מתי עוברים ממרוסק לאוכל רגיל?

הייבי

New member
מתי עוברים ממרוסק לאוכל רגיל?

הקטן בן שנה. ארוחת ערב כבר אוכל מגיל 9 חודשים אוכל ממש ולא מרוסק. אני מתלבטת מתי אפשר את ארוחת בוקר/צהריים להפוך מפירות/מרק טחון לכריך/פרי חתוך/קציצה ופסטה... מתחיל להימאס לי להכין לו אוכל במיוחד
 

michal@gal

Active member
מנהל
אפשר מהתחלה לתת אוכל רגיל

זה תלוי ביכולת של הפעוט ללעוס.
אם לארוחת ערב הוא כבר אוכל אוכל ממש, נראה מתאים לעבור לאוכל אמיתי גם בצהריים.
&nbsp
במעונות נותנים אוכל רגיל לצהריים כבר מגיל 8-9 חודשים.
 

הייבי

New member
תודה

אני תמיד מודאגת שהוא לא אוכל ככה מספיק. אני אתחיל להציע ומקסימום נשלים עם קצת מרוסק. מרגיע לשמוע שבמעונות זה מקובל.
 
תלוי בילד- הקטנה שלי בת 10 חודשים וכבר מעל חודש אוכלת 2-3

ארוחות שהן לא טחונות, למעט לפעמים שלא מספיקה להכין ואז נותנת פאוץ.
היא אוכלת ממש אוכל רגיל ובד"כ אפילו אוכלת את שלי אחרי שמסיימת את שלה

&nbsp
אבל לעומת זאת, אצל חברה שלי שיש לה בת באותו גיל- אפילו לא קרובה לזה, בקושי אוכלת טחון.
&nbsp
אני מכינה לה בד"כ לארוחת בוקר חביתה/ביצה קשה עם ירקות מגורדים ולחם עם גבינה לבנה, לפעמים פנקייקס או פנקייק בננה, לפעמים פרנץ' טוסט. צהריים- מה שאני אוכלת בד"כ היא אוכלת ובערב בד"כ מאפינס/פרוסת לחם עם גבינה או ממרח כלשהו ובאמצע יש גם מנת פרי שהיא אוכלת שזה בד"כ פאוץ או פירות מגורדים לתוך דייסת שיבולת שועל.
 

MotheRonit

New member
אני זורמת עם התינוקות כבר סביב גיל 8 חודשים.

תלוי בהם קצב ההתקדמות -- ממרקם טחון למעוך/מגורר גס עד חתיכות קטנות.. כל עוד יש השלמה של חלב אם/פורמולה אני מעדיפה ממילא לתת להם להתנסות (מגע, קשר עין יד וכו) ולא ממש דואגת אם לא הכל מגיע לפה.. כי יודעת שיש גיבוי..
 
למעלה