עוגת שוקולד שקדים - אורנה ואלה
עוגת שוקולד שקדים - אורנה ואלה 230 גר' חמאה 250 גר' שוקולד (42% עד 56% מוצקי קקאו) 25 גר' שקדים מולבנים טחונים דק (רבע כוס) 45 גר' קמח (שליש כוס) 6 חלמונים מביצים מס' 2 100 גר' סוכר (חצי כוס) 45 גר' סוכר חום (רבע כוס) 6 חלבונים מביצים מס' 2 50 גר' סוכר (רבע כוס) מעט מלח מעט קרם טרטר (לא הכרחי) תבנית קפיצית בקוטר 24 ס""מ או תבנית מלבנית בגודל 30*20 1. מחממים תנור ל 160 מעלות ומניחים בתחתית כלי עם מים. 2. ממיסים חמאה ושוקולד. 3. מערבבים את השקדים והקמח בקערית. 4. מקציפים היטב את החלמונים והסוכר (לבן וחום), עד שהחלמונים תפוחים. מוסיפים בזריזות את תערובת הקמח והשקדים תוך כדי ערבול במהירות נמוכה. לאחר מכן מוסיפים את החמאה והשוקולד המומסים. מערבבים כמה שניות ומסיימים את הערבוב במרית עד שהמסה אחידה. 5. מקציפים את החלבונים, סוכר, מלח וקרם טרטר (אם יש) עד שנוצר קצף יציב וגמיש. 6. מערבבים את הקצף לתוך מסת השוקולד בתנועות קיפול זריזות ועדינות. 7. מעבירים לתבנית ואופים 25-35 דקות עש שהעוגה יציבה בדפנות ומעט רכה במרכז.