שאלה לגבי זמן הבישול שלכן

effyba

New member
קינוח גבינה מהיר

מתכון: קינוח גבינה מהיר רכיבים: 6 מנות 250 גר' גבינת ריקוטה 1 כוס אבקת סוכר 1/4 כוס שמנת חמוצה 1/4 כוס ליקר קפה 1 שמנת מתוקה מוקצפת 1/2 כוסות פירורי עוגיות 1 קופסה מלית דובדבנים לפאי אופן הכנה: מערבבים בקערה את הגבינה, הסוכר, השמנת החמוצה וליקר הקפה. מקפלים את השמנת המוקצפת לתערובת. מניחים 2 כפות תערובת גבינה בתחתית כוס הגשה, מפזרים מעל 2 כפות פירורי עוגיות. מניחים מעל 2 כפות מלית דובדבנים, חוזרים על הפעולה עוד פעם, מפזרים מעל תלתלי שוקולד או שוקולד מגורד ומקשטים בעלי נענע. הערות: ניתן להחליף את מלית הדובדבנים במלית אוכמניות, תפוחי עץ או כל קונפיטורה טובה, קוביות אננס משומר מקופסה מסונן, אוכמניות מהקפאה מופשרות, סירופ שוקולד, ליפתן פירות משומרים מסוננים וכו'. מקור המתכון: pesto הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
תבשיל פתיתים וגזר מהיר

מתכון: תבשיל פתיתים וגזר - מהיר רכיבים: 1 חבילה פתיתים אפויים או רגילים 1 בצל גדול - קצוץ 1 גזר - מגורד 1 כפית כורכום 1 כף פטרוזיליה קורט מלח, פלפל שחור גרוס 1/4 כוס שמן או זה תלוי (8 כפות שמן) 3 כוסות מים רותחים אופן הכנה: לחמם בסיר טפלון שמן לשפוך לתוכו הבצל הקצוץ ומלח פלפל וכורכום עד שיזהיב להוסיף הפתיתים ל-5 דקות נוספות כשכל הזמן את בוחשת להוסיף את הגזר לעוד 5 דקות ואח"כ את המים.לבשל למשך 10 דקות זה מוכן, להוריד מהאש להוסיף את הפטרוזיליה. הערות: מקור המתכון: http://www.teamim.co.il - פורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
מרק עגבניות קל ומהיר

מתכון: מרק עגבניות קל ומהיר רכיבים: 1 קופסה של עגבניות קלופות ללא חומר שימור או חמש-שש עגבניות טריות קלופות. 1 קופסה רסק עגבניות. 2-3 כוסות מים חמים. 2 שיני שום כתושות או קצוצות 1 בצל גדול קצוץ שמן זית לטיגון הבצל 2 גזרים קלופים ופרוסים לעיגולים או חצאי עיגולים (לא חובה) מלח ופלפל לתיבול 2 עלי דפנה. 1/2 כוס אורז מבורר ורחוץ לא מבושל. אופן הכנה: מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפעים את השום וממשיכים לטגן מעט. מוסיפים את העגבניות קצוצות גס, את הגזרים ואת רסק העגבניות. מוסיפים את התבלינים ואת המים. כמות המים תלוייה במידת הסמיכות שרוצים. טועמים ואם צריך מוסיפים מלח ופלפל. אפשר להוסיף כף אבקת מרק עוף לחיזוק התיבול. מבשלים על אש קטנה תוך בעבוע עדין עד שהגזר מתרכך. כרבע שעה לפני ההגשה, מוסיפים את האורז הרחוץ וממשיכים לבשל את המרק בביעבוע עדין עד שהאורז מבושל. הערות: מקור המתכון: באלי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
עוף מהיר בריבת בצל

מתכון: עוף מהיר בריבת בצל רכיבים: 1 עוף שלם 1/3 צנצנת ריבת בצל 3 כפות רוטב סויה 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ אופן הכנה: מערבבים את ריבת הבצל עם הסויה והבצל הירוק. מורחים על העוף מכל הצדדים - דבר הניתן לעשותו לילה קודם - וצולים בתנור בחום של 1800 כ-50 דקות. מגישים עם ריבת בצל ליד. הערות: ניתן להשיג מבחר ריבות בצל באיכויות ומחירים שונים. ריבת בצל הינה תבשיל בצלים מתובלים בטעם חמוץ-מתוק, המתאים לליווי גבינות קשות, כבדי עוף, עופות צלויים, ברווז וכבד אווז חם או קר. מתאים מאוד להגישו במרכז מגש גבינות או נקניקים משובחים. מקור המתכון: איתמר דוידוף הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
פיצה מהירה עם זיתים

מתכון: פיצה מהירה עם זיתים רכיבים: בצק עלים, גבינה צהובה, זיתים גמבה, אנשובי. אופן הכנה: פיצה מהירה עם זיתים החומרים: בצק עלים, גבינה צהובה, זיתים, גמבה, אנשובי. אופן ההכנה: מרדדים בצק עלים לעובי של 6-5 מ"מ, חותכים עיגולים בקוטר של 11-10 ס"מ או מרובעים. מסדרים בתבנית אפייה שטוחה – עושים כמה חתכים בבצק עם סכין חדה. אופים 12-10 דקות בתנור חם. מוציאים מן התנור. שמים על כל פיצה פרוסת גבינה, זיתים, גמבה, אנשובי, ומחזירים לתנור למשך 10 דקות, אך מנמיכים את החום. מגישים חם מאד עם יין יבש מקורר. הערות: (דרומית) אפשר להשתמש באותו עיקרון גם במלווח. מקור המתכון: מועצת הפירות הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
פוקאצ'ה מהירה

מתכון: פוקאצ'ה מהירה רכיבים: 1 כוס מים רותחים (!) 2 כפות שמרים יבשים 1.5-2 כוסות קמח 1 כפית סוכר 1 כפית מלח 2 כפות שמן זית. אופן הכנה: להכניס הכל לקערה, מלבד המלח ולערבב. הוסיף מלח וללוש להוסיף שמ"ז. לטפוח על הבצק ולתת לו לנוח 10 דקות. לשטח על תבנית משומנת ולנעוץ את האצבעות לצורת הרים ועמקים לפזר טיפות שמן זית וענפי רוזמרין. לאפות בחום בינוני כ- 15 דקות... הערות: המלצה של r66 מפורום מתכונים. מקור המתכון: השף שלום שיטרית מתוך סדנה בטוסקנה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שרונית28

New member
תודה רבה לכולם ../images/Emo24.gif

בהחלט אני אשמור את כל המתכונים הנ"ל ונעשה בהם שימוש.
 

ayeletba

New member
../images/Emo91.gif מרק חומוס וירקות לממהרים

כשבא לי להכין מרק מהר מהר - מצאתי פתרון בדמות שקית ירקות חתוכים למרק מהסופר. החומרים: שקית לקט ירקות חתוכים למרק (הכוללת: קוביות גזר, קישואים, סלרי, פטרוזיליה ובצל - להשיג בכל סופר - חוסך חיתוכים ולכלוכים ובעיקר - זמן). 1 פלפל אדום חתוך לקוביות 1 קופ' שימורי חומוס מסוננים 2-3 כפות גדושות אבקת מרק בטעם עוף 1 כף מלח פלפל שחור לפי הטעם 1-2 כפיות כמון 4 חופני אטריות ביצים דקיקות לא מבושלות 2-3 כפות כוסברה/פטרוזיליה קצוצה. אופן ההכנה: 1. לאדות לקט ירקות+פלפל אדום ב- 2-3 כפות שמן זית בסיר גדול מס' דקות. להוסיף חומוס ולערבב בעדינות. 2. להוסיף אבקת מרק+מלח+פלפל שחור+מים עד כיסוי. להביא לרתיחה. 3. לבשל חצי שעה על אש קטנה, במהלכה להוסיף כמון. 4. לאחר חצי שעה: להוסיף אטריות ולבשל יחד עוד 5 דקות. 5. לכבות אש, להוסיף כוסברה/פטרוזיליה קצוצה ולערבב. מקור המתכון: ayeletba
 

ayeletba

New member
פלפל ממולא לעצלנים/ממהרים

מכינים רוטב מעגבניות טריות מרוסקות על פומפיה, מים ותבלינים (מלח, פלפל שחור וסוכר) מערבבים בשר טחון לתערובת של קציצות רק שמוסיפים אליו גם אורז, נגיד על 1/2 קילו בשר בערך 1/2 כוס אורז (הכמויות לא מדויקות אבל אפשר לחוש את זה כשמכינים) יוצרים כדורים ומכניסים לרוטב המבעבע מעל הכל מניחים רצועות של פלפל ירוק מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהאורז מתרכך הריח שיוצא מהסיר הוא של פלפל ממולא מקור המתכון: יעל מוינה.
 

ayeletba

New member
מרק תירס זריז

2 קופסאות תירס - לסנן 1.שמים בסיר בינוני בתוספת 3.5-4 כוסות מים+כוס חלב דל שומן 2.מרסקים בממחה ידני ריסוק גס לפני ששמים על האש. 3.מביאים לרתיחה. 4.מוסיפים מלח ופלפל, כף אבקת מרק עוף ושום כתוש. 5.מבשלים 2 דקות ובוחשים פנימה חלבון טרוף (אפשר גם עירית קצוצה/בצל ירוק קצוץ). 6.לבשל יחד על אש קטנה עוד 5 דקות. טעים יותר למחרת. מקור המתכון: ayeletba.
 

ayeletba

New member
מרק גזר חבל"זי

מתאים לאירוח חורפי. החומרים: 0.5 ק"ג גזר קלוף חתוך גס לחלקים חופן בצלצלי פנינה כבושים. חצי כפית אגוז מוסקט 1 עלה דפנה 3 כוסות מים 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף מיכל שמנת מתוקה 20 גר' חמאה (אופציונלי..) אופן ההכנה: 1. גזר, בצלצלים, תבלינים, מים, אבקת מרק - להרתיח ולבשל כ-20 דקות עד שהגזרים מתרככים. 2. להוציא את עלה הדפנה. 3. לרסק את המרק בבלנדר או במערבל ידני. 4. להוסיף שמנת וחמאה ולבשל עד לסף רתיחה. להגיש בתוספת קרוטונים.
 

ayeletba

New member
מרק קוסקוס עם עוף לחבורה

שזה בעצם..מרק אלא מנה עיקרית. טעים ומחומרים זמינים. קלאסי לארוחות משפחתיות. הנה: 6-8 מנות 1 בצל גדול - קוביות 1 פלפל אדום גדול - קוביות 4 גזרים - פרוסות חצויות חתיכת דלעת יפה - קוביות קופסא חומוס מסוננת מנוזלים 6-8 שוקי עוף גדולים 1 כף אבקת מרק עוף כפית מלח כפית כמון 2-3 כוסות מים 1. בשש כפות שמן זית - להזהיב בצל+פלפל אדום+עוף מס' דקות. 2. להוסיף גזרים דלעת וחומוס ולהמשיך בטיגון-אידוי. 3. להוסיף תבלינים + נוזלים - ה"מרק" צריך להיות קצת נוזלי - אבל לא דליל אלא סמיך. 4. להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כשעה. 5. לטעום מידי פעם לקראת סוף הבישול ולתקן תיבול אם צריך. 6. לבשל קוסקוס עפ"י הוראות היצרן (הכמות "מכסה" 2 חבילות קוסקוס). 7. את הקוסקוס המוכן לשפוך לתבנית גדולה או קערת הגשה גדולה, מעל הכל לשפוך את ה"מרק" על כל תכולתו ולהגיש.
 

ayeletba

New member
../images/Emo91.gif גראטן בטעם פוטטוס

תוספת משגעת! 6-7 תפו"א בינוניים קלופים ופרוסים דק (אין צורך לבשל) כף גדושה מיונז משובח 2 כפות שמן קנולה כף אבקת מרק בצל (אני משתמשת בשקיק מרק "10") כף שטוחה פפריקה הונגרית מלח ופלפל לפי הטעם לערבב את חומרי הרוטב ולצפות בהם (אני מערבבת בידיים...) את פרוסות תפוחי האדמה עד שכולן אדומות ומצופות. להעביר לתבנית פאי ולאפות ב-200-250 מעלות כשעה - לערבב בעדינות כל 10 דקות במהלך האפיה. מקור המתכון: ayeletba.
 

ayeletba

New member
../images/Emo91.gif פילה סלמון ברוטב טריאקי

1 ק"ג פילה סלמון חתוך ל-8 חתיכות לרוטב - לערבב:- חצי כוס רוטב טריאקי רבע כוס שמן זית איכותי רבע כוס יין לבן -מניחים את חתיכות הפילה בתבנית. -על הכל לשפוך את הרוטב - להפוך קצת את החתיכות כדי שהרוטב ייספג. -מעל - מפזרים מעט שמיר קצוץ. -מכסים בנייר כסף את התבנית. -מכניסים לתנור שחומם ל- 250 מעלות - כ-25 דקות. מעדן! מקור המתכון: ויקי חברתי.
 

ayeletba

New member
פילה סלמון זריז וטעים

על נתח פילה סלמון - שמנת מתוקה לפי הטעם ושמיר קצוץ. מלח ופלפל. אפשר גם מעט יין לבן. לאטום בניר כסף ויאללה לתנור - לרבע שעה עד 20 דקות. כמה פשוט ככה טעים.
 

ayeletba

New member
סמבוסק מלאווח מהיר

מתאים לשתי מנות - שני עלי מלאווח מופשרים. כך - לערבב: כף גבינה בולגרית כף קוטג' פרוסת גבינה צהובה קרועה לפיסות כף קמח ביצה טרופה (להשאיר מעט בצד כדי למרוח על הסמבוסק אח"כ) להניח חצי מהכמות במרכזו של כל עלה. לסגור לחצי ולהדק היטב עם האצבעות סביב סביב לחצי סהר (יוצר דוגמה) למרוח במברשת את שארית בהיצה לפזר שומשום מעל. לאפות ב- 200 מעלות 20 דקות עד להזהבה. וואיי וואיי איזה טעים. להגיש עם ביצה קשה ואפשר גם עם רסק עגבניות וסחוג.
 
למעלה