תפוחי אדמה
שאלת סקר

../images/Emo43.gifתפוחי אדמה../images/Emo124.gifשאלת סקר

אז אחרי ההצלחה של שרשור החצילים, כעת אבקש מתכונים לתפוחי אדמה, אתם יודעים יש אנשים שמוכנים לאכול הכל מתפוחי אדמה (יש לי כמה כאלו בתוך ביתי שמוכנים אפילו לקינוח לאכול תפוחי אדמה) אז קדימה השרשור הגדול של תפוחי האדמה
מכם
 

ש liRon

New member
סלט תפ"א ללא מיונז

לבשל 5 תפ"א בינוניים ו-3 ביצים. לחתוך לקוביות בגודל בינוני,ובעודם חמים לתבל במלח,פלפל שחור,פטרוזיליה קצוצה,בצל בינוני פרוס דק,שמן ומיץ לימון. לערבב היטב,ולקרר כמה שעות במקרר-זה פשוט מעדן.
 

bali

New member
מנהל
רקוט קרומפלי (פשטידת תפו"א הונגרית)

רקוט קרומפלי בשתי גרסאות: למאפה בינוני: 5 תפוחי אדמה בינוניים + 6 ביצים 2-3 גביעי שמנת חמוצה פירורי לחם תבלינים - מלח, פלפל, שום, פפריקה מתוקה (קצת) אופציות שדרוג: פרוסות נקניק סלאמי טוב גבינה צהובה מגוררת אופן ההכנה: מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם ואת הביצים ביחד עד שהביצים קשות ותפוחי האדמה מבושלים, אבל רק 3/4 בישול. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי ס"מ בערך. פורסים גם את הביצים הקשות לפרוסות דקות. מכאן אפשר להמשיך בשתי גרסאות: גרסה 1 משמנים תבנית אפייה בינונית, אפשר פיירקס, מפזרים פירורי לחם ומסדרים שכבות ככה: תפוחי אדמה, ביצים קשות, נקניק אם רוצים, שמנת חמוצה, מלח פלפל וקצת תבלינים, גבינה צהובה אם רוצים. עושים ככה עד שהחומרים נגמרים (2-3 שכבות) מסיימים בתפוחי אדמה ועליהם שמנת חמוצה וגבינה צהובה (לא חובה הגבינה הצהובה). אופים בחום בינוני משהו כמו חצי שעה עד שמשחים. מקררים טיפה ואוכלים. אפשר לאכול גם קר או פושר. גרסה 2 בתבנית מסדרים פרוסות תפוחי אדמה וביצים קשות בשכבות (אפשר גם נקניק), אפשר לשים קוביות חמאה קטנות, קצת תבלינים, ומפזרים למעלה פירורי לחם. אופים עד שפירורי הלחם מזהיבים ונהיים קריספיים ותפוחי האדמה רכים מבפנים. מגישים חם עם שמנת חמוצה קרה ליד, שכל אחד שם על המנה שלו.
אני אוהבת יותר את גרסת הפשטידה, למרות שגם הגרסה שבה יש חם וקר ביחד נחמדה מאד.
 

ש liRon

New member
פסטל תפ"א ובשר(פשטידה)

לבשל 6 תפ"א בינוניים עד להתרככות,לרסק היטב למחית ולהוסיף מלח,רבע כפית כורכום,ופלפל שחור,ביצה אחת עד לקבלת מחית אחידה.(ניתן להוסיף ביצה נוספת במידת הצורך-המרקם אמור להיות לא סמיך מדי) למלית בשר- 1 בצל גדול קצוץ דק לטגן במעט שמן עד לשקיפות,להוסיף 250 ג' בשר טחון,מלח,פלפל שחור,ואגוז מוסקט,ולטגן תוך כדי ערבוב עד שהבשר מבושל והמים מתאדים. מעבירים חצי מכמות תפ"א לתבנית משומנת ומשטחים. מעל מניחים את הבשר ושכבה של ביצים קשות פרוסות. מצפים ביתרת תפ"א,מברישים במעט!! שמן. ואופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני עד להשחמה קלה.
 
תפוחי אדמה ובטטות עם בצל ופיטריות../images/Emo132.gif

תפוחי אדמה ובטטות עם בצל ופיטריות/ זהבית של מעיין מצרכים: 3 תפוחי אדמה חתוכים 2 בטטות חתוכות . 3 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות 2 כפיות שום כתוש 1 כף אבקת מרק בצל 1 קופסאת שימורים פיטריות חתוכות אופן ההכנה: 1.לחמם תנור בחום בינוני. 2.לטגן בצל , להוסיף שום. 3.להוסיף אבקת מרק, את הפיטריות החתוכות עם מעט מהנוזלים, לערבב היטב. 4.לסדר את פרוסות תפוחי האדמה והבטטות בתבנית 5.ליצוק מעל את התערובת. 6.להכניס לתנור, בסביבות 45 דקות
 

taliF454

New member
תפוחי אדמה של מיכל

תבשיל שהכנו שלא היה לנו תנור מבשלים תפוחי אדמה קטנטנים בקליפתם,עד שהם רכים מספיק בנעיצת מזלג (ז"א-רכים,אבל לא במרקם של פירה) מסננים מקלפים בזהירות (הקליפה אמורה לרדת בקלילות אם התפ"א מבושלים מספיק) מחממים במחבת רחבה מעט שמן+תבלינים צבעונים (למשל כורכום או קארי+מלח+פלפל או פפריקה+מלח+פלפל) ועוד טעמים שאוהבים (למשל-אני מוסיפה לכורכום\קארי גרגרי כוסברה טחונים) ומקפיצים את התפ"א המבושלים (בנגלות-כמה יחידות בכל פעם) לקבלת צבע יפה חביב מאד ואהוב על ילדים במשפחתנו (אולי בגלל שאין לזה טעם מודגש וירקות שהם לא אוהבים-בצל\שום)
 
סלט תפו"א וזיתים.

תפו"א זיתים שחורים בשמן (לא מושחרים!!) בצל סגול מלח, פלפל חומץ שמן. מבשלים את תפו"א ומקלפים- חותכים לקוביות ומכניסים לקערה. מגלענים את הזיתים וחוצים לחצי. מוסיפים לקערה. חותכים את הבצל הסגול לחצי ופורסים לרצועות דקות מאוד. מערבבים הכל בקערה עם התבלינים לפי הטעם. לארוחה חלבית אפשר לשדרג עם גבינת פטה או בולגרית טובה כמה הערות על תפו"א אדמה לסלט: מומלץ לבשל תפו"א בקליפה כדי לשמור על טעמים. ולמי שיש סבלנות- כדאי אפילו לאפות את תפו"א בקערת חרס עם מלח גס בתחתית ולכסות בניר כסף- יוצא תפו"א טעים כמו ממדורה. למרות שזה מעיק- מומלץ לקלף את תפו"א בעודו חם ולחתוך מיד לקוביות- ולערבב יחד עם כל רכיבי הסלט, כך הטעמים נספגים טוב יותר והסלט יוצא הרבה יותר טעים. מי שחשובה לו צורת הסלט ויופיו יותר מאשר הטעם- שיקרר את תפו"א במקרר ורק אז יקלוף ויחתוך... רק כך ניתן לחתוך לקוביות אחידות ויפות- אבל כאמור זה פוגע בטעם.
 

shlomits

New member
מאפה תפו"א ופטריות פרובנסלי

מאפה תפו"א ופטריות פרובנסלי/ (בני סיידא, מכל העולם) לא מהזריזים להכנה, אבל חגיגי וטעים. התבשיל דורש מחבת שאפשר להכניס גם לתנור, לי אין כזה אז פשוט העברתי את כל הכבודה לתבנית.. רבע כוס שמן זית 2 בצלים קצוצים 400 גר' פטריות שמפיניון פרוסות 2 עגבניות חלוטות וקלופות (אני שמתי 5-6 כפות של קוביות עגבניות מקופסה) 4 כפות פטרוזיליה קצוצה 2 כפות בזיליקום קצוץ 4 כפות עירית קצוצה מלח ופלפל שליש כוס שמן זית 5 תפו"א קלופים ופרוסים דק 4 כפות שמן זית מטגנים את הבצל בשמן עד שיזהיב,מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 4 דקות. מוסיפים: עגבניות,פטרוזיליה בזיליקום ועירית ומבשלים חמש דקות. מתבלים במלחפלפל ומורידים מהאש. מחממים תנור לחום גבוה. מחממים את שמן הזית במחבת בה יאפה התבשיל, ומסדרים בה את מחצית תפוחי האדמה כהשפרוסות חופפות מעט.מטגנים עד שיזהיב, מלח פלפל והופכים (הערה: אם אין מחבת שנכנסת לתנור, מטגנים את פרוסות תפו"א וכשזה מוכן מסדרים יפה בתבנית פאי ומעל זורים מלח ופלפל) מניחים מעל לתפו"א את תערובת הפטריות. מכסים ביתרת פרוסות תפו"א, זורים מלח ופלפל, יוצקים מעל 4 כפות שמן זית ואופים כחמישים דקות עד שהשכבה העליונה משחימה.
 

מירי73

New member
מתכון: תפוצ'יפס ביתי

מתכון: תפוצ'יפס ביתי חומרים: 4 תפוחי אדמה בינוניים ½ כף גדושה של אבקת מרק ¼ כפית גריל עוף קורט אבקת שום 5 כפות שמן זית אופן ההכנה: את תפוחי האדמה חותכים לעיגולים דקים מאוד בערך 0.5 מ"מ (אני משתמשת בעזרת "סלייסר" יש כאלה שמכירים אותו גם כ"מנדולינה" לקבלת חיתוך אחיד). מכניסים את כל המרכיבים לתוך קערה ומערבבים היטב ומוודאים שכל עיגולי תפו"א מצופים. מצפים תבנית אפייה בנייר אפייה ומסדרים את תפוחי האדמה בסמיכות אחד לשני (בדומה לצורת מניפה), שורות שורות עד שמסיימים לסדר את הכל. לבסוף נשאר בקערה מעט "רוטב", בעזרת כף מפזרים את הנוזלים מעל תפוחי האדמה המסודרים ומכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש ל- 220 מעלות ואופים כ- 15-20 דקות. תפוחי האדמה אמורים לצאת קריספיים מסביב ואילו בפנים הם רכים.
 

utoo

New member
פוטטוס- גרסה פרטית

פוטטוס חומרים: 2 ק"ג תפוחי אדמה חתוכים לאורך ואח"כ לפלחים עבים 1 כף גדושה פפריקה מתוקה כפית שטוחה אבקת שום כפית שטוחה אבקת בצל מעט פפריקה חריפה מלח לפי הטעם (1/2 – 1 כפית) 50 גר' מרגרינה שמן הכנה: • מרתיחים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח כ- 5 דק'. • מחממים תנור ל- 200 מעלות (אם יש טורבו עדיף). • בתבנית אפיה גדולה , ממסים את המרגרינה ומוסיפים מעט שמן. • מערבבים את כל התבלינים בקערית קטנה. • מסננים את תפוחי האדמה ומכניסים אותם לתבנית, מערבבים היטב כדי שתפוחי האדמה יכוסו היטב בשמן. • מפזרים מלמעלה את התבלינים ומערבבים שוב כדי שתפוחי אדמה יצופו היטב בתבלינים. • אופים בערך 30-40 דקות, מערבבים והופכים את תפוחי האדמה. תפוחי האדמה מוכנים כשהם שחומים מאוד, רכים מבפנים וקליפתם פריכה.
 

פנינה ט

New member
גראטן דופינואה תפוחי אדמה עם פטריות שמפיניון

מתכון: גראטן דופינואה תפוחי אדמה עם פטריות שמפיניון רכיבים: 2 שיני שום חצויות 40 גרם חמאה 1 ק"ג תפוחי אדמה 250 גרם פטריות שמפיניון פרוסות ומטוגנות מלח, פלפל שחור טחון טרי קורט אגוז מוסקט מגורר 2 ענפי רוזמרין טריים 2 ביצים 1/2 1 כוסות חלב 1 מיכל שמנת לקצפת 1 כוס גבינת אמנטל מגוררת תבנית אפיה בקוטר 28 ס"מ בעלת דפנות גבוהות אופן הכנה: 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). מורחים את תבנית האפיה בשום ואח"כ בחמאה. 2. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות דקות. 3. עורכים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבות, כשהפרוסות חופפות. מפזרים בין השכבות פרוסות הפטריות ומתבלים במלח, פלפל, מוסקט ורוזמרין. 4. טורפים יחד את הביצים והחלב ויוצקים על תפוחי האדמה, ואופים כ-30 דקות. 5. יוצקים את השמנת על תפוחי האדמה, זורים מעל גבינ"צ. ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שמשחים. לקראת סוף האפיה מכסים ברדיד אלומיניום. בתיאבון הערות: מקור המתכון: בני סיידא - ארוחות שחיתות הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

פנינה ט

New member
הום פרייז של ניצי מוואלה - מעולים!

מתכון: הום פרייז של ניצי רכיבים: הום פרייז 5-6 תפוחי אדמה מקולפים ומבושלים, קרים מהמקרר 50 גרם חמאה ¼ כוס שמן מלח, פלפל 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק (או הרבה יותר, לפי הטעם. אני שמתי 2 וזה היה בדיוק בשבילנו.) אופן הכנה: לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות גדולות. לחמם את החמאה והשמן במחבת רחבה על אש גבוהה. להניח את קוביות תפוחי האדמה בשכבה אחת. להשהות עד שישחימו מצד אחד. להפוך את הקוביות ולהשחים מהצד השני. לתבל במלח ופלפל, לטפטף את רוטב הצ'ילי ולערבב קצת. להשאיר במחבת לספיגת הטעמים עד שהקציצות מוכנות... הערות: מקור המתכון: ניצי הביאה סמדר ואלה אוכל הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

פנינה ט

New member
מניפות תפוחי אדמה

מתכון: מניפות תפוחי אדמה רכיבים: רכיבים: 6-7 תפוחי אדמה חצי ליטר מים 2 כפות גדושות אבקת מרק בצל קצת מלח פלפל 50 גרם חמאה אופן הכנה: אופן הכנה: 6-7 תפוחי אדמה, לקלף, לחתוך לחצי לאורך, לעשות חתכים צפופים לא עד הסוף ולסדר בתבנית. לערבב חצי ליטר מים עם 2 כפת גדושות אבקת מרק בצל, קצת מלח/פלפל ולשפוך על התפו"א. המים אמורים לכסות את התפו"א עד שני שליש מגובהם בערך. 50 גרם חמאה, לחתוך לקוביות קטנות ולפזר מעל. להכניס לתנור בחום 180 מעלות ולשכוח את זה שם איזה שלושתרבעי שעה, או עד שהתפו"א רכים. זה הכל. הערות: מקור המתכון: בוטנסקי משה ואלה אוכל הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

פנינה ט

New member
ססלט תפוחי אדמה וטונה

מתכון: סלט תפוחי אדמה וטונה רכיבים: מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם, מקררים, מקלפים וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים טונה עם השמן שבו שומרה, בצל ירוק או סגול קצוץ, מיץ לימון וקצת מלח. נשמר במקרר עד יומיים. אפשר להוסיף גם ביצה קשה חתוכה בפורס ביצים או קצוצה אבל אצלי לא אוהבים. הערה: אפשר להוסיף גם מלפפון חמוץ בקוביות, פלפל שיפקה חריף קטן חתיכות ומעט מיונז. אופן הכנה: הערות: מקור המתכון: אורני YNET הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

פנינה ט

New member
פוטטו צ'יפס של ג'יימי אוליבר

מתכון: פוטטו צ'יפס רכיבים: לפוטטו צ'יפס: לחתוך תפןחי אדמה יפים בקליפתם לפלחים (8 פלחים מתפוח אדמה בערך). לבשל חצי בישול במי מלח (בישול של 7-8 דקות). לסנן היטב. לחמם המחבת שמן זית ושיני שום שלמות שרק קבלו מעיכה קלה (אפשר גם בקליפתם). לערבב את תפוחי אדמה עם השמן והשום החמים, לתבל בפלפל שחור וקצת מלח גס ולאפות בחום בינוני גבוה עד שתפוחי האדמה משחימים ונעשים קריספיים מבחוץ (30-30 דקות). הוא גם הציע להכין מלח רוזמרין ולימון לפיזור על הצ'יפס לפני ההגשה : לטחון יחד עלי רוזמרין טרים בלי הגבעולים, גרידת לימון ומלח גס או מלח ים עד שנוצר מלח צהבהב ירקרק בלי חתיכות רוזמרין ויבש מספיק (אם צריך להוסיף מלח מוסיפים). המלח הזה נשמר בצנצנת אטומה הרבה זמן. אופן הכנה: הערות: מקור המתכון: גי'ימי אוליבר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

פנינה ט

New member
פוטטוס (טעים ומושחת להפליא)

מתכון: פוטטוס רכיבים: 6 תפו"א גדולים או כחצי חבילה תפו"א קטנים - רחוצים (עם הקליפה) תבנית פיירקס * מומלץ להקלת הניקוי לשים מתחת לתפו"א נייר אפייה. הרוטב: 2 שיני שום 3 כפות שמן זית 1 כף מיונז 2 כפות פריקה מתוקה מעט פפריקה חריפה (הייתי חייבת לשים מעט) אבקת מרק - כחצי כף מלח פלפל אופן הכנה: לערבב הכל היטב ולשפוך מעל לתפו"א. לערבב היטב. לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור בחום גבוה (230 מעלות) לאחר שהתרככו מעט להוריד את החום ל- 200 מעלות עד שהיו רכים לטעמי (אני אוהבת מאוד רכים) ואז כ- 2-3 דק' ללא הנייר אלומניום להשחמה סופית (לא חובה). הערות: מקור המתכון: עזית - Y NET הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

פנינה ט

New member
תפו'א עם פיטריות, בצל, חזה אוז מעושן

מתכון: תפו'א עם פיטריות, בצל, חזה אוז מעושן רכיבים: 5-6 תפוחי אדמה 2 בצלים 1 סלסלת פיטריות שמפיניון 4-5 פיסות חזה אווז מעושן, או בייקון אופן הכנה: 1. מטגנים בצל ופטריות ומוצאים מהסיר. 2. מקלפים את תפו"א, חותכים לקוביות קטנות. 3. מטגנים את תפוחי האדמה. 4. מתבלים: מלח, פלפל שחור, שני שיני שום כתוש ,מעט פפריקה, מעט אבקת מרק עוף,טימין (לא הכרחי). 5. כשתפוחי האדמה הזהיבו מוסיפים את חזה האוז או הבייקון חתוך גם כן לקוביות. מטגנים 3 ד'. מוסיפים את הפיטריות והבצל. מערבבים הכל ביחד. מתקנים תיבול. אני מכינה במחבת הכי גדולה או במולטי שף. אף פעם עוד לא נשאר מזה פירור. הערות: מקור המתכון: קוראת תמיד מתכונים נט. הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

פנינה ט

New member
תפוח"א אפויים במיונז ושום

מתכון: תפוחי אדמה אפויים במיונז ושום רכיבים: רכיבים: 6-8 תפוחי אדמה בינוניים, חצויים לאורך (בקליפתם) 2 בצלים חתוכים לקוביות שיני שום קלופות מראש שום אחד קטן 4 כפות מיונז 1 כפית אבקת מרק עוף 1 כוס מים מלח ופלפל שחור טרי שמן זית לשימון התבנית אופן הכנה: אופן הכנה: 1. מחממים תנור ל 180 מעלות 2. משמנים תבנית בשמן זית ומניחים חצאי תפוחי אדמה כשהכיפה למעלה. חורצים בכיפה כמה רחיצים ומפזרים עליהן בצל ושום. 3. מערבבים מיונז עם אבקת מרק וכוס מים ויוצקים על תפוחי האדמה. (**אני משתמשת במים רותחים ומוסיפה את המרק עוף בהדרגה, ממש זרזיף, תוך כדי ערבוב כדי שלא יווצרו גושים**) מתבלים ואופים 45-60 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים ושחומים. הערות: חומרים ל6-8 מנות מקור המתכון: אורן נץ, "חירבת דוראן", גיליון האוסף של "על השולחן הערות: מקור המתכון: הביאה דנה 20 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

פנינה ט

New member
תפוחי-אדמה בבלילה, בסגנון עדות הפלאפל

מתכון: תפוחי אדמה בבלילה-שוק בצלאל רכיבים: תפוחי-אדמה בבלילה, בסגנון עדות הפלאפל רכיבים: 1 תפוח אדמה בנוני פרוס לאורכו פרוסות דקות מאוד. לבלילה: 1 ביצה 3 כפות קמח 1/2 שקית אבקת אפיה 1 כפית שטוחה מלח (לא להיבהל הבלילה צריכה להיות מלוחה מאוד שטועמים אותה לא מטוגנת). 1/4 כפית אבקת מרק עוף 1/8 כפית פלפל שחור מעט מים. אופן הכנה: משרים את פרוסות תפוחי האדמה במים מומלחים למשך 30 דקות ומיבשים היטב על מגבת. טורפים את הביצה ומוסיפים את שאר החומרים מערבבים היטב עד שאין גושים (הכי טוב במקצף ביצים). הבלילה צריכה לצאת סמיכה יחסית במרקם של טחינה. בסיר עמוק מחממים שמן לחום בנוני, טובלים את פרוסות התפו"א בבלילה ושמים בשמן עד שמזהיב. סופגים עודפי שמן בניר סופג. הערות: מקור המתכון: אמירה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה