הקובה ולבשל עד שהקובה צפה על פני המים ואז להוציא בכף מחוררת.לא להכניס בבת- אחת כמות גדולה של קובה – כדי שטמפרטורת המים לא תיפול בבת-אחת. אפשר ורצוי לטגן במעט שמן עד לקבלת קליפה שחומה ופריכה.קל מאד להקפיא קובה ולשלוף מנות בודדות לפי הצורך. מקור המתכון אמא שלי בהצלחה ובתיאבון
 

מירבלי

New member
ועוד קובה עם מרק דלעת ברוטב חמוץ מת

קובה סולת עם דלעת ברוטב חמוץ מתוק לבצק הקובה: 1 כוס סולת מים מעט מלח למלית: 250 גרם חזה עוך טחון או קצוץ דק 3 כפות פטרוזיליה קצוצים דק 1 בצל, קצוץ דק מלח ופלפל שחור, טחון טרי לרוטב: 3 כפות שמן 1/2 ק"ג דלעת קלופה, חתוכה לקוביות 3 כפות רסק עגבניות מיץ מלימון אחד מלח ופלפל שחור, טחון טרי 3-2 כפות סוכר * מכינים בצק למעטפת הקובה: בקערה עם מים קרים משרים את הסולת כ10- דקות. מסננים. מוסיפים מלח ולשים לבצק אחיד ורך מאוד ככל האפשר. * מכינים את מלית הבשר: בקערה אחרת מערבבים את הבשר עם פטרוזיליה, בצל, מלח ופלפל. * מכינים את הרוטב: בסיר גדול עם שמן מטגנים מעט את קוביות הדלעת. ממלאים במים רק עד לגובה הדלעת, ומוסיפים רסק, לימון, מלח, פלפל וסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים כ20- דקות או עד שהדלעת מתרככת. * מעצבים את הקובות: לוקחים חופן מתערובת הסולת ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג. עם האצבע יוצרים גומה במרכז כל כדור, ולתוכה דוחסים כפית מלית בשר. מהדקים את המעטפת על המילוי, ומחזירים לו את צורת הכדור. מכינים כך את כל התערובת. * מכניסים את הקובות לתוך סיר הרוטב ומוסיפים עוד מעט מים, אם צריך. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מקור המתכון אמא שלי בהצלחה ובתיאבון
 

מירבלי

New member
ומתכון לקובה עם מרק דלעת חמוץ מתוק

קובה סולת עם דלעת ברוטב חמוץ מתוק לבצק הקובה: 1 כוס סולת מים מעט מלח למלית: 250 גרם חזה עוך טחון או קצוץ דק 3 כפות פטרוזיליה קצוצים דק 1 בצל, קצוץ דק מלח ופלפל שחור, טחון טרי לרוטב: 3 כפות שמן 1/2 ק"ג דלעת קלופה, חתוכה לקוביות 3 כפות רסק עגבניות מיץ מלימון אחד מלח ופלפל שחור, טחון טרי 3-2 כפות סוכר * מכינים בצק למעטפת הקובה: בקערה עם מים קרים משרים את הסולת כ10- דקות. מסננים. מוסיפים מלח ולשים לבצק אחיד ורך מאוד ככל האפשר. * מכינים את מלית הבשר: בקערה אחרת מערבבים את הבשר עם פטרוזיליה, בצל, מלח ופלפל. * מכינים את הרוטב: בסיר גדול עם שמן מטגנים מעט את קוביות הדלעת. ממלאים במים רק עד לגובה הדלעת, ומוסיפים רסק, לימון, מלח, פלפל וסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים כ20- דקות או עד שהדלעת מתרככת. * מעצבים את הקובות: לוקחים חופן מתערובת הסולת ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג. עם האצבע יוצרים גומה במרכז כל כדור, ולתוכה דוחסים כפית מלית בשר. מהדקים את המעטפת על המילוי, ומחזירים לו את צורת הכדור. מכינים כך את כל התערובת. * מכניסים את הקובות לתוך סיר הרוטב ומוסיפים עוד מעט מים, אם צריך. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מקור המתכון אמא שלי בהצלחה ובתיאבון
 

מירבלי

New member
מתכון לקובה עם מרק ובמיה

קובה במיה חומרים לקובה 500 גרם סולת מלח 300 גרם עוף טחון או קצוץ דק 1 בצל גדול, קצוץ דק פלפל שחור מלח למרק: 1 בצל גדול, קצוץ 2 כפות שמן גרם רסק עגבניות 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה מיץ מ-1 לימון 1 כפית סוכר מלח ופלפל 1/2 ק"ג במיה אפשרי גם קפואה אופן הכנת הבצק שמים את הסולת בקערה עם 1/2 כפית מלח. מרטיבים במים, עד לקבלת עיסה רכה ולערבב לתערובת בצקית רכה וגמישה. אופן הכנת המלית: מערבבים את העוף הטחון, הבצל,הפטרוזיליה ומעט פלפל ומלח לפי הטעם. אופן הכנת הקובה: מרטיבים את כפות הידיים כדי שעיסת הסולת לא תידבק אליהן, לוקחים מהבצק מעט בערך בגודל של כדור פינג פונג, מגלגלים לכדור ומשטחים בידיים. שמים מהמלית באמצע, וסוגרים את בצק מגלגלים לכדור . עורכים את כל הקובות על מגש או קרש חיתוך אופן הכנת המרק: בסיר גדול מטגנים את הבצל במט שמן עד שיתרכך ויזהיב. מוסיפים את יתר החומרים ואת המים . מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומתחילים להכניס את הקובות לתוך המרק אחד אחד עד שהן צפות למעלה לא להכניס את כולם יחד אלא אחד אחד עד שכולם כבר בפנים. וכולם מתחילים לצוף למעלה להמשיך ולבשל עוד כ-1/2 שעה וליטרוף מקור המתכון אמא שלי בהצלחה ובתיאבון
 

r66

New member
מירבי, את גדולה מהחיים../images/Emo24.gif

 

Lord_of_Code

New member
../images/Emo45.gif תודה... ואני מציע ש...

מי שיש לו עוד מתכונים עירקים (בדוקים)... יצרף את המתכונים לשרשור... ונכניס את השרשור כקישור לאוכל עירקי.
 

r66

New member
שלרם

מעין ממתק - נשמע נורא, אבל טעים טעים... 2 ק"ג לפת 8 כפות סוכר מים לנקות את הלפת מהקצוות ומחוטים למיניהם. לחתוך לרבעים או יותר, לפי הגודל. להכניס לסיר ולמלא מים עד לכיסוי. להוסיף 8 כפות סוכר. להרתיח. להנמיך את האש ולבשל כל הלילה, בסיר מכוסה למחצה. מדי פעם להוסיף מים. בסופו של תהליך נותרים כמחצית מהנוזלים והלפת שחומה וטעימה. אוכלים "על הבוקר" . בתאבון
 

r66

New member
סביח

ארוחת בוקר עיראקית, אח"כ מקנחים בשלרם. חמינדוס-ביצים שבושלו כל הלילה פיתות חמות פטרוזיליה בשפע עמבה מלח, פלפל ירקות פרוסים. להכניס לפיתה ול...התעלף (רק אחרי שאוכלים, לא לפני
).
 

r66

New member
../images/Emo2.gifוואי..../images/Emo2.gifוואי - הכי חשוב - רגע!

הרגשתי שמשו חסר
בוחרים חצילים יפים, צרים ומבריקים. מקלפים אותם ופורסים לכל האורך פרוסות דקיקות (לא יקרה כלום אם תפרסו לרוחב). חוצים את הפרוסות. מניחים על צלחת ובוזקים מלח. נותנים לחצילים להגיר נוזלים. סוחטים היטב ממש כמו שסוחטים סמרטוט ומטגנים. אין, אין סביח בלי חצילים. בתאבון
 

r66

New member
כן. כל הלילה.. יאלה תתעוררי../images/Emo6.gif

כתבתי. מידי פעם להוסיף מים, אבל לא צריך להתעורר בשביל זה
שימי על הפלטה. אצלנו - בעלי רואה ספורט עד אחרי חצות, אז הוא שומר על הסיר. אח"כ הוא מכבה ואיך שמפציע הבוקר ואני איתו, אני רצה להדליק וככה עוד איזה שלוש ארבע שעות (הילדים מתעוררים בצהריים) זה כמו כל הלילה. באמת, שכל אחד יעשה את החשבון והבדיקות שלו. אפשר להתחיל לבשל ארבע שעות לפני שהולכים לישון לכבות ולבשל שוב בבוקר, אפשר להכניס לפלטה אחרי שמרתיחים, ממש בלילה, אפשר לבשל על אש קטנה כל הלילה.. מה שבא
 

מירבלי

New member
|חיבוקרנה הייתי צריכה להוסיף ולרשום

מי שרוצה לטעום מהקובה שיסע לרנה ויטעם
 

r66

New member
לא.לא.לא.לא../images/Emo12.gif../images/Emo2.gif אין. נגמר..

לא לבוא
 

rusty

New member
עג'ה בג'יבן

או בתרגום חופשי - מעין פשטידת ירק וגבינה מטוגנת - מתאים לשבת בבוקר, ליד הסביח. יש המון סוגים -בד"כ לפי הדמיון, הטעם והמוזה. קוצצים 1 בצל יבש גדול , 4 עלי בצל ירוק, חופן כוסברה והרבה פטרוזליה סוחטים מנוזלים היטב ומניחים בקערה מוסיפים: 2 ביצים 2 כפות קמח תופח (או קמח רגיל בתוספת חצי כפית אבקת אפיה) 2 כפות גבינה לבנה כוס גבינה צהובה מגוררת או בולגרית. מתבלים במלח, פלפל מערבבים היטב. מחממים על אש בינונית-גבוהה מחבת בינונית וגבוהה, עם 3-4 כפות שמן. כשמתחיל לרתוח שופכים את התערובת, משטחים לעיגול מסודר, מכסים ומניחים ל- 5 דקות על אש גבוהה. לאחר מכן, בודקים שזה זהוב בקצוות ומנמיכים את האש לנמוכה ומכסים שוב - לעוד 10-12 דקות. בודקים בעזרת תרבד שהבסיס יציב וזהוב במידה, ואז הופכים בזהירות, תוך הוספת 3 כפות שמן נוספות. ושוב - אש גבוהה 5 דקות, נמוכה עוד 12 דקות בערך. (כל הרעיון לתת לזה בסיס טוב ויציב לפני ההפיכה כי אחרת תצא 'מקושקשת') הופכים על צלחת, חותכים לשמיניות וזהו. וריאציות נוספות: תפו"א מגורד עם בצל וגבינות, קישואים, כרובית מבושלת ומרוסקת, ועוד. וריאציה פשוטה יותר: חצי קופסת קוטג' וחצי גבינה לבנה, חופן גבנ"צ מגוררת עלי פטרוזיליה קצוצים ועלי מנטה כף פירורי לחם 3 כפות קמח תופח ביצה אחת מלח, פלפל (אם התערובת נוזלית מדי - להוסיף פירורי לחם וקמח) מערבבים, מטגנים במחבת לפי ההוראות.
 

דני אלה

New member
מתכון: סמבוסק

מתכון: סמבוסק החומרים לבצק: 1 ק"ג קמח רגיל 1 שקית שמרית 50 גרם (השתמשתי ב2 שקיות שמרים יבשים של 11 ג´ כ"א) 1 כפית מחוקה סוכר 1.5 כפיות מחוקות מלח 600 מיל´ מים חמים מערבלים 5 דקות רצופות בקרס לישה (לשתי ביד, אחרי ששמתי את השמרים היבשים עם המים והסוכר לתסיסה 10 דקות) מכסים את הקערה במגבת מטבח (מרחתי את הבצק בקצת שמן סביב, שלא יתייבש) ושמים במקום חמים להכפלת הנפח. החומרים למילוי - 2 אפשרויות לבחירה: מלית בשר: (זה המילוי שהכנתי - מהיר) 6 כפות שמן 4 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות (הוספתי כמה שיני שום קצוצות) 1 ק"ג בשר בקר טחון 1/2 כפית מלח 1/2 כפית אבקת מרק עוף 1/2 כפית סוכר 1 כפית כורכום 1 כפית פלפל שחור טחון 40 גבעולי פטרוזיליה (רק העלים - קצוצים גס) (לא התאפקתי והוספתי - תבלין לקבב וחוויאג´ למרק) מטגנים לפי הסדר (חוץ מהפטרוזיליה), עד שהבשר מוכן. מוסיפים את הפטרוזיליה ומכבים את האש. (מומלץ לטעום ולשפר תיבול) מלית חומוס: (צריך להכין לילה קודם) 6 כפות שמן 4 בצלים בינוניים קצוצים גס 500 גרם גרגירי חומוס מושרים לילה שלם ב10 כוסות מים 10 כוסות מים (לבישול) 1 כפית מחוקה סודה לשתיה 1 כף מחוקה מלח 2 כפיות מחוקות פלפל שחור 2 כפיות מחוקות כמון 1 כפית כורכום 1 כפית סוכר מטגנים בצל בשמן עד להזהבה. לא שופכים את השמן. מבשלים את החומוס שעה וחצי מרגע הרתיחה. מסננים את המים, מעבירים למעבד מזון, להב פלדה, ומועכים לפירה גבשושי מעט. מחזירים לתוך הסיר, מערבבים עם התבלינים ועם הבצל, כולל השמן. אופן הכנה: הכנת הסמבוסק: כשהבצק תפח, שופכים אותו על משטח מקומח היטב. מגלגלים את גוש הבצק מכל צדדיו בקמח, וזהו, הוא לא נדבק יותר (לא קימחתי, הבצק לא היה דביק הודות לשמן שמרחתי קודם) לוקחים חתיכות מהבצק - כ45 חתיכות, בגודל של כ30 גרם כל אחת - גודל של ביצה מס´ 4 כל כדורון מרדדים על משטח מקומח (במקום קמח מרחתי קצת שמן על השולחן ועל המערוך - חד פעמי, אחר כך לא צריך - לא נדבק!) לצורה אליפטית של כ10 על 15 ס"מ (כדאי שיהיה כמה שיותר דק - הכי טעים!) שמים במרכז כף מלית, מקפלים את הבצק ומהדקים טוב טוב בצביטות חזקות (אם לא, ייפתח בטיגון כשהבצק יתפח) שמים על מגש מקומח גדול (שוב מרחתי טיפת שמן במקום קמח. כדאי להשאיר קצת רווח, הסמבוסק "גודלים" עד שמסיימים להכין את כל הכמות). במחבת גדולה יוצקים שמן בגובה סנטימטר. כשהשמן חם מכניסים את הכיסונים (לפי הסדר!! הראשונים קודם) בזהירות שלא יתיז, ומשאירים רווח של סנטימטר בין אחד לשני. כשמזהיב הופכים, מזהיבים גם את הצד השני, מוציאים בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג. (כשמוציאים מהטיגון, המרקם כמו של "קרש", אבל אחרי כמה שניות, הם מתרככים) חלום בטעם של עוד! מומלץ בחום!!! הערות: רשמה: דניאלה אני רוצה להמליץ בחום על "סמבוסה" של אודטה (שאצלנו נקראים "סמבוסק") - כיסוני בצק שמרים מטוגנים ממולאים במלית בשר או חומוס. אצלנו מכינים תמיד עם חומוס, אבל מקוצר זמן, הכנתי עם בשר. מה שנשאר הקפאתי בשקיות קטנות, וחילקתי. התגובות היו נלהבות, בלשון המעטה. מקור המתכון: ספר הבישולים של אודטה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה