תכיני קלתית בצק פריך, (100 גר' חמאה מלוחה, כוס וחצי קמח, לעבד בפולסים עד למרקם חול, להוסיף ביצה אחת ו2 כפות מי קרח, לעבד עוד כמה שניות, להכין כדור בצק ולקרר כשעה במקרר, לרדד, לרפד תבנית פאי, לדקור את התחתית עם מזלג ולהקפיא למשך כחצי שעה טרם האפייה- כל זה יבטיח קלתית פריכה במיוחד)
לאפות אפייה עיוורת למשך 10 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
את הדלורית (הקלופה והחתוכה) להקפיץ במחבת עם מעט חמאה ושום (אפשר ורצוי להוסיף טימין או רוזמרין קצוץ) עד שהיא מתרככת מעט
להכין תערובת רויאל- 3 ביצים, 250 סמ"ק שמנת מתוקה, 2 כפות קמח
את יכולה להוסיף גבינת עזים כלשהי מעוכה לשדרוג הטעם והמרקם, מלח, פלפל
לערבב עם הדלורית, לשפוך לקלתית הבצק, ולאפות ב175 מעלות עד שמוכן

טאדאאא

מתכונים >>