מנקים אותו היטב ומוציאים את השורש,
מניחים בסיר, ממלאים מים עד כיסוי ומוסיפים חצאי לימון ומלח,
מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד - בין 20 דקות לחצי שעה - עד שאפשר לתלוש את העלים ולאוכלם.
אוכלים מכל עלה רק את החלק התחתון, הלבן (שנתלש מהליבה של הארטישוק, בעצם).
אחרי שהעלים קטנים מאוד, תולשים אותם ביחד ואוכלים את הקצוות יחדיו.
מוציאים את השערות ואוכלים את הלב. (ולא בתור ביטוי! הלב של הארטישוק!

)
מומלץ לאכול את העלים והלב עם טחינה (טחינה גולמית - עם לימון, מים, שום כתוש, מלח-פלפל-פפריקה ופטרוזיליה).
מתכונים >>