הטיפ היומי - ארטישוק

הטיפ היומי - ארטישוק

שבוע טובבבבבבבבבבבבבבבב מה שלומכם חברים יקרים??? אז הנה סיימנו את כל 22 האותיות והנה מתחילים מן ההתחלה .... והיום כבודו במקומו מונח הארטישוקקקקקק נתחיל בשאלה??? בידעתם כי מייחסים לארטישוק סגולות מרפא לבעיות קיבה וכבד?? כאשר קונים ארטישוק כדאי : * עלים ירוקים ללא כתמים * גבעול קשיח ולא מכופף * עלים קשים למגע וצמודים בחלקם העליון מומלץ לאחסן עטוף במגבת בד ולהכניס לשקית ניילון מומלץ לבשל את הארטישוק עם פרוסות לימון למניעת השחרה על מנת לשמור על צבעו כדאי להשרות אותו לפני הבישול במעט חומץ . המלצות בישול: תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות בקר לצד אפונה ירוקה תחתיות ארטישוק כאנטיפסטי בתנור עם שמן זית ותבלינים תחתיות ארטישוק עם אפונה גזר ובצל מטוגן תחתיות ארטישוק מוחמצות לילה טוב KOKI
 
תודה יקירתי ../images/Emo140.gifאחלה טיפים

לילה טוב ותודה רבההההה ובהצלחה במשרה החדשה
 

Frutapao

New member
מאוד מומלץ לאכול את העלים שלו עם טחינה!

כמובן, טחינה אמיתית, לא תעשייתית.
 

oritsul

New member
תודה- יאמי של טיפ! ../images/Emo9.gif

אני מכינה תחתיות ארטישוק עם זיתים ברוטב עגבניות- טעים!
 

פוקסי99

New member
ארטישוק

ממליץ לקנות את הארטישוק עם הגבעול הארוך ביותר שיש ניתן לקלף את הגבעול עם קולפן ופשוט לאכול אותו כמו שהוא חי טעים מאד ובריא מאד כאשר מבשלים מרק ארטישוק לבשל גם את הגבעול מקולף מוסיף יותר תוכן וגם ויוצא טעים לאחר שמרסקים את הארטישוק המבושל במרק ממליץ להעביר את תוכן המרק דרך מסננת של קוסקוס מתקבל מרק במרקם קטיפתי וללא סיבים כל טוב פוקסי
 

Rebeccan

New member
ארטישוק ../images/Emo99.gif מלא ברזל נהדר

ואיך אפשר בלי ארטישוק דליקטס
כשבוחרים ארטישוק - לכו על אלו עם הגבעול השמנמן - ככל שהגבעול שמנמן, כך הארטישוק צעיר והלב
מלא .... בתחילת העונה כמעט כל הארטישוקים בדוכן יהיו טובים, כיוון שהם צעירים והסיבים כמעט ולא מורגשים. בהמשך העונה כדאי ללכת על הקטנים יותר .... ארטישוק דליקטס - קצת עבודה, אבל מלקקים ידיים - ונהדר לאירוח
 

revik

New member
שני דברים נוספים שאנחנו מכינים מארטישוק

1. חתיכות של תחתיות ארטישוק מבושלות עם קישואים (מטגנים קצת בצל , מזהיבים , מוסיפים חתיכות קישואים ותחתיות ארטישוק , מיץ לימון ומלח/פלפל . מבשלים כחצי שעה). 2. תחתיות ארטישוק ממולאות בסלט אבוקדו ובצל ירוק.אוכלים קר.
 

Frutapao

New member
ארטישוק ירושלמי -

הנה הערך שלו בויקיפדיה. זה ירק שורש, דומה במרקמו לתפוח אדמה, ואופן השימוש בו דומה גם הוא לתפוח אדמה. (ומכאן לדעתי גם הטעות לקרוא לו תפח אדמה ירושלמי). המראה שלו מזכיר לי ג'ינג'ר גדול. (תמונה מצורפת) ניתן להשיג כמעט בכל הסופרים, כיום.
 

ismeralda100

New member
../images/Emo9.gifכי מישהי שאוהבת לשים ארטישוק ירושלמי במרק

(גם אני - אבל זו לא אני בסיפור...) סיפרה לי שפעם היא קנתה ג'ינג'ר במקום ארטישוק ירושלמי.... כל המרק הלך היישר ל
רק אני לא מבינה איך היא לא שמה
לריח.....
 
שאלת ../images/Emo163.gif איך מקלפים ארטישוק../images/Emo35.gif

פעם אחת קניתי ארטישוק, ניקיתי, הורדתי את העלים הירוקים ובשורה התחתונה כמעט ולא נשאר חומר.
 
ועוד שאלת ../images/Emo163.gif - כיצד מבשלין?

בדיוק השבוע תהיתי לי... נגיד קניתי ארטישוק לפי ההמלצות פה (עלים סגורים, ללא כתמים, גבעול ארוך ושמן, קטנים) מה אני עושה איתו עכשיו? איך מנקים? מבשלים? אילו חלקים ואיך אוכלים? לא מחפשת מתכונים מסובכים (בשביל זה יש תחתיות ולבבות ארטישוק בקופסא/סנפרוסט
) אלא מתכונים פשוטים פשוטים בהם אוכלים את הירק (?) במצב הכי קרוב לטבעי.
 

Rebeccan

New member
שוטפים היטב את הארטישוק

גם ובעיקר בין העלים מניחים בסיר עם הרבה מים, כמה קליפות לימון או חצאי לימון מרתיחים, מחלישים הלהבה מבשלים עוד 20 דקות בערך, עד שנוח לתלוש עלים מכינים רוטב מהיר - לימון, שמן זית, מלח, פלפל שחור אפשר לצרף מיונית - אבל למה ? תולשים - טובלים העלים ברוטב ונהנים המון את הלב - צריך להסיר הפרחים - אלו שנראים כמו קוצים הם פרחים צעירים, תולשים ומסירים אותם
 

Frutapao

New member
כך מבשלים ארטישוק>>>

מנקים אותו היטב ומוציאים את השורש, מניחים בסיר, ממלאים מים עד כיסוי ומוסיפים חצאי לימון ומלח, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד - בין 20 דקות לחצי שעה - עד שאפשר לתלוש את העלים ולאוכלם. אוכלים מכל עלה רק את החלק התחתון, הלבן (שנתלש מהליבה של הארטישוק, בעצם). אחרי שהעלים קטנים מאוד, תולשים אותם ביחד ואוכלים את הקצוות יחדיו. מוציאים את השערות ואוכלים את הלב. (ולא בתור ביטוי! הלב של הארטישוק!
) מומלץ לאכול את העלים והלב עם טחינה (טחינה גולמית - עם לימון, מים, שום כתוש, מלח-פלפל-פפריקה ופטרוזיליה).
 
למעלה