האם יש הבדל בין בורגול לקוסקוס?

nanushi

New member
האם יש הבדל בין בורגול לקוסקוס?

נראה אותו דבר דרך ההכנה דומה האם זה אותו דבר? תודה
 

נירהמ1

New member
ננושי - קוסקוס עשוי מסולת ובורגול

זו חיטה גרוסה - יש שני סוגים: גרוס דק וגרוס עבה. הם לא דומים בכלל, וגם דרך ההכנה שונה. את הקוסקוס מרטיבים במים ולאחר מכן מבשלים מעל אדים של מרק ב"קוסקוסייר", ואילו את הבורגול מבשלים במרק, או מכינים קובה. יש מאכלים מסולת ומבורגול דק (ג'אריש) שההכנה דומה - אבל לא לגמריי.
 

effyba

New member
מאמר על בורגול, סתם לידע כללי

בורגול / יניבניב 30/04/03 כעיקרון ישנם ארבעה סוגים עיקריים של בורגול: א. ג´ריש (או ג´רישה או דרישה) - חיטה מיובשת וגרוסה דק. טובה בדר"כ לקובה מבושלת, קציצות וכו´, נפוצה במטבחים עירקי, כורדי, אורפאלי והאיזור. ב. פריקה - חיטה מיובשת וגרוסה גס, נפוצה במטבח הערבי במרקים ותבשילים, לא ניתן להשיגה אלא בשווקים ערביים. ג.בורגול גס - חיטה מושרית במים, מיובשת ואז גרוסה גס, מתאימה לבישול, כתוספת כמו אורז (אם כי תהליך הבישול קצת שונה), למג´דרה, מרקים וכו´ ד. בורגול דק - חיטה מושרית במים, מיובשת וגרוסה דק, מתאימה ללא בישול רק על ידי השרייה קלה (אפילו שטיפה טובה מספיקה) לסלטים כמו טבולה, טרטר וכו´ וגם לבצק לקובה מטוגנת
 
למעלה