מישהו ניסה להכין פעם רצועות חזה עם חלב קוקוס?

פנינה ט

New member
בבקשה חזה עוף בחלב קוקוס אפשר לשחק עם

הירקות שמשוסיפים לפי מה שאוהבים מתכון: עוף בקארי וחלב קוקוס רכיבים: עוף בקארי וחלב קוקוס - פל חותכים כ- 500 ג´ חזה עוף לרצועות 2X5 בערך , מקמחים ומטגנים קלות. מוסיפים רצועות גמבה, גזר, כרוב, בצל ובעצם כל ירק שרוצים, ממשיכים לטגן.מלח, פ. שחור, 2 כפות קארי לערבב, מוסיפים קופסת חלב קוקוס ולבשל בערבוב מספר דקות עד לאיחוד טעמים. אנחנו אוהבים חריף אז מוסיפים גם פלפל חריף. להגיש עם אורז לבן או נודלס ( הכי טעים...) . יוצא מעדן ו-10 ד´ עבודה. הערות - יש חלב קוקוס, יש קרם קוקוס ויש מי קוקוס - לא כל כל יודעת מה ההבדל אבל זה לא משנה, שמה בתבשיל מה שיש לי. -טעם הקוקוס כמעט ולא מורגש ובעצם זה כמעט כמו טעם של שמנת מתוקה. לכן לפעמים מחליפה מטעמי כשרות בתבשילים שצריך ויוצא מוצלח. ניתן להכין גם מחזה הודו באותו האופן. אופן הכנה: הערות: מקור המתכון: פל פורום אוכל תפוז הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

פנינה ט

New member
באבקה זה נקרא קארי מאדרס ונמצא בכל

סופרמרקט בצנצנות התבלינים
 

יעלעל

New member
מתכון של גיל חובב

וממנו אני מאלתרת כל פעם משהו קצת אחר. מטגנים ג'ינג'ר ושום בקצת שמן. מוסיפים חלב קוקוס עם פלפל ירוק חריף חתוך ובלי גרעינים ומבשלים כ 10 דקות. מוסיפים חזה עוף חתוך ומבשלים עד שהכל לבן ואין אדמומיות בעוף. אוכלים עם אורז.מפזרים למעלה כוסברה ובוטנים קצוצים מומלחים. טעים מאוד. אצלינו, אני עושה זאת עם רבע פלפל ירוק כי זה מספיק חריף לי.
 

taliF454

New member
חלב קוקוס+קארי (אבקה או משחה) אבל-

אפשר להוסיף בצל,שום ועוד ירקות שאוהבים ולתיבול-דבש או לימון (מיץ וגם קליפה מוסיפה טעם נהדר),זנגביל ומה שאוהבים(אני מכירה גם מתכון עם אבקת מרק) אצלנו אוהבים את הקארי לרוב "נקי" = רק טופו או חזה עוף מטקפצים חתוכים לקוביות עם קארי ירוק (משחה) או אדום (משחה),חלב קוקוס ומקסימום קצת בצל ירוק קצוץ טרי לקישוט בהגשה
 
חזה עוף בחלב קוקוס וחמאת בוטנים

בד"כ כותבת בפורום חלבי, אבל לא יכולתי להתאפק - בדיוק הכנתי עוף עם חלב קוקוס אתמול - יצא מ-ע-ו-ל-ה! אני הכנתי עם חזות עוף שלמים אבל אפשר גם עם רצועות. חזה עוף בחמאת בוטנים וחלב קוקוס מקור המתכון: שוקולית9 4 חזה עוף לרוטב: 2 כפות חמאת בוטנים 4 שיני שום קצוצות 2 כפות דבש 2 כפיות רוטב צ'ילי אדום מתוק 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר 1 כוס חלב קוקוס 2 גבעולי עירית קצוצה פלפל שחור להגשה: כוסברה קצוצה (למי שלא אוהב כוסברה אפשר להחליף בנענע, אבל זה לא אותו אפקט) חופן בוטנים קלויים קצוצים גס אופן ההכנה: לערבב בקערית חמאת בוטנים, שום, דבש, צ'ילי, ג'ינג'ר ורבע כוס חלב קוקוס. לחמם טיפה שמן במחבת גדולה וכשהשמן חם להוסיף את התערובת. לערבב כדקה-שתיים עד שהתערובת מסמיכה. להוסיף את שאר חלב הקוקוס + פלפל שחור + עירית. לערבב 2 דקות לצמצום קל. להוסיף את חזה העוף למחבת ולבשל על אש נמוכה עד שהעוף מוכן. יש להפוף את העוך מספר פעמים תוך כדי בישול ולערבב את הרוטב. לקראת סיום להגביר את האש כדי שהעוף ישחים קצת. להגיש עם כוסברה קצוצה (נותן ניגוד מעניין וטעים לרוטב – לא לוותר!) ובוטנים קלויים קצוצים. מנה מאד מאד טעימה ולא שגרתית- מומלץ בחום!!!!!
 
למעלה