לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'זקוקה למתכון לצלי בקר ביתאים להגשה לליל הסדר'
זקוקה למתכון לצלי בקר ביתאים להגשה לליל הסדר
08/04/2008 | 06:54
27
304
לא הכנתי אף פעם. זקוקה להוראות מפורטות (כולל איזה נתח בשר לקנות).
מי יכול לעזור?
מתכונים >>
לצפיה ב-'*ביתאים=שיתאים*'
*ביתאים=שיתאים*
08/04/2008 | 06:54
1
188
לצפיה ב-'בשר בתנור'
בשר בתנור
08/04/2008 | 07:56
313

בשר בתנור- עפרה בראון

2 קילו בשר כתף מספר 5 או 4 קפוא  חתוך לרבועים
2 בצלים חתוכים פרוסות
6 שיני שום
חצי כפית אגוז מוקסט טחון
חצי כפית קנמון
קופסא של עגבניות שלמות (שימורים)
שקית רוטב מרק בשר או לחילופין רוטב פטריות.
קופסא פטריות (לא חובה)
מלח ופלפל בהתאם לטעמכם,לבדוק אם חסר רק לאחר ששמים את הרוטב.

אופן ההכנה
להרתיח את הבשר במים בכדי לנקותו ולשטוף אותו במים נקיים
לטבול את הבשר בקמח (בכדי שהרוטב יסמיך)
את שקית הרוטב להמיס ב-4 כוסות מים חמים
לשים את הבשר בסיר ומעליו את שאר המוצרים.
לשפוך את הרוטב מעל לכל.
לשים מים נוספים שיכסו את הבשר.
להביא להרתחה על הגז ולשים מכוסה בתנור מקסימום 3 שעות על חום בינוני (כמו באפית עוגה)

אפשר להוסיף  לאחר מחצית מהזמן גזר,אפונה,שעועית ירוקה,או כל ירק קשה שרוצים.

אפשר להקפיא לחודש






מתכונים >>
לצפיה ב-'הנה מספר קישוריות .....מקווה שתוכלי להעזר בהן'
הנה מספר קישוריות .....מקווה שתוכלי להעזר בהן
08/04/2008 | 07:52
288
http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?entryid=1199255&passok=yes
בשר כבוש בנוסח יפני מאת סתיו

http://www.tapuz.co.il/Communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=31033&msgid=27041251
מתכון לחזה מאת in finity

http://www.tapuz.co.il/Communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=31033&msgid=27034621
צלי כתף בבמיה מתכון מאת א פרח .

http://www.tapuz.co.il/Communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=31033&msgid=27057615
צלי כתף מאת    naty10  

http://www.tapuz.co.il/Communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=31033&msgid=27502736
מחשוש - צלי בקר תימני מאת tantan48

http://www.tapuz.co.il/Communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=31033&msgid=27502803
צלי עגל בתפוחים,סיידר וקלבדוס מאת tantan48

http://www.tapuz.co.il/Communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=31033&msgid=27579018
תבשיל קדרת בקר וירקות שורש ביין מאת bali
מתכונים >>
לצפיה ב-'ממליצה על המתכון הזה, עשיתי כמה פעמים - פשוט'
ממליצה על המתכון הזה, עשיתי כמה פעמים - פשוט
08/04/2008 | 08:53
1
605
וטעים.

  צלי כתף בתנור עם תפ"א-ו--- נעמי דה פירסט
18/1/2005 11:51
המצרכים
צלי כתף - (מס' 5) שלם. (אני משתמשת במיושן, אבל יש גם קפוא טוב- של "נחמיה לחוביץ"- שלא מוציא מים בכלל)
2-3 ראשי שום שלמים- (לשטוף ולחתוך לרוחב -שייראה כמו פרח-אין צורך לקלף)
לשים את הצלי בתבנית.
לתבל בפלפל שחור גרוס, טימין או רוזמרין, שמן זית-(בנדיבות), אבקת מרק בצל (אופציונלי), - לעשות מסאג' טוב טוב לבשר.
לתבול את ראשי השום החצויים בשמן זית ולהניח בצידי התבנית.
להוסיף מעט מים (בערך חצי כוס)
להכניס לתנור לחום של 250 מעלות ל- 10 דקות ראשונות,
ולהוריד ל- כ- 210-220 מעלות.
לעטוף התבנית בנייר כסף ולצלות כשעה וקצת.
להוריד את הנייר כסף ולתת לו עוד כ- 10 דקות לקריספיות
עכשיו- ורק עכשיו - זורים מלמעלה מלח גרוס.

תפ"א- הכי פשוט-
לשטוף , לקלף, לחתוך לקוביות
לשים בתבנית.
לתבל במלח,פלפל, שמן זית, רוזמרין או טימין ומעט מים. לערבב היטב ולצלות בתנור.
אופציה - להוסיף פפריקה לקבלת מראה כתום אדום
או להוסיף כורכום לקבלת מראה צהוב (אפשר גם טיפה קארי)
מי שאוהב- להוסיף מעט שום כתוש- אבל לא הכרחי.

אם אתם אוהבים רייר-מדייום- מספיק לו כ- 30 דקות
אצלי אוהבים עשוי - ומכיוון שהוא מכוסה רוב הזמן- הוא מתקבל עסיסי וטעים מאוד- כי כל האדים "כלואים" מתחת לנייר כסף.
אפשרות- להוסיף פטריות למי שאוהב.

בתיאבון    
מתכונים >>
לצפיה ב-'צלי מבושל ביין'
צלי מבושל ביין
08/04/2008 | 09:13
263

הצלי שאני מכינה מבושל בסיר ולא אפוי, מאוד עסיסי ומלא ברוטב, מסורתי אצלנו.

והמתכון:

1 בצל קצוץ
נתח בשר (כתף למשל)
1 גזר פרוס
2 שיני שום קצוצות
כמה גבעולי שמיר קצוצים (אפשר להחליף בפטרוזיליה אם מעדיפים)
כחצי בקבוק יין אדום
מעט שמן לטיגון

ניתן להוסיף: פטריות שמפיניון חתוכות, תפוחי אדמה חתוכים

תבלינים: סויה (במקום מלח, אבל אפשר מלח אם אוהבים מלוח), פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה ומוסיפים את נתח הבשר. מטגנים אותו עד לשינוי צבע משני הצדדים.
2. מתבלים בסויה, פפריקה, מלח אם רוצים, שמיר, שום וגזר ומוסיפים יין שיגיע עד למחצית/שלושת רבעי גובה הבשר.
אם רוצים מוסיפים פטריות ותפוחי אדמה.
3. מרתיחים ומנמיכים את האש ובסיר מכוסה מבשלים כשעתיים-שלוש (בודקים אם מזלג את מידת הרכות).
4. פורסים דק אחרי שהבשר התקרר.

בתיאבון
מתכונים >>
לצפיה ב-'הערה חשובה לגבי הצלי'
הערה חשובה לגבי הצלי
08/04/2008 | 10:18
4
276

כשמדברים על כתף ממש אבל ממש חשוב לזכור שבנתח שנקרא "צלי כתף" או במספרו 5, יש במרכזו פס ז'לטין שהרבה מאוד אנשים לא אוהבים .
בנתח מספר 4 שנקרא "כתף מרכזי" אין פס ז'לטין.   בדרך כלל אני משתמשת בנתח הזה.


מתכונים >>
לצפיה ב-'והוא יוצא רך באותה מידה? הוא לא מתייבש יותר?'
והוא יוצא רך באותה מידה? הוא לא מתייבש יותר?
08/04/2008 | 22:30
3
145
לצפיה ב-'לא, חס וחלילה - טעים יאמי'
לא, חס וחלילה - טעים יאמי
08/04/2008 | 23:20
2
114
אבל האמת היא שהכל תלוי באיך שאת מכינה את הצלי, כמה זמן מקדישה לו - כמה את אוהבת ומספרת לו לחמוד הזה שהוא אמור להיות רך ועסיסי וכו' וכו' וכו'...........................  בהצלחה
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה תראי אם את יודעת לעזור לי עוד קצת'
תודה תראי אם את יודעת לעזור לי עוד קצת
08/04/2008 | 23:26
1
87
בשאלות פה למטה
מתכונים >>
לצפיה ב-'גילור לילה טוף'
גילור לילה טוף
09/04/2008 | 01:14
64

אחד האתרים שמצאתי ברשת ויכולים להיות ובעצם עשויים להיות מאוד יעילים בעבורך הוא האתר שבקישור  המוליך לאתר של מועצת החלב - בשר בקר - אם משוטטים באתר הרי שמגיעים גם למתכונים שונים, גם להסבר על חלקי הבשר ועוד.

פאלש פילה - פילה מדומה - בדיוק כמו כל צלי אחר - העניין הוא שכל סיר, כל להבה של גז, כל תנור ושלא לדבר על כל יד - לכל אלו יש את ההשפעה שלהם על התוצר הסופי.
אנחנו יכולים לעמוד שנינו כל אחד עם הסיר שלו, לבשל את אותו הנתח, לתבל עם אותם תבלינים והתבשיל של כל אחד מאיתנו יהיה שונה. החוכמה היא אם כך, להכיר את ה"יד" שלך ולעבוד בהתאם, הליך שלוקח קצת זמן אבל מגיעים לתוצאות נפלאות.

לגבי השאלה של צלי עוף עם תפו"א. = תנור או להבה/גז ?

לסיר שטיגנתי בו בצל - טבעות או קצוץ והזהבתי את הבצל, אני מכניסה נתחי עוף - עדיף כמובן כרעיים ולא חזה מאחר והחזה יוצא יבש בדרך כלל. אני צורבת את נתחי העוף משני צדיו ומוסיפה מים לכיסוי, מתבלת - מלח, פלפל, פפריקה מתוקה (אפשר גם קצת חריפה), מביאה לרתיחה ובין לבין, מקלפים תפו"א, חותכים לרבעים - שוטפים אותם קצת ומוסיפים לסיר.
עוף אמור להתבשל בערך שעה, שעה וחצי - אני מעדיפה שעה וחצי, בזמן הזה גם התפו"א יהיו רכים.  אפשר כמובן להוסיף לתיבול גם אבקת מרק עוף (אישית אני אוהבת את הפרווה - בטעם עוף), אפשר להוסיף צימוקים, שזיפים, משמשים - כל אלה טובים גם לצלי בשר כמובן, שלא לדבר על אווז, ברווז ובכלל בני כנף.

לצלי עוף ותפו"א בתנור - מכניסים נתחי עוף לתבנית יחד עם רבעי תפו"א, מתבלים - מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה, כמון, אפשר גם קצת בהרט, מרטיבים בשמן זית ומוסיפים ממש מעט מעט מים, מעסים את כל הכבודה שבתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש כמובן ל-180 מעלות בערך לכשעה, שעה וקצת ובין לבין הופכים גם את הצדדים, לקראת סיום (אותה שעה וחצי בערך של קודם) אני מעלה לחום גבוה בכדי לצרוב. - כמובן שאפשר להתחיל את כל התהליך עם חום גבוה מאוד - גריל וכשהעוף מקבל גוון שזוף לעבור לחום בינוני.

בהצלחה
מתכונים >>
לצפיה ב-'המון תודה לעוזרים ושאלת צלי עוף עם תפ"א'
המון תודה לעוזרים ושאלת צלי עוף עם תפ"א
08/04/2008 | 22:30
1
54
גם את זה עוד לא עשיתי. מישהו מוכן לתרום מנסיונו, איך עושים צלי עוף טעים עם תפ"א בכלי אחד? מאלה שעושים ריח ניחוח של בית בכל רחבי הבית?
מתכונים >>
לצפיה ב-'תבשיל עוף וותפחי אדמה ....'
תבשיל עוף וותפחי אדמה ....
09/04/2008 | 07:20
53
בסיר גדול טגני המון בצל
כאשר הוא מזהיב הוסיפי את החתיכות העוף
אני אישית אוהב כרעייםמפורקות כלומר משולשים ופולקס ....
צרבי אותם היטב מכל הכיוונים ....הוסיפי תפוחי אדמה מלמעלה כך שלא יראו את העוף ...
חצי כוס מים עם חצי כפית מלח וקמצוץ של פלפל שחור
הנמיכי את האש לקטנה ביותר שיש לך בכיירים בבית וסגרי עם מכסה .....

זמן ההכנה כשעתיים שעתיים וחצי
הבית מתמלא ניחוחות ....והתוצאה טעימה שלזה לא חוקי בגין הקלות של המתכון
מתכונים >>
לצפיה ב-'ואני אשאל שאלה נוספת בנושא:'
ואני אשאל שאלה נוספת בנושא:
08/04/2008 | 22:33
11
189
יש לי בפריזר נתח פילה דומה קפוא. האם את כל המתכונים שניתנו פה אפשר גם להכין איתו? האם הוראות ההכנה משתנות (מבחינת זמני הבישול נניח) או שהכל בדיוק אותו דבר?
ובכלל, האם הוא יוצא רך ונימוח באותה מידה?

וגם: שימו לב לשאלה הנוספת ששאלתי בדבר צלי עוף (קצת למעלה בתוך שרשור זה)
מתכונים >>
לצפיה ב-'פילה מדומה כמובן'
פילה מדומה כמובן
08/04/2008 | 22:33
267
לצפיה ב-'צלי פילה מדומה ......'
צלי פילה מדומה ......
09/04/2008 | 07:22
5
452
החומרים הדרושים :
שני ק"ג בשר בקר מספר שש
1כוס יין אדום יבש
3 כפות חרדל גרגירים חריף
4 כפות דבש

8 שיניים שום טרי כתוש

2 כפות שמן זית

4 בצלים גדולים קצוצים גס
חצי כפית מלח

על קצה הסכין פלפל שחור

שליש כפית פפריקה חריפה

8 לימונים פרסים מיובשים



אופן הכנה:

1.      לטגן את הבצל עד שזה הופך לשקוף

2.      לערבב בקערה את כול המרכיבים למעט הלימון

3.      ליצור סוג של מצע גבוה מנייר כסף( 2 ס"מ ) בתוך כלי כלי עמיד לאפייה בחום גבוה

4.      להכניס על נייר הכסף את הבצל השקוף

5.      את הבשר טובלים ומעסים היטב ברוטב שיצרנו קודם ומניחים אותו על הבצל

6.      את שאריות הרוטב ניצוק לתוך הקערה מסביב למצע נייר הכסף

7.      עכשיו נסגור את הכלי באמצעות נייר כסף ונצלה בתנור למשך כשעה בחוםש ל 180 מעלות

8.      עברה שעה ? נפתח את סגירת נייר הכסף נהפוך את הצלי שלנו ונחזיר לתנור לעוד כ- 40 דקות


לפרוס את הצלי לפרוסות של כ2  ס"מ .....



*** הולך נהדר עם אורז מלא עם פירות יבשים, נישאר מספיק רוטב בכדי להרטיב את האורז  ***



שיהיה בתיאבון
מתכונים >>
לצפיה ב-'הערה'
הערה
09/04/2008 | 07:23
92
לבשר בקר מתייחסים כבשר ולעופות כציפורים
במילים אחרות מרבית המתכונים שמתאימים לבקר לא יתאימו לעוף ולהיפך ....
סוגי הבשר שונים הן מבחינת הצפיפות והן מבחינת מרכיבי השומן ומכאן צורת ההכנה

שיהי בהצלחה
מתכונים >>
לצפיה ב-'WTF איז לימון פרסי ואיפה קונים את זה?'
WTF איז לימון פרסי ואיפה קונים את זה?
09/04/2008 | 08:33
1
441
וכמובן תודה על המתכונים
מתכונים >>
לצפיה ב-'לימון פרסי'
לימון פרסי
09/04/2008 | 15:27
108
בכל חנות טבע ותבלינים ....
יש שני סוגים אני מתכוון לחום שחור המיובש ....
מתכונים >>
לצפיה ב-'יש לך גם מתכון לאורז מלא עם פירות יבשים?'
יש לך גם מתכון לאורז מלא עם פירות יבשים?
09/04/2008 | 08:35
1
39
ועוד שאלה: למה לא לשים את הרוטב ישר עם הצלי? יש משמעות כלשהי לזה שהוא בנפרד?
מתכונים >>
לצפיה ב-'מתכון והסבר'
מתכון והסבר
09/04/2008 | 15:30
85
מטגנים בצל ומוסיפים לו כשהוא מזהיב את הפירות היבשים
מטגנים מעט ואז מוסיפים את האורז .....
נערבב היטב היטב עד שהאורז כולו שמומן ומוקפץ
נוסיף מים ......נחכה שיתאדו ונוסיף מים שוב ..ועוד פעם ....
בודקים שהאורז מוכן על פי הטעם והרכות ....

אני מגיש את הרוטב בנפרד מאחר ולא כולם אוהבים רוטב .....זוגתי לדוגמא ....
מתכונים >>
לצפיה ב-'אני תמיד עושה צלי בקר עם פילה מדומה (מס' 6).'
אני תמיד עושה צלי בקר עם פילה מדומה (מס' 6).
<< ההודעה הנוכחית
09/04/2008 | 11:57
3
7047
מבשלת המוווווון זמן, קצת פחות מ-3 שעות, הבשר ממש נמס בפה. ואין בו שום פס של שריר או ג'לי כזה שאני שונאת לגלות באמצע הביס......
מתכונים >>
לצפיה ב-'איך את מכינה? יש לך איזה מתכון מעניין עם'
איך את מכינה? יש לך איזה מתכון מעניין עם
09/04/2008 | 12:14
2
326
לצפיה ב-'תכף מביאה לך את המתכון המשפחתי '
תכף מביאה לך את המתכון המשפחתי
10/04/2008 | 10:07
269
לצפיה ב-'הנה:'
הנה:
10/04/2008 | 10:14
463
תראי, אצלנו אני שמה תפו"א בצלי רק בשביל הטעם וההסמכה, אבל אני מניחה שאת יכולה להוסיף כמה תפו"א שאת רוצה, שיהיו כבר כתוספת.

אז ככה:

לטגן בסיר רחב וגדול בצל גדול קצוץ עד להזהבה. להוסיף את נתחי הבשר (אני חותכת לחתיכות, ככה הצלי עסיסי וסופג את כל טעמי הרוטב). לטגן היטב מכל הצדדים.

להוסיף: גזר גדול חתוך לחתיכות גדולות. 1/2 גמבה (פלפל אדום), 1/4 פלפל ירוק (לא חריף, כמובן), עגבניה אחת חצויה, מס' גרגרי פלפל אנגלי (נגיד 6-7), 3 עלי דפנה, 3 שיני שום גדולות שלמות. מים עד 3/4 מהירקות והבשר.
כפית חוויאג' למרק (אצלנו זה חוואיג' ביתי שאמא טוחנת), מעט אבקת מרק עוף, פפריקה מתוקה (כף מלאה או אפילו יותר), 1/2 כפית סוכר, פלפל שחור ומלח.

להביא לרתיחה ולבשל כמה שיותר. שעתיים וחצי, שלוש. מדי פעם אם צריך, להוסיף מים רותחים.

יוצא ממש טעים ועסיסי.

אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות.


דניאלה
מתכונים >>
לצפיה ב-'מקפיצה לעצמי'
מקפיצה לעצמי
09/04/2008 | 11:34
2
152
כי כבר בעמוד 3
מתכונים >>
לצפיה ב-'הכנתי לך בלילה רשימה שלמה, לא ראית? '
הכנתי לך בלילה רשימה שלמה, לא ראית?
09/04/2008 | 12:39
1
145
לצפיה ב-'וואלה לא שמתי לב. סליחהההה והמון המון תודה!'
וואלה לא שמתי לב. סליחהההה והמון המון תודה!
09/04/2008 | 12:44
112

הודעות אחרונות

17:58 | 31.08.16 Maldini Girl
10:54 | 31.08.16 oren1012
20:50 | 30.08.16 שרי 55510
13:44 | 30.08.16 פרפרי אהבה
08:33 | 30.08.16 אידוב
20:55 | 29.08.16 בון אפטיט
10:10 | 28.08.16 ady18
02:50 | 28.08.16 שחור לימון
14:36 | 27.08.16 פרפרי אהבה
00:26 | 27.08.16 דונה קישוט
15:46 | 26.08.16 Maldini Girl
13:35 | 26.08.16 אידוב
11:54 | 25.08.16 כוכב114

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ