בישול נכון של תירס

בישול נכון של תירס

עד שהפיצה לפי המתכון של פוקסי תהיה מוכנה, רוצה להרתיח קלחי תירס. פעם אמרו לי שצריךלהוסיף סוכר, פעם אמרו חצי שעה ופעם 7 דקות מרגע שרתחו המים שוב. מהי הדרך הנכונה לקבל תירס רך וטעים, ומתוק.
 
סוד התירס

תירס מלא בחלבונים, ממש כמו ביצה לכן בישול ארוך מקשה אותו ( כמו ביצה קשה ). לשים קלחים בסיר מלא מים, להביא לרתחיה ומרגע הרתיחה עוד כ- שלוש דקות וזהו ! תהנו ! ועל הדרך טיפ - באותו עניין : הורדת דם ( חס וחלילה
מבדים ) גם הדם מלא חלבונים לכן יש להשרות במים קרים מאוד להורדה ולא במים חמים שמקשים אותו ולא יעזרו לו לרדת מהבד המוכתם.
 

liatsh01

New member
אני יודעת שתירס הוא דגן ולכן מקור פחמימתי

אולי אני טועה, אבל חלבונים מלאים באים מהחי, וחלבונים לא מלאים מגיעים מקטניות אבל בכל אופן, מה שחשוב בתירס זה הטריות. ככל שיתבשל סמוך לקטיפתו, כך יהיה טעים יותר וזמן הבישול יוכל להיות קצר יותר אפשר להוסיף מעט סוכר למיי הבישול לשיפור הטעם
 

פוקסי99

New member
בישול תירס

תירס חלב טרי מבשלים 8 דקות שמים בסיר גדול הרבה מים עם מלח שמים את קלחי התירס אחד אחד כדי שהמים ימשיכו לרתוח ומוצאים מהמים הרותחים אחרי 8 דקות כל טוב פוקסי
 
למעלה