לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'זקוקה למתכון מוצלח של בצק פריך מלוח'
זקוקה למתכון מוצלח של בצק פריך מלוח
<< ההודעה הנוכחית
16/06/2009 | 18:36
11
65
אני מתכוונת להכין קיש פטריות ואני מאוד אשמח אם תחלקו איתי מתכון פשוט לבצק...

חשוב לי מאוד הדיוק... אני לא בשלנית מי יודע מה מנוסה וכל הנסיונות שלי עד היום להכין בצק פריך לא היו הצלחה. עד שכבר נוצר בצק בפריכות הנכונה פישלתי עם ההמלחה והוא יצא תפל, בפעם נוספת הוא יצא מלוח מדי... אין לי את ה"לפי העין" הזה...
מתכונים >>
לצפיה ב-'בצק פריך'
בצק פריך
16/06/2009 | 18:49
2
18
מתכונים >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'תודה... '
תודה...
16/06/2009 | 18:54
3
קראתי את זה שוב ושוב ולא הצלחתי להבין בכמה ביתים אני אמורה להשתמש?
מתכונים >>
לצפיה ב-'כתוב שם: על 400 גר' קמח > ביצה + חלמון'
כתוב שם: על 400 גר' קמח > ביצה + חלמון
16/06/2009 | 19:15
לצפיה ב-'סוגי בצק ודרך הכנתם'
סוגי בצק ודרך הכנתם
16/06/2009 | 18:51
1
4
מתכונים >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'וגם כאן... או שפספסתי משהו'
וגם כאן... או שפספסתי משהו
16/06/2009 | 18:56
2
או שלא כתוב מס' הביצים... רק שמוסיפים אותם בהדרגה...
מתכונים >>
לצפיה ב-'בצק פריך מלוח / "מאיר השמן"'
בצק פריך מלוח / "מאיר השמן"
16/06/2009 | 18:53
3
6
בצק פריך מלוח
חומרים
2 ½ כוסות קמח לבן )
( 2 קורט מלח )
1 כף גדושה סוכר חום 200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 ביצים
מעט מים קרים
30 גר' שומשום

לרידוד למילוי ואפייה ראשונה: ½ קילו אורז או שעועית יבשה


הערות
בצק חמאתי ועשיר במיוחד

אופן ההכנה
אל תוך קערת המיקסר או המג'מיקס שופכים לפי הסדר: קמח, מלח, סוכר, חמאה ואת המים.
ברגע שהבצק התגבש, מפסיקים מיד את הלישה.
מרדדים את כדור הבצק לעובי של 5 מ"מ, מפזרים שומשום ומרדדים קלות להחדרתו.
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מרפדים תבנית רצויה בבצק, ומניחים לקירור למשך חצי שעה.
מניחים עלה גדול של נייר כסף בתוך התבנית, ומהדקים. בתוך נייר הכסף מניחים שעועית יבשה או אורז, ומכניסים לאפייה לכ23-25 דקות או עד לקבלת בצק חצי אפוי.
לאחר האפייה, ממלאים במלית הרצויה ומכניסים לאפייה שנייה.

מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה, השתמשתי בזה בסוף- מקווה לטוב'
תודה, השתמשתי בזה בסוף- מקווה לטוב
16/06/2009 | 19:24
2
לצפיה ב-'תודה!!! יצא ממש טעים '
תודה!!! יצא ממש טעים
16/06/2009 | 21:54
1
3
הבצק ממש מוצלח וטעים והוא שידרג את הקיש פלאים...
ההורים של חבר שלי הרעיפו מחמאות, בעיקר הם טרחו לציין שהבצק ממש טעים
מתכונים >>
לצפיה ב-'נפלא, אני מאושרת יחד אתך '
נפלא, אני מאושרת יחד אתך
16/06/2009 | 22:11
לצפיה ב-'אפייה עיוורת - צעד אחר צעד'
אפייה עיוורת - צעד אחר צעד
16/06/2009 | 18:57
5
לצפיה ב-'פטנט אפייה עיוורת – של רביבה וסיליה'
פטנט אפייה עיוורת – של רביבה וסיליה
16/06/2009 | 19:00
5
אפייה עיוורת – של רביבה וסיליה

פטנט שהומצא עבור שני סוגים של מאפים:
כאלה שהקלתית שלהם דורשת זמן אפייה ממושך יותר מן המלית, ומאפים עם מלית שאינה דורשת אפייה כלל.

וכך עושים:
מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית, מכסים את הבצק בנייר אלומיניום ומפזרים עליו קטניות, שישמשו כמשקולת וימנעו מהבצק לתפוח (אפשר גם לקנות חרוזי אפייה מקצועיים בחנויות המתמחות).
אופים כ- 8-10 דקות ומסירים נייר האלומיניום.
אופים עוד כמה דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
יש לקחת בחשבון שזמני האפייה תלויים בסוגי הבצק השונים, בחום התנור ובגודל התבנית.
מתכונים >>

הודעות אחרונות

07:50 | 28.07.16 דונה קישוט
02:08 | 28.07.16 פרפרי אהבה
11:47 | 27.07.16 jen711
09:24 | 27.07.16 נריה222
05:04 | 27.07.16 פרפרי אהבה
02:36 | 26.07.16 פרפרי אהבה
13:39 | 25.07.16 crunchim
03:40 | 24.07.16 פרפרי אהבה

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא פוריות
אירוח בנושא פוריות
ד``ר נהרי מומחית לפריון מגיעה לענות על שאלותיכם
אירוח בנושא פוריות
אירוח בנושא פוריות
ד``ר נהרי מומחית לפריון מגיעה לענות על שאלותיכם
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ