לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4483344,833 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'מה אפשר לעשות עם חצילים - בלי לטגן ?'
מה אפשר לעשות עם חצילים - בלי לטגן ?
08/11/2010 | 06:52
40
2436

אני מאוד אוהב סביח, אבל מתרחק כרגע מטיגון

יש לכם רעיונות מה אפשר לעשות עם חצילים ?
זה כולל אפיה ואפילו חי עם תוספות אם זה בכלל אפשרי :)

ובכלל כדי ליצור "סלט חצילים במיונז"
אפשר לטחון חצילים חיים ולהוסיף להם מיונז ?

נכון שאפשר לקנות מוכן
אבל בגלל אלרגיה במוצרים המסחריים
אני מכין הכל לבד
מתכונים >>
לצפיה ב-'ירקות אפויים במרינדה אסייתית'
ירקות אפויים במרינדה אסייתית
08/11/2010 | 06:59
1
168
הלכתי פה על אופציה למנה פשוטה וטעימה המכילה סה"כ 2 סוגי ירקות
אבל הרגישו חופשי לגוון- להשתמש גם בפלפל/פטריות/בצל- מה שאוהבים.
כשהכל טובל ברוטב הנהדר אי אפשר להפסיק לנשנש.

חותכים 1 חציל לאצבעות שמנמנות
מפרקים כרובית לפרחים ושוטפים היטב
מפזרים ע"ג נייר אפיה
אופים את הירקות בתנור בחום של 190 מעלות
עד שהם משחימים היטב (כ45 דקות אפיה)

במקביל מכינים קערה לרוטב:
1 כפית ג`ינג`ר קצוץ דק
1 שן שום פרוסה דק
1 כפית שמן סומסום
2 כפות סויה איכותית
1 כף סירופ מייפל
1 כפית שבבי צ`ילי
1 חופן כוסברה קצוצה
1 חופן בצל ירוק קצוץ
1 כפית סומסום קלוי
מערבבים יחד

כשהירקות מוכנים ועדיין חמימים-
מכניסים אותם לקערה ומערבבים היטב.
מניחים לירקות לספוג את הטעמים לפחות חצי שעה ומגישים.
מתכונים >>
לצפיה ב-'יש רק בעיה אחת'
יש רק בעיה אחת
08/11/2010 | 13:17
95

זה טוב מידי ! נשמע כמו מנה מתוך מתכון של מסעדה
נצטרך לקצר לזה את השם למשהו כמו "חציל במרינדה"
כדי שאני יוכל לשאול: אז מה אתם רוצים ?
"חציל במרינדה וסומסום", סביח, או להזמין פיצה ?"

בכל מקרה נראה מעולה, אני אנסה להכין את זה



מתכונים >>
לצפיה ב-'שיעור בחצילים '
שיעור בחצילים
08/11/2010 | 07:16
2
259
נתחיל בסלט חצילים במיונז (שממליצה לך בחום להמיר בטחינה).
ודאי שלא חצילים חיים. אתה צריך לקלות חציל בתנור או על אש פתוחה (גז או גריל) עד שהחציל מתרכך לגמרי וקליפתו משחירה היטב מכל הכיוונים.
אם אתה קולה בתנור, יש לחרר את החציל במזלג בכמה מקומות למניעת פיצוצים.
כשהחציל עדיין חמים להניח על קרש חיתוך או צלחת שטוחה. לחתוך לאורך חתך שחודר את הקליפה ולהוציא את התוכן הרך ישר למסננת. אם אתה במצב רוח בזבזני אתה יכול לוותר על החלק התחתון של החציל עם הגרעינים ותקבל תוצאה מעודנת בהרבה. את המסננת הנח על קערה עמוקה ותן לנוזלים זמן ניקוז של חצי שעה לפחות.
כעת שתי דרכים:
חצילוגים מומחים בעיקר יוצאי רומניה יאמרו לך לקצוץ רק על קרש חיתוך בסכין עץ שמיועדת לצורך זה כי מגע במתכת יגרום להשחרת החציל. (למה המסננת המתכתית עליה היה מונח החציל עד עתה לא גורמת להשחרה? לאלוהי החציל פתרונים).

בורים ועמי ארצות כמוני, מניחים את החציל במעבד מזון יחד עם חומרי התיבול (מלח, פלפל, מיץ לימון וטחינה), ונותנים לו כמה סיבובים בפולסים ומתקבל ממרח משובח. (מותר לך להמיר במיונז שהוא עתיר קלוריות לא פחות אבל הרבה פחות בריא).
אפשר להוסיף למשוואה גם מעט בצל קצוץ או שן שום כתושה ובכלל התיבול הוא עניין של טעם.

שלב ב'.
ניתן לפרוס חציל מקולף חלקית או בכלל לא, לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר לאורך או לרוחב. לשמן מעט תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפיה,  להניח את פרוסות החציל ומעל עוד מעט שמן (למרוח במברשת או תרסיס שמן), לקלות לפחות חצי שעה בחום של 200 מ"צ עד שהחצילים מזהיבים.
הכי פשוט ומאוד טעים להכין תערובת של שמן זית, חומץ בלסמי ורוטב סויה ביחס של 1/3 מכל סוג ולזלף מעט על החצילים. אם רוצים אפשר לפזר גם מעט מלח גס אבל לרוב אין צורך כי הסויה תורמת מליחות .

תתחיל כך ואם תרצה אשמח לספק רעיונות נוספים כמו קוביות חציל ברוטב עגבניות (חם).
פרוסות חצילים בתחמיץ, קיש חצילים וגבינות, מוסקה, גלילות חצילים ממולאות גבינת עיזים ואם תרצה מאוד גם מרק קרם חצילים.
בהצלחה.

מתכונים >>
לצפיה ב-'כל כך פשוט, איך לא חשבתי על זה'
כל כך פשוט, איך לא חשבתי על זה
08/11/2010 | 13:09
1
101

בוא נראה שהבנתי:

בעצם, במקום במחבת, או על האש, אפשר לחתוך אותם לפרוסות דקות, למרוח בשמן,
ולשים בתנור - מה שיתקבל יהיה דומה בטעמו לסביח ? לא ?

כדי ליצור סלט וממרח חצילים, פשוט לדקור את החצילים בכמה מקומות
למניעת פיצוצים, עם מזלג, להכניס לתנור, ואז כשזה יוצא, פשוט להכניס
למעבד מזון - יחד עם התבלינים והמיונז או הטחינה

מתכונים >>
לצפיה ב-'רק עכשיו ראיתי את תגובתך זו '
רק עכשיו ראיתי את תגובתך זו
08/11/2010 | 13:29
55
ראה מה שכתבתי בקשר לחצילים בתנור לסביח .
מתכונים >>
לצפיה ב-'חצילים ללא טיגון עם רוטב עגבניות.'
חצילים ללא טיגון עם רוטב עגבניות.
08/11/2010 | 08:50
307
בוקר טוב.
אני אוכל חצילים בכל מצב.
הרי לך המתכון שלי.
פורסים את החצילים לאורך או לרוחב .
מחמים מחבת עבה או מתקן פסים לצליית בשר ,רוצי.
לוקחים את הפרוסות כמה שנכנס למחבת שחומם מראש וצולים את החצילים עד השחמה,ככה את כל הפרוסות,זהירות לא לשחיר את הפרוסות אלא עם תרצו.
לוקחים קופסא גדול של עגבניות מרוסקות או עגבניות טריות אדומות לבישול.
שמים בסיר מעט מאוד שמן ושופכים את העגבניות ומחמים .
מוסיפים.
מלח.
כורכום.
עשרה שיני שום כתושים.
כף אחד חומץ.
לימון אחד גדול סחוט.
מעט פלפל שחור או לבן.
מערבבים היטב עד שהרוטב חם.
לוקחים את הפרוסות ומסדרים על הרוטב ואז לוקחים מהרטוב לשוכפים על הפרוסות וכל עוד שכבה ולבסוף רטוב מעט.
שמים על אש כעשר דקות מורידים ומצננים ,אפשר לשמור חלק בקירור וחלק לאכול בכייף.
אני מוסיף לרטוב מעט פלפל אדום חריף גרוס.
ככה יוצא כמה שפחות שמן.
לבריאות.
מאיר
מתכונים >>
לצפיה ב-'אני אופה את החצילים של הסביח'
אני אופה את החצילים של הסביח
08/11/2010 | 13:27
1
159
שמה מעט שמן זית על נייר אפייה, מורחת היטב, מפזרת את פרוסות החצילים (משרה לפני כן את החצילים במלח בקערה כל הלילה, עם צלחת הפוכה עליהם כדי "להוציא את המיץ" סוחטת אותם ושמה על התבנית). אני מכסה את החצילים בנייר כסף משוח בשמן זית, שמה בתנור על חום גבוה- והטעם - בדיוק אותו הדבר, אבל בלי טיגון ועם הרבה הרבה פחות שמן.
מתכונים >>
לצפיה ב-'סביח חציל אפוי - יותר קל להכנה ויותר בריא'
סביח חציל אפוי - יותר קל להכנה ויותר בריא
08/11/2010 | 13:59
286

כל מה שצריך מחבת וטיגון לא יוצא לי

עכשיו עם הרעיון של אפייה, לא צריך אחר כך לשטוף כלים
ולעמוד על האש פשוט בתנור קל ומהיר
מתכונים >>
לצפיה ב-'מיונז?'
מיונז?
08/11/2010 | 14:04
3
42
מאז שראיתי איך מכינים מיונז - ביצים חיות ושמן. אני לא מתקרבת למוצר הזה יותר.
מתכונים >>
לצפיה ב-'מאז שלמדתי'
מאז שלמדתי
08/11/2010 | 15:13
2
49
איך מכינים מיונז אני קונה הרבה פחות




ומכין לבד הרבה יותר.
מתכונים >>
לצפיה ב-'מיונית - כנ"ל, אף פעם לא קניתי, מכינה לבד'
מיונית - כנ"ל, אף פעם לא קניתי, מכינה לבד
08/11/2010 | 19:58
27
לצפיה ב-'הכי טעים בייתי'
הכי טעים בייתי
09/11/2010 | 14:33
30
לצפיה ב-'חצילים יר ק מופלא'
חצילים יר ק מופלא
08/11/2010 | 16:52
2
72
ניתן לאפות בתנור משוח בשמן
ניתן ל"טגן" על מחבת פסים משוח בשמן

2 העליונים אומנ לא יתנו את טעם החציל המטוגן בהרבההה שמן אך זוהי אלטרנטיבה לא רעה בהתחשב במגבלות

סלט חציל בתחמיץ
חציל קלוי עם לימון ושום
חציל קלוי במיונז
חציל קלוי עם פלפל חריף פטרוזיליה ומיונז
חציל קלוי שלם מוגש עם טחינה מעל
מתכונים >>
לצפיה ב-'אשמח לקבל עצות/מתכון להכנת ההצעה האחרונה'
אשמח לקבל עצות/מתכון להכנת ההצעה האחרונה
09/11/2010 | 17:45
1
39
של ה"חציל קלוי שלם מוגש עם טחינה מעל".

תודה!
מתכונים >>
לצפיה ב-'בכיף. חציל קלוי - עם טחינה'
בכיף. חציל קלוי - עם טחינה
09/11/2010 | 22:26
55
שמים רשת מעט מוגבהת מהלהבה ועליה חציל שלם שטוף ומנוגב.
בזמן הקלליה החציל מקבל קמטוטים ( הקטנה שלי אומרת  החציל נהייה סבתא זקנה) וזה הרגע להופך לצד שני ולאחר מכן בצדדים שטרם קיבלו נשיקת  אש.

מוריידים מהאש חוצים לשניים
על כל חצי שופכים טחינה
יש האוהבים טחינה גולמית כפי שהיא ומעט פטרוזליה קצוצה מעל
ויש ( כמוני) שאוהיבם להכין טחינה ביתית לשפוך מעל לקשט בפטרוזיליה ולהגיש
בחדווה עם לחם טרי טרי
מתכונים >>
לצפיה ב-'חמוצים '
חמוצים
08/11/2010 | 19:46
3
44
אפשר להכין מחצילונים קטנטנים, או מחצילים רגילים, קלופים או עם הקליפה.
אני מעדיפה לטגן, אבל יש גם את השיטה הבאה:
חותכים את החצילים לפרוסות של כ 1 ס"מ רוחב, וממליחים מכל הכיוונים.
משאירים אותם במסננת כדי שכל הנוזלים יטפטפו החוצה(ואיתם גם המרירות),
שוטפים את החצילים, מעבירים הכל לסיר עם מים רותחים, ומבשלים כחצי שעה.
יש כאלה שמבשלים במים מעורבבים עם חומץ או במי מלח.
במקביל קוצצים מעט סלרי (עלים וגבעולים), שום קלוף, נענע, ופלפל חריף צ'ילי (לא חובה), מוסיפים כפית סוכר וחצי כפית מלח וזו תערובת התיבול.
אח"כ מעבירים את החצילים לצנצנת, כשבין השכבות מפזרים את התערובת שהכנו קודם.
מכסים הכל במים רותחים שערבבנו עם חומץ פשוט (ביחס של חצי-חצי) ולא סוגרים את המכסה.
אחרי שמתקרר - סוגרים את המכסה ושומרים במקרר עד חודשיים (בד"כ מתחסל הרבה לפני).
מתכונים >>
לצפיה ב-'אהבתי חתימתך חחח'
אהבתי חתימתך חחח
10/11/2010 | 08:44
2
22
לצפיה ב-' ואני את שלך-פלאפל מתאים לי בכל זמן.'
ואני את שלך-פלאפל מתאים לי בכל זמן.
10/11/2010 | 18:14
1
18
לצפיה ב-'חיבוק ענק. וכשבא לך פלאפל את מוזמנת אליי'
חיבוק ענק. וכשבא לך פלאפל את מוזמנת אליי
10/11/2010 | 20:11
14
לצפיה ב-'חציל יווני...'
חציל יווני...
08/11/2010 | 20:03
53
מעתיקה מתכון שפירסמתי בפורום האוכל החלבי.
הכנתי שוב ביום שישי האחרון, לא היה לי לימון - השתמשתי בחומץ בלסמי.

חציל "יווני" שהכנתי היום. 20/08/10 21:28
מאת: raya  

המתכון שייך לאקס חמותה של אחותי - בהירה.

אמא שלי כתבה על פיסת הניר שנמצאת אצלי "חצילים a la grece".

לוקחים חצילים צעירים, חותכים לקוביות, מסלקים גרעינים ומשרים במי מלח.
במחבת שמים הרבה שמן, שמיר ופטרוזיליה (אני מוסיפה אותם אחרי הבישול).
בצל ירוק או יבש, על זה את החצילים הסחוטים, עליהם הרבה מיץ לימון , הרבה שום ומעל פרוסות עבות של עגבניות.
לכסות ולבשל עד שאין רוטב.
לשמור במקרר ולהגיש קר.

מצטערת, זה הנוסח המדויק שהעתקתי. אין כמויות, וגם אני מכינה ללא כמויות.
הסלט טעים מאוד ומרענן.

שבת שלום!

רעיה
מתכונים >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'ועוד מתכון מעולה - (חציל תאילנדי)'
ועוד מתכון מעולה - (חציל תאילנדי)
<< ההודעה הנוכחית
08/11/2010 | 20:13
15
628
המתכון שייך ל"יזהר" מגבעתיים שמזמן כבר לא כותב בפורומים פורסם בפברואר 2001.
בזמנו אהבתי להכין, מזמן לא הכנתי.

4 חצילים ארוכים לא קלופים
מיץ מלימון אחד
2 כפות שומשום קלוי
60 מ"ל רוטב סויה
60 מ"ל שרי יבש
2 כפות שמן שומשום (ככל הזכור לי השתמשתי בשמן רגיל, קנולה-תירס-חמניות)
רבע כפית פלפל שחור גרוס (לא שמה)
3 שיני שום כתושות
2 כפות חמאה.

הכנה:
לחצות חצילים לאורך, למרוח במיץ הלימון ולהניח בצד.
בקערה לערבב סויה, שרי, שמן שומשום ופלפל.

במחבת להמיס את החמאה, להוסיף שום וכשמבעבע להוסיף את תערובת הסויה. לערבב ולהסיר מהאש.
ליצוק את תערובת הסויה לתבנית ולסדר את החצילים בתבנית כך שהצד הפנימי החצוי בא במגע עם הנוזלים.
להשרות למשך כשעה.
להפוך את החצילים כך שהחלק המושרה כעת כלפי מעלה.
לאפות בתנור ב-180° כשלעיתים תכופות מורחים מהנוזל שבתבנית על החצילים.

כשהחצילים רכים - מוציאים מהתנור, מניחים על צלחת הגשה ומפזרים שומשום על החצילים.
יוצקים מהרוטב ומגישים מיד.
אפשר לפזר מעל פטרוזיליה או כוסברה (למי שאוהב).

בתאבון!

רעיה
מתכונים >>
לצפיה ב-'רעיה איפה קונים שרי מיובש? אפשר עגב' מיובשת?'
רעיה איפה קונים שרי מיובש? אפשר עגב' מיובשת?
09/11/2010 | 09:44
8
12
לצפיה ב-'לדעתי הכוונה ליין שרי יבש'
לדעתי הכוונה ליין שרי יבש
09/11/2010 | 11:23
7
12
ולא לעגבנית שרי מיובשת......

ככל הזכור לי - לא שמתי לא את זה ולא את זה.

רעיה
מתכונים >>
לצפיה ב-'מפתה אותי לנסות המתכון'
מפתה אותי לנסות המתכון
09/11/2010 | 11:37
2
10
מקוה למצוא חצילים טובים השבוע אדווח על ביצוע וטעימה
מתכונים >>
לצפיה ב-'קוקי - איך יודיעים איזה חציל לקנות?'
קוקי - איך יודיעים איזה חציל לקנות?
09/11/2010 | 22:18
1
18
לצפיה ב-'יש מגוון של חצילים בשווקים'
יש מגוון של חצילים בשווקים
09/11/2010 | 22:30
15
לדוגמא יש את החציל עם פסים סגולים בהירים / לבנים
שעל פי  כתבה שראיתי לאחרונה הוא סופג פחות שמן ( מעולה אם כך לטיגונים)
זה ישמע מוזר אבל חציל ככל שיהיה יותר קל משקל  הוא יהא עם פחות גרעינים ויותר בשרני

למה כתבתי שישמע מוזר? כי הרי חציל ?  קל?
אבל כן
ממש כך
אני לוקחת חציל ביד ומרגישה אותו הוא ממש צריך להיות קל לעומת גודלו הגדול
עוד טיפ מהכתבה- אם החצילים מבריקים  וארוכים במיוחד הם גדלו בחממה - טעמם יהיה שונה מאלו הגדלו בשדה וגם פחות קליי משקל .

היום קניתי 2 חצילים , לצערי לא היו את הסגלגלים...
רוצה להכין את הסלט שהביאה רעיה
מתכונים >>
לצפיה ב-'ודאי שהכוונה ליין שרי יבש'
ודאי שהכוונה ליין שרי יבש
09/11/2010 | 19:57
3
9
ואל דאגה, אף אחד בתאילנד לא שמע על קיומו ולא משתמש בו.
ואם להודות על האמת, אף אחד גם לא משתמש בחמאה. זה
מוצר שנמצא רק בסופרמרקטים שמכוונים לקהל מערבי.
מתכונים >>
לצפיה ב-'מצטערת......'
מצטערת......
09/11/2010 | 20:20
2
19
אני לא אשמה , רק העתקתי מתכון חביב.
אז הוא לא תאילנדי מקורי.
מצרפת סריקה של המתכון כפי שהדפסתי אותו מקדמת דנא.

רעיה
מתכונים >>
לצפיה ב-'ציינת את המקור מלכתחילה'
ציינת את המקור מלכתחילה
09/11/2010 | 22:02
1
11
כך שזה היה לי ברור.

סתם הוספתי הערות להשכלה כללית.
בכלל בתאילנד כמעט ולא צורכים מוצרי חלב.
מתכונים >>
לצפיה ב-'ואני הוספתי את התגובה שלי - ממש ברוח טובה'
ואני הוספתי את התגובה שלי - ממש ברוח טובה
09/11/2010 | 22:16
11
אין צורך להתנצל.
מתכונים >>
לצפיה ב-'באמת נראה מעניין. אנסה בקרוב '
באמת נראה מעניין. אנסה בקרוב
09/11/2010 | 11:43
5
10
לצפיה ב-' לכולם!'
לכולם!
09/11/2010 | 11:59
4
6
אני זוכרת שהחצילים היו טעימים מאוד.
אולי אכין שוב בקרוב, הבעיה היחידה היא שהפסקתי לקנות רוטב סויה.

רעיה
מתכונים >>
לצפיה ב-'רעיה - אפשר לשאול מדוע הפסקת לקנות רוטב סויה?'
רעיה - אפשר לשאול מדוע הפסקת לקנות רוטב סויה?
09/11/2010 | 22:20
3
7
לצפיה ב-'תשובה.....'
תשובה.....
10/11/2010 | 11:11
2
17
ראשית כי יש המון נתרן ברוטב  (גם אם קניתי את הרוטב מופחת הנתרן)
ושנית - יש בו כל מיני חומרים משמרים שאני לא כל כך אוהבת.
אפשר לחיות גם בלי זה, ולמעט שהשתמשתי - אני יכולה לוותר.

רעיה
מתכונים >>
לצפיה ב-'אז מה את עושה בלעדיה ? איזה תחליף מצאת?'
אז מה את עושה בלעדיה ? איזה תחליף מצאת?
10/11/2010 | 15:44
1
7
( מתנצלת על החפירה...)

ותודה
מתכונים >>
לצפיה ב-' עושה '
עושה
10/11/2010 | 18:02
11
כלומר - לא שמה משהו אחר במקום רוטב סויה.
והאמת - מזמן לא הכנתי משהו שהצריך את הרוטב הזה.
אבל - לחצילים האלה - אולי אקנה באופן חד פעמי, כי אני זוכרת שהמתכון היה מעולה!

ואין צורך להתנצל.....

רעיה
מתכונים >>
לצפיה ב-'בלת"ק - אני עושה סלט חצילים מטוגן'
בלת"ק - אני עושה סלט חצילים מטוגן
09/11/2010 | 13:20
32
בלי לטגן את החצילים...אני אופה פרוסות דקות על נייר אפייה שאני מורחת עליהם קצת שמן במברשת.

סלט חציל במיונז -
אפשר לקלות חצילים בתנור.
אני לוקחת תבנית אפייה של התנור ושמה נייר אפייה בתחתית התנור. מעלה את הרשת למעלה ושמה על תכנית גריל. מחוררת עם סכין או מזלג את החציל קצת ומכניסה לתנור. מסובבת אחרי 20 דק' בעך. כשהכל רך אני מוציאה בזהירות וחוצה לחצי - מרוקנת את הבפנים למסננת כי זה מלא נוזלים לזה אפשר להוסיף המון דברים:
מיונז כמובן
שום, גמבה קלויה או לא, חומץ
פטרוזיליה וכל מה שעולה בראש

אני לא משתמשת בחצילים חיים או אופה או מאדה. יש לאהרוני סלט חצילים מאודה אסייתי מעולה!!!!
בגדול אני זוכרת שמקלפים חצילים ופורסים לרצועות ומעדים עד שהם רכים מאוד
מוסיפים שום, קצת זנגביל (אני קונה את הקפוא בקוביות), חומץ בלסמי ושמן. מעולה

מתכונים >>
לצפיה ב-'מרק חצילים---מעולה----'
מרק חצילים---מעולה----
09/11/2010 | 19:02
44
מרק קרם חצילים ( חלבי)- עמליה
4 חצילים גדולים
2 בצל בנוני
3-5 שיני שום
2 כפות שמן + 2 כפות חמאה.
4 כוסות חלב
חצי כפית אגוז מוסקט ( לא לוותר)
חצי כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם או כפית אבקת מרק פרווה בטעם עוף (לא חובה)
כ100 גר' גבינה מסוג "blue cheese " מגורדת לקישוט.
מה עושים:
צולים על להבה או בתנור את החצילים, ומנקים אותם היטב , כמו לסלט חצילים. שמים במסננת פלסטיק עד שנפטרים מכל הנוזלים.

1.בסיר גדול למדי ממיסים את החמאה והשמן,
2. מצהיבים את הבצל והשום.
3. מוסיפים את החצילים הנקיים . ומערבבים יחד.
4. מוסיפים את החלב.
5. טוחנים יחד בבלנדר מוט עד שיוצאת תערובת אחידה, מתבלים ומתקנים את הטעם.
6. מביאים לרתיחה, תוך ערבוב מתמיד.
מחלקים לספלים ומעטרים במעט גבינה "בלו-ציז" מגורדת.
מתכונים >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'לקלות,לקלוף ולתבל במיץ לימון,שום,מלח,פלפל ושמ'
לקלות,לקלוף ולתבל במיץ לימון,שום,מלח,פלפל ושמ
09/11/2010 | 20:37
33
ן זית.

הולך יופי בתוספת מלפפונים חמוצים קצוצים דק,עגבניה מגוררת וקצת בזיליקום.
מתכונים >>
לצפיה ב-'סלט חצילים קלוים ועוד דברים טובים'
סלט חצילים קלוים ועוד דברים טובים
10/11/2010 | 09:58
50

סלט חצילים קלוים ועוד דברים טובים מבית אימא
לתמונות:
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...


מרכיבים:
3 חצילים גדולים
2 פלפלים אדומים ובשרניים
קצת בצל ירוק (לא חובה)


לקלות חצילים ופלפלים.  לקלף.
את החצילים לשים במסננת לכשעה כדי שיגירו נוזלים מיותרים.

בקערה לשים חצילים עם 1/3 כוס שמן סויה (לא להתקמצן על שמן)
קצת מלח. עם מערבל לערבב הכל (אני אוהבת שהתערובת תיהיה ללא גושים)
לקצוץ את הפלפלים הקלוים ואת הבצל ולהוסיף לחצילים.


לתמונות:
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...

מתכונים >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ