מאמר על בורגול, סתם לידע כללי
בורגול / יניבניב 30/04/03 כעיקרון ישנם ארבעה סוגים עיקריים של בורגול: א. ג´ריש (או ג´רישה או דרישה) - חיטה מיובשת וגרוסה דק. טובה בדר"כ לקובה מבושלת, קציצות וכו´, נפוצה במטבחים עירקי, כורדי, אורפאלי והאיזור. ב. פריקה - חיטה מיובשת וגרוסה גס, נפוצה במטבח הערבי במרקים ותבשילים, לא ניתן להשיגה אלא בשווקים ערביים. ג.בורגול גס - חיטה מושרית במים, מיובשת ואז גרוסה גס, מתאימה לבישול, כתוספת כמו אורז (אם כי תהליך הבישול קצת שונה), למג´דרה, מרקים וכו´ ד. בורגול דק - חיטה מושרית במים, מיובשת וגרוסה דק, מתאימה ללא בישול רק על ידי השרייה קלה (אפילו שטיפה טובה מספיקה) לסלטים כמו טבולה, טרטר וכו´ וגם לבצק לקובה מטוגנת