לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום מתכונים
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

שמרים דחוף!!!!! והמרת שמרית בשמרים
<< ההודעה הנוכחית
10/10/2008 | 09:01
14
8066
בוקר טוב, אני סמוייה אבל קוראת כאן המון, לומדת מלא ומנסה כל מיני מתכונים שלכן!
ביתי היקרה ביקשה להשאר בבית ולהכין איתי חלה. פעם ראשונה שלי. יש לי את המתכון של קארין גורן. אבל במתכון רשום 1 שקית שמרית ובצרכנייה אצלנו (מקום קטן ומרוחק) יש רק שמרים יבשים. קניתי ועכשיו הייתי רוצה לדעת מה עושים עם זה. איך ממירים כמות של שקית שימרית לשמרים.
שאלה נוספת: לקחתי מכאן (לא יודעת בדיוק של מי המתכון) מתכון לפיצה. רשום שם כף שמרים יבשים. איך מטפילם בהם? כרגע יש לי חבילת ואקום של שמרים סגורה ואני מפחדת לפתוח. האם צריך להרטיב? אולי לחתוך?
בבקשה עזרתכן הנאמנה והמהירה - הבטחתי לילדה חלות ולבעל היקר פיצה!!!
שבת שלום!
מתכונים >>
מקפיצה לעצמי
10/10/2008 | 09:14
4
614
רוצה להתחיל להכין והילדה חסרת סבלנות
מתכונים >>
אני אעזור....
10/10/2008 | 09:19
3
1241
קודם כל לגבי המרת שמרית בשמרים, שמרים יבשים יותר מרוכזים ולכן היחס הוא 1:3.
לדוגמא אם כתוב במתכון 3 כפיות של שמרית צריך לשים כפית אחת של שמרים יבשים.

לגבי אריזת הואקום: אין צורך לחתוך או להרטיב.
פתחי את השקית השתמשי בכות שאת צריכה, סגרי היטב והכניסי למקפיא. (אני מעבירה לצנצנת ומאחסנת במקפיא.

את השמרים היבשים לא צריך להרטיב, כמו שהם להוסיף לקמח, אין צורך בראש עיסה וכד'.

בהצלחה.
מתכונים >>
תודה וחידוד השאלה לגבי ההמרה
10/10/2008 | 09:30
2
676
אם כתוב שקית של שמרית? אז כמה כפות של שמרים זה? יש לך מושג כמה כפות נכנסות בשקית של שמרית?
תודה! וסליחה על שאלות הטמבל - פעם ראשונה עם שמרים.
מתכונים >>
כמה שוקלת שקית של שמרית?
10/10/2008 | 09:58
1
849
סליחה על הבורות אבל אני אף פעם לא קונה שמרית!

תחלקי את המשקל ל - 3.

כפית שמרים = 5 גרם.
כף שמרים = 15 גרם
מתכונים >>
אוקיי מצאתי
10/10/2008 | 10:07
730
את משקל שקית שמרית באתר של שמרית.

החבילה שוקלת 50 גרם זאת אומרת שאת צריכה 16.6 גרם שמרים יבשים.

כף של שמרים יבשים שוקלת בסביבות 10-12 גרם (ולא כמו שכתבתי קודם)
לכן שימי כף אחת וכפית אחת.

אל תשימי כמות גדולה מידי של שמרים כי אח"כ למאפה יש ריח של שמרים.
שימי כפות שטוחות של שמרים (לא עם בטן...)

כמה קילו קמח יש לך במתכון?
מתכונים >>
כמות שמרים יבשים=17 גרם=1 כף+2 כפיות מדידה
10/10/2008 | 10:31
1
1054

את חבילת השמרים היבשים יש להעביר לצינצנת אטומה, ולשמור רק במקרר (בחורף גם מחוץ למקרר)

בהצלחה ,חנית
מתכונים >>
כף שמרים יבשים=11 גרם/כפית=3 גרם
10/10/2008 | 10:33
4406

כמות שמרים יבשים = שליש כמות מהשמרים הטריים +-
מתכונים >>
בדיוק פרסמתי פוסט על אפיית לחם בבלוג שלי
10/10/2008 | 10:38
3
477
מקווה שייתן מעט טיפים.

אגב, החלה העשירה של קרין גורן מ-ד-ה-י-מ-ה, עשיתי אותה לראש השנה, חבל על הזמן.
אפשר לדעתי לשים מעט יותר שמרים משליש, כי בצק של חלה מתוקה עם ביצים הוא כבד יותר ולא מזיק לתת עוד קצת דחיפה.
הייתי הולך על 20-25 גרם שמרים יבשים.

בהצלחה,
אמיר
מתכונים >>
זה יותר מידיי שמרים
10/10/2008 | 10:50
2
367
ככלל את צודקת, אבל
10/10/2008 | 11:16
1
288
במקרה פרטי של בצק כל כך כבד, ומנסיון אישי ממש עם המתכון הזה - זה משפר, וגם מקצר את זמן התפיחה.
אבל גם עם 17 גרם תתקבל חלה מעולה.
לשיקול דעתכם :)
מתכונים >>
יפה , ותתחדש
10/10/2008 | 12:01
147


על הבלוג , אשמח לראות תמונות אוכל  ממצלמתך :)
מתכונים >>
אני אופה את החלות של קרין גורן באופן קבוע
10/10/2008 | 10:59
501
ומשתמשת בשמרית (השקית האדומה,לזה את מתכוננת,נכון?)
בכל מקרה,אני שמה על ק"ג קמח שקית אחת ומזה יוצאות 2 חלות גדולות מאוד וטעימות מאוווד
מתכונים >>
בדיוק הכנתי את החלה של קארין
10/10/2008 | 12:39
1
379
עם שמרים יבשים
במקום שקית שימי 2 כפות שמרים יבשים
ובכלל כף אחת של שמרים יבשים
שווה ל 25 גרם שמרים רגילים
שמים אותם פשוט בתוך הקמח בלי שום הכנה מראש
החלה יוצאת נפלא וכך גם פיצה
מתכונים >>
תודה לכולם על העזרה החלות נראות משהו
10/10/2008 | 13:04
200
והן כרגע עדיין נאפות.
מתכונים >>
הודעות אחרונות
16:57 | 02.05.16 ronitcohen1
15:58 | 01.05.16 lseugy
23:36 | 30.04.16 אמארויטל
23:18 | 30.04.16 פרפרי אהבה
20:13 | 29.04.16 lseugy
17:18 | 29.04.16 Michal Fogel
15:55 | 28.04.16 Iname the Life Aspec
09:08 | 28.04.16 Aטלי
22:05 | 27.04.16 היברו וומן
10:32 | 26.04.16 milch
חם בפורומים של תפוז
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ