לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4298942,989 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'יום אחרון להגשת מתכונים לתחרות'
יום אחרון להגשת מתכונים לתחרות
22/03/2009 | 07:19
22
5
לצפיה ב-'תחרות מתכוניםאפוא אתם'
תחרות מתכוניםאפוא אתם
19/03/2009 | 05:17
21
3
לא רוצים מתנה
מתכונים >>
לצפיה ב-'חג מתוק תחרות מתכוני עוגות וקינוחים לפסח'
חג מתוק תחרות מתכוני עוגות וקינוחים לפסח
<< ההודעה הנוכחית
15/03/2009 | 17:57
16
1339
אביב הגיע, פסח בא, ופורום מתכונים בשיתוף עם על השולחן דואג שיהיה לכם חג מתוק במיוחד!

מבצעי הפסח של "על השולחן" יוצאים לדרך
עד ה-19 במרץ בשעה 16:00 יוכלו כו-לם להנות ממחירים מיוחדים על ספרי הבישול של "על השולחן" כולל ספרי אפייה ובישול שהפכו כבר לשותפים נאמנים בעשרות אלפי מטבחים בישראל.
אתם מוזמנים להצטייד בספר בישול חדש לקראת מרתון הבישולים של ליל הסדר או להפתיע את בני המשפחה במתנה שכל אחד שמח לקבל:
חבילת ארבעת ספרי ששת - עכשיו בחצי המחיר!
מיקי שמו המיטב - מיטב המתכונים של אמן האפייה האהוב. זהו אוסף חובה לכל חובב אפייה, מתחיל או מתקדם.
רב המכר "שוקולד" באריזה מחודשת
  חבילת האוצר: 500 מתכונים ב-99 שקלים : "האוצר של על השולחן" הכולל 400 מתכונים מובחרים מגיליונות המגזין והספר החדש: "האוצר של על השולחן 2008.
מידע נוסף על מבצעי חג http://www.hashulchan.co.il/Index.asp?ArticleID=12...



מעוניינים לזכות מעותק מהספר האוסף המתוק של "על השולחן" בעריכת קרין גורן
תחרות מתכוני עוגות וקינוחים לפסח יוצאת לדרך!

איך משתתפים?
החל מהיום ועד יום ראשון הבא (22 במרץ) בשעה 16:00 אתם מוזמנים לשרשר לכאן את המתכון המנצח שלכם לעוגה או לקינוח לחג הפסח בצירוף תמונה. במקביל להעלאת המתכון והתמונה, יש לשלוח מסר לכינוי תפוז אנשים מודיע בצירוף פרטיכם האישיים (שם מלא, כתובת וטלפון).
שימו   - גולשים שלא ישלחו מסר עם פרטיהם האישיים, לא יוכלו לזכות.
הנהלת הפורומים תבחר את שלושת המתכונים הזוכים.

במה זוכים?
שלושת הזוכים המאושרים יקבלו את הספר  "האוסף המתוק" של על השולחן בעריכת קרין גורן.

הספר מכיל כ-100 מתכוני מתוקים נבחרים, שפורסמו בירחון בשנים האחרונות. מאחורי המתכונים עומדים מיטב אמני המתוק בישראל: קונדיטורים, שפים, שוקולטיירים וגם חובבי אפיה. בין המשתתפים: הנס ברטלה, דליה רנו, עופר גל, מישי בלוג, מיכל קורן, ירון קסטנבוים, גבי הופשטטר, מיכל מוזס, קרין גורן ועוד רבים וטובים. בין המתכונים אפשר למצוא גם מנות מתוקות שטעמתם במסעדות ובקונדיטוריות ופורסמו במסגרת המדור "תרשמו מתכון" במגזין. הספר מביא גישות שונות בתחום האפיה: קלאסיקה אירופית, אפיה אמריקאית נוטפת שוקולד וכמובן מתוקים באוירה ים-תיכונית.
http://www.hashulchan.co.il/Index.asp?ArticleID=12...



בהצלחה למשתתפים בתחרות

לתקנון התחרות: http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=...
מתכונים >>
לצפיה ב-' פנה קוטה ג'ינג'ר ולמון גראס '
פנה קוטה ג'ינג'ר ולמון גראס
16/03/2009 | 15:18
13
פנה קוטה בטעם עדין ומיוחד, מרענן לאחר הארוחה הכבדה

פנה קוטה ג'ינג'ר ולמון גראס

מצרכים:
300 מ"ל שמנת מתוקה
300 מ"ל חלב
125 גר` סוכר
21/2 עלי ג`לטין  - או 10 גר` אבקת ג`לטין*
2 גבעולי למון גראס
חתיכה של ג`ינג`ר כ- 3X3 ס"מ
מקל וניל - או 1/2 כפית משחת וניל

אופן ההכנה:
לחמם בסיר חלב ,שמנת , סוכר, למון גראס, גי`נג`ר ואת הוניל.
כשהסוכר נמס ומתחילה רתיחה , להסיר מהאש ולכסות את הסיר. להמתין כחצי שעה למיצוי הטעמים.
לסנן את הנוזלים, ולחמם שוב קלות.
להוסיף את הג`לטין, שהשרינו קודם במים קרים ל-15 דק` לריכוך.
לערבב היטב עד שהג`לטין נמס.
לשפוך לכלים קטנים ולקרר מכוסה לפחות לילה במקרר.
מתקבלות 10 מנות בכלים עם נפח של 1/3 כוס.
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת שכבות טעימה לפסח'
עוגת שכבות טעימה לפסח
16/03/2009 | 17:45
57
לבסיס:
4 כפות שוקולית
4 כפות שמן
4 כפות סוכר
4 ביצים מופרדות
לקרם:
1 חב‘ אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה
לציפוי שוקולד:
1 חב‘ שוקולד מריר
1 חב‘ שוקולד חלב
כף חלב
25 גר חמאה







אופן ההכנה

1. מכינים את הבסיס: מקציפים החלבונים עם כף סוכר עד לקצף קשה. בקערה נפרדת, מערבבים את יתר החומריםמערבבים החלבונים ויתר החומרים ביחד. אופים 180 מעלות בערך 30 ד‘.
2. מכינים את הקרם: מקציפים ביחד את פודינג הוניל, החלב והשמנת המתוקה.
3. מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים על אש נמוכה את השוקולד המריר, שוקולד החלב, כף חלב והחמאה.
4. מצפים את העוגה בקרם ומעל ציפוי השוקולד.




מתכונים >>
לצפיה ב-' קינוח אבטיח ופירות ברום, גלידה וקצפת'
קינוח אבטיח ופירות ברום, גלידה וקצפת
16/03/2009 | 20:00
2
20
הרעיון עלה לי בראש שחיפשתי קינוח נוסף לערב, וכשקניתי חצי אבטיח נדלקה לי הנורה, ומשם הכל המשיך.
יצא קינוח טעים שמתאים לקיץ הישראלי.
קינוח אבטיח ופירות ברום, גלידה וקצפת -  BIGJACK


מצרכים:
חצי אבטיח מרוקן חלקית מהתוכן
1 קופסה גדולה שימורי פירות או מגוון פירות עונה חתוכים לקוביות
1 כוס רום (האלכוהול....לא תמצית) או ליקר אהוב
1 כוס קוביות אבטיח (מהתוכן שרוקנו קודם)
1 חבילה גלידת וניל מאיכות טובה
1 שמנת מתוקה מוקצפת עם אבקת סוכר או 1 מיכל  (ספריי) קצפת מוכנה של ריץ`
סירופ מייפל או שוקולד
אגוזים קצוצים ו-או דובדבנים מסוכרים לקישוט

ההכנה:
חותכים מתחתית האבטיח מעט מהקליפה כדי שיעמוד ישר מבלי לחורר אותו,
מערבבים את כל הפירות עם רום ושופכים לתוך השקע באבטיח,
מעבירים למקרר עד לפני ההגשה לספיגת הטעמים,
מחממים במיקרו 20-30 שניות את הגלידה כדי שתתרכך מעט אבל לא תימס,
מסדרים שכבת גלידה נדיבה על הפירות, מזלפים קצפת לקישוט מעל הגלידה,
שופכים מעט סירופ מייפל או שוקולד מעל הקצפת ומקשטים באגוזים ודובדבנים.
מתכונים >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-' עוד תמונה של הקינוח אבטיח'
עוד תמונה של הקינוח אבטיח
16/03/2009 | 20:06
12
שהוכן בהזדמנות נוספת
מתכונים >>
לצפיה ב-'על מנת שגם הילדים יוכלו לאכול...'
על מנת שגם הילדים יוכלו לאכול...
19/03/2009 | 14:54
11
להכין מיץ ממים עם פטל בטעם ענבים\פטל.
קרח כתוש
לחתוך את האבטיח לקוביות
לערבב ולמזוג לכוסות.
פשוט קליל וטעים מאוד.

אפשרות נוספת לקינוח צונן ומרענן:[
קילו תפוחים
קרח כתוש
מי ורדים
מים
מיץ לימון (שהתפוחים לא ישחירו)
מעט אבקת סוכר.
לערבב....למזוג....ובתאבון...
מתכונים >>
לצפיה ב-'טורט מרנג מוס וקצפת'
טורט מרנג מוס וקצפת
17/03/2009 | 13:28
27
  למרנג
  6 חלבונים (ביצה מס.1)
  21/2 כוסות סוכר
  קורט מלח.

  להקציף לדרגת קצף קשה ומבריק.
  לסמן על נייר אפיה 3 עיגולים בקוטר 22/24 למלא בקצף וליישר.
  לאפות בחום של 120 מעלות בטורבו (כל ה3 יחד)כ2,3 שעות.
  המרנג צריך להיות יבש לגמרי(נפרד בקלות מנייר האפיה).

  מוס שוקולד
  
  11/2 שמנת מתוקה
  200 גרם שוקולד חלב או מריר
  
  לחמם 1/2 שמנת לא להרתיח ולהוסיף את השוקולד להניח ל2,3 דקות
  שהשוקולד יתרכך וימס ולערבב היטב .להניח במקרר לשעה ויותר.
  להקציף תערובת שוקולד עם 1 שמנת מתוקה.

  מוס לבן/מוקה

  11/2 שמנת מתוקה
  200 שוקולד לבן
  1 כפית נס קפה.

  אותו תהליך כמו במוס שוקולד.

  קרם קצפת

  1 שמנת מתוקה
  2 כפיות אב.סוכר
  1 כף אינסטנד וניל

  להקציף יחד.

   שוקולד לעיטור
  
   50 גרם שוקוד חלב או מריר
   1/4 כוס חלב
   1 כף חמאה.

   להרתיח חלב וחמאה.להמיס שוקולד לערבב היטב לקבל מסה אחידה.


   ניתן להרכיב בתבנית מתפרקת עד שלב הקצפת  ולהקפיא.

   מרנג ועליו שכבת המוס הבהיר.שכבת מרנג ועליו קרם שוקולד.
   מרנג ועליו הקצפת לזלוף את השוקולד.לטבול תותים יפים בשוקולד
   ולהניח לעיטור.

   נשמע ונקרא כמו ההגדה של פסח ומגילת אסתר,אבל מעשית
   קלה להכנה ,מרשימה וטעימה .
  
    

  אותו תהליך
מתכונים >>
לצפיה ב-'גליל "נשיקה" במילוי שמנת ותותים '
גליל "נשיקה" במילוי שמנת ותותים
17/03/2009 | 14:38
1
24
החומרים הדרושים
6 חלבונים
כוס סוכר
סוכר וניל
ריבת חלב
100 קוקוס

אופן ההכנה
1. מתחילים להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף לבן , מתחילים להוסיף לאט לאט סוכר ואז סוכר וניל ,עד לקבלת קצף לבן נוקשה (הקצפה של 7-8 דקות).
2. מעבירים את הקציפה לשקית זילוף ויוצרים "נשיקות" קטנטנות , מעבירים לתבנית לחום ואופים בחום 140°c-150°c במשך שעה .
3. מצננים את ה"נשיקות" ,מורחים צד תחתון של נשיקה בריבת חלב , מגלגלים בתוך קוקוס ומעבירים לצלחת הגשה.
4.מקררים במקרר כשעה וניתן להגיש.
5. נראה מרשים ומאד טעים
מתכונים >>
לצפיה ב-'אוי טעות בשם המתכון...אוף'
אוי טעות בשם המתכון...אוף
17/03/2009 | 16:14
8
וזה הנכון-נשיקות קטנטנות עם ממרח ריבת חלב    
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת פודינג מקופלת'
עוגת פודינג מקופלת
17/03/2009 | 19:13
1
80
עוגה מאוד קלה להכנה ועם מעט מאוד מצרכים שזה בדיחה :)
מרכיבים:
300 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל מנופה (= 2 וחצי כוסות חד פעמיות)
6 ביצים M
5-6 מיני מקופלת

אופן ההכנה:
מחממים תנור מראש ל-170 מעלות.
מקציפים את כל ששת הביצים יחדיו.
מוסיפים לאט לאט את אבקת הפודינג, כאשר המיקסר עדיין עובד.
שמים מעט מהתערובת על תבנית חד פעמית ומניחים מעל (איך שרוצים) את המקופלת.
מפזרים מעל את יתרת התערובת ומכניסים לתנור ל-45-50 דקות.
מחכים שיתקרר ושיהיה בתאבון :)

*אם רוצים, ניתן לוותר על המקופלת ועדיין מקבלים עוגה טעימה מאוד.
**וכמו שאתם רואים, לא היה לי סבלנות לחכות שהעוגה תתקרר ולכן חלק ממנה נשאר בתבנית
מתכונים >>
לצפיה ב-'וחתיכה מהעוגה:'
וחתיכה מהעוגה:
17/03/2009 | 19:15
14
לצפיה ב-'פבלובות אישיות עם מוס שוקולד לבן ותותים'
פבלובות אישיות עם מוס שוקולד לבן ותותים
17/03/2009 | 23:00
19
פבלובות אישיות במילוי גנאש שוקולד לבן מוקצף ותותים

המצרכים ל 10 מנות בגודל רינג אישי:
למרנג:

3 חלבונים של ביצה מס' 1 בטמפ' החדר
1/2 1 כוסות סוכר לבן
1/4 כפית אבקת קרם טרטר
1 כף קורנפלור

לגנאש שוקולד לבן:

מיכל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן
1 כף רום (המשקה)

תותים
1-2 כפות רום
2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

מרנג –
מקציפים את החלבונים למשך דקה עם אבקת הטרטר. מוסיפים את הסוכר כף אחרי כף תוך כדי הקצפה. מוסיפים את הקורנפלור. מקציפים לפחות 10 דקות במהירות בינונית-גבוהה עד שהקצף סמיך מאד ויציב מאד.
מרפדים 2 תבניות של התנור בנייר אפייה, ומשרטטים על נייר אפייה עיגולים בגודל רינג אישי בעזרת עיפרון לא רעיל (6 עיגולים על כל נייר).
מעבירים את הקצף לשק זילוף עם פיה עגולה חלקה או בצורת כוכב.
מזלפים קודם כל את בסיס המרנג ממרכז העיגול כלפי חוץ בצורת ספירלה. כשמסיימים לזלף את הבסיס מזלפים דופן בגובה 2-3 ס"מ סביב הבסיס.
אופים את המרנגים בחום של 80-100 מעלות למשך שעה וחצי אם רוצים שהמרנג יישאר קצת רך במרכז, או למשך 3-4 שעות אם רוצים שהוא יהיה קשה לחלוטין.
מצננים ומעבירים לקופסה אטומה עד ההגשה.

גנאש שוקולד לבן –
מרתיחים חצי מיכל שמנת מתוקה. את השוקולד הלבן מפרקים לקוביות ושמים בקערה קטנה. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד ומערבבים בעדינות עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה. מוסיפים את הרום ומערבבים. שומרים את הגנאש בקירור ללילה (או יותר).
כשהגנאש קר ויציב יותר מעבירים אותו לקערת המיקסר ומקציפים אותו יחד עם מחצית מיכלך השמנת המתוקה שנשאר, עד שמתקבל קרם אוורירי אבל יציב וסמיך.
שומרים במקרר עד ההגשה.

תותים- מסירים מהתותים את הגבעול הירוק וחוצים אותם. מערבבים את חצאי התותים עם הסוכר והרום ושומרים במקרר לפחות שעה. לכל מנה נצטרך בערך 4-6 חצאי תות.

הגשה:

ממלאים כל כוס מרנג בקרם הגנאש (או ע"י כף או ע"י זילוף עם צנטר כוכב). מניחים מעל המוס חצאי תותים כמו פירמידה סביב סביב ומגישים.
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת שוקולד מושחתת כשרה לפסח'
עוגת שוקולד מושחתת כשרה לפסח
18/03/2009 | 10:53
73
העוגה הבאה היא בעלת מרקם פאדג'י משגע והיא נטולת קמח לחלוטין

המצרכים:
6 ביצים
3\2 כוס סוכר
300 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה לא מלוחה
1 כף ליקר קפה קלואה
1 כף גראנד מרנייה

במיקסר מקציפים את הביצים עד שהתערובת מכפילה את נפחה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים בהקצפה עד שנוצרת תערובת תפוחה ואוורירית.
בבאן מארי ממיסים את השוקולד עם החמאה. כאשר תערובת השוקולד נמסה מורידים מהאש, מערבבים מעט לצינון ומוסיפים את הרכיבים האלכוהוליים.

אחרי כמה דקות שתערובת השוקולד הצטננה מעט מוסיפים אותה בהדרגתיות לתוך תערובת הקצפת. מאחדים את שתי המסות למסה אחידה בעזרת לקקן בתנועות קיפול עדינות. יש לשים לב שבשל משקל השוקולד הוא שוקע לתחתית הכלי ולכן יש לבצע תנועות קיפול מלמטה למעלה על מנת לאחד בצורה הומוגנית יותר.

לוקחים תבנית עגולה קוטר 22, מרפדים את התחתית בנייר אפייה (אני חותך את הנייר בדיוק לגודל של התבנית. שופכים את התערובת לתבנית.

מחממים תנור לחום 160-180 מעלות. מכניסים את העוגה ואופים כ-50 דקות. העוגה יוצאת במרקם פאדג'י. ניתן לאכול כמו שהיא, אך מומלץ להכניס ללילה למקרר. למחרת העוגה יוצאת במרקם מושלם. היא טעימה מאד עם כדור גלידת וניל.

* אני אצרף תמונה מאוחר יותר להתרשמות ויזואלית*

חג שמח, כשר וטעים

יאיר
למקרים מיוחדים ניתן להחליף את החמאה במרגרינה ויוצאת עוגה פרווה. כמובן שהטעם נפגע אבל יש עדיין מספיק שוקולד על מנת לכסות על זה.
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת שוקולד קטסטרופה לשוקוהוליקים אמיתיים!'
עוגת שוקולד קטסטרופה לשוקוהוליקים אמיתיים!
18/03/2009 | 15:01
23
המצרכים לתבנית 24: (בתמונה חצי כמות לתבנית 17)

7 ביצים קרות מהמקרר
400 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
3 כפות ליקר קפה (או ליקר אחר שאוהבים) - אני לא שמתי.

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל 150 מעלות, מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
2. במיקסר מקציפים את הביצים 8 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
3. בינתיים ממיסים שוקולד וחמאה.
טורפים 1/3 מקצף הביצים לתוך תערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה ליקר. מקפלים את יתרת הקצף עד לקבלת תערובת אחידה.
4. יוצקים לתבנית ואופים כ 40 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להיסדק והיא יציבה בקושי. אני מסתכלת עליה כל הזמן כדי לא לפספס את השלב ולקבל "סתם" עוגה כושית. המרקם אמור להיות רך ופאדג'י . העוגה לא תיראה מוכנה לגמרי וזה בסדר. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להצטנן לחלוטין. מעבירים למקרר לעוד שעתיים לפחות. לפני ההגשה אפשר לאבק את העוגה באבקת קקאו.
5. פורסים את העוגה בעזרת סכין טבולה במים רותחים, אפשר להגיש קר או בטמפ' החדר.

מתכונים >>
לצפיה ב-'קרם תפוזים - מתאים גם לפסח.'
קרם תפוזים - מתאים גם לפסח.
19/03/2009 | 21:57
15
קינוח - קרם תפוזים...

המתכון לקוח מהספר של בלנדר המקל שהיה לי.

נושא : בבקשה... קרם תפוזים
שולח : raya1
תאריך כתיבה : 22/04/2006 21:50:45


מתוך הספר של בלנדר מקל תוצרת ESGE.

הבלנדר נקרא zauberstab , בעל 3 סכינים הניתנים להחלפה.

אחד - סכין כמו בבלנדרים הרגילים.

השני - שייבה עגולה ללא חורים להקצפת קצפת וכדומה.

השלישי שייבה כנ"ל עם חורים (נקרא quirl) להכנת מיונית.

לליטר מיץ תפוזים:

4 כפות (כ-50 גרם) קמח תפוחי אדמה. או קורנפלור

3 ביצים גדולות (אפשר 4).

175 גרם סוכר (אני שמה כוס אחת).

קליפת לימון/תפוז בנדיבות.

לשים בסיר כ- ¾ מכמות המיץ, להוסיף ביצים וסוכר.

עם שארית המיץ לערבב את קמח תפ"א ולהוסיף לסיר.

לערבב כל זמן הבישול עם דיסקת ה-quirl, עד שמגיעים לרתיחה או לסמיכות הרצויה.

מומלץ להגיש עם אגוזים/שקדים טחונים דק.

ניתן לעשות עם מיץ לימון, למהול אותו עם מים עד לחמיצות המתאימה.

בהצלחה!

רעיה

והערה של דוד ממיתר לגבי ההקצפה:

נושא : אני מקווה שאני מחדש משהו
שולח : דוד-ממיתר
תאריך כתיבה : 24/03/2007 10:33:48

1. הכננו לנסיון את הקרם תפוזים של רעיה. לאחר הבישול וצינון קל, הקצפנו את המסה, 10 דקות במהירות גבוהה. התכולה עברה עכשיו לקרור.



מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת פסח מוס שכבות - טריקולד'
עוגת פסח מוס שכבות - טריקולד
22/03/2009 | 20:48
1
1035
זהו המתכון המנצח שלי לפסח!!!

מצרכים:
לבסיס:

2 כוסות בינוניות של קורנפלקס כשר לפסח
100 דרם שוקולד מריר
60 גרם שוקולד למריחה

למוסים:
4 מיכלי שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד לבן
100 גרם שוקולד מריר
4 כפות נוטלה
3 כפות גלטין (כ- 40 גרם)
3/4 כוס מים


לגנאש השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

הבסיס:

ממיסים את השוקולדים ומוסיפים להם את הקורנפלקס עד שהכל מצופה.
מרדדים את התעובת בין שתי ניירות אפייה לגודל תחתית תבנית העוגה.
מכניסים למקפיא כשעתיים וחצי.
לאחר השהייה במקפיא שמים את התחתית בתבנית העוגה ומתחילים בהכנת המוסים:

אופן הכנת המוסים:
1) מקציפים מיכל שמנת מתוקה.
2) מרתיחים 2 מיכלי שמנת מתוקה ולאחר ההרתחה יוצקים אותם בגודל שווה בין 3 קערות (160 מ"ל לכל קערה)
3) ממיסים בכל קערה טבלת שוקולד אחת (100 גרם שוקולד),
    ומעררבים עד להמסה.
4) בקערה נפרדת משרים את הג`לטין יחד עם המים מספר דקות, מחממים את הג`לטין עד לקבלת תערובת נוזלית וחלקה.

מוס שוקולד מריר:
1) לתוך קערת השוקולד המריר מוסיפים 1/3 מהקצפת שהקצפנו ומערבבים עד לתערובת אחידה.
2) מוסיפים 1/3 מתערובת הג`לטין לקערת המוס.
3) יוצקים את תערובת השוקולד על הבסיס ומכניסים להקפאה של שעה וחצי.

מוס שוקולד חלב:
1) לתוך קערת השוקולד החלב מוסיפים 1/3 מהקצפת שהקצפנו ומערבבים עד לתערובת אחידה.
2) מוסיפים את הנוטלה ומערבבים לתערובת אחידה.
3) מוסיפים 1/3 מתערובת הג`לטין לקערת המוס.
4) יוצקים את תערובת השוקולד על השוקולד המריר היציב ומכניסים להקפאה של שעה וחצי.

מוס שוקולד לבן:
1) לתוך קערת השוקולד המריר מוסיפים 1/3 מהקצפת שהקצפנו ומערבבים עד לתערובת אחידה.
2) מוסיפים 1/3 מתערובת הג`לטין לקערת המוס.
3) יוצקים את תערובת השוקולד על השוקולד החלב הקר והיציב ומכניסים להקפאה של שעתיים.

אופן הכנת הגנאש:
1) מרתיחים את השמנת המתוקה, מוסיפים את השוקולד המריר
    ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
2) מקררים מעט את התערובת ולאחר מכן יוצקים על השוקולד הלבן היציב.
3) מכניסים להקפאה לכל הלילה.


המלצות / הערות:
אפשר במקום 2 כוסות קורנפלקס - כוס ורבע קורנפלקס ו3/4 כוס אגוזי לוז גרוסים דק.
מומלץ להשתמש בשוקולד למריחה בבסיס העוגה בשוקולד נוטלה.
מומלץ להוסיף לקערת השוקולד הלבן קוביות קטנטנות של שוקולד מריר. (כי רק שוקולד לבן זה די משעמם)

צודקים נראה ארוך ומעייף אבל כלל לא! אגב התוצאה פשוט נפלאה
בהצלחה
מתכונים >>
לצפיה ב-'ותמונה של העוגה חתוכה לפרוסה'
ותמונה של העוגה חתוכה לפרוסה
22/03/2009 | 20:50
35
לצפיה ב-'מוס בשלושה צבעים'
מוס בשלושה צבעים
19/03/2009 | 09:08
33
שכבה חומה:
חצי מיכל שמנת מתוקה - להרתיח ולשפוך על 125 ג' שוקולד מריר. להמיס ולהכניס למקרר ל-4 שעות
אחרי -4 שעות: להוסיף את החצי מיכל הנותר של השמנת ולהקציף עד לקצפת יציבה.

שכבה לבנה:
בדיוק אותו הדבר רק עם שוקולד לבן

שכבה ורודה:
7-8 תותים
4-5 כפות סוכר
שמנת מתוקה
מקציפים את השמנת המתוקה בנפרד עד לקצפת יציבה
טוחנים את התותים עם הסוכר עד לקבלת מיץ תותים.
מוסיפים את מיץ התותים לקצפת תוך כדי הקצפה במיקסר (הקצפת נעשית נוזלית מעת..אבל זה טעים...) אם רוצים שהקצפת תהיה יותר יציבה אפשר לא להוסיף את כל מיץ התותים

(מציינת כי את המתכון הזה לא לקחתי משום ספר...)
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת שוקולד קטסטרופה של קרין גורן '
עוגת שוקולד קטסטרופה של קרין גורן
19/03/2009 | 19:30
176
עוגת שוקולד קטסטרופה של קרין גורן
המצרכים לתבנית 24: (בתמונה חצי כמות לתבנית 17)

7 ביצים קרות מהמקרר
400 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
3 כפות ליקר קפה (או ליקר אחר שאוהבים) - אני לא שמתי.

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל 150 מעלות, מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
2. במיקסר מקציפים את הביצים 8 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
3. בינתיים ממיסים שוקולד וחמאה.
טורפים 1/3 מקצף הביצים לתוך תערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה ליקר. מקפלים את יתרת הקצף עד לקבלת תערובת אחידה.
4. יוצקים לתבנית ואופים כ 40 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להיסדק והיא יציבה בקושי. אני מסתכלת עליה כל הזמן כדי לא לפספס את השלב ולקבל "סתם" עוגה כושית. המרקם אמור להיות רך ופאדג'י . העוגה לא תיראה מוכנה לגמרי וזה בסדר. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להצטנן לחלוטין. מעבירים למקרר לעוד שעתיים לפחות. לפני ההגשה אפשר לאבק את העוגה באבקת קקאו.
5. פורסים את העוגה בעזרת סכין טבולה במים רותחים, אפשר להגיש קר או בטמפ' החדר.
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת קרמבו'
עוגת קרמבו
21/03/2009 | 00:34
67
עוגת קרמבו – כשר לפסח
מאת מוטי

בד"כ כשמדברים על עוגות ועוגיות כשרות לפסח, מתחילים שיעולי חנק מאגוזים לעלות בגרוננו ופצפוצי קוקוס להיתפס בין שינינו. אבל זה לא חייב להיות ככה. והפעם עוגת קרם עם הרבה שוקולד עשירה וטעימה אומנם חלבית (אי אפשר להיות לגמרי צדיקים) אבל כשרה לפסח, טובה מאוד לחוליי צלייאק (רגישות לגלוטן) ומעולה לימי הולדת בבית ובגן.

שכבה 1:
להקציף 6 חלבונים עם 6 כפות סוכר שטוחות. לאחר קבלת קצף מבריק ויציב מוסיפים את החלמונים וקופסא אינסטנט פודינג שוקולד של אוסם. לערבב היטב ולאפות בין 20-30 דקות בחום בינוני, עד שקיסם שננעץ..... העוגה עולה בצורה יפה ויורדת לאחר הקרור.

שכבה 2:
להקציף 2 שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. תוך כדי המשק הקצפה להוסיף 1/2 כוס שמנת לקפה וקופסא אינסטנט וניל של אוסם ולהמשיך לערבב עד לקבלת קרם אחיד. לאחר שהעוגה מתקררת ויורדת נוצר מאין מכתש אותו יש למלא עם הקרם.

שכבה 3:
4 כפות קקאו + 5 כפות סוכר + 100 גרם חמאה + 2 שוקולד מריר. להמיס את החמאה על אש קטנה להוסיף את הסוכר והקקאו ולבסוף את קוביות השוקולד מריר עד שמתקבלת תערובת סמיכה מאוד כמו בצק. להוסיף בהדרגה עד 1/3 כוס מים בשלבים עד שכל התערובת נמסה ואחידה אך עדיין סמיכה. לצנן מעט ולהוסיף 2 חלמונים. להקציף 2 חלבונים עם כף סוכר ולהוסיף לתערובת. לשפוך על השכבה האמצעית ולצפות את כל העוגה כך שלא רואים את הקרם בשכבה האמצעית, להכניס למקרר.

אם אתם מעלה שפוחדים מעוגות ב- 10 שלבים כל הסוד הוא בתכנון הזמן. מכינים את השכבה הראשונה ומכניסים לתנור. בזמן שהיא נאפת מכינים את השכבה השלישית (העליונה), מלבד הוספת הביצים. בזמן ששתי השכבות מתקררות מכינים את האמצעית ופשוט מרכיבים את כולן ביחד.

התמונה בחסות מיכל1001 מפורום שוקולד
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת סברינה משגעת לפסח'
עוגת סברינה משגעת לפסח
22/03/2009 | 15:25
50
6 ביצים
6 כפות סוכר
6 כפות קמח מצות
כף אחת מלאה של קמח תפוחי אדמה

(הערה: אם אין קמח תפוחי אדמה, ניתן לוותר ולהוסיף עוד כף מלאה של קמח מצות, וזה לא פחות מוצלח)



מקציפים את החלבונים עם הסוכר
כשהקצף יציב מקפלים פנימה בעדינות את פירורי הלחם והקמח

אופים בחום בינוני כ-20 דק' או עד שקיסם יוצא יבש


כשהעוגה מוכנה, לקחת 2 כוסות מים רותחים 1 כוס סוכר וחצי בקבוק עד בקבוק תמצית רום , לפי הטעם
ולאט לאט להספיג את הכל בעוגה, שתהייה רטובה לגמרי
לתת לה להתקרר

להקציף 2 שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר לצפוי

מומלץ לשדרג עם תותים מסוכרים על העוגה מתחת הקצפת, במידה וזו העונה, ואם לא, לקשט בחצאי דובדבנים מסוכרים





הערה : אני נמצאת בהתאוששות מניתוח ולצערי אין לי אפשרות כרגע להכין ולצלם, אך מצאתי תמונה והעוגה נראית בדיוק כך

מתכונים >>

הודעות אחרונות

20:03 | 22.09.17 אורחים בפורום
22:11 | 19.09.17 1ניצת השקד
19:08 | 19.09.17 Maldini Girl
14:54 | 19.09.17 מJחם הניק החדש
11:58 | 19.09.17 מיכאל לנג
07:10 | 18.09.17 mira590
01:28 | 18.09.17 TCHM
17:13 | 17.09.17 מJחם הניק החדש
08:44 | 17.09.17 Maldini Girl
15:18 | 16.09.17 עדנה39

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ