לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4459744,597 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'שאלה: איך מכינים שקדים/פקאנים מסוכרים??'
שאלה: איך מכינים שקדים/פקאנים מסוכרים??
<< ההודעה הנוכחית
29/03/2009 | 14:30
8
15810
אני רוצה להכין כמות שתשמש לי לקינוחים אישיים, איך מכינים בלי לשרוף אותם ובלי שיהיו גוש אחד מוצק??

תודה
מתכונים >>
לצפיה ב-'מתכון שאני הגיתי לפקאנים מסוכרים'
מתכון שאני הגיתי לפקאנים מסוכרים
29/03/2009 | 16:35
3138
1 כוס סוכר חום
1/2 כפית קינמון
1 ציפורן שלמה
ליטר מיים
אפשר לשים עוד רבע כוס סילן

לשים הכל בסיר ולהביא לרתיחה עדינה.
לתת לזה להצטמצם לרמת סמיכות בינונית.

לטבול בזה את הפקאנים (המקולפים) תוך כדי בישול בחום נמוך מאוד למשך כ5 דק'
לפרוס על מתבנית את הפקאנים ולהכניס לתנור בחום בינוני גבוה כ15 דק'.

בינתיים לכבות את האש עם התרכיז.

לאחר שהפקאנים יצאו מהתנור ווידאנו שהם קלויים כמו שאוהבים, להכניסם לטבילה נוספת הפעם ללא אש, ומיד להוציאם.
זה יתן להם ציפוי יפה ומזוגג.
לתת להם להתקרר, בשלב זה הם מעט דביקים, תוך יום או יומיים הם יאבדו את הדביקות שלהם, ויהיו יותר טעימים מאלה שבחנות, הם מוכנים לנשנוש מיד לאחר שהם מתקררים.

זהו.
זה מתכון שאני הגיתי, וניסיתי, ויצא מוצלח לטעמי.
ספרי לי איך יצא לך.
מתכונים >>
לצפיה ב-'פקאנים מסוכרים...'
פקאנים מסוכרים...
29/03/2009 | 18:30
1
2243
מתכון של אהרוני שהעתקתי פעם מאחד הפורומים.
הכנתי בינתיים פעם אחת, יצא טעים ומוצלח.

מבשלים רוטב מבערך כוס מים וחצי כוס סוכר.
כשהסוכר נמס - מוסיפים אגוזים (הולך טוב גם עם קשיו, אבל אפשר כל סוג). אני הכנתי מהפקאנים שגדלים אצלי.
מבשלים כ-10 דקות, מסננים ומייבשים במסננת.
מחממים שמן עמוק ומטגנים עד להשחמה. (את השלב הזה עשיתי בסיר לצ'יפס עם רשת. לא צ'יפסר חשמלי אלא מהסירים של פעם).

רעיה
מתכונים >>
לצפיה ב-'דומה למתכון שלי, רק שאני אפיתי. '
דומה למתכון שלי, רק שאני אפיתי.
29/03/2009 | 18:48
1222
והוספתי טבילה נוספת ליצירת זיגוג עבה מסביב לפקאן.
מתכונים >>
לצפיה ב-'חבל על הזמן הסבר מיקצועי לסיבה'
חבל על הזמן הסבר מיקצועי לסיבה
29/03/2009 | 20:07
4
1325
הדרך האסיתית המקורית לקירמול פיצוחים ארוכה מסובכת ודורשת מיומנות רבה.
יש צורך לבשל את הפיצוחים במים רותחים פעמים כ-שלוש דקות בכל פעם כשבין פעם לפעם מסננים ושוטפים.
במקביל יש להכין קרמל ביחם של 300 ג' סוכר לכל חצי קלוגרם פיצוחים
מכניסים את הפיצוחים אל הקרמל המוכן מערבבים ומעבירים אותם למסננת,ומשם לנייר אפיה משומן או נייר סיליקון.
השלב האחרון הוא טיגון בשמן עמוק חם 180-190 מעלות למשך כחצי דקה.
מקררים אוכלים או משתמשים
טיפ:לא לשמור במקפיא רק עם אוכלים אותם ישר,הפשרה מורידה את הקרמל.
שף ניצן
שף לאירועים קטנים
מתכונים >>
לצפיה ב-'לא מצאתי הסבר מקצועי במה שרשמת'
לא מצאתי הסבר מקצועי במה שרשמת
29/03/2009 | 21:30
3
708
רשמת דרך, אשמח אם תפני אותנו למקור שממנה לקחת את הדרך הזו..
לא הבנתי מה המטרה בבישול הפיצוחים במיים רותחים, אשמח אם תסבירי.

אני ניסיתי את מה שרשמתי ויצא מצוין, לי זה לא נראה תורה מסיני.

גם ג'ימי אוליבר הראה פעם דרך, עם סוכר לבן ואפיה בתבנית, אצלו זה יוצא אחרת ממה שאני רציתי, אז פיתחתי את הדרך הזו, שלדעתי אני לא הראשון שחשב עליה ועשה אותה.

תודה.
מתכונים >>
לצפיה ב-'ניסיון להסביר'
ניסיון להסביר
30/03/2009 | 00:45
2
700
קודם כל אתה ולא את,המתכון הינו מתכון יפני אורגינל אותו קיבלתי מתוך ספר בישול יפני למתכונים קלאסיים שתורגם לי,אם מתכון והסבר על פרק הזמן והדיוק הנידרש לעשיה אינו הסבר מיקצועי אז מהו כבר הסבר מיקצועי בימנו.
מטרת הבישול נובעת מפעולה כימית הניקראת אוסמוזה בה מיתפנה מקום בחומר ע'י פליטת חלק ממרכיבי החומר,במקרה זה החומר הניפלט הינו מרכיב הטעם הניתפס ע'י הקרמל בתהליך הבישול ההפוך,כך חור טעם הקרמל אל תוך האגוז,בעוד הטיגון יוצר אטימה של החומר.
יכול להיות שיש מספר סגנונות עשיה נוספים הנותנים תוצאות טובות אך זהו המקור הקולינרי.
מתכונים >>
לצפיה ב-'חחח אתה משעשע...'
חחח אתה משעשע...
30/03/2009 | 10:16
1
571
זה המקור הקולינרי... בדקת את כל המקורות ברחבי תבל... מאיין לך לדעת מה המקור? בגלל שיפני תרגם לך את זה מיפנית?? אולי איזה יפני ראה גרוזיני עושה את זה? אתה היית שם?

רשמת שחבל על הזמן, ציפית לשמוע הסבר מקצועי למה חבל על הזמן..
הסבר מקצועי זה לא מתכון, מתכון זה לטכנוקרטים, כאלה ששומעים ועושים, הסבר מקצועי זה למה צריך לעשות כל פעולה בתהליך המתכון, וזה יותר דומה למה שניסית להסביר בתהליך של הבישול במיים רותחים.

טוב, תודה רבה באמת, על המתכון ועל הנכונות והעזה,
ברוך הבא לעם.
מתכונים >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ