מוצקים לתינוק בן 8 חודשים

give smile1

New member
מוצקים לתינוק בן 8 חודשים

היי בנות,
מה אפשר לתת לתינוק בן 8 חודשים לאכול מהמוצקים?
מה שאני מביאה כרגע זה פירות מרוסקים עם טחינה ומדי פעם עם אבוקדו.
מרק ירקות ניסיתי -דלעת, בטטה,גזר,תפו"א,קישוא,שורש סלרי- אכל לא בהתלהבות אבל אכל. ברגע שהוספתי בשר הוא לא רצה.
עשיתי הפסקה עם המרק. אשמח לקבל מתכון להכנת מרק שתינוקות אוהבים.
ומה עוד אפשר לתת?

תודה מראש
 
כל מה את אוכלת, חוץ מדבש, אגוזים וחלב ניגר

אפשר לתת חתיכות קטנות ישר לפה או - אם הוא יושב לבד - אוכל אצבעות שהוא יכול להחזיק לבד, הם מתמודדים עם זה מעולה גם בלי שיניים.
 

בלונד23

New member
רק אם הוא יושב ומחזיק את עצמו

שלי לא, ולכן לו מה שכתבת לא רלוונטי. הוא אוכל רק נוזלי או טחון.
 
נתתי חתיכות קטנות עוד לפני שהיא ישבה

דברים רכים יחסית כמו אבוקדו, קוביות לחם טבולות בטחינה או חמאת בוטנים, מקושקשת, ירקות מבושלים \ אפויים - הייתי חותכת קטן ונותנת לה ישר לפה מהאצבעות שלי.
אגב, יש דברים שהיא סירבה להם בכל תוקף במצב טחון וטרפה אותם במצב מוצק, אבוקדו ותפו"א למשל.
 

בלונד23

New member
ככה היתה הגדולה שלי. עכשיו הפוך

משהו מוצק? משתעל, נחנק. פשוט לא יכול לבלוע את זה. בוכה ואז יורק ולפעמים גם מקיא.
 

give smile1

New member
היי thewindcriesmary

תודה על התגובה, את הירקות מבושלים את מתבלת?
ואם היא לא יושבת איך נתת לה בעגלה?
 
מתבלת כמו שאני מתבלת לנו

שמן זית, טיפה מלח, לפעמים קצת עשבי תיבול ולתנור.
לפני שהיא ישבה עצמאית נתתי לה בטרמפולינה או בטיולון כשהוא מוטה לאחור.
 

הייבי

New member
טיפים למרק

תנסי לעשות מרק שעיקרו בטטה וגזר שהם ירקות מתוקים יחסית ולאט לאט להוסיף כל פעם עוד ירק לא מתוק. בנוסף תנסי לוותר על הסלרי יש לו טעם חזק יחסית ולא כל הילדים אוהבים. לגבי הבשר- אני הוספתי הודו. הבן שלי לא אהב את המרקם של המרק עם בשר טחון אז הייתי מועכת במזלג ואת הבשר מפוררת. זה מרקם קצת יותר גס ואצלנו זה פתר את הבעיה. בגיל הזה למיטב זכרוני עוד לא נותנים מוצרי חלב. את יכולה לעשות דייסת קוואקר על בסיס מים. אפשר להמתיק אותה עם פרי מרוסק.
 
ההנחיה המעודכנת היא שאפשר לתת מוצרי חלב חוץ מחלב ניגר

ובכלל - מגיל חצי שנה מותר הכל חוץ מחלב ניגר, אגוזים למיניהם ודבש.
 

הייבי

New member
תודה

עברו 3.5 שנים מאז שעשיתי טעימות פעם אחרונה.. אני צריכה להתרענן על ההנחיות החדשות לקראת גיל 4 חודשים....
 
טעימות זו גישה לא מעודכנת

יש מידע די מפורט באתר משרד הבריאות וההנחייה המעודכנת היא לתת הכל מגיל חצי שנה. אם הילד מגלה עניין קודם אפשר להתחיל בגיל 4 חודשים, אבל בכמויות קטנות ולא לנסות לבסס ארוחות וצקים לפני גיל חצי שנה.
בכל מקרה, גישת ה"לתת ירק מאודה ומעוך במשך 3 ימים ואז לתת ירק אחר במשך 3 ימים וכו'" כבר לא מקובלת, אלא אם כן יש חשש לאלרגיה כלשהי. ממליצים לחשוף למוצרי חיטה וחמאת בוטנים מגיל 5 חודשים כדי להקטין סיכון להתפתחות אלרגיה.
 

בלונד23

New member
תלוי את מי שאלת

אצלנו בטפ"ח עדיין אומרים 3 ימים כל פרי וכל ירק, כן.
השינוי הוא שמותר לתת הכול, אבל לחשוף ל-3 ימים רצופים.
לא בהכרח עשיתי - אבל ככה אמרו לי.
 

בלונד23

New member
להפך לדעתי עם המרק

לתת טעמים. פטרוזיליה, שמיר, כוזברה, שורשים. אחרת לא טעים.
הבן שלי מסרב למרק חסר טעם ואוהב מרק עם טעם כמו שלנו, תבלינים והכול.
 

give smile1

New member
אבל את הבשר קשה לפורר זה יוצא חתיכות גדולות

וזה מפחיד לא?

ןתודה על התגובה
 

ארול01

New member
לא לפחד לתבל קצת

לפעמים חצי כף אבקת מרק או חצי כפית מלח בסיר מרק עושים את ההבדל בין מרק שניטרף לפרצוף חמוץ.
 
המון דברים...
קציצות , פשטידות, מאפינס מתוקים ומלוחים, לביבות למיניהן, פסטה שמבושלת למרקם רך....
בעצם כל מה שאת אוכלת כמעט.
לא כל הילדים אוהבים את המרק ואת המרקם של העוף הטחון. לפעמים שינוי קל במרקם יכול לעשות שינוי גדול בנכונות שלהם לשתף פעולה.
ותוסיפי עשבי תיבול - זה משפר משמעותית את הטעם ...
 
לפעמים זה רק עניין של זמן
יש ילדים שנרתעים ממאכלים חדשים, ממרקמים לא מוכרים, ריחות שונים.
הפתרון לזה הוא חשיפה חוזרת.
להציע שוב ושוב ושוב ולהיות מוכנה גם לקבל לא כסירוב. להכין בנוסף למה שמוכר וידוע גם משהו אחד חדש בארוחה ולנסות להציע לו. אם הוא מעוניין ומשתף פעולה- מעולה! ואם לא... אז לא נורא... , נסי שוב ביום אחר...
מה שעוד יכול לעזור הוא להושיב אותו לאכול ביחד איתכם. כשהוא יראה אתכם יושבים ואוכלים יש סיכוי לא קטן שזה יגרום לו לרצות להשתתף בפעילות המשפחתית ולטעום גם ממה שיש אצלכם בצלחת...
 
למעלה