מתכון לבויוס - בורקס תורכי עם גבינה ותרד

מתכון לבויוס - בורקס תורכי עם גבינה ותרד

חברה שלי דיתי אפתה בויוס טורקי עם גבינה ותרד שבוע שעבר, קיבלתי את המתכון וצילמתי אותה בהכנות. מוזמנים להיכנס ולנסות גם. מצרכים לבצק: 1 ק"ג קמח 3 כוסות מיים 5 כפות שמן 3 כפות חומץ חצי כף מלח למלית: תרד/מנגולד גבינה צפתית קשה מגורדת אופן הכנה: את התרד שוטפים קוצצים ומניחים לייבוש (אפשר בתוך מגבת) בקערה מערבבים מים, חומץ ומלח ומוסיפים את השמן ובהדרגה את הקמח. לשים את הבצק עד לקבלת בצק נעים ולא דביק. מחלקים את הבצק לכדורים (בסביבות 25-30 כדורים), מניחים בקערה ומכסים בשמן למנוחה של שעה לפחות (עדיף ללילה במקרר) מרדדים כל כדור על השיש לעלה דק, אין לקמח את השיש לפני תחילת הרידוד. בתחילת כל על שמים תערובת תרד וגבינה מגלגלים ויוצרים צורת שבלול. מניחים את הבויוס המגולגלים בתנית על גבי נייר אפייה, מורחים בביצה ומפזרים שומשום. אופים ב- 180 מעלות עד להזהבה.
 
כמויות

ארבע חבילות מנגולד, קפוא לא טוב הבצק צריך להיות כמעט שקוף אחרי הרידוד
 
למעלה