לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'כרובית ברוטב בשמל - עזרה'
כרובית ברוטב בשמל - עזרה
<< ההודעה הנוכחית
31/03/2008 | 11:07
7
1001
איך מכינים את הכרובית כך שיהיה טעים?
אשמח להוראות לכרובית טריה וגם לכרובית קפואה.

רוטב בשמל עם פטריות - אפשר מתכון?

תודה רבה!
מתכונים >>
לצפיה ב-'פשטידת כרובית ברוטב בשמל'
פשטידת כרובית ברוטב בשמל
31/03/2008 | 11:22
92
פשטידת כרובית ברוטב בשמל
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2 כרוביות בינוניות מבושלות מסוננות ומעוכות עם מזלג (לא פירה)
3 בצלים קצוצים מטוגנים
100 גרם פרורי לחם
4 ביצים
מלח, פלפל שחור

לערבב הכל לצקת לתבנית משומנת, למעלה לצקת רוטב בשמל.
אופים ב- 180 מעלות כ- שעה.

רוטב בשמל:

2 כפות חמאה
2 כפות קמח

להמיס את החמאה בסיר יחד עם הקמח על להבה נמוכה תוך בחישה עד
שהתערובת מתחילה לבעבע, מסירים מהאש ומוסיפים כוס חלב, בוחשים
היטב ומחזירים לאש ל- 3 דקות מורידים מהאש ומוסיפים ביצה טרופה,
כפית אבקת מרק עוף ומעט כורכום.
מתכונים >>
לצפיה ב-'כרובית ברוטב בשמל -'
כרובית ברוטב בשמל -
31/03/2008 | 11:33
3
78
במידה ומדובר בכרובית טריה - יש לפרק לפרחים ולשטוף היטב. לבשל במי מלח עד לרמת אל-דנטה (מבושלת, אבל לא ביותר), שתהיה עדיין מעט קריספית בנגיסה. לסנן.
במידה ומדובר בכרובית קפואה - לבשל לפי הוראות היצרן ולסנן (גם כן לא לבשל יותר מידי).

לשמן תבנית בשמן זית או חמאה, להניח את הכרובית.

לרוטב בשמל (ניתן להכין גם עם רוטב עגבניות)
1 ליטר חלב
70 גר' חמאה
50 גר' קמח
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
מלח
פלפל לבן

הכנה:

מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים חמאה ומוסיפים לה את הקמח תוך כדי ערבוב. מורידים מהאש כשהעיסה חלקה.
מרתיחים את החלב, להוסיף מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט, מוסיפים את עיסת הקמח/חמאה תוך ערבוב נמרץ, כדי שלא יווצרו גושים.
לבשל כרבע שעה, תוך כדי ערבוב. כשהתערובת מסמיכה, מורידים מהאש.

לפזר באופן שווה את הרוטב על הכרובית, לפזר מעל גבינה צהובה או אחרת לפי הטעם, אפשר לפזר פטריות.
לחמם תנור לחום בינוני-גבוה 190 מעלות.
לאפות כרבע שעה - 20 דקות או עד שהגבינה מבעבעת.
להגיש חם.


מגי

מתכונים >>
לצפיה ב-'מגי'
מגי
31/03/2008 | 14:53
1
12
הכנתי לפי ההוראות שנתת.
הרוטב לא יצא סמיך, אלא מאוד דליל, למרות שבשלתי אותו במשך כחצי שעה.
זה עדיין בסדר?
עכשיו זה בתנור.. נראה איך יצא.

ועוד שאלה - לגבי כשרות:
האם אפשר להכין את המתכון הזה כאשר משתמשים בקמח מצה או קמח ללא גלוטן?
מתכונים >>
לצפיה ב-'מוזר, הרוטב סמיך ביותר. את הקמח מבשלים עם'
מוזר, הרוטב סמיך ביותר. את הקמח מבשלים עם
31/03/2008 | 14:59
19
החמאה קודם. האם כך נעשה?
ולגבי פסח, אני הייתי מכינה בשמל עם קמח תפוחי אדמה ולא עם קמח מצה שיעשה אותו עוד יותר סמיך.

מגי
מתכונים >>
לצפיה ב-'בבשמל או רביכה היחס הוא 1 כף שומן 1 כף קמח.'
בבשמל או רביכה היחס הוא 1 כף שומן 1 כף קמח.
31/03/2008 | 15:18
17


   תמיד להמיס תחילה את השומן להוסיף את הקמח ולערבב העיסה בהירה ההסמכה חזקהץ

  עיסה זהובה ההסמכה קלה יותר.


מתכונים >>
לצפיה ב-'אפשרות נוספת - גארטן כרובית'
אפשרות נוספת - גארטן כרובית
31/03/2008 | 11:48
29
בד"כ אני סמוי כאן אבל מכיוון שאני "מת" על המתכון הבא החלטתי לכתוב אותו.

המתכון שומר על הכרובית בצורתה המקורית ועל "המיטב" שבה.

מפרקים את הכרובית לפרחים גדולים ושמים אותם בסיר גדול עם מים ומלח. מביאים לרתיחה ועוד כשלוש ארבע דקות . מכבים את האש מסננים את הכרובית ומקררים אותה במים קרים (מהברז) למניעת המשך ההתבשלות.

לבשמל :
כ- 60 גר' חמאה
שתי כפות גדושות קמח
כוס חלב
כ- 50 גר' גבינת פרמז'ן מגוררת
מעט אגוז מוסקט

ממיסים את החמאה בסיר קטן.
לאחר שנמסה מוסיפים שתי כפות גדושות קמח ובוחשים עד שהקמח נספג בחמאה ללא גושים.
ברגע זה מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים כוס חלב ובוחשים מייד עם מטרפה עד שכל הרביכה ניספגת בחלב ואין גושים.
מחזירים לאש קטנה תוך כדי בחישה מתמדת עד שמסמיך מעט .מוסיפים אגוז מוסקט ואת הפרמז'ן ובוחשים עד שמתקבל רוטב חלק.  

ההרכבה:
מסדרים את פרחי הכרובית עם החלק הרחב (הפרח) כלפי מעלה בתבנית (לא לשמן לפני !) כך שיכסו את כל התבנים. מזליפים עם כף את הבשאמל על כל פני הכרובית כך שכל הכרובית תהיה מכוסה. מפזרים מעל הכל פרורי לחם (פשוטים ללא תוספות אבל רצוי שיהיו איכותיים או גריסיני) . מכניסים לתנור ב- 180 מעלות עד שפרורי הלחם מזהיבים.

מוציאים מהתנור ומייד אוכלים אי אפשר להתאפק.

בהצלחה
מתכונים >>
לצפיה ב-'אני משאירה את הכרובית שלמה .שופכת מעל את הבשמ'
אני משאירה את הכרובית שלמה .שופכת מעל את הבשמ
31/03/2008 | 15:33
26

   הבשמל ומבזרת גבינה צהובה.מכניסה לתנור להזהבה.

   מגישה בכלי שבו נאפתה
מתכונים >>

הודעות אחרונות

09:16 | 29.09.16 פ הילה
09:42 | 28.09.16 jen711
18:35 | 27.09.16 roniel405
18:33 | 27.09.16 Maldini Girl
16:34 | 27.09.16 אור11 האחת
08:57 | 27.09.16 Omer Shliva
15:53 | 26.09.16 avico2591
06:00 | 26.09.16 שרי 55510
10:27 | 25.09.16 ady18

חם בפורומים של תפוז

במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ