לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'חג חנוכה שמח חברים וחברות'
חג חנוכה שמח חברים וחברות
<< ההודעה הנוכחית
11/12/2009 | 17:06
57
70
חג שמח לכם ולכל בני ביתכם

אל תשכחו שיש בקישורים את שרשור הסופגניות ואת שרשור הלביבות

תבלו יפה היום בהדלקת ראשון ואתם מוזמנים לשרשר לכאן חוויות, סיפורים, מתכונים ותמונות מערב ראשון של חנוכה

מרוני מוטי וצחי

והנה גם קישור ישיר לקטגורית חנוכה בקישורי הפורום
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Links/Default.as...
מתכונים >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'עיצוב שולחן לחנוכה'
עיצוב שולחן לחנוכה
11/12/2009 | 16:56
5
26
שבת שלום וחג חנוכה שמח לכולם,

שמי עדי ואני מעונינת לכתוב כתבה לאתר עיצוב בית (בארה"ב) בנושא עיצובים לחנוכה.  
חיפשתי רבות ברחבי האינטרנט ולא מצאתי כמעט תמונות של עיצובי שולחן ברמה גבוהה לחג החנוכה (מצאתי הרבה תמונות של מאכלים אבל לא של עיצוב וקישוט השולחן).
אני יודעת שחברי הפורום הזה מאוד מוכשרים ויצירתיים ונתקלתי כאן לא פעם בסידורי שולחן מהממים בחגים.
אם אתם מעונינים להציג את פאר יצירותכם בכתבה (קרדיט ינתן לגבי כל תמונה בכתבה), אני אשמח לשמוע ממכם ולראות את תמונותיכם בימים הקרובים.
אתם מוזמנים ליצור איתי קשר במסר (אני בטוחה גם שכל משתתפי הפורום ישמחו לראות כאן את תמונות השולחן המעוצב שלכם).

חג אורים שמח,
עדי
http://www.houzz.com


מתכונים >>
לצפיה ב-'מצרף אותך לשרשור החנוכה שלנו'
מצרף אותך לשרשור החנוכה שלנו
11/12/2009 | 17:15
2
ומקווה שהחברות והחברים יעלו צילומים מעניינים ....
במידה וכן את מוזמנת לפנות לכל אחד ואחת מהם במסר פרטי ובמידה ויאשרו לך אז תוכלי להשתמש בתמונות שלהם......כי אחרת הן מוגנות בזכויות יוצרים.
מתכונים >>
לצפיה ב-'שולחן חנוכה מלא באהבה תמונה אחת מתוך'
שולחן חנוכה מלא באהבה תמונה אחת מתוך
12/12/2009 | 17:12
2
11
המון!!! חג שמח!

על השולחן: עוגה מקושטת בבצק סוכר בסמלי החג - חנוכייה מבצק סוכר - סופגניות מהירות של צילה - לביבות שמנת אפויות - לביבות תירס וצ'ילי עם קמח מלא אפויות - לביבות ירקות שורש אפויות - מיני עוגות שוקולד עם הפתעה של אגוז לוז מצופה בשוקולד לבן ועוד...

חנוכה שמח!
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגה מקושטת בבצק סוכר לחנוכה '
עוגה מקושטת בבצק סוכר לחנוכה
12/12/2009 | 17:14
1
5
לצפיה ב-'עוד תמונות משולחן החנוכה שלנו'
עוד תמונות משולחן החנוכה שלנו
12/12/2009 | 17:17
7
לצפיה ב-'חג שמח! שולחן חנוכה רקע בורדו '
חג שמח! שולחן חנוכה רקע בורדו
12/12/2009 | 17:49
3
לצפיה ב-'שיהיה חג שמח -לביבות פטרוזליה'
שיהיה חג שמח -לביבות פטרוזליה
11/12/2009 | 15:12
5
6
לביבות של פטרוזליה

צרור פטרוזליה - קצוץ ללא ענפים
4 ענפי בצל ירוק קצוצים
2 ביצים
5 כפות פרורי לחם
מלח ופלפל

אני קוצצת את הפטרוזליה במעבד חשמלי, מעבירה לקערה,  מוסיפה את שאר החומרים , ומערבבת היטב.
לטיגון מחבת טפלון וכף שמן קנולה לא יותר מזה. ביד משטחים לביבות וסוחטים מהם נוזלים .
כשהמחבת חמה מניחים את הלביבות שיוצרים.

מגישים עם טחינה מתובלת ביתית .
מתכונים >>
לצפיה ב-'וקישור שיהיה לכל מקרה... תהנו'
וקישור שיהיה לכל מקרה... תהנו
11/12/2009 | 15:15
1
לצפיה ב-' חג שמח דנדי '
חג שמח דנדי
11/12/2009 | 16:57
1
לביבות בריאות של ממש
מתכונים >>
לצפיה ב-'חג שמח BIGJACK'
חג שמח BIGJACK
11/12/2009 | 21:57
לצפיה ב-'מהמם!!! מזכיר את לביבות הירק של סבתא שלי :)'
מהמם!!! מזכיר את לביבות הירק של סבתא שלי :)
12/12/2009 | 17:47
1
לצפיה ב-''
12/12/2009 | 22:33
לצפיה ב-'חג שמח וטעים'
חג שמח וטעים
11/12/2009 | 18:06
2
שיהיה חג מלא אור אהבה וטעמים חדשים במטבח!


חג שמח
מתכונים >>
לצפיה ב-'חג שמח ומלא אור חברים יקרים '
חג שמח ומלא אור חברים יקרים
11/12/2009 | 18:47
8
1
לא להגזים היום עם הסופגניות אבל נשמח לסיפורי חוויות
מתכונים >>
לצפיה ב-'והיום היה לנו גם אור שמח כזה'
והיום היה לנו גם אור שמח כזה
11/12/2009 | 19:16
7
2
יום הולדת של נכדי דור בן 3 בגן , עוגת יום ההולדת מעשה ידיה של סיאם
איזה אושר הילד הזה ,ילד של אור
מתכונים >>
לצפיה ב-' מזל טוב לדור ולסבא המאושר '
מזל טוב לדור ולסבא המאושר
11/12/2009 | 21:25
2
לצפיה ב-' לדור, כבר נעשה ממש גבר!'
לדור, כבר נעשה ממש גבר!
11/12/2009 | 22:03
1
שפע של איחולים לסבא/סבתא/הורים ובעיקר לדור המתוק
מתכונים >>
לצפיה ב-'מזל טוב לדור'
מזל טוב לדור
12/12/2009 | 09:31
3
שידע רק ימים טובים מלאי צחוק ושימחה.
מתכונים >>
לצפיה ב-'מזל טוב' ומזמן לא החמאתי לסיאם.'
מזל טוב' ומזמן לא החמאתי לסיאם.
12/12/2009 | 10:36
סיאם ממש ממש אלופה בעוגות.  ממממ....עוגה יפייפיה.
מתכונים >>
לצפיה ב-'מזל טוב לדור'
מזל טוב לדור
12/12/2009 | 11:39
וסיאם כל הכבוד, העוגה מקסימה.
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה לכל המברכים '
תודה לכל המברכים
12/12/2009 | 22:39
1
לצפיה ב-'מזל טוב לדור '
מזל טוב לדור
13/12/2009 | 08:16
לצפיה ב-'חג אורים שמח לכולם'
חג אורים שמח לכולם
11/12/2009 | 19:14
לצחי, רוני, מוטי כל האדומים הכחולים החברים והחברות היקרים ..לפורום הנהדר הזה חג שמח.
אז חוייות ..טוב אז לביבות הכנתני מטוגנות ואפויות ויצא בסדר.
הכנתי באפיה את הסופגניות של אורן גירון ויצאו לי לחמניות מתוקות.ענקיות ושטוחות
במוצ''ש אטגן את שאר הבצק שמרים שנשאר לי בנתיים הוא במקרר ללילה. ניסיון האפיה נכשל.
מתכונים >>
לצפיה ב-'חג שמח לכולם '
חג שמח לכולם
11/12/2009 | 20:02
לצפיה ב-' בעיה מסוימת '
בעיה מסוימת
11/12/2009 | 20:04
3
אני מחפשת בגוגל כבר שעתיים ומצאתי כמה מתכונים נחמדים לסופגניות דלות קלוריות במיוחד בלי שמרים (אין לי ולא יודעת איך להתעסק איתם) האם יש אפשרות לאפות בתנור את הסופגניות דלות קלוריות באופן כללי?

תודה למשיבים
ושיהיה לכולם חג שמח מלא אור חום ושמחה כמו החג הזה
מתכונים >>
לצפיה ב-'דונאטס אפויים'
דונאטס אפויים
11/12/2009 | 20:12
1

עוגת דובדבנים הפוכה/אהרוני - הביאה עידית המקורית
לבצק:
275 גר' חמאה רכה
250 גר' אבקת סוכר
4 ביצים
250 גר' קמח תופח

לדובדבנים:
500 גר' דובדבנים טריים מגולענים במידה ולא בעונה - ניתן להשתמש בדובדבנים משומרים(2 צנצנות-לסנן)
1 כוס סוכר
1 כף דבש
2 כפות ברנדי
30 גר' חמאה
1 כפית תמצית וניל

הכנת הבצק:
שמים את החמאה ואבקת הסוכר בקערת המיקסר ומקציפים עד שהתערובת תפוחה וקטיפתית למראה. מוסיפים את הביצים, אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה. מקררים כחצי שעה.

הכנת הדובדבנים:
שמים את כל החומרים במחבת רחבה ומבשלים על להבה גבוהה כחמש דקות. מסננים היטב (ושומרים את נוזלי הסינון, כרוטב לעוגה).
שמים את הדובדבנים בתחתית של כלי אפיה עגול משומן היטב(פיירקס או כל כלי חסין חום אחר) בקוטר של 24 ס"מ. מוסיפים כחצי כוס מנוזלי הסינון. דוחסים ומהדקים מעט את הדובדבנים לתחתית הכלי ומקררים היטב במקרר למשך שעה.
מורחים עם כף רטובה את הבצק על הדובדבנים לשכבה אחידה. שכבת הבצק צריכה להיות בעובי של כ-3-4 ס"מ.
אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-30 -25 דקות עד שהבצק יציב לגמרי.
מוציאים מהתנור ומחכים כעשר דקות. הפכים את העוגה על צלחת הגשה.

ניתן להגיש עם קצפת בצד.


מקור המתכון: מתכונים נט
מתכונים >>
לצפיה ב-'חג אורים שמח...'
חג אורים שמח...
11/12/2009 | 20:33
1
לכל חברי הפורום וצוות ההנהלה
מתכונים >>
לצפיה ב-'תיקון, הנה מתכון לדונאטס אפוי'
תיקון, הנה מתכון לדונאטס אפוי
11/12/2009 | 21:32

מקור המתכון: רות אוליבר

http://www.hashulchan.co.il/_Recipes/Recipe.asp?Ca...



700 גרם (5 כוסות) קמח
420 גרם (¾1 כוסות) חלב
50 גרם שמרים טריים (שקית או קוביה שמרית)
50 גרם חמאה מומסת
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 ביצה
1 כפית שטוחה מלח



+ מערבבים את חומרי הבצק במיקסר כ-8 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך. מכסים ומתפיחים כחצי שעה או עד להכפלת הנפח.
+ לשים מעט את הבצק ומרדדים לעלה בעובי 2 ס”מ. קורצים 10 עיגולים בקוטר 12-10 ס”מ. במרכז כל עיגול קורצים עיגול פנימי בקוטר 4-3 ס”מ. מתפיחים עוד 20 דקות, עד שהבצק תופח ומתעגל. אם רוצים, אפשר ללוש את שאריות הבצק ולהכין מהן דונאטס נוספות.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ אופים את הדונאטס כ-20 דקות או עד שמזהיב. מצננים ומצפים לפני ההגשה.

גיוונים:
• מטגנים את הדונאטס בשמן עמוק.
• מברישים את הדונאטס המוכנות  בחמאה מומסת ומפזרים סוכר  מתובל בקינמון.

כמו בתמונה: אייסינג
רוצים ציפוי לבן וחגיגי לדונאטס? מערבבים 1/2 חלבון עם 150 גרם אבקת סוכר עד לקבלת תערובת סמיכה ומורחים אחרי האפייה. אם רוצים לצבוע את התערובת, מוסיפים מעט צבע מאכל.



מתכונים >>
לצפיה ב-'הנה הסופגניות-בזכותכם! חג שמח'
הנה הסופגניות-בזכותכם! חג שמח
11/12/2009 | 17:29
4
2
יצא לי! הצליח לי! . יצאו לי 35 חתיכות וחילקתי גם לשכנים שהתפעלו מאד. יצא גם טעים מאד. אני מודה לכם על עזרתכם וסבלנותכם מקרב לב. חג שמח. עדי
מתכונים >>
לצפיה ב-'יופי של סופגניות, חג שמח '
יופי של סופגניות, חג שמח
11/12/2009 | 20:16
לצפיה ב-'מה? לא ראיתם???'
מה? לא ראיתם???
11/12/2009 | 21:23
1
אתם חייבייםםםםם לראות מה יצא ולומר לי מה דעתכם.
חבל שאתם לא יכולים לטעות,אבל,תאמינו לי טעיםםםם!!!
מתכונים >>
לצפיה ב-'נרה טעים ומצויןןן......'
נרה טעים ומצויןןן......
11/12/2009 | 21:44
חג שמח
מתכונים >>
לצפיה ב-'נהדר שהצליח לך והעיקר שהן טעימות!'
נהדר שהצליח לך והעיקר שהן טעימות!
11/12/2009 | 21:58
לצפיה ב-'חג שמח לכולם'
חג שמח לכולם
11/12/2009 | 21:33
1
לצפיה ב-'חג שמח לכולם'
חג שמח לכולם
12/12/2009 | 09:32
לצפיה ב-'דונטס וסופגניות מיני פיצי - מיידי ונטרף'
דונטס וסופגניות מיני פיצי - מיידי ונטרף
11/12/2009 | 16:13
3


חג  שמח    דונטס וסופגניות מיני פיצי ללא שמרים

פורסם בתאריך 11 בדצמבר 2009 @ 17:04
מופיע בקטגוריות: אוכל להקפאה, אוכל שילדים אוהבים, חנוכה

דונטס  וסופגניות מיני פיצי ללא שמרים מהירים ומפתיעים

כ- 30 דונטס וכדורים

למתלבטים וללא בטוחים הרי לכם דונטס בקלי קלות שתמיד תמיד מצליחים
הכנה מיידית ללא המתנה ואפשר מ י ד לגשת לחגיגה .
ויש הפתעת סופגניות פיצפוניות.
מתכון:מבטעם של עוד+תמונה:פירגה

מצרכים:
2 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר
1 כוס מים מהברז או חלב
5 כפות חמאה מומסת
4 כוסות קמח ולהכין עוד לפחות כוס ללישה
4 כפיות אבקת אפיה (שמתי 2 שקיות)
1/4 כפית קינמון – או –1 כפית גרירת לימון (שמתי קינמון)
קורט מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט (לא שמתי)
לשים בצק תוך כדי הוספת קמח עד שיהיה טיפונת דביק
מקמחים היטב את השיש ואת הידיים (אין צורך במערוך)
מכינים כדורים בגודל ביצה
מניחים כל כדור על שיש מקומח וביד מקומחת משטחים מעט לעיגול בקוטר 8 ס"מ ובעובי לפחות 1 ס"מ
לקרוץ חור של 3 ס"מ באמצע
את הכדורים שיוצאים מהחור מטגנים למיני סופגניות (ממש קטנטנות)
ממלאים ו מ ח מ מ י ם 1/4 גובה סיר בשמן ומטגנים בחום בינוני

מטגנים  ב י ח ד  את הכדורים ואת הדונטס והופכים מצד לצד
עד שיקבלו גוון חום יפה - לפחות 3 דקות טיגון.
מוציאים בעזרת מרית מחוררת על ניר סופג (כמעט ולא סופגים שמן)
מצפים באבקת סוכר ומגישים.
מבטעם של עוד והשינויים בסוגריים שלי.

לטעם תפוז משתמשים במקום כוס חלב ב- 2\1 כוס חלב ו-2\1 כוס מיץ תפוזים
במקום גרירת לימון – להשתמש בגרירת תפוז
תהנו

חג שמח



© כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
מתכונים >>
לצפיה ב-'שבת שלום חג שמח '
שבת שלום חג שמח
11/12/2009 | 15:37
לצפיה ב-'אפשר מתכון לסופגניות בלי ביצים? לרגישה לביצים'
אפשר מתכון לסופגניות בלי ביצים? לרגישה לביצים
11/12/2009 | 09:48
5


רוצה להכין לחג לילדה שרגישה לביצים סופגניות בלי ביצים, עדיף בלי יוגורטים/רוויון כי זה עושה לה כאבי בטן..

תודה!!!
מתכונים >>
לצפיה ב-'סופגניות ולביבות עם בריאות - באהבה לחג שמח'
סופגניות ולביבות עם בריאות - באהבה לחג שמח
11/12/2009 | 09:40
3
מתכוני בריאות לחנוכה – מאת מירה אפרתי
מחברת הספר – טעימים מן הטבע, בדרך אל המקרוביוטיקה



סופגניות בריאות

מרכיבים
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
1 גביע יוגורט או ½ כוס חלב סויה
2 ביצים
2 כפות סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
שמן מכבישה קרה לטיגון עמוק
אבקת סוכר לקישוט

1.  טורפים את כל המרכיבים חוץ משמן ואבקת סוכר לבלילה חלקה.
2.  מחממים שמן בסיר בינוני וכאשר חם מאד יוצקים לסיר כפות שטוחות של הבלילה.
3.  כאשר הסופגניות מושחמות קלות – הופכים ומטגנים עד להשחמה גם את הצד השני.
4.  מטגנים בדרך זו את כל הבלילה מניחים בקערת הגשה ובוזקים אבקת סוכר.
5.  גיוון – אפשר לטפטף על הסופגניות קרמל – ½ כוס סוכר ומיץ מחצי לימון מומסים בסיר קטן.



סופגניות אפויות

מרכיבים
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
½ כוס טופו מגורר
4 כפות שמן מכבישה קרה
2 ביצים
1 גביע יוגורט או ½ כוס חלב סויה
קורט מלח ים
אבקת סוכר לציפוי


1.  מערבבים את כל המרכיבים לבצק חלק ויוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ.
2.  מניחים את כדורי הבצק בגביעי נייר לאפיה ומסדרים את הגביעים בתבנית אפיה.
3.  אופים בחום 170 מעלות למשך 30 דקות, מניחים בקערה ובוזקים אבקת סוכר.
4.  מגישים בליווי קעריות של דובדבנים חמוצים\מתוקים ויוגורט מומתק קלות.




לטקעס – לביבות

מרכיבים
2 תפוחי אדמה גדולים
2 בטטות בינוניות
2 בצלים בינוניים
3 כפות קמח מלא
2 ביצים
קורט מלח ים
קורט פלפל שחור
שמן מכבישה קרה לטיגון
קורט כורכום

רוטב – לארוחה חלבית
2 גביעי יוגורט
2 בצלים ירוקים קצוצים
קורט מלח ים

1.  מקלפים ומרסקים את תפוחי האדמה, הבטטות והבצל במגרדת גסה ומניחים בקערה.
2.  מערבבים עם קמח וביצים ומתבלים במלח ופלפל.
3.  מחממים במחבת שמן מתובל בכורכום ומניחים כפות גדושות של תערובת במרחקים קטנים.
4.  מטגנים את הלביבות עד להשחמה משני הצדדים ומעבירים לצלחת הגשה.
5.  מערבבים את מרכיבי הרוטב ומגישים בקערית ליד הלביבות.



לביבות קישואים

מרכיבים
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
2 ביצים
1 גביע יוגורט או ½ כוס חלב סויה
קורט מלח ים
קורט פלפל שחור
3 קישואים בינוניים - מגוררים
שמן מכבישה קרה לטיגון

1.  מערבבים את כל המרכיבים חוץ מהקישואים לבלילה חלקה.
2.  מרסקים את הקישואים ומוסיפים עם שתי כפות שמן לבלילה ומערבבים.
3.  מניחים כפות מלאות בלילה במחבת משומנת ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה קלה.
4.  אפשר לאפות – יוצקים בגביעי נייר עד למחצית הגובה ואופים בחום 160 מעלות חצי שעה.
5.  גיוון אחר – ניתן להחליף את הקישואים בגזר, בשורש סלרי או בבטטה, או לשלב.


מתכונים >>
לצפיה ב-'חג חנוכה שמח לכולם '
חג חנוכה שמח לכולם
11/12/2009 | 22:01
2
שנצלח את החג ללא קלוריות מיותרות, או שבעצם אני
משלה את עצמי, נכון?!! הרי זהו "חג השמן" והבצקים....
תהנו !
מתכונים >>
לצפיה ב-'חג שמח מלא אור ואהבה ממני.'
חג שמח מלא אור ואהבה ממני.
12/12/2009 | 10:41
3
סליחה שאני לא כותבת ... הכנף שלי שבורה ובאצבע אחת קצת מתקשה לכתוב.
מתכונים >>
לצפיה ב-' החלמה מהירה לך מירי '
החלמה מהירה לך מירי
12/12/2009 | 11:27
1
לצפיה ב-'תודה צחי נשמה טובה.. .'
תודה צחי נשמה טובה.. .
12/12/2009 | 13:57
ובהצלחה לך הלוואי ותקבל איזו פינה על המרקע.
הם לקלוקו הכל ולא ביגלל שזה היה בחינם אלא ביגלל שהיה טעים להם.
אני לא הייתי אוכלת משהו שלא היה טעים גם אם זה היה בחינם.
אתה בשלן חבל"ז.
בינתיים לוקחת ממכם מתכונים בחלק יכולה להעזר בילדיי ולהכין וחלק ... למה יש חברות.. וגם הן נהנות מהמתכונים.
אז תודה והמון המון הצלחה ותעדכן מתי נוכל להנות מהחמין על המרקע.
מירי.
מתכונים >>
לצפיה ב-'רפואה שלמה מירי'
רפואה שלמה מירי
12/12/2009 | 22:35
הכנף או הכתף
מתכונים >>
לצפיה ב-'בוקר טוב וחג חנוכה שמח מ...'
בוקר טוב וחג חנוכה שמח מ...
12/12/2009 | 11:02
דבלין הרחוקה.
אתמול הדלקנו כאן נר ראשון של חנוכה.
מקווה להכין כאן סופגניות או rousette בימים הקרובים.

רעיה
מתכונים >>
לצפיה ב-'עשיתי ספינג' אתמול בערב, כמות קטנה'
עשיתי ספינג' אתמול בערב, כמות קטנה
12/12/2009 | 12:32
4
רק משתי כוסות קמח ורבע.
הבצק יצא רך, והספינג'ים יצאו רכים ואוריריים.
אליהם נוסף סירופ סוכר שתוגבר בשתי כפות דבש.
יצא מעדן.
הנה התמונות
מתכונים >>
לצפיה ב-'תביא מתכון בבקשה לספינז' בכמות קטנה????'
תביא מתכון בבקשה לספינז' בכמות קטנה????
12/12/2009 | 17:23
1
לצפיה ב-'מתכון לספינג' בכמות קטנה: בקערת זכוכית גדולה'
מתכון לספינג' בכמות קטנה: בקערת זכוכית גדולה
12/12/2009 | 18:16
2 ורבע כוסות קמח רגיל
1 כפית גדושה שמרים יבשים שעורבבו עם חצי כוס חלב פושר פלוס 2 כפות סוכר. הושארו לתפוח מעט. ואז הוספתי אותם לקמח.
2 כפות שמן קנולה
1 כף ויסקי (כי זה מה שיש בבית)
1 כפית סוכר וניל עם מי ורדים - אפשר סוכר וניל רגיל.
1וחצי עד שתי כוסות מים מי ברז. צריך שהבצק יצא רך ונמתח כמו גומי, לדאוג שלא יהיה דליל מידיי.
בסוף שמתי קורט מלח.
וחשוב ללוש ביד, יש אפקט לחום היד שמעודד את השמרים. לפחות עשר דקות לישה. לכסות בניילונית נצמדת. ובשתי מגבות מטבח.
אח"כ שמתי את הקערה על מגש נירוסטה, הנחתי אותה על הרדיאטור בכדי לזרז את ההתפחה. התפחתי את זה שעה וחמש דקות. ניתן להשאיר לשעה וחצי שעתיים.
אח"כ לחמם שמן בסיר טפלון, לחום של -170 מעלות.
לי יש מד טמפרטורה לשמן.  
ואז לקחת קערה עם מים קרים. לטבול את הידיים.
לקחת מהבצק המוכן כמות ביד. משהו כמו גודל של קוטר לביבה או 4-5 ס"מ. ליצור עם אצבע אחת חור במרכז עיסת הבצק ולהניח בעדינות בשמן.
כשנהיה זהוב-חום יש להפוך לצד שני, בעזרת מזלג של ששת , ושיפוד מתכת.
את הספינג' החם מאד טובלים במי סוכר מבושלים.
הכמות היא;  כוס סוכר , חצי כוס מים ושתי כפות דבש. לחמם עד להרתחה, ואז לבשל עוד 8 דקות על אש קטנה ביותר.
למזוג לקערת זכוכית לתת לזה להתקרר מעט,  ואז ניתן לטבול בזה את הספינג' החם.
להניח את הספינג' על מגש מתכת או מגש חרסינה. קרמיקה. כדי שלא ידבק  .
בתאבון.
מתכונים >>
לצפיה ב-'אוחחחחחחחחח זה נראה נהדר'
אוחחחחחחחחח זה נראה נהדר
12/12/2009 | 21:59
1
ודביקי .
מתכונים >>
לצפיה ב-'זה היה טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם.'
זה היה טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם.
13/12/2009 | 19:38
לצפיה ב-'מתכון לעוגת גזר'
מתכון לעוגת גזר
12/12/2009 | 12:45
2
מישהו מכיר מתכון לעוגת גזר קלילה ואווריריתתודה
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת גזר ותפוח עץ'
עוגת גזר ותפוח עץ
12/12/2009 | 13:45
4
עוגת גזר ותפוח עץ
מצרכים:
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מיץ (מה שבא לכם)
1/2 כוס סוכר חום
4 ביצים
1 כוס קמח לבן
1 כוס קמח מלא
כפית קינמון
1אבקת אפייה
כפית סודה
3 כוסות גזר מגורר
1 כוס תפוח עץ מגורר

אופן ההכנה :

להקציפ  את השמן הסוכר והביצים לתערובת חלקה.
בקערה נפרדת לערבב את יתרת החומרים ולאחד בין שני התערובות.
לצקת לתבנית או ל - 2 תבניות מאורכות קטנות ,לאפות בחום בינוני (180°c) כ 45 דקות.
ניתן לפזר אבקת סוכר לאחר שהעוגה מתקררת.
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת גזר עסיסית - פרווה '
עוגת גזר עסיסית - פרווה
12/12/2009 | 14:30
9
עוגת גזר עסיסית (פרווה)----- סימה.ד:

(2 תבניות אינגליש קייק)

2 כוסות קמח לבן מנופה
1/3 כפית מלח
כפית אבקת סודה לשתייה
כפית אבקת אפייה
1 כפית גדושה קינמון
1/2 כוס אגוזים טחונים
5 ביצים מס' 2
כוס וחצי סוכר
1 סוכר וניל
1.5 כוס שמן תירס/קנולה
1/4 כוס מיץ פירות (נקטר פירות טרופיים או מיץ תפוזים/תפוחים)
4 גזרים גדולים מגוררים דק
כוס צימוקים שחורים קטנים


**** מנפים חומרים יבשים לקערה. מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים.
         בקערה נוספת – מערבבים את הביצים,שמן,סוכר, מיץ עד לבלילה אחידה. מאחדים שתי תערובות
        ומוסיפים פנימה את הגזר והצימוקים. מערבבים היטב ויוצקים לתבניות.
        אופים בחום 180 מעלות כ-50 דקות.
מתכונים >>
לצפיה ב-'חג שמח!'
חג שמח!
12/12/2009 | 16:53
לא היה משהו מרגש בנר הראשון, אבל המשפחה מתאספת היום להדלקת נר שני. יהיו לביבות כרובית וכנראה שעוד כמה דברים טעימים ומשמינים. גילוי נאות: אני רק על תקן הטועם הפעם.
מתכונים >>
לצפיה ב-'חג שמח וטעיייייים .'
חג שמח וטעיייייים .
12/12/2009 | 17:25
לצפיה ב-'קישורים>חגים>חנוכה'
קישורים>חגים>חנוכה
12/12/2009 | 20:51
2
לצפיה ב-'חג שמח לכולם ומזל טוב לנכד של מוטי! '
חג שמח לכולם ומזל טוב לנכד של מוטי!
12/12/2009 | 22:56
1
לאימא שלי היה חשק לטגן והרבה אז היא הכינה בלשי - סופגניה ממולאת בשר. לפי המתכון שלי שנתתי לה לפני כמה זמן. ואני הכנתי לביבות מקישואים, תפוחי אדמה ובצל (אין תמונות של לביבות כי יצא לא ממש פוטוגני בצילום, מחקתי את הכל). טוב, זה בין היתר, אלה היו המטוגנים, וכל השאר ארוחת שישי.

לקט מתכונים מטוגנים

סופגניות ממולאות בשר (בלשי)  
מרכיבים ל-12-13 מנות:
לבצק (לפי איך שאני הכנתי):
3/4 כוס יוגורט טבעי (במקום חלב)
1/4 כוס מים
1 ביצה
3 כוסות קמח
1 כפית שמרים יבשים (או 15 גר` טריים)
1 כפית שטוחה מלח
2 כפיות סוכר

למלית (כמו שזה במקור):
400-500 גר` בשר טחון
2 בצלים
מלח, פלפל
50 מ"ל מים קפואים

הכנה:
1. בקערה לטרוף קלות ביצה עם היוגורט והמים. בקערה גדולה נפרדת לערבב קמח מנופה, שמרים יבשים, סוכר ומלח. לאחד את התערובת היבשה יחד עם הרטובה. ללוש לבצק רך וגמיש במשך כ-5 דקות. ייתכן והבצק יהיה מעט דביק, אך לא להתפתות להוסיף יותר מדי קמח. להעביר את הבצק לקערה משומנת קלות ולכסות בנילון נצמד או במגבת לחה. להשאיר לתפוח למשך שעה עד להכפלת הנפח.

2. לקצוץ דק דק את הבצלים, לערבב עם הבשר הטחון, מלח ופלפל שחור. להשאיר במקרר לשעה (בזמן שהבצק תופח). לאחר שעה, וצמוד להרכבת המנה, להוסיף אל הבשר מים קפואים או אף חתיכות קרח מרוסקות דק.

3. מתוך הבצק התפוח לקרוץ עיגולים בגודל משמש. על משטח עבודה מקומח או משומן (אני מעדיפה משומן) לשטח את העיגולים בעזרת מערוך או בעזרת ידיים (אני שיטחתי בעזרת האצבעות היות והבצק שלי היה ממש ממש רך) בקוטר 12-15 ס"מ. להשתדל שהקצוות יהיו דקים יותר מהאמצע. במרכז כל עיגול לשים כ-1-1.5 כף מלית ולהדק קצוות בצורה כזאת שבאמצע יווצר "חור" בקוטר 1 ס"מ, כלומר לא לאטום לגמרי את הבצק מעל פני המלית, אלא להשאיר פתח (במקור יש גם שיטה איך לעשות את זה בצורה יפה ומיוחדת, לי לא יצא כך בגלל שהבצק היה רך מדי).

4. לחמם שמן במחבת. כמות השמן צריכה להיות בערך בגובה 1.5 ס"מ לא פחות (או כשתי אצבעות מחוברות). להניח כל בֶלאַשְ על מחבת חמה עם החור כלפי מטה(!) זה ישמור על המיצים של הבשר בתוך הבצק. להנמיך מעט את האש, לטגן עד להזהבה על אש בינונית. להפוך לצד השני – האטום, לטגן עוד כמה דקות עד להזהבה ומדי פעם לטפטף קצת מהשמן החם לתוך החור עם הבשר, פעולה זו תתן עסיסיות לבשר וגם תמשיך את הליך טיגון הבשר עצמו. להוציא על צלחת עם נייר סופג לאחר שהבלאשי זהובים משני הצדדים.
להגיש חם.

בתיאבון!

נטי
מתכונים >>
כתובות אינטרנט מצורפות:

הודעות אחרונות

08:57 | 24.07.16 פפריקה 123
03:40 | 24.07.16 פרפרי אהבה
02:02 | 23.07.16 פרפרי אהבה
19:04 | 22.07.16 א ל ת ה י ר ח
13:20 | 22.07.16 avico2591
03:46 | 22.07.16 פרפרי אהבה
02:00 | 21.07.16 פרפרי אהבה
03:42 | 20.07.16 פרפרי אהבה
09:47 | 19.07.16 crunchim
09:02 | 19.07.16 jen711
05:34 | 19.07.16 פרפרי אהבה

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא שיווק העסק שלך
אירוח בנושא שיווק...
ביום א` הקרוב נארח את אריה טוקר, מומחה לשיווק.
אירוח בנושא שיווק העסק שלך
אירוח בנושא שיווק...
ביום א` הקרוב נארח את אריה טוקר, מומחה לשיווק.
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ