לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום מתכונים
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

מתכון:סופלה גזר
<< ההודעה הנוכחית
30/09/2009 | 21:38
2
909
זו מנה מיתולוגית של קייטרינג דבורה שכטר מירושלים, שכבר לא קיים. הסופלה מתוק למדי ויש לו ציפוי אגוזי פריך. המשפחה שלי מתה על המנה הזו אז החלטתי לנסות לשחזר אותה. מצאתי מתכון סופלה די דומה, אפילו פרווה, ולציפוי השתמשתי בפקאנים מסוכרים כתושים. זה יצא מעט מתוק מידי אז בפעם השניה שניסיתי עירבתי אותם בפקאנים רגילים. המתכון נלקח מאתר שלא הכרתי קודם ומצאתי דרך גוגל כמובן. השינויים העיקריים שערכתי הם הפחתה משמעותית של כמות הסוכר במתכון (גם כך זה יוצא מתוק מאד)  והוספת הציפוי. המתכון מתורגם ולכן הכמויות קצת מוזרות.

כ-700 גר' גזרים מקולפים וחתוכים לחתיכות גדולות
0.5-3/4 כוס סוכר לבן (לפי הטעם)
1.5 כפית אבקת אפיה
1.5 כפית תמצית וניל
שליש כוס קמח - המתכון ממליץ על קמח ללחם כדי לצמצם את אפקט הנפילה של הסופלה
4 ביצים
120 גר' מרגרינה מומסת

פקאן סיני ופקאן רגיל מעורבים ביחס של רבע פקאן רגיל-שלושת רבעי פקאן סיני,גרוסים
מאדים את הגזרים עד שהם רכים מאד –אפשר בסלסלת אידוי או במיקרו ומסננים היטב מכל המים. שמים את הגזרים- בעודם חמים- בקערת המיקסר ומוסיפים סוכר, אבקת אפיה, תמצית וניל וקמח. מפעילים במהירות נמוכה עד שהגזרים מעוכים ואז מגבירים את המהירות ומקציפים כשלוש דקות- עד שהכל חלק מאד (הערה: אני מצאתי שגם אחרי הקצפה די ארוכה עדיין היו חתיכות, ולכן הוספתי מעיכה מהירה בבלנדר מוט, שעזרה מאד)
מנמיכים בחזרה את המהירות ומוסיפים את הביצים אחת אחת, עם הקצפה בין הוספת הביצים. בסוף מוסיפים בהדרגה את המרגרינה המומסת.
אופים בחום של 180 מעלות. במתכון כתוב שעה וחצי, אני הצטרכתי הרבה פחות- לדעתי כחמישים דקות. כדאי לאפות בשליש התחתון של התנור כדי שציפוי הפקאן לא ייחרך.

טעים, טעים
מתכונים >>
את מגישה כקינוח או כתוספת?
01/10/2009 | 08:18
1
14
אם תוספת - לצד מה?

ובשימוש במיקסר - באיזה מקצף? כי הבלון לדעתי יתעקם בניסיון להקציף גזר (מה זמשאיר את הקרס של השמרים והגיטרה - אצלי לפחות).

תודה על השיתוף במתכון
מתכונים >>
כתוספת לצד בשר
01/10/2009 | 08:26
14
במקום צימעס...
להקצפה משתמשים בבלון- הרעיון הוא לאדות את הגזרים עד שהם מאד מאד רכים (לקח לי כעשרים דקות במיקרו עם קצת מים, ואחר כך השהיתי את זה מכוסה עוד איזה 10 דקות)
והמקצף לא מתעקם.
מתכונים >>
הודעות אחרונות
07:09 | 05.05.16 פרפרי אהבה
22:23 | 04.05.16 רוני כהן7
19:02 | 04.05.16 פוקסי99
21:19 | 03.05.16 CapitanMorgan
16:57 | 02.05.16 ronitcohen1
15:58 | 01.05.16 lseugy
23:36 | 30.04.16 אמארויטל
23:18 | 30.04.16 פרפרי אהבה
17:18 | 29.04.16 Michal Fogel
09:08 | 28.04.16 Aטלי
חם בפורומים של תפוז
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ