ריבת תפוז ננסי

MAGIG

New member
אני מניחה שאת צודקת, אבל לא למדת שאני לא עושה

שום דבר חפיף? מגי
 

Rebeccan

New member
../images/Emo12.gif לא חפיף, נהפוך הוא

זה שפורסים מראש רק מקל על העבודה לא סיכמנו שאת תעבדי שעות מיותרות אלא אם כן התוצרת מגיעה . . . . . . . . . . . . אלי
 

yaelbm

New member
מדהים ../images/Emo70.gif ועוד שאלות -

1. מה עם החלמונים ? מוסיפים לתערובת הגבינות ? 2. פקטין ? מאיפה ? אפשר לוותר ? 3. מה עם התבנית מלאה במים ? מה ואיך עושים עם זה ? תודה
 

MAGIG

New member
1. החלמונים יהיו בתוך תערובת הגבינה והשאר.

2. אפשר בהחלט ללא פקטין (שעוזרת בקרישת הריבה). את יכולה לקחת ליבה של תפוח, לעטוף בבד גזה ולהכניס לקונפיטורה, יש כאלו שלא שמים כל גורם מקריש. 3. את התבנית של העוגה מושיבים בתוך תבנית של התנור מלאה במים (שאותה ממלאים במים לפני הכנת העוגה). זהו עוגה שנאפית ו"מתבשלת" במים חמים בעת ובעונה אחת. מגי
 

yaelbm

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo35.gif../images/Emo41.gifהתחלתי להכין ויש לי שאלות ../images/Emo53.gif

הרתחתי את התפוזים, הם יצאו די מסמורטטים. אחכ חציתי אותם לרוחב כי אני לא רוצה ריבה של שלמים אלא פרוסות וייבשתי אותם בתנור. השלב הבא זה פשוט לבשל עם סוכר ? מה עם מים ? מה עם נוזלים ? HELP ... מה להוסיף חוץ מסוכר ? לימון ? וניל ? שבת שלום
 

yaelbm

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifשאלות ../images/Emo53.gif

ייבשתי את התפוזונים החצויים בתנור. עכשיו הם ממש יבשים. איך לבשל אותם ? רק עם סוכר? זה נראה לי יהיה מאוד יבש ... אולי להוסיף מיץ או פלחי תפוזים (רגילים). מה להוסיף לתפוזונים המיובשים ע"מ להפוך זאת לריבה ??? תודה
 

MAGIG

New member
הם לא צריכים להיות כל כך יבשים, ובכל זאת

עכשיו לבשל אותם כמו קונפיטורה רגילה - על כל 1 ק"ג פרי 800 גר' סוכר וזמן בישול ממושך. את יכולה לראות מתכון שנתנה רבקה בתחילת השרשור. מגי
 

yaelbm

New member
אבל עכשיו כשהם כבר התייבשו

גם השארתי אותם בתנור והלכתי ... ( לא מקצועית
) אז אולי להוסיף גם תפוזים רגילים ? מה דעתך ?
 

MAGIG

New member
חבל, אם כך הפרוסות מאוד התייבשו. אולי תוסיפו

רבעי תפוזים רגילים ותכיני ריבה בתהליך רגיל - אני מאמינה שהם יתרככו שוב במהלך בישול הקוניפטורה (אני מקווה). מגי
 

yaelbm

New member
אז איך להכין?

להוסיף לתפוזונים רבעי תפוזים רגילים + סוכר ולבשל ?
 

yaelbm

New member
../images/Emo35.gif אז שאלה אחרונה -

להוסיף לתפוזונים רבעי תפוזים רגילים + סוכר ולבשל ?
 

yaelbm

New member
../images/Emo35.gif ועוד אחת

לגבי משקל התפוזים - אין לי מושג ... אז כמה סוכר לשים ?
 

MAGIG

New member
על כל 1 ק"ג פרי (לא חשוב אם מעורבבים כמה

סוגי פרי) שמים 750-1000 גר' סוכר (לפי הטעם) ולבשל כמו שהיית מבשל כל קוניפטורה רגילה. מגי
 

יעל י

New member
***נצל"ש לשאלה על ריבה ללא סוכר או...

מאד מופחתת סוכר רוצה שיהיה גם ביתי וגם לא כ"כ משמין. כרגע הפרי המועדף הוא קלמנטינות או תפוזים שיש על העץ אשמח לשמוע את דעתכם/הצעתכם/רעיונותכם וכו'
 
למעלה