לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'מתכון לניוקי..:)'
מתכון לניוקי..:)
<< ההודעה הנוכחית
22/12/2007 | 15:44
2
267
אשמח אם יש למישהו מתכון טוב של ניוקי..
חיפשתי ברחיבי האינטרנט וזה רק בילבל אותי
המצרכים היו פחות או יותר זהים אך הכמויות היו מאוד שונות

אז אם למישהו יש איסה מתכון מנצח..
תודה מראש
מתכונים >>
לצפיה ב-'מגוון מתכוני ניוקי עם אחריות '
מגוון מתכוני ניוקי עם אחריות
22/12/2007 | 17:38
76
ניוקי/YulaShpil (אחת של sjarjar)


כ-700 גרם תפו"א, קלופים, חתוכים לקוביות, מבושלים ורכים
2 חלמונים
כ-70 מ"ל שמן קנולה
2+ כוסות קמח (הסבר בהמשך)
את קוביות התפו"א יש לזנן מהמים, להחזיר לסיר וליבש עוד כמה דקות בסיר על האש, ללא מים. שלב זה מאוד חשוב, כפי שתבינו בהמשך, כדי שהבצק לא יהיה דביק, וכדי שלא תצטרכו להוסיף יותר מדי קמח.

את התפו"א יש למעוך לפירה חלק ללא גושים. לצנן מעט, ולהוסיף, תוך בחישה מהירה, את החלמונים והשמן.
תוך ערבוב עדין, ואח"כ גם עוברים ללישה בידיים, מוסיפים לאט את הקמח "כמה שלוקח".
לשים עד שמתקבל בצק רך, לא דביק, אך גם לא יבש מדי.
אני, כנראה, לא ייבשתי מספיק את התפו"א, ולכן נוצר בצק דביק (שוב. אף פעם לא הצלחתי ליצור בצק ניוקי נורמלי), ש"אכל" הרבה קמח.
כשיש בצק מוכן, מחלקים לכדורים קטנים, וכל כדור מנקנקים לנקניק בעובי כאצבע וחצי-שתיים.
(כאן, וגם בכל שלב בהמשך, רצוי לבזוק עוד מעט קמח על כל העבודה, אם מרגישים שהבצק דביק מדי)
כל נקניק כזה חותכים לחתיכות שיהיו בערך בגודל קצה האגודל.
על מזלג ארוך מגלגלים את הניוקי כדי שיקבלו את צורתם הרצויה (כאן זכיתי ללמד את גרגר איך עושים ניוקי חתיכיים כאלה. שופו תמונה).
מניחים על מגש מקומח בצד, עד הבישול / ההקפאה.
אנחנו בישלנו לנו כמות שרצינו לאכול, ואת השאר, כמו שהם על המגש, הכנסתי למקפיא, ואחרי שקפאו העברתי לאחסון בכלי סגור במקפיא.

==================================================================================

target=_blank style=color:blue>http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=75&msgid=90565884&FlagSybase=1
מתכונים >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'אני מכינה ניוקי כך/ clcl'
אני מכינה ניוקי כך/ clcl
22/12/2007 | 19:48
41

ניוקי/ clcl מתכון קליל ופשוט וגם מוצלח - זיוי האחת וזהו


קלוסקאלק=פלושקי=ניוקיו clcl / בישול לילדים   ו 13:09 | 25/02/07  

אני מכינה ניוקי כך/ clcl / מתכונים   / 10:37 | 28/11/04  

מבשלת את תפו"א - כ- 5-6 גדולים במים ובמלח עד לריכוך מוחלט.
מייבשת אותם . . . ומועכת היטב - בדיוק כמו לפירה.

מוסיפה כ- 2 ביצים וקמח  . . . מצטערת שאני לא אומרת כמויות
אך עד קבלת בצק יבש וגמיש.

מחלקת את הבצק ויוצרת פס דק של בצק אותו אני משטחת קלות, באמצעות
סכין . . . כל זאת על משטח מקומח כמובן.

חותכת באלכסון ברוחב זרת . . . ואז מטילה אותם, אחד אחד ו ב ז ה י ר ו ת
לסיר גדול עם מים רותחים (וגם מלח), ובאמצעות כף עץ מערבבת
ב ע ד י נ ו ת  ... הניוקי צפים ובישול לאחר שהם צפים עוד כ- 15 דקות
(לא יותר).

ממליצה לך להטיל את הניוקי לסיר כשהמים תמיד במצב רתיחה . . . ז"א
שמידי הטלה לכסות למספר שניות את הסיר במכסה.

להקפיד לא להטיל את כל הכמות בבת-אחת, לבשל במספר נגלות.

להוציא הניוקי מסיר הבישול באמצעות כף מחוררת ולמסננת.

אני מקפיאה ניוקי לאחר צינונם וחלוקתם למנות.

להגשה לאחר הקפאה אני מפשירה בטמפ' החדר ומחממת אותם
בתוך מסננת מעל סיר מכוסה..... ומגישה עם הרוטב המועדף
עליי או עם בצל קצוץ מטוגן.

בהצלחה . . . זה באמת פשוט

מתכונים >>

הודעות אחרונות

11:54 | 25.08.16 כוכב114
10:12 | 25.08.16 efishamir
20:08 | 24.08.16 נריה222
17:34 | 24.08.16 CapitanMorgan
18:21 | 22.08.16 פיקוס123
16:16 | 22.08.16 גברת ע
13:19 | 22.08.16 רוני1955
02:11 | 21.08.16 פרפרי אהבה
18:13 | 19.08.16 CapitanMorgan
16:13 | 19.08.16 בון אפטיט
12:13 | 19.08.16 בון אפטיט
03:00 | 19.08.16 פרפרי אהבה
12:02 | 18.08.16 אשה מרציפן

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ