מתכון לניוקי..:)

yahav iluk

New member
מתכון לניוקי..:)

אשמח אם יש למישהו מתכון טוב של ניוקי.. חיפשתי ברחיבי האינטרנט וזה רק בילבל אותי המצרכים היו פחות או יותר זהים אך הכמויות היו מאוד שונות אז אם למישהו יש איסה מתכון מנצח.. תודה מראש
 

מ צ ד ה

New member
מגוון מתכוני ניוקי עם אחריות ../images/Emo50.gif

ניוקי/YulaShpil (אחת של sjarjar) כ-700 גרם תפו"א, קלופים, חתוכים לקוביות, מבושלים ורכים 2 חלמונים כ-70 מ"ל שמן קנולה 2+ כוסות קמח (הסבר בהמשך) את קוביות התפו"א יש לזנן מהמים, להחזיר לסיר וליבש עוד כמה דקות בסיר על האש, ללא מים. שלב זה מאוד חשוב, כפי שתבינו בהמשך, כדי שהבצק לא יהיה דביק, וכדי שלא תצטרכו להוסיף יותר מדי קמח. את התפו"א יש למעוך לפירה חלק ללא גושים. לצנן מעט, ולהוסיף, תוך בחישה מהירה, את החלמונים והשמן. תוך ערבוב עדין, ואח"כ גם עוברים ללישה בידיים, מוסיפים לאט את הקמח "כמה שלוקח". לשים עד שמתקבל בצק רך, לא דביק, אך גם לא יבש מדי. אני, כנראה, לא ייבשתי מספיק את התפו"א, ולכן נוצר בצק דביק (שוב. אף פעם לא הצלחתי ליצור בצק ניוקי נורמלי), ש"אכל" הרבה קמח. כשיש בצק מוכן, מחלקים לכדורים קטנים, וכל כדור מנקנקים לנקניק בעובי כאצבע וחצי-שתיים. (כאן, וגם בכל שלב בהמשך, רצוי לבזוק עוד מעט קמח על כל העבודה, אם מרגישים שהבצק דביק מדי) כל נקניק כזה חותכים לחתיכות שיהיו בערך בגודל קצה האגודל. על מזלג ארוך מגלגלים את הניוקי כדי שיקבלו את צורתם הרצויה (כאן זכיתי ללמד את גרגר איך עושים ניוקי חתיכיים כאלה. שופו תמונה). מניחים על מגש מקומח בצד, עד הבישול / ההקפאה. אנחנו בישלנו לנו כמות שרצינו לאכול, ואת השאר, כמו שהם על המגש, הכנסתי למקפיא, ואחרי שקפאו העברתי לאחסון בכלי סגור במקפיא. ================================================================================== http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=75&msgid=90565884&FlagSybase=1
 

clcl

New member
אני מכינה ניוקי כך/ clcl

ניוקי/ clcl מתכון קליל ופשוט וגם מוצלח - זיוי האחת וזהו קלוסקאלק=פלושקי=ניוקיו clcl / בישול לילדים ו 13:09 | 25/02/07 אני מכינה ניוקי כך/ clcl / מתכונים / 10:37 | 28/11/04 מבשלת את תפו"א - כ- 5-6 גדולים במים ובמלח עד לריכוך מוחלט. מייבשת אותם . . . ומועכת היטב - בדיוק כמו לפירה. מוסיפה כ- 2 ביצים וקמח . . . מצטערת שאני לא אומרת כמויות אך עד קבלת בצק יבש וגמיש. מחלקת את הבצק ויוצרת פס דק של בצק אותו אני משטחת קלות, באמצעות סכין . . . כל זאת על משטח מקומח כמובן. חותכת באלכסון ברוחב זרת . . . ואז מטילה אותם, אחד אחד ו ב ז ה י ר ו ת לסיר גדול עם מים רותחים (וגם מלח), ובאמצעות כף עץ מערבבת ב ע ד י נ ו ת ... הניוקי צפים ובישול לאחר שהם צפים עוד כ- 15 דקות (לא יותר). ממליצה לך להטיל את הניוקי לסיר כשהמים תמיד במצב רתיחה . . . ז"א שמידי הטלה לכסות למספר שניות את הסיר במכסה. להקפיד לא להטיל את כל הכמות בבת-אחת, לבשל במספר נגלות. להוציא הניוקי מסיר הבישול באמצעות כף מחוררת ולמסננת. אני מקפיאה ניוקי לאחר צינונם וחלוקתם למנות. להגשה לאחר הקפאה אני מפשירה בטמפ' החדר ומחממת אותם בתוך מסננת מעל סיר מכוסה..... ומגישה עם הרוטב המועדף עליי או עם בצל קצוץ מטוגן. בהצלחה . . . זה באמת פשוט
 
למעלה