לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'מי רוצה שלג? עוגיות מושלגות של קרין גורן'
מי רוצה שלג? עוגיות מושלגות של קרין גורן
<< ההודעה הנוכחית
23/01/2009 | 23:53
37
7365
עוגיות שוקולד תפוז מושלגות – קרין גורן

חומרים ל 30-40 עוגיות גדולות:
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר (אפשר פחות, העוגיות יוצאות מתוקות מאדדדד)
3 כפות ליקר תפוזים או חלב
קליפה מגוררת מתפוז אחד
3/4 כוס גדושה (120 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים  (החלפתי ב 100 גרם קמח ויצא מצויין)

סוכר, לציפוי (בערך כוס וחצי)
אבקת סוכר, לציפוי (בערך 2 כוסות)


+ ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
+ במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר וקליפת תפוז. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלית וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה. (רצוי להעביר את התערובת לתבנית מלבנית בינונית מצופה מבפנים בניילון נצמד ולשטח, ואז כשזה קר לחתוך לקוביות קטנות ולגלגל לכדורים)
+ מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס"מ. (אני חתכתי לקוביות של 2 ס"מ מרובע בערך, ויצאו לי איזה 80-90 עוגיות נחמדות בגודל מצויין)
+ מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
+ אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר - במהלך הצינון הן מתקשות.
+ מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפ' החדר.

גיוונים:
+ לטעם אגוזי לוז: משתמשים בליקר אגוזים (למשל פרנג'ליקו), ומחליפים את השקדים באגוזי לוז קלויים וטחונים.
+ לטעם קפה: מחליפים את הליקר בליקר קפה, או באספרסו חזק מוכן וקר.

מתכונים >>
לצפיה ב-'אני-אני-אני . רק שלג בלי עוגיות.'
אני-אני-אני . רק שלג בלי עוגיות.
24/01/2009 | 12:12
5
39
לצפיה ב-'אני אשתדל לסדר לך שלג'
אני אשתדל לסדר לך שלג
24/01/2009 | 13:40
3
18
רק קחי בחשבון שזה יהיה בירושלים

מתכונים >>
לצפיה ב-'אם מזה"א יימשך ככה, נראה לי שהשנה לא'
אם מזה"א יימשך ככה, נראה לי שהשנה לא
24/01/2009 | 20:09
2
12
יירד שלג בי-ם.
ולא גשם בשאר המדינה .
מתכונים >>
לצפיה ב-'לצערי את צודקת...'
לצערי את צודקת...
24/01/2009 | 20:15
1
11
בגינה בבניין של סבתא שלי החמציצים כבר פורחים במלוא הדרם כאילו הגיע האביב

גשם גשם בוא!!! אני אוותר על שלג השנה, אבל רק שיירד גשם!
מתכונים >>
לצפיה ב-'אווווווף! המצב קשה. ממש מבאס היובש הזה.'
אווווווף! המצב קשה. ממש מבאס היובש הזה.
24/01/2009 | 22:44
17
לצפיה ב-'עד חצי המלכות'
עד חצי המלכות
24/01/2009 | 14:58
21
שלג תוצרת  טורונטו קנדה  טרי טרי  מהשנה.
אגב עובד יופי כשאין מקום בפריזר.
פשוט כורים בור..  מתחת לשלג מי ששואל "קבור" הברביקיו.
בכל זאת חיפשתי תמונה שתתאים לנושא הפורום

ונחזור לעוגיות.
מתכונים >>
לצפיה ב-'רוצה שלג וגם את העוגיות שלך, נראות משגעות '
רוצה שלג וגם את העוגיות שלך, נראות משגעות
24/01/2009 | 12:29
1
17
לצפיה ב-'תודה אני אשתדל לארגן גם שלג אמיתי.'
תודה אני אשתדל לארגן גם שלג אמיתי.
24/01/2009 | 13:42
5
לצפיה ב-'באליייייייייייייייי זה יותר יפה מז'ורנל'
באליייייייייייייייי זה יותר יפה מז'ורנל
24/01/2009 | 17:27
20
11
שיוווו כמה הן שקסיות
אומר לך את האמת הכנתי את המתכון והתאכזבתי קשות
האם עשית לפי הוראותיה או שינית משו מלבד הקמח?
מתכונים >>
לצפיה ב-'BALI אני רוצה שלג ועוגיות ואותך צמודה'
BALI אני רוצה שלג ועוגיות ואותך צמודה
24/01/2009 | 18:23
1
8
מה זה היופי הזה מקסים ביותר
וחוץ מזה ניזכרתי,,,הכנת בייגלה שוב.?

אם את ממאוד רוצה אז ביום רביעי בדרכך הביתה את יכולה להיכנס לטעום
המיטבח יוצף בשלושה קילוגרמים
שבוע טוב
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה '
תודה
24/01/2009 | 18:55
2
אני אוהבת לצלם את העוגיות בצורה הזו, ערימת עוגיות ככה כמו רקע שכולו טקסטורה ויאמי יאמי זה היה הרבה פצ'קראיי להכין את העוגיות האלה, ועוד הקשיתי על עצמי והכנתי אותן קטנות יחסית, אבל שווה כל דקת עבודה.

עדיין לא הכנתי שוב בייגלה כי אנחנו עוד מתאוששים מהנגלה הראשונה, אבל מתישהו אני אכין שוב. אפילו אמא שלי התלהבה מהן.

תודה רבה על ההזמנה, אם יצא לי שאוכל לבקר אני אכתוב לך מסר לפני זה.

שבוע מצויין ותודה על המחמאות
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה קוקיה שלי '
תודה קוקיה שלי
24/01/2009 | 18:51
10
השינויים שעשיתי היו החלפת השקדים בקמח, ציפוי בסוכר ובאבקת סוכר רק פעם אחת (היא ממליצה על פעמיים) ואפייה בחום של 180 מעלות ולא 190, ו 300 גרם שוקולד במקום 350.

יצא מצויין ואחי התלהב בטירוף
מתכונים >>
לצפיה ב-'קוקי, אני איתך. חברה הכינה ואכלתי וגם'
קוקי, אני איתך. חברה הכינה ואכלתי וגם
24/01/2009 | 20:11
16
29
בעני לא מצא חן.
לא המרקם ולא הטעם.
וזה הריח לי בְּיצִי מדיי.
מתכונים >>
לצפיה ב-'נחמד לי לדעת שלא רק אצלי יצא בלגנים מזה'
נחמד לי לדעת שלא רק אצלי יצא בלגנים מזה
24/01/2009 | 20:26
15
23
השקעתי חומרים הכי טובים בעוגיות הללו כולל שוקולד מובחר 80%
ונחלתי אכזבה ..גם מרגישים סוכר בפנוכו גם מבחוץ לא יצא יפה ( כמו לבאלי  שהתמונה נראית מז'ורנל)

חחח ריח בייצי.. אוחח הבואבוס הללו לא יניחו לנו  מתוקתי (חב'רה אנו צוחקות )
מתכונים >>
לצפיה ב-'אל תתחילי שוב'
אל תתחילי שוב
24/01/2009 | 20:42
9
לצפיה ב-'כשאפית אותן שמת לב לזמן האפיה? '
כשאפית אותן שמת לב לזמן האפיה?
24/01/2009 | 20:48
1
20
זמן אפיה ארוך מדיי עלול להרוס אותן  לגמריי
מתכונים >>
לצפיה ב-'שמתי לב לזמן אפיה '
שמתי לב לזמן אפיה
25/01/2009 | 10:47
24
דוקא זמן אפיה ארוך יותר היה על בטוח ממיס את הסוכר ולא היתי מרגישה כאילו אני גורסת סוכר בשיניי

מתכונים >>
לצפיה ב-'מה אני'עשה, יש לי בעיית ביצים קשה. אני ממש'
מה אני'עשה, יש לי בעיית ביצים קשה. אני ממש
24/01/2009 | 22:46
11
23
רגישה לרייח שלהן .

כבר סיפרתי לך שגם קרמבו אני אוכלת עם אף סתום .
מתכונים >>
לצפיה ב-'אל תעשי כלום מצדה- הישארי מקסימה כפי שאת '
אל תעשי כלום מצדה- הישארי מקסימה כפי שאת
25/01/2009 | 10:47
10
6
לצפיה ב-'אוי, כל כך נכון..'
אוי, כל כך נכון..
25/01/2009 | 11:28
9
6
לצפיה ב-'גם לך יש בעיית ביצים אנשים לא מבינים'
גם לך יש בעיית ביצים אנשים לא מבינים
26/01/2009 | 08:27
8
8
על מה אני מדברת.



                                                  
מתכונים >>
לצפיה ב-'אני יותר תומכת בזה שאת מקסימה ושתשארי כמו שאת'
אני יותר תומכת בזה שאת מקסימה ושתשארי כמו שאת
26/01/2009 | 09:35
1
6
ביצים-
למען האמת פעם לא ממש סבלתי אותן?:)
חוץ מגוגל מוגל(נו, באתי מרוסיה, כאילו דההה). היום זה בסדר, אפשרי.. מסתבר שכאשר פותחים את הראש לדברים חדשים- פתאום רואים את הדברים אחרת, מגלים שיש טעמים מגניבים בעולם ואפשר גם לאהוב אותם.

יש לי בעיה כאשר מריחים את הביצים.. זה קטע פשוט של חוש ריח רגיש כזה. מגיע עם לב רגיש במקרה שלך, נדמה לי LOL

הכל- עד לאבוקדו..
מתכונים >>
לצפיה ב-'נו כן, הבעיה היא להרחי את הביצים שבתוך'
נו כן, הבעיה היא להרחי את הביצים שבתוך
26/01/2009 | 14:46
4
לצפיה ב-'איכס'
איכס
26/01/2009 | 11:31
5
2
כשאני מריחה בייצים עולה לי כל ה................ לגרון....
לקח לי זמן לקלוט שבכדורי שוקולד וכו יש ביצים לא מבושלות
אז הפסקתי להכין...אפילו שאהבתי את הטעם. עצם המחשבה מזעזעת אותי
מתכונים >>
לצפיה ב-'ומה עם מרנגים וקרמים למניהם?'
ומה עם מרנגים וקרמים למניהם?
26/01/2009 | 11:51
2
5
לצפיה ב-'מרנגים אוכלת באף סתום. קרמים עם ביצים חיות - '
מרנגים אוכלת באף סתום. קרמים עם ביצים חיות -
26/01/2009 | 14:51
1
10
לצפיה ב-'הממ'
הממ
28/01/2009 | 08:53
3
את יודעת, עוד לפני יומים רציתי לשאול אותך על קרם מש ממש טעים שאני אישית כן מאוד אוהבת
אבל אין לי מושג כיצד הוא נקרא בעברית.. חיפשתי ולא מצאתי
זה קרם שלרוב ממלאים איתו מאפים אווריריים וטעימים.

קרם של חלמונים (או ביצים)+חלב+סוכר+מלח (לעתים גם חמאה)
מביאים לרתיחה, מכבים. והוא טעים..

תכלס- הכל טעים. פשוט לפעמים (אולי קשור לטריות הביצה ואולי פשוט למטיליה) יש למאכל עצמו ריח ממש חזק של ביצים..
מתכונים >>
לצפיה ב-'כדורי שוקולד עם ביצים מעולם לא שמעתי על כך'
כדורי שוקולד עם ביצים מעולם לא שמעתי על כך
26/01/2009 | 14:50
1
4
בכ"א, יש הרבה מתכונים של פעם, מהגן, שעושים שימוש במרגירנה וביסקוויטים . יוצאים מעולה!

יש מתכונים שבם ניתן להשמיט את הביצים.
.
מתכונים >>
לצפיה ב-'יש כדורי שוקולד אפויים עם ביצים..'
יש כדורי שוקולד אפויים עם ביצים..
28/01/2009 | 08:45
4
בייחוד כאלו עם התבלינים.
מתכונים >>
לצפיה ב-'גם אני הכנתי השבת...'
גם אני הכנתי השבת...
24/01/2009 | 21:14
3
21
אבל שמתי יותר מדי אבקת אפיה והן יצאו שטוחות וגדולות מדי... קצת באסה אבל כיון שהן נגמרו תוך פחות מיום והייתי צריכה להרחיק את הקופסא מבעלי שיחיה כנראה שהיה מספיק טוב...
באלי העוגיות נראות מדהימות!!!
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה רבה על המחמאות '
תודה רבה על המחמאות
24/01/2009 | 21:46
2
9
האמת שחששתי שהן ישתטחו לי יותר מדיי, כיוון שראיתי הערות של כאלה שניסו את המתכון לפניי, אבל איכשהו לשמחתי זה הצליח מצויין.

אולי זה קשור לטמפרטורת האפייה ולקירור המאסיבי שקיררתי את הבצק לפני שגילגלתי, ואולי אפילו לזה שהחלפתי את השקדים בקמח. לא יודעת. בכל מקרה אצלי זה הצליח

מתכונים >>
לצפיה ב-'באלי - הן מקסימות!'
באלי - הן מקסימות!
26/01/2009 | 11:21
1
9
אם נגזר עלינו חורף יבש אז לפחות שהעוגיות יהיו מושלגות...
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה תודה, ואת צודקת '
תודה תודה, ואת צודקת
26/01/2009 | 22:49
4
לצפיה ב-'לא הבנתי בקטע של השקדים'
לא הבנתי בקטע של השקדים
29/01/2009 | 09:51
1
17
לא כתבת אם השקדים קלויים קודם לכן, עם קליפה? בלי קליפה?
האם גם כמות הקמח המצויינת וגם שקדים?
אבקש עזרה כי אני מתכוננת להכנת עוגיות אלה היום
תודה מראש
מתכונים >>
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
29/01/2009 | 12:10
13
אמורים לשים בתערובת 120 גרם קמח + 100 גרם שקדים טבעיים (לא קלויים ולא מומלחים) טחונים. אפשר עם הקליפה או בלעדיה, זה לא מאד קריטי. רק חשוב שהם יהיו טחונים דק.

אני באופן אישי החלפתי את השקדים הטחונים בעוד 100 גרם קמח כי לא היו לי שקדים בבית.
מתכונים >>
לצפיה ב-'הכנתי את עוגיות השלג של ענבל יצאו מעולות,,,,'
הכנתי את עוגיות השלג של ענבל יצאו מעולות,,,,
30/01/2009 | 01:27
1
51
הכנתי עם כמה שינויים משלי,
מאחר ורציתי עוגיות פרווה לא השתמשתי בחמאה,
הכנסתי לסיר אדים את קוביות השוקולד המריר עם 1/4 כוס  קפה שחור חזק, ומעט וניל,
לאחר שהתקבל מרקם סמיך ציננתי והוספתי 3 חלמוני ביצים.

את החלבונים הקצפתי עם 1/3 כוס  סוכר, והוספתי את הקצף בתנועות קיפול לקערת קרם השוקולד והחלמונים,
הוספתי אגוזים ושקדים קצוצים גס,
הוספתי קמח תופח,ואת שאר החומרים,

לקיצור התהליך,הכנסתי לשעתיים וחצי לתוך הפריזר,(במקום 4 שעות למקרר)
הוצאתי,זה היה עדיין רך מעט ולא קפוא ממש,
אבל בסדר לעיבוד מהיר,
יצקתי במהירות לשתי תבניות מלבנות בינונית,ואת בכמות שנותרה, יצקתי לשקעים מסיליקון של מאפינס.

אפיתי בתנור שחומם מראש 190 מעלות, במשך 9 דקות,
והתוצאה ,עוגיות בטעם מאוד טעים.
המתיקות טובה ומתונה , כי השתמשתי במחצית מכמות הסוכר שבמתכון, (לא אוהבת מתוק מדי),

הבעייה העיקרית: אי אפשר להפסיק לאכול,,,,, לכן  אחרי 5 עוגיות שטעמתי,
מיהרתי לצנן את שאר העוגיות ולהעביר אותם מהתבניות   לקופסא , של עוגיות עם סגירה טובה.
עכשיו אני אחלום כל הלילה עליהם עד שיגיע הבוקר.
תכינו ותהנו ,
באמת טעימות באופן מיוחד.

ותודה לענבל המקסימה על המתכון המוצלח.

מתכונים >>
לצפיה ב-'ואוו עשית למתכון ספין רציני '
ואוו עשית למתכון ספין רציני
30/01/2009 | 01:32
12
אז בעצם זה יצא כמו סוג של בראוניס עשירות ומושקעות במיוחד, שזה מגניב.

שמחה שאהבת ף-)

ורק תיקון - המתכון הוא של קרין גורן, אני רק הבאתי אותו לכאן וגיריתי אתכם
מתכונים >>

הודעות אחרונות

15:46 | 26.08.16 Maldini Girl
13:35 | 26.08.16 אידוב
11:54 | 25.08.16 כוכב114
10:12 | 25.08.16 efishamir
20:08 | 24.08.16 נריה222
17:34 | 24.08.16 CapitanMorgan
18:21 | 22.08.16 פיקוס123
16:16 | 22.08.16 גברת ע
13:19 | 22.08.16 רוני1955
02:11 | 21.08.16 פרפרי אהבה
18:13 | 19.08.16 CapitanMorgan
03:00 | 19.08.16 פרפרי אהבה

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ