מגוון מתכוני ניוקי עם אחריות ../images/Emo50.gif
ניוקי/YulaShpil (אחת של sjarjar) כ-700 גרם תפו"א, קלופים, חתוכים לקוביות, מבושלים ורכים 2 חלמונים כ-70 מ"ל שמן קנולה 2+ כוסות קמח (הסבר בהמשך) את קוביות התפו"א יש לזנן מהמים, להחזיר לסיר וליבש עוד כמה דקות בסיר על האש, ללא מים. שלב זה מאוד חשוב, כפי שתבינו בהמשך, כדי שהבצק לא יהיה דביק, וכדי שלא תצטרכו להוסיף יותר מדי קמח. את התפו"א יש למעוך לפירה חלק ללא גושים. לצנן מעט, ולהוסיף, תוך בחישה מהירה, את החלמונים והשמן. תוך ערבוב עדין, ואח"כ גם עוברים ללישה בידיים, מוסיפים לאט את הקמח "כמה שלוקח". לשים עד שמתקבל בצק רך, לא דביק, אך גם לא יבש מדי. אני, כנראה, לא ייבשתי מספיק את התפו"א, ולכן נוצר בצק דביק (שוב. אף פעם לא הצלחתי ליצור בצק ניוקי נורמלי), ש"אכל" הרבה קמח. כשיש בצק מוכן, מחלקים לכדורים קטנים, וכל כדור מנקנקים לנקניק בעובי כאצבע וחצי-שתיים. (כאן, וגם בכל שלב בהמשך, רצוי לבזוק עוד מעט קמח על כל העבודה, אם מרגישים שהבצק דביק מדי) כל נקניק כזה חותכים לחתיכות שיהיו בערך בגודל קצה האגודל. על מזלג ארוך מגלגלים את הניוקי כדי שיקבלו את צורתם הרצויה (כאן זכיתי ללמד את גרגר איך עושים ניוקי חתיכיים כאלה. שופו תמונה). מניחים על מגש מקומח בצד, עד הבישול / ההקפאה. אנחנו בישלנו לנו כמות שרצינו לאכול, ואת השאר, כמו שהם על המגש, הכנסתי למקפיא, ואחרי שקפאו העברתי לאחסון בכלי סגור במקפיא. ==================================================================================
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=75&msgid=90565884&FlagSybase=1