שרשור טעימות

שרשור טעימות


אנחנו בקרוב מתחילים לעשות טעימות אז חשבתי לעשות שרשור מרוכז של המלצות
טיפים וכו'.

באיזה גיל התחלתם טעימות?
עם אילו ירקות התחלתם?
האם קניתם מכשיר אידוי/טוחן לטעימות או משתמשים במה שיש בבית?
אילו דברים קניתם לקראת הטעימות?
מחית פירות/ירקות מוכנה- בעד או נגד?

וכמובן מוזמנים להוסיף כל מה שברצונכם שקשור לעניין
 
אנחנו יותר בעניין של בייבי-לד, אז השלב הזה היה קצר מאוד

לא עשינו בייבי לד כהלכתו (מתחילים בחצי שנה ומעלה - רק כשהתינוק יושב זקוף - ונותנים להחזיק את האוכל לבד) אלא התחלנו בגיל 4 חודשים עם האכלה בכפית \ ביסים קטנים ישר לפה. לא אידינו וטחנו אלא נתנו אוכל שלנו במרקם שתינוק יכול ללעוס בעזרת החניכיים - ירקות בתנור, קוביות לחם וכו'.
בגיל חצי שנה כשהיא חטפה לי בננה מהיד עברנו לבייבי לד לחלוטין והתחלנו לתת לה לאכול לבד.
אני לא בעד מכשירי אידוי וכלים מתוחכמים, סלסלת אידוי (או אידוי במיקרו) ומזלג מספיקים לחלוטין. בדיעבד אפילו צלחת הייתה מיותרת כי הקטנה מעיפה אותה לרצפה, אנחנו שמים לה את האוכל על המגש. המכשיר היחיד שטוב בעיני זה מיקרופליין, שזו מגררת דקה וחדה מאוד (משתמשים בה לתבלינים כמו אגוז מוסקט או גבינות כמו פרמזן) וכשמגררים עליה פרי קשה הוא הופך לרסק. אבל זה יש לי בבית גם ככה

מחיות מוכנות - אני לא אוהבת, בעיקר כי אוכלים מהן כמות קטנטנה ואח"כ צריך לזרוק. מעדיפה לגרר כל פעם מעט פרי. גם ככה עד גיל חצי שנה הן לא מהוות ארוחה של ממש אז גם כשיוצאים מהבית זה מיותר.
 
בא לך לתת דוגמה

לאוכל שנראה לך בטוח לתת לה לא טחון ושתלעס עם החינכייים?
אנחנו גם חצי בייבילד ;)
 

iameden

New member
בטטה, אבוקדו, בננה, אפרסק רך חצוי ל 2

שזיף חצוי, אבטיח...
קציצות רכות מבוססות בשר הודו ובטטה או ירקות אחרים.
לביבות רכות.

אורז או פתיתים אפשר למעוך לגושים ולתת להם ככה.

חתיכת לחם גדולה כדי שימצצו...

יש הרבה דברים שיכולים להיות רכים מספיק לתת ביס וללעוס.

האמת היא שהחניכיים שלהם מאוד חזקות בסה"כ כי מתחתם יש שיניים (נתת לו פעם אצבע והוא נשך?).
זה הכל עניין של גיל.

אני בגילאים צעירים מתחילה עם טחון ולאט לאט עוברת לתת להחזיק לבד כל מה שאפשר עד שמגיעים ממש לאוכל אצבעות (לא ממש בייבי לד).
 
היא בת חמישה חודשים

אני לא בטוחה שהיא תצליח להתמודד עם כל הדברים האלה... מצד אחד רוצה לאפשר לה להתנסות מצד שני חוששת שאולי תנסה לבלוע חתיכה גדולה והיא עלולה להחנק...
בינתיים טוחנת או מועכת עם מזלג וחושבת מה היא כן יכולה להחזיק ביד כי מאוד מתעניינת כשאנחנו אוכלים ולפעמים היא לא צרכה בדיוק לאכול או שלא וינצ'י לה והייתי רוצה להיות מסוגלת לתת לה משהו ביד ללא דאגה... אז נראה לי שמהרשימה הזאת רק בטטה ואולי בננה תעבוד
 

iameden

New member
בייבי לד כהלכתו מתחילים מגיל 6 חודשים ובתנאים מאוד מסויימים

אין ציפיה שבגיל 5 חודשים תוכל לאכול את כל הדברים האלה.
היא גם אמורה להיות רק בשלב הטעימות ולטעום כפית שתיים.
דווקא לתת למצוץ פירות רכים (כשאת עוזרת לתפוס) זו אופציה בלי קשר אבל היא קודם צריכה לשבת יציב בלי לנזול לצדדים ולהחזיק טוב ראש וצואר ולהראות כאילו לועסת כשאתם אוכלים (כאילו מתגרה מהאוכל שלכם ומחקה אתכם).
 
זה ברור לי, כנראה הייתי לא מובנת

רציתי לדעת מה מראה מתאים בגיל חמישה חודשים להחזיק ביד :)

בכל מקרה טעימות של צכפית-שתיים התחלנו לפני חודש. הילדה מאוד מתעניינת כשאנחנו אוכלים (נניח הלכנו למסעדה והיא יושבת לידנו היא ממש מסתכלת מתעניינת ורוצה) היא יושבת יציב בזוית של 45 מעלות ועושה תנועות יפות עם הפה והלשון (ברור שעדיין דוחקת עם הלשון אוכל הצידה אבל חלק ניכר גם נבלע :) )
וחשבתי שאני לא יודעת מה לתת לה בלי לדאוג שלא מתאים לה... פעם אחרונה נתתי לה את החלק הנוזלי של העגבנייה אבל זה לא משהו שאפשר לתת לה ללעוס לבד כי זה לא רך מספיק...

אנסה במקרה הצורך אנסה בננה ואולי אפילו בטטה מאודה ואראה איך היא מסתדרת.

אם היא מאוד בעניין עדיין מחכים לגיל חמי שנה על מנת להעלות כמויות?
 

iameden

New member
כן. רק בחצי שנה מעלים כמויות

וגם אז לא מתחילים ארוחה שלמה בבת אחת כדי לא ליצור עומס על מערכת העיכול (ואז תהיינה עצירויות או גזים)...
 
מה ש imaden אמרה
וגם:

קציצות ירק, פשטידות, פסטה, סלמון בתנור, ירקות בתנור, פלחי עגבניה או מקלות מלפפון (היא יורקת את הקליפות) - כמעט הכל, בעצם, חוץ מירקות קשים.
 

הייבי

New member
תיזהרי עם מלפפון לא מקולף

הסיכון בקליפות הוא שידבקו לחיך וימצאו את דרכן לסתום את קנה הנשימה (שהוא פצפון בגיל הזה). זה גם הסיכון בלתת חתיכת לחם למצוץ.
 

מ י כ ל10

New member
משחזרת מהעבר הרחוק

התחלתי בגיל חצי שנה
ירקות: קישואים, גזר
אידיתי בכלי במבוק (תפוחים ואגסים מאודים
)
קניתי: כלי במבוק, תבנית קרח בצורת מקלות/אצבעות, סינרים
מחית מוכנה - יצא לי לתת בעיקר רסק תפוחים.
 

הייבי

New member
אצלנו

התלחנו טעימות בגיל 4.5 חודשים. קנינו סלסלת אידוי של איקאה, כפיות פלסטיק רכות וסינר. לא קניתי מכשיר אידוי/טוחן. השתמשתי במוט סטיק שהיה לי בבית. אם זה טוב מספיק לטחון מרק בשבילנו זה מספיק טוב לרבע בטטה... התחלנו מבטטה והמשכנו לגל מה שהיה אפשר לאדות ולרסק או למעוך (גזר, תפוח אדמה, קישוא, דלעת, תפוח עץ, אגס, בננב, אבוקדו..). מחיות מוכנות זה פתרון מבחינתי רק כשיוצאים מהבית להרבה שעות ואי אפזר לקחת מחית ביתית ורק בשלב שזה כבר ארוחה ממש. בשלב הטעימות אם לא הייתי בבית או לא הסתדר אז דילגתי באותו יום או שדחיתי לשעה אחרת.
 
עונה:)

&nbsp
באיזה גיל התחלתם טעימות?5.5 חודשים
עם אילו ירקות התחלתם?התחלנו מבטטה יומיים ועברנו לגזר יומיים נוספים - אחרי שעברו בשלום התחלנו עם פירות - תפוח מאודה/בננה לאחר מכן עברתי לשילובים - גזר קישוא בטטה/תפוח אגס...לא עשיתי טעימות לכל ירק פרי בנפרד אלא הוספתי לירקות/פירות הראשונים שנוסו ועברו בסדר...(מאחר ולדעתי ישנם ירקות כמו קישוא שלבדם הם פחות אהובים על ילדים)
האם קניתם מכשיר אידוי/טוחן לטעימות או משתמשים במה שיש בבית? קניתי מעבד מזון שאיני מרוצה ממנו...קצת גדול...
אילו דברים קניתם לקראת הטעימות? סינר
מחית פירות/ירקות מוכנה- בעד או נגד? בעד כעיקרון...אחרי מספר חודשים - בסופי שבוע שלא נמצאים בבית מביאה איתנו לעיתים מנת פירות של מטרנה...נוח...
טיפים - אצלי לא זרמו בהתחלה בכלל...הגדול סרב למחיות עד שעברנו לאוכל אמיתי ...הקטנה עם כניסתה לגן (שבועיים אחרי הטעימות) זרמנית מצויינת ואוכלת ממש יפה...מציעה לזרום עם הקטנים, לא להילחץ אם לא מעוניינים...לתת להם לנסות...
&nbsp
 

בלונד23

New member
טעימות

לעינב בזמני נתתי טעימות לפי הספר והיא התלהבה נורא ובמהירות התחילה מנותץ שלמות. ליואב לקח מלא זמן, בהתחלה סירב כמעט לכל הירקות, מרק התחיל לאכול די מאוחר עד שהתרגל.
אז ליואבי נתתי טעימות של ירקות כמו בטטה, תפוח אדמה, קישוא הוא לא אהב אז הורדתי, כנ"ל דלעת. התחלתי מרק עם עוף או הודו או שניהם. הוא לא אהב בלי תיבול והוספתי תיבול (ילד שני). בעיקר של שמיר, פטרוזיליה, מלח קצת, כוזברה, ואז הוא אכל את המרק.
קניתי מוט טחינה של בראון שהיה קנייה מעולה - יש לו מוט מתכת לבשר ויש לו מוט קטן מאוד מפלסטיק שנכנס לתוך בקבוק! לא שהכנסתי, אבל מגניב. משתמשת במוט הקטן לפירות ובגדול למרק.
יש לי שושנת אידוי, אידיתי בה לפעמים תפוח ואגס אבל לרוב לא היה לי חשק ועשיתי כבר בבישול.
העפתי לזבל את המוט הישן והחבוט בן 6 שנים שהיה לי.
מחית פירות מוכנה אני משתמשת המון. ממש המון. לצערי אין לי לפעמים זמן או כוח או כשיוצאים. מוסיפה שקדייה או טחינה וזהו. קונה בסטוקים שיהיה, תקופה ארוכה בהתחלה הוא סירב לפירות טחונים טריים והסכים רק לגרבר אז זה מה שנתתי (מותג פרינוק יבוא מצכיה).
היה לי גם קטע די ארוך שהוא הסכים רק למרק עוף צח. בלי שום ירקות רק את המים. ונתתי לו את המים כפית אחרי כפית, זה היה אחרי שהוא היה חולה מאוד ומאושפז והמרק עזר לו להתחיל לאכול מאפס.
 
למעלה