../images/Emo39.gif שלום לך ,ריבת תפוז סיני.
שלום לך. ככה אני עושה את הריבה שלי. שטוף הטיב את התפוזים ומיבש אותם כמה שאפשר. חוצה אותם לחצי וסוחט אותם בעל מסננת כאשר מתחת למסננת שם קערה לספיגת הנוזלים. שמור את הנוזלים. את החצאים שהם ללא הגלעינים כמובן (כי הכל נשאר במסננת ושומר אותם), מתחיל לפרוס אותם לרוחב פרוסות דקות כמה שאפשר. לוקח את המיץ מהקערה וכל התפוזים הפרוסים ומערבב,שקול ואז שם בסיר לרתיחה (יש לזכור את המשקל),שרתח אני מוריד מהאש ומקרר הכל ,מידי פעם מערבב בכדי לאדות כמה שאפשר את הנוזלים,שוב אני מרתיח הכל ושוב מקרר . עכשיו העסיה יותר יבשה ,עכשיו אני מוסיף סוכר ביחס אחד על אחד,מערבב הטיב ושם על האש עם שני מבודדי אש. לוקח פז גזה גדול וכפול במרכז מרוקן מהמסנת את כל הגלעינים וקושר הטיב את פז הגזה (פד גזה כזה שמשתמשים במרפאות,יש לקנות בשני גדלים בביתי מרקחות של מראפה הקרובה),שאני בטוח שאין מצב שגלעין אחד יברח אני שולח אותו לסיר. עכשיו הטיפ עבורך,לקנות ראש קטן של גינג'ר טרי (בסופר ביג או בסופר דיל) בערך 50 גרם יוצא כמה עשרות של אגורות,מלקף את כל הקליפה וזורק לסיר של הריבה . חושב מאוד לערבב מיידי פעם ולהביא לרתיחה ,ושוב לקרר את הכל ולבדוק את הסמיכות והזגגויות של הריבה ויצא כרצונך יפה מאוד. להכין מראש צנצנות שטופות ונקיות,להרתיח מים בסיר נפרד שהמים רתוחים להנמיך את האש,לקחת צנצנת ומכסה ללטבול במים החמים ,להוציא את הצנצנת בעזרת כילי ארוך ובעזרת מגבת מטבח להפוך את הצנצנת להוריד את כל המים,עכשיו אפשר למלא את הצנצנת ולסגור הטיב ולהפוף אותה על המכסה ולהניח בכיור ,וככה למלא את כל הצנצנות . המלצה שהיו כמה צנצנות קטנות לחלוקה לבני המשפחה. אחר שהתקרר לשטוף את הצנצנות . אהה שכחתי בטרם תמלאי את הצנצנות להוציא את הראש של הגינג'ר והשקית של הגלעינים מהסיר. עם תעשי כמו שכתבתי לעיל יצא לך ריבה ממש בצבע תפוז כתום יפה. אגב שאני הולך לבקר חברים או בני משפחה אני לוקח רק דבר אחד צנצנת של ריבה עטופה יפה. צריך הרבה סובלות לחותך את החצאים. לבירות ובהצלחה. פפריקה כרמיאל