לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4487944,879 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'בצק עלים - Pate feuilletee צעד אחר צעד'
בצק עלים - Pate feuilletee צעד אחר צעד
<< ההודעה הנוכחית
24/03/2009 | 12:16
56
1092
עוד דרך לחיסול מעט חמץ לפני בוא הפסח הבא עלינו לטובה.
אין כמו בצק עלים חמאתי ומשובח למאפים מתוקים ומלוחים, בעל עלעלים רבים המאפשר לדמיין שקפצנו לביקור בפריז (אם לא ניסע, לפחות נאכל משהו טעים לפני שהמצות יכו בנו ).
רבים חושבים שהכנת בצק עלים דורשת עבודה רבה, אך לא כך הדבר, בסך הכל דרושה מעט עבודת מערוך מידי כמה שעות. הדבר היחידי שדרוש כאן באמת הוא סבלנות כדי שהבצק יהיה מוכן סופית לעבודה.
בסדנא המצולמת אראה שלב, שלב את הכנת הבצק, החמאה והקיפולים.

לבצק:
500 גר' קמח לחם (מסוג שטיבל 2, בעל רמת גלוטן גבוהה יחסית)
200 גר' מים = 200 מ"ל
10 גר' מלח
400 גר' חמאה חתוכה לקוביות

להפריש 1/4 מכמות הקמח (125 גר') הכוללת. בקערה "ללוש" את 125 גר' הקמח עם החמאה, רק עד שהקמח יטמע בתוך החמאה. ליצור מהחמאה גוש מלבני בערך 12X7 ס"מ בגובה 5 ס"מ.
להניח את גוש החמאה בין שני ניירות אפיה ולרדד עד לקבלת מלבן בגודל 20X15 ס"מ בערך. במידה ויש קצוות לא ישרים, לחתוך ולהניח על גוש החמאה לרידוד מחדש, רצוי שהמלבן יהיה ישר עד כמה שניתן. להכניס את מלבן החמאה למקרר כשהוא עדיין בין שני ניירות האפיה.
בקערה (או במיקסר) ללוש בצק מיתרת הקמח (375 גר'), מלח ומים. הכמויות מדוייקות, אך בכל זאת יתכן ויהיה צורך להוסיף כף מים. הבצק צריך להיות במרקם נח ולא דביק. אין צורך ללוש יותר מידי, רק עד שמתהווה בצק ולא יותר, הקיפולים הרבים יפעילו את רשת הגלוטן.
להניח את הבצק במקרר למנוחה של כשעה (ל"הרגעת" הגלוטן) משום שטמפ' הבצק והחמאה צריכות להיות דומות.
אנו נקפל לפי השיטה האנגלית שהיא קלה יותר לביצוע לדעתי מהשיטה הצרפתית.

מרדדים את הבצק למלבן הגדול בשליש ממלבן החמאה. מניחים את מלבן החמאה על הצלע הקרובה אליכם ומניחים את השליש הרחוק של הבצק על השליש האמצעי. מניחים את השליש הקרוב אליכם על השליש האמצעי עד שהצלעות חופפות (קיפול מעטפה) .מסובבים את המלבן החדש כאשר התפר פונה לימינכם.
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לכ- שלוש שעות.
להוציא מהמקרר ולרדד את הבצק למלבן גדול - הקיפול שלנו עכשיו יהיה קיפול ספר.
מסמנים רבעים לרוחב המלבן ומקפלים רבע ימני עד לאמצע ימני ורבע שמאלי עד רבע אמצעי שמאלי, מקפלים חצי ימני על חצי שמאלי. מניחים את התפר לימין ומהדקים קלות בעזרת מערוך.
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לכ-3 שעות.
להוציא מהמקרר, לרדד למלבן ולעשות שוב קיפול מעטפה. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לכ-3 שעות.
להוציא מהמקרר, לרדד למלבן ולעשות שוב קיפול ספר. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לכ-3 שעות.
להוציא מהמקרר, לרדד למלבן ולעשות שוב קיפול מעטפה. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר עד לשימוש (עדיף ללילה).
סה"כ 5 קיפולים.

עכשיו יש לנו בצק עלים מוכן לעבודה. אפשר לעטוף בניילון נצמד ולהכניס להקפאה עד לשימוש.

מגי




מתכונים >>
לצפיה ב-'חמאה חתוכה לקוביות '
חמאה חתוכה לקוביות
24/03/2009 | 12:18
26
לצפיה ב-'מלבן החמאה, לפני רידוד וקירור'
מלבן החמאה, לפני רידוד וקירור
24/03/2009 | 12:19
29
לצפיה ב-'רידוד החמאה בין שני דפי אפיה למלבן '
רידוד החמאה בין שני דפי אפיה למלבן
24/03/2009 | 12:20
25
לצפיה ב-'הכנת הבצק לפני הכנסה למקרר לשעה'
הכנת הבצק לפני הכנסה למקרר לשעה
24/03/2009 | 12:21
25
לצפיה ב-'רידוד הבצק למלבן הגדול בשליש ממלבן החמאה'
רידוד הבצק למלבן הגדול בשליש ממלבן החמאה
24/03/2009 | 12:23
24
לצפיה ב-'הנחת מלבן החמאה על מלבן הבצק וקיפול'
הנחת מלבן החמאה על מלבן הבצק וקיפול
24/03/2009 | 12:24
30
שליש הבצק הנותר על החמאה (חלק ראשון של קיפול מעטפה).

מגי
מתכונים >>
לצפיה ב-'קיפול השליש השני של הבצק והחמאה על '
קיפול השליש השני של הבצק והחמאה על
24/03/2009 | 12:26
31
השליש הראשון (המשך קיפול מעטפה, שלב ב').

מגי
מתכונים >>
לצפיה ב-'לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לכ-3 שעות. '
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לכ-3 שעות.
24/03/2009 | 12:27
20
להוציא לאחר מכן מהמקרר ולרדד למלבן ולהתחיל קיפול ספר (לפי המפורט בהודעה הראשונה).

מגי
מתכונים >>
לצפיה ב-'שלב ב' של קיפול ספר, להניח רבע ימני על רבע'
שלב ב' של קיפול ספר, להניח רבע ימני על רבע
24/03/2009 | 12:28
26
שמאלי. להדק קלות במערוך, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר.

מגי
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוד 3 קיפולים לפי המפורט בהודעה הראשונה'
עוד 3 קיפולים לפי המפורט בהודעה הראשונה
24/03/2009 | 12:31
25
מעטפה, ספר, מעטפה, מנוחה של 3 שעות בין הקיפולים וזהו, יש לנו בצק מוכן לעבודה.
בצק עלים עם מלא, מלא עלעלים דקיקים.

מגי
מתכונים >>
לצפיה ב-'אז מה מכינים מזה? המון מוצרים נפלאים'
אז מה מכינים מזה? המון מוצרים נפלאים
24/03/2009 | 12:33
35
בורקס במילוי גבינות (הוקפאו ועדיין לא נאפו).

מילוי גבינות:
גבינה בולגרית, גבינת קצ'קבל וגבינת פרמזן.

מגי
מתכונים >>
לצפיה ב-'ג'לוסי -מאפה בצק עלים במילוי שקדים ופירות יער'
ג'לוסי -מאפה בצק עלים במילוי שקדים ופירות יער
24/03/2009 | 12:40
2
106
מילוי שקדים:
100 גר' שקדים
100 גר' סוכר
50 גר' חמאה
1 ביצה

פירות יער

לעבד במעבד מזון שקדים במשך דקותיים, להוסיף סוכר, חמאה וביצה ולעבד לתערובת אחידה.

להכין מלבן בצק עלים ברוחב כ-10 ס"מ ובאורך כ-15 ס"מ. לאורך הבצק, באמצעו להניח כ 2/3 מכמות מילוי השקדים (מעין גבעה). על השקדים להניח פירות יער בצפיפות (אני השתמשתי בפטל קפוא שהפשרתי).
להכין מלבן בצק עלים ברוחב כ-10 ס"מ ולדקור במזלג או להשתמש בחותכן מיוחד לבצק עלים כפי שאני עשיתי. החותכן יוצר רשת מבצק העלים.
למרוח ביצה בשולי הבצק שעליו מונח מילוי השקדים ולהניח מעל בעדינות את הרשת שהכנו. להדק בעדינות ולהסיר שוליים מיותרים.
למרוח ביצה על רשת הבצק.
להכניס למקרר לכחצי שעה.

לאפות בחום גבוה 200 מעלות כ-20 דקות או עד שמזהיב ולהוציא לצינון.

מגי
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה על הסדנא היפה ותוצרים חבל"ז'
תודה על הסדנא היפה ותוצרים חבל"ז
24/03/2009 | 20:41
12
לצפיה ב-'אכן מעורר קנאה '
אכן מעורר קנאה
25/03/2009 | 07:45
4
לצפיה ב-'ופרוסה מהמאפה הנפלא הזה, תראו את עלעלי הבצק'
ופרוסה מהמאפה הנפלא הזה, תראו את עלעלי הבצק
24/03/2009 | 12:42
1
38
לצפיה ב-'אני פשוט לא יודעת להגיע אליך בזמן הנכון '
אני פשוט לא יודעת להגיע אליך בזמן הנכון
24/03/2009 | 20:40
12
אהובתי שלי .. סדנה כלבבי( מקוה שהעלית למאמרים)
גמני מכינה בצק עלים מדיי פעם והתוצאה שווה כל ביסס וביססס
כל גרם וגרם של חמאה שמחלחל ....

והג'לוסי הזה .. ממש מתוק וקורץ לי כמו דולסה



מתכונים >>
לצפיה ב-'גלילי בצק ממולאים ביתרת מילוי השקדים'
גלילי בצק ממולאים ביתרת מילוי השקדים
24/03/2009 | 12:44
27
לרדד בצק למלבן ולמרוח את יתרת מילוי השקדים. לגלגל לגלילה ולחתוך לפרוסות. להכניס את קצה הבצק מתחת לפרוסה ולהניח על נייר אפיה.
לאפות בתנור בחום 200 מעלות עד שמזהיב.

מגי
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוד הוכנו אוזני פיל (פלמייר, דקליות)'
עוד הוכנו אוזני פיל (פלמייר, דקליות)
24/03/2009 | 12:47
21
ניתן למצוא סדנא להכנה בחיפוש בפורום.

מגי
מתכונים >>
לצפיה ב-'וקיש בצל וגבינות קטן '
וקיש בצל וגבינות קטן
24/03/2009 | 12:52
4
22
תבנית אובלית קטנה באורך כ-12 ס"מ, רוחב כ-10 ס"מ.

מילוי בצל:
1 בצל גדול חתוך לפרוסות ומטוגן קלות
1 ביצה
כ-50 גר' גבינת קצ'קבל מגוררת
2 כפות גבינה בולגרית מפוררת
3 כפות שמנת מתוקה
2 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל שחור
לערבב, לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך..

לשמן ולקמח תבנית לקיש. לרדד בצק עלים ולהניח על התבנית, לחתוך שוליים מיותרים, להניח את המילוי על הבצק ולהניח פסי בצק על מילוי הבצל. למרוח ביצה טרופה ולאפות בחום 200 מעלות עד שמזהיב היטב.

מגי
מתכונים >>
לצפיה ב-'תהרגי אותנו וגמרנו...'
תהרגי אותנו וגמרנו...
24/03/2009 | 18:05
הכל נראה כ"כ כ"כ כ"כ יפה ומקצועי. כל הכבוד.
מתכונים >>
לצפיה ב-'אהבתי'
אהבתי
24/03/2009 | 20:40
1
אחלה סדנא.
החזרת אותי שנים רבות לאחור
מזכיר ימים רחוקים שבהם לא היו כלל קונים בצק עלים אלא רק מכינים
מתכונים >>
לצפיה ב-'מגי - מלכה!'
מגי - מלכה!
25/03/2009 | 08:56
2
הג'לוסי  מ ד ה י ם !!
אוהבת אותך ואת תוצרייך.
מתכונים >>
לצפיה ב-'מגי, אליפות'
מגי, אליפות
26/03/2009 | 06:50
1
אם יש התכנסות באזור עמק יזרעאל , פליייייייייז, קחו אותי בחשבון.
מתכונים >>
לצפיה ב-'זה לא חוקי לעשות את זה'
זה לא חוקי לעשות את זה
24/03/2009 | 13:35
1
3
פעם הבאה, אני מזמין אלי לעשות את זה :)
אפשר מיני סדנא באיזור עמק יזראעל
מתכונים >>
לצפיה ב-'מגי .. זה מדהים... הכי בעולם....הבצק הזה'
מגי .. זה מדהים... הכי בעולם....הבצק הזה
24/03/2009 | 20:48
7
ואם אם הולכים לעבוד יחד.. תעדכנו אותי.
טוב?
מתכונים >>
לצפיה ב-'מגי, מלכתי האהובה !!!!!!!!!!!!!'
מגי, מלכתי האהובה !!!!!!!!!!!!!
24/03/2009 | 13:37
3
מדהים!
מדהים!
מדהים !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני אוהבת אותך עם בצק וגם בלי.....
מתכונים >>
לצפיה ב-'אהבתי את הסדנא יקירתי '
אהבתי את הסדנא יקירתי
24/03/2009 | 13:42
1
תודה


נשיקות
סמדי
מתכונים >>
לצפיה ב-' מלכה!!! סדנא'
מלכה!!! סדנא
24/03/2009 | 14:49
1
משגעת ותוצרים... אוי.... לתת ביס במסך!
מתכונים >>
לצפיה ב-' וואו, מדהים '
וואו, מדהים
24/03/2009 | 14:54
2
לצפיה ב-'אין אין אין עלייך מגיייי'
אין אין אין עלייך מגיייי
24/03/2009 | 15:06
1
לצפיה ב-' תודה רבה לכם - למרות כמויות החמאה '
תודה רבה לכם - למרות כמויות החמאה
24/03/2009 | 15:17
1
2
העצומות בבצק עלים, בעיניי הוא מלך הבצקים.

מגי
מתכונים >>
לצפיה ב-'לא יודעת מה יותר- מדהים או משמין '
לא יודעת מה יותר- מדהים או משמין
24/03/2009 | 15:44
3
לצפיה ב-'תודה על הסדנא המעולה'
תודה על הסדנא המעולה
24/03/2009 | 15:23
ומה שעשית נראה מעולה,
אני רוצה טעימות...
מתכונים >>
לצפיה ב-'מדהים מדהים מגי אפשר סדנא לרידוד ?'
מדהים מדהים מגי אפשר סדנא לרידוד ?
24/03/2009 | 15:32
1
1
או איפה אפשר למצוא ברשת ?

לעולם לא מצליח לי לרדד כל כך יפה

אך עושים את זה ?

מוכנה לקחת את האתגר ולעשות את הבצק עלים

אבל מפחדת מהרידודים
מתכונים >>
לצפיה ב-'לא צריך לפחד מכלום, לדעתי צריך לנסות ושוב'
לא צריך לפחד מכלום, לדעתי צריך לנסות ושוב
24/03/2009 | 15:47
1
לנסות, עד שמצליחים לשביעות רצון.
רידוד הבצק הוא פשוט יחסית. חשוב מאוד לעבוד עם בצק קר - תמיד ואז אין בעיה של הידבקות או נזילת החמאה.
אני עובדת עם מערוך עץ פשוט שיש לי מאמא שלי והוא בוודאי בן 40 שנה והוא עובד מצויין. יד קלה על המערוך ורידוד הבצק מההתחלה ועד הסוף באותו לחץ - זו הטכניקה על רגל אחת.
את טכניקת הקיפולים רשמתי בהודעה הראשונה וגם הראתי בצילומים אחר כך.
במידה ותחליטי להכין את הבצק ותהיינה שאלות, אשמח לעזור במסר או על גבי הפורום.

מגי
מתכונים >>
לצפיה ב-'מדהים.בקג ,כמה בצק התקבל מהכמויות שציינת'
מדהים.בקג ,כמה בצק התקבל מהכמויות שציינת
24/03/2009 | 15:38
1
6
לצפיה ב-'תודה בלוביי - כמות הבצק המתקבלת היא 1,100 גר''
תודה בלוביי - כמות הבצק המתקבלת היא 1,100 גר'
24/03/2009 | 15:42
(טוב + 10 גר' של המלח ) החישוב הוא: 500 גר' קמח + 400 גר' חמאה + 200 גר' מים = 1,100 גר'.

מגי
מתכונים >>
לצפיה ב-'מצטער , זאת לא דרך ....'
מצטער , זאת לא דרך ....
24/03/2009 | 16:49
5
|לביעור חמץ !!
זאת דרך להוציא לנו ...לי לפחות את הנשמה וגם את הקישקע
אצלך הכל ברמה של מדע מדויק

מתכונים >>
לצפיה ב-'אין עוד אחת כמוך בעולם יפתי'
אין עוד אחת כמוך בעולם יפתי
24/03/2009 | 17:06
3
2
לצפיה ב-'wow!!!'
wow!!!
24/03/2009 | 17:18
2
2
לצפיה ב-'פשוט וזה נראה'
פשוט וזה נראה
24/03/2009 | 18:13
1
אין כמוך
מתכונים >>
לצפיה ב-'מקצועי ויפה. כלהכבוד. '
מקצועי ויפה. כלהכבוד.
24/03/2009 | 18:58
לצפיה ב-'תענוג '
תענוג
24/03/2009 | 19:06
כל פוסט שלך מהנה לצפיה.
אלופה !
מתכונים >>
לצפיה ב-'Yes, she did it againמג'יק מגי'
Yes, she did it againמג'יק מגי
24/03/2009 | 19:20
3
אני לא מפסיקה בכל פעם להתפאל ולהתפאל ושמחה להלל ולהלל

לעילא ולעילא

כבוד, רק כבוד!






מתכונים >>
לצפיה ב-'פייייייייייייייייייי....נראה כמו פרסומת! '
פייייייייייייייייייי....נראה כמו פרסומת!
24/03/2009 | 19:39
רמת גימור מושלמת...נשמע כאילו אני מדברת על רהיט עץ,אבל גם לאוכל יש רמת גימור, לא?
נראה פשוט מושלם.


הבעיה העיקרית זה באמת כמויות החמאה העצומות...האמת שלי אישית לא מפריע, אבל לאבא שלי אסור והוא בטוח יתפתה...
אני אחכה שהם יסעו לחופשה ואז אכין.
הכל נראה פשוט מושלם ומקצועי.איזה כיף לך
מתכונים >>
לצפיה ב-'איזה שלמות! להכין בצק עלים עם חמאה... וואוו'
איזה שלמות! להכין בצק עלים עם חמאה... וואוו
24/03/2009 | 21:38
1
3
זה אחד הדברים הלא קלים שיש להכנה! הוא יצא כ"כ מושלם, איזה עלעלים פשוט יפיוף, איזה מאפים משגעים...

תודה על הסדנא המדהימה!!!
מתכונים >>
לצפיה ב-'את אלופה '
את אלופה
24/03/2009 | 23:22
1
הסדנא נהדרת והצילומים ממש ממחישים את העשיה.
את ממש magic!
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה: למדתי!!'
תודה: למדתי!!
25/03/2009 | 05:45
מכוון שאני חסיד של בצק עלים אני מתכוון להכין בקרוב לפי הסדנה שלך
אז שוב תודה וכל הכבוד
פוקסי
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה רבה לכולם על המחמאות , שנחסל עוד '
תודה רבה לכולם על המחמאות , שנחסל עוד
25/03/2009 | 08:05
4
2
קצת חמץ לפני פסח ?

מגי
מתכונים >>
לצפיה ב-'כןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן'
כןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן
25/03/2009 | 08:33
2
לצפיה ב-'איזה יופי של דבר'
איזה יופי של דבר
25/03/2009 | 10:50
תודה רבה

אלופה
מתכונים >>
לצפיה ב-'כן! ואני מוכנה לתרום לך חמץ לחיסול'
כן! ואני מוכנה לתרום לך חמץ לחיסול
25/03/2009 | 12:43
1
שיטת הקיפול נראית באמת נוחה ושונה ממה שמוכר לי,
וגם בבצק פחות חמאה מהרגיל.
תודה על הסדנה!
מתכונים >>
לצפיה ב-'את הקסמים שלך תמיד!!'
את הקסמים שלך תמיד!!
26/03/2009 | 06:23
התחלת לחסל את החמץ?
מתכונים >>
לצפיה ב-'את לא נורמאלית'
את לא נורמאלית
25/03/2009 | 12:09
4
אבל זה לא חדש...
מתכונים >>
לצפיה ב-'מקסים! ממש עושה חשק להכין'
מקסים! ממש עושה חשק להכין
25/03/2009 | 22:46
1
כל הכבוד לך על התושייה :)
מתכונים >>
לצפיה ב-'הדפסתי ההוראות- תודה. בטוח ינוסה'
הדפסתי ההוראות- תודה. בטוח ינוסה
26/03/2009 | 07:11
5

הודעות אחרונות

22:02 | 13.07.20 אורחים בפורום
21:44 | 13.07.20 אורחים בפורום
21:25 | 13.07.20 אורחים בפורום
21:07 | 13.07.20 אורחים בפורום
20:48 | 13.07.20 אורחים בפורום
20:30 | 13.07.20 אורחים בפורום
20:11 | 13.07.20 אורחים בפורום
19:53 | 13.07.20 אורחים בפורום
19:35 | 13.07.20 אורחים בפורום
19:17 | 13.07.20 אורחים בפורום
18:58 | 13.07.20 אורחים בפורום
18:40 | 13.07.20 אורחים בפורום
18:21 | 13.07.20 אורחים בפורום
18:03 | 13.07.20 אורחים בפורום
17:45 | 13.07.20 אורחים בפורום

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ