קוואקר דק - רוצה לשלבו באוכל הטחון של התינוק

מ צ ד ה

New member
קוואקר דק - רוצה לשלבו באוכל הטחון של התינוק

ואין לי מושג מה אמורים לעשות איתו.

להשרות/לבשל?

תודה!
 
מבשלים לפי ההוראות שעל האריזה

במים \ חלב שקדים \ חלב. זה די תפל, אז אני הייתי מוסיפה בננה או תפוח או תותים (בחורף) או כל פרי מתוק מרוסק וקצת טחינה גולמית או חמאת בוטנים טבעיצ (ללא מלח וסוכר).
 

הייבי

New member
רק מוסיפה

שימי לב שאת קונה קוואקר אינסטנט ואז אפשר לבשל גם במיקרו וזה נשאר בלי חתיכות שהקטנים לא יכולים ללעוס. אני שמה בקערה כף/שתיים קוואקר מוסיפה מים (שיכסה את הכל ושישאר קצת עודף) ומבשלים במיקרו עד שהעיסה עולה ואז מתכווצת. שימי לב שזה יוצא רותח מהמיקרו אז כדאי להכין 10-15 דקות לפני שאת רוצה להאכיל אם את לא מוסיפה פירות קרים מהמקרר. זה תפל אז מוסיפים פנימה פרי טחון או בננה מעוכה במזלג. אפשר להוסיף טחינה/שקדיה כדי להעשיר (אבל לדעתי זה עושה את המקרם דביק ואצלי לא כל כך אהבו). אפשר להשרות במים חמים תמר מיובש, לקלף ולטחון. זה ממתיק טבעי.
 

מ צ ד ה

New member
קניתי דרך הרשת (כחלק מקניה גדולה) וזה הגיע בשקית

ללא "הוראות הפעלה".
אין לי מושג אם הסוג האינסטנט או לא.
איך מבשלים? על האש בתוך נוזל כלשהו? טחנתן כדי שהחתיכות תהיינה קטנות יותר לפני?
 

הייבי

New member
מבהירה

בהנחה שזה קוואקר דק ולא חתיכות גדולות כמו לעוגיות מבשלים בתוך נוזל (מים/חלב) וזה מתמוסס לבד במהירות. אפשר לבשל על הגז או במיקרו. כך או כך צריך להביא לרתיחה קצרה עד שנספגים הנוזלים ולהוריד מהאש. שימי לב שזה גולש במהירות אז צריך להשגיח. המרקם הוא גושים קטנטנים ואני לא טוחנת ובן 7 חודשים ללא שינייפ מתמודד עם זה בלי בעיה. שימי לב כי לא נותנים חלב ניגר לפני גיל שנה אז לתינוקת בת פחות משנה מבשלים במים או בחלב אורז/שקדים ודומיהם
 

מ צ ד ה

New member
לך! ו
לי
.

 

מ צ ד ה

New member
לא נראה לי שיש לזה ערך תזונתי כלשהו

(עד כמה שידוע לי זו פחמימה) אני עושה זאת כדי להסמיך לו את האוכל.
 

זלופית

New member
לשיבולת שועל יש ערך תזונתי ועוד איך!! זה הדגן הכי בריא ויש

שמגדירים אותו כמזון על - עשיר בשומן בלתי רווי, מכיל ויטמינים מקבוצת B ומינרלים כמו אשלגן וברזל, וכן אחוז גבוה של סיבים מסיסים המסייעים לאיזון רמות הכולסטרול, לספיגה איטית יותר של הסוכר בדם ולמניעת עצירות.
נתקלתי פעם באיזה אתר באינטרנט שמעריץ שיבולת שועל והשתפכו ופרטו שם את כל התכונות הנפלאות שלה, אבל אני לא מצליחה למצוא אותו עכשיו

תרופת סבתא לבעיות עור - להוסיף שיבולת שועל לאמבטיה של התינוק, אפשר לשים בתוך גרב קשורה ולהשרות בתוך המים וזה הופך את כל המים לחלביים כאלה ואמור מאוד להרגיע את העור. ניסיתי פעם כשלבת שלי היה יובש בפנים ובבטן, נראה לי שזה הועיל קצת.
יש המון דרכים להכין דייסת קוואקר - אפשר אפילו ללא בישול - מוסיפים מים חמים ומחכים כמה דקות, אפשר להשרות את השיבולת שועל הגסה במים כל הלילה ואז בבוקר היא כבר רכה ומוכנה לאכילה

אפשר להוסיף לה בערך הכל - דבש, סילאן, סוכר חום, קינמון, קוקוס, פירות טריים או פירות יבשים, טחינה, שקדיה.
אני השתמשתי בדייסת קוואקר כבסיס לארוחת ערב רכה כשהגדול שלי היה בן 9 חודשים בערך - הוספתי עגבניה מגוררת, ביצה קשה מעוכה במזלג, גבינה לבנה, לפעמים גם קצת טחינה. הוא ממש אהב!
אגב, גם דייסת סולת היא לא רעה - אבל קוואקר עדיף מבחינה תזונתית.
קיצר - I
Oatmeal
 

iameden

New member
זה סוג של דגן

אבל הוא מאוד בריא ביחס לדגנים אחרים גם בגלל הערכים התזונתיים שלו וגם בגלל שעוזר לאיזון רמות סוכר, טוב לעיכול, יש בו סיבים תזונתיים, משביע לאורך זמן ועוד מגוון סיבות.
בכל מה שאפשר, רצוי להחליף דגנים אחרים ולשים שיבולת שועל (קוואקר זה שם החברה).

מאיזה גיל?
בעיקרון 6 חודשים אבל לא עם חלב אלא חלב שקדים וכדומה או על בסיס מים...
אפשר גם להשתמש כדי להסמיך מרק או פירות וכדומה (לפירות אני מעדיפה טחינה או שקדיה).
 

מ צ ד ה

New member
שוחחתי גם עם חברה שנתנה לי כמויות (אני מאותגרת בנושא)

ויצא ממש אחלה כך משערת שיכול לשמש את כולם לכן מעלה לפה:

על כל כמות של קוואקר, לשים כפול נוזלים ולבשל בסיר.
אני שמתי כוס קוואקר ושתי כוסות מים והכל העסק רתח והתבשל תוך כמה דק'. לכל העסק הוספתי חמאת שקדים (שקדימון).
 
למעלה