מחפשת מתכון לרוטב "אדום" (עגבניות)

אוריתבג

New member
מחפשת מתכון לרוטב "אדום" (עגבניות)

לספגטי ופסטה שילדים אוהבים - בלי בצל, לא אוהבים אצלי - אני לרוב מכינה רביחה ומוסיפה רסק ותבלינים אבל לאחרונה הילדים לא רוצים את הרוטב הזה (כנראה נמאס להם) אז אני מחפשת משהו פשוט שילדים אוהבים ללא תוספות מהודרות. תודה מראש.
 
אני עושה ככה:

מגרדת עגבניה על פומפיה עבה מוסיפה כף או שתיים של רסק עגבניות, טיפה מים כדי לדלל את התערובת, 2 כפות שמן זית, קוביה של בזיליקום, שן שום מגורדת, מלח, פפריקה מתוקה ומבשלת על הגז בערך רבע שעה-עשרים דקות.
 

אוריתבג

New member
זה יילך גם בלי הבזיליקום נכון?

הילדים שלי קוראים לתבליני עלים "ג'וקים" (שלא נדע).
 

effyba

New member
רוטב עגבניות נפלא של בעלי...

מתכון: רוטב עגבניות נפלא (של בעלי) רכיבים: 1 קופסא טומטו מקס פיקנטי או לחלופין עגבניות טריות קצוצות קטן קטן מאודות בשמן זית 1 שן שום גדולה 2 ענפי כוסברה 2 ענפי טימין טרי מעט צ'ילי גרוס מיץ לימון לפי הטעם מלח לפי הטעם אופן הכנה: 1. במכתש כותשים באמצעות העלי כתישה יסודית את השום, כוסברה צ'ילי וטימין. 2. מחממים את רוטב העגבניות ומוסיפים את תכולת המכתש. מוסיפים מלח ולימון לפי הטעם , מרתיחים וממשיכים בבישול על אש קטנה כ-15 דקות. הערות: רוטב נפלא לפסטה, על כרוב מאודה, על ירקות בגריל, נהדר לפיצה ואפילו על חביתה. מקור המתכון: בעלי... הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

מרי-לו

New member
מקרונה בסלסה (ככה הטריפולטאים

קוראים לספגטי ברוטב עגבניות) לחב' ספגטי 1 קופסת שימורים של עגבניות מגורדות 1 כף רסק עגבניות 4-5 שיני שום כתושות 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור 1 כפית פפריקה 1/4 כוס שמן כוס - כוס וחצי מים להביא לרתיחה ולהנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל עד שהמים מתאדים כמעט לגמרי... להכין את הספגטי ולערבב עם הרוטב ילדים מאוד אוהבים את זה
 
למעלה