לשיבולת שועל יש ערך תזונתי ועוד איך!! זה הדגן הכי בריא ויש
שמגדירים אותו כמזון על - עשיר בשומן בלתי רווי, מכיל ויטמינים מקבוצת B ומינרלים כמו אשלגן וברזל, וכן אחוז גבוה של סיבים מסיסים המסייעים לאיזון רמות הכולסטרול, לספיגה איטית יותר של הסוכר בדם ולמניעת עצירות.
נתקלתי פעם באיזה אתר באינטרנט שמעריץ שיבולת שועל והשתפכו ופרטו שם את כל התכונות הנפלאות שלה, אבל אני לא מצליחה למצוא אותו עכשיו
תרופת סבתא לבעיות עור - להוסיף שיבולת שועל לאמבטיה של התינוק, אפשר לשים בתוך גרב קשורה ולהשרות בתוך המים וזה הופך את כל המים לחלביים כאלה ואמור מאוד להרגיע את העור. ניסיתי פעם כשלבת שלי היה יובש בפנים ובבטן, נראה לי שזה הועיל קצת.
יש המון דרכים להכין דייסת קוואקר - אפשר אפילו ללא בישול - מוסיפים מים חמים ומחכים כמה דקות, אפשר להשרות את השיבולת שועל הגסה במים כל הלילה ואז בבוקר היא כבר רכה ומוכנה לאכילה
אפשר להוסיף לה בערך הכל - דבש, סילאן, סוכר חום, קינמון, קוקוס, פירות טריים או פירות יבשים, טחינה, שקדיה.
אני השתמשתי בדייסת קוואקר כבסיס לארוחת ערב רכה כשהגדול שלי היה בן 9 חודשים בערך - הוספתי עגבניה מגוררת, ביצה קשה מעוכה במזלג, גבינה לבנה, לפעמים גם קצת טחינה. הוא ממש אהב!
אגב, גם דייסת סולת היא לא רעה - אבל קוואקר עדיף מבחינה תזונתית.
קיצר - I
Oatmeal