לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4445544,455 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'מה לעשות עם גבינת טבורוג?'
מה לעשות עם גבינת טבורוג?
<< ההודעה הנוכחית
11/12/2011 | 11:00
3
3817
יש לי 500 ג' גבינת טבורוג

אפשרי משו מתוק /מלוח

המגבלות- ללא ביצים /שמרים /ביסקויטים /חמאה

מתכונים >>
לצפיה ב-'פירוגי - כיסנים פולניים משגעים'
פירוגי - כיסנים פולניים משגעים
11/12/2011 | 12:50
1
7805
פירוגי (160-180 יח')
1 ק"ג קמח לבן
1 ביצה
1 כף שטוחה מלח
2-2.5 כוסות מים חמימים (500 - 625 מ"ל), תלוי בספיגת הקמח, בדר"כ יש צורך בשתי כוסות ורבע.

בקערה גדולה לשים את הקמח ולפזר לתוכו את המלח. ליצור גומה בקמח ולשים בתוכה את הביצה, לערבב אותה מעט לתוך הקמח ולהתחיל להוסיף מים תוך הרטבת הקמח, להתחיל ללוש ממש רק כשכל הקמח רטוב. ללוש לבצק חלק, גמיש ולגמרי לא דביק. במידה והבצק דביק, ניתן להוסיף מעט קמח, במידה והבצק יבש, להוסיף מעט מים.
את כל תהליך הלישה ניתן כמובן לבצע במיקסר בוו לישה.

מלית (לפני טעמנו וכנהוג אצל חלק מיוצאי עדת הפולנים)
500 גר' גבינת קרש (מסוג טוברוג, טוב טעם, כנען וכד')
3-4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומבושלים עד שהם רכים ומסוננים היטב
מלח
פלפל שחור גרוס טרי

בקערה למעוך בממחה ידני את הגבינה ותפוחי האדמה למחית חלקה ויציבה, להוסיף מלח ופלפל שחור, לערבב ולתקן תיבול במידת הצורך.

לחתוך את הבצק ל-6 חלקים. לרדד כל חלק של הבצק על משטח מקומח קלות. הבצק מאוד נח לעבודה (כמו פלסטלינה) במידה והבצק מתכווץ מעט בזמן הרידוד, להניח למספר דקות ולשוב לרדד לעלה בעובי כ-2 מ"מ. לקרוץ בחותכן עיגולים (שלי בקוטר כ-4.5 ס"מ), להניח על כל עיגול בצק בכפית מילוי. לקחת כל עיגול בצק שיש עליו מילוי ולקפל אותו לחצי, להדק ולצבוט היטב קצה אחד, לדחוף באצבעות יד אחת את המילוי כלפי מטה ובאותה עת להמשיך לצבוט ולהדק, עד שיוצרים חצי ירח מהודק היטב. להניח את הכיסנים על מגבת מטבח נקיה שפוזר עליה קמח (בשלב זה ניתן להקפיא). למלא מים בסיר גדול (כמו לפסטה) ולהביא לרתיחה, להוסיף כ-2 כפות מלח. לבשל את הפירוגי 3 דקות ולא יותר (בישול ממושך יגרום להתקשות הכיסנים), עד שהם צפים. לסנן ולהגיש חם.
תוספות מעל וליד: בצל מטוגן היטב, שמנת חמוצה, חמאה מומסת.

תוכלי לראות תהליך הכנה בצילומים אצלי בבלוג (בקישור המצורף)

מגי
מתכונים >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'אחלה מתכון רק הגולשת ביקשה בלי ביצים ועוד '
אחלה מתכון רק הגולשת ביקשה בלי ביצים ועוד
11/12/2011 | 15:50
281
מגבלות, כמו שמרים, חמאה, ביסקוויטים.
האמת די קשה המגבלות, אז לאחר מחשבה זה מה שיצא.
אני מציע תוסיפי לגבינה סוכר וצימוקים או גרידת לימון או תפוז ומלאי פירות יבשים לדוגמה. תאנים, משמשים, שזיפים.

בהצלחה  
מתכונים >>
לצפיה ב-'בסגנון מה שמגי אמרה...'
בסגנון מה שמגי אמרה...
12/12/2011 | 08:12
409
קחי בצק עלים או פילו
את הגבינה או שתקחי לכיוון המתוק עם לערבב בגבינה לבנה קינמון ופירות (דובדבנים זה נהדר) להכין מזה תערובת למלא כרוכית ולאפות..
או
גבינה ותפוח אדמה מבושל רך..או בטטה..או תרד... לערבב לתבלן (מלח פלפל)
למלא ולאפות


בעיקרון..אפשר למלא איתה ולאפות. העיצוב של כרוכית או מעטפות אישיות..תלוי במשתמש...
מתכונים >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ