שאלה לגבי זמן הבישול שלכן

שרונית28

New member
שאלה לגבי זמן הבישול שלכן

לא מזמן הצטרפתי לפורום. ויש שאלה שקצת מסקרנת אותי- מאיפה יש לכן זמן לבשל כל כך הרבה? וחייבת לפרגן לכן שהתמונות שלכן עושות לי חשק. אבל...... אני בקושי מוצאת זמן לבשל. בד"כ בשישבת וגם זה מתכונים קלילים שלא דורשים הרבה זמן במטבח או זמן בישול ארוך. אני מוצאת את עצמי בערב בד"כ מכינה ארוחת ערב שמורכבת מסלט ירקות גבינות וכו', לפעמים בורקסים או נגיעות של טבעול. והפורום הזה מקסים.
 
שרונית חמודה../images/Emo24.gif

שימי לב, הרגע נתתי מתכון קל מאוד בשם פינידו, שהוא למעשה ארוחת ערב/בוקר מלאה, שלא גוזל בכלל זמן. צריך להכין מתכונים עפ"י הזמן שיש ותאמיני לי מוצאים את הזמן.
 
פסטה מהירה ברוטב טונה

מתכון: פסטה מהירה ברוטב טונה רכיבים: פסטה קונכיות(שתקלוט את הרוטב) שמן זית 2 קופסאות טונה בשמן זית 4 שיני שום כתושות חופן זיתים שחורים קצוצים(אופציה) מלח פלפל שחור טחון טרי פרמזן מגורר(אופציה) אופן הכנה: את הפסטה המבושלת מערבבים עם שמן זית, עם הטונה המפוררת ווהזיתים, מתבלים וגוררים למעלה פרמזן. הערות: טעים מאד גם להגשה קרה כסלט . מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
עוף בגריל ותפוחי אדמה ננסיים במיקרו

הכי פשוט בעולם. לתבל כרעיים או שוקיים בשמן זית, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ואבקת מרק בצל(אפשר ורצוי לתבל יום מראש) ולצלות בגריל משני הצדדים עד להשחמה. ובינתיים- שמים במיקרו שקית תפוחי אדמה ננסיים (שנמכרים במרכולים באריזה מיוחדת למיקרו) ומבשלים 10 דקות. מחכים כמה דקות להתקררות, שמים את תפוחי האדמה בקערה גדולה(אפשר לחצות אותם) ומתבלים באותו תיבול כמו העוף (אפשר להוסיף גם רוטב צ'ילי מתוק). מקפיצים במחבת עם שמן זית שתיים עד שלוש דקות עד להשחמה קלה. סלט קטן ישלים את הארוחה הזריזה.
 
מעורב ירושלמי שילדים אוהבים

הכמות שבמתכון גדולה וכמובן יש להקטין לפי הצורך. מתכון: מעורב ירושלמי רכיבים: קילו כבדי עוף חצי קילו טחולי עוף 2 פרפרים של חזה עוף חתוכים לקוביות 2 בצלים ענקיים חתוכים לרצועות מלח פלפל כמון שמן קנולה או שמן צמחי אחר אופן הכנה: מטגנים את הבצלים עד להזהבה. מוסיפים את הבשרים ומטגנים תוך ערבוב . מתבלים ומטגנים עוד קצת עד שהבשרים עשויים, אבל לא יותר מדי. הערות: הילדים מתים על זה, בעיקר בתוך פיתה עם חומוס וסלטים. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
אורז במיקרו

מתכון: אורז במיקרו רכיבים: 1 ספל אורז 1/2 1 ספל מים מעט מלח מעט מאוד שמן כלי לאורז המיועד למיקרו. אם הסיר מספיק גדול, ניתן להכפיל כמויות, לקבלת כמות כפולה. אופן הכנה: לשפוך את כל הרכיכים לסיר, לכסות ולבשל בעוצמה מלאה במשך 14 דקות. לפתוח את הסיר, לערבב ולסגור לעוד 5-10 דקות. הערות: מקור המתכון: Lord_of_Code הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
אורז צהוב עם גזר במיקרו

מתכון: אורז צהוב עם גזר - במיקרו רכיבים: 1 ספל אורז 2/3 1 ספל מים מעט מלח כף שמן 1/2 כפית כורכום 1 גזר בינוני מגורד על פומפיה גסה 1 כפית אבקת מרק עוף כלי לאורז המיועד למיקרו. אם הסיר מספיק גדול, ניתן להכפיל כמויות, לקבלת כמות כפולה. אופן הכנה: לשטוף מעט את האורז, להכניס את כל הרכיבים לסיר, לכסות ולבשל במיקרו בעוצמה מלאה במשך 14 דקות. לפתוח את הסיר, לערבב ולסגור לעוד 5-10 דקות. המלצת הגשה: להכניס לתוך חרוט פלסטיק, לדחוס, להפוך על הצלחת ולהרים את חרוט הפלסטיק בזהירות… יתקבל חרוט אורז. הערות: מומלץ. מקור המתכון: Lord_of_Code הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
טרין ברוקולי במיקרו

מתכון: טרין ברוקולי במיקרוגל רכיבים: 1 ראש ברוקולי (או 400 גר' ברוקולי קפוא) 4 ביצים 1 מיכל שמנת מתוקה 2\1 כפית אגוז מוסקט מגורר מלח ופלפל לבן 1 כף סוכר 100 גר' גבינה צהובה חריפה מגוררת 1 גביע יוגורט מאיכות טובה 4 כפות קמח אופן הכנה: מפרקים את ראש הברוקולי לפרחים ומבשלים 10 דק' עם כוס מים ומעט מלח במיקרו בהספק מלא. [בהעדר מיקרו- מרתיחים ליטר מים וחולטים בהם את פרחי הברוקולי במשך 15 דק'.] אם משתמשים בברוקולי קפוא מקצרים את משך הבישול או החליטה בחצי. משמנים תבנית צרה, ארוכה וחסינת חום למיקרו ומניחים בה את פרחי הברוקולי כשהתפרחת כלפי מטה. מערבבים את כל שאר החומרים ויוצקים על התפרחות. מבשלים במיקרו 10-15 דק' בהספק מלא, או עד שהגבינה מזהיבה. בתנור אופים בחום בינוני במשך 40 דק'. הערות: מקור המתכון: 100 הפשטידות של נירה רוסו הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

נירהמ1

New member
40 דקות זה לא הרבה זמן - הייתי

הולכת על הוורסיה של התנור, ולא זו המקוצרת. בשביל אוכל טוב צריך תנור. אני אוהבת את המתכונים של נירה רוסו, רק יש לי הייתי שמה קצת פחות אגוז מוסקט, זה תבלין מאוד שתלטני, היינו מגרדת מעט מאוד מהאגוז לפשטידה. חוץ מזה הפשטידה נראית מעולה. תודה על המתכון.
 
פשטידת ירקות במיקרו

מתכון: פשטידת ירקות - מיקרו רכיבים: 1 שקית (400 ג') לקט ירקות מעורבים 1 כף רסק עגבניות 1.5 כפיות עשבי תיבול מעורבים, יבשים 1/3 קופסה (250 ג') עגבניות משומרות, קצוצות מלח פלפל 350 גרם תפו"א, קלופים וחתוכים לפרוסות, לא דקות ביותר 3 כפות מים 2-4 כפות גבינת צ'דר מגוררת. לרוטב: 25 ג' חמאה 1/4 כוס קמח 1.25 כוס חלב 1 ביצה, טרופה קלות 1/3 כוס גבינת צ'דר מגוררת. עוצמה - מירבית אופן הכנה: שמים את הירקות הקפואים בקערה בינונית. מכסים ביריעת פלסטיק ומבשלים במשך 6 דקות. בוחשים ומוסיפים את רסק העגבניות, את התבלינים, העגבניות, מלח ופלפל. מבשלים במשך 8 דקות. בוחשים מפעם לפעם. בינתיים שמים את החמאה במחבת וממיסים אותה על הכיריים. בוללים פנימה את הקמח ומבשלים במשך דקה. מוסיפים בהדרגה את החלב ומבשלים תוך בחישה מתמדת, עד לעיבוי. מסירים מן האש. טורפים פנימה את הביצה ואת הגבינה ובוחשים עד להמסה. שמים את תפו"א והמים בקערה בינונית. מכסים ומבשלים (במיקרו) במשך 5 דקות. מסדרים בשכבות את תערובת הירקות, תפו"א והרוטב בתבנית המכילה 5 כוסות. מסיימים ברוטב. מבשלים ללא כיסוי במשך 4 דקות. זורים את הגבינה ומשחימים באסכלה רגילה, שחוממה מראש. וואו! הערות: מקור המתכון: רות סירקיס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
אפונה ברוטב של ה"לורד"

מתכון: אפונה ברוטב (מהיר) רכיבים: 1 קופסת שימורים אפונה (או כמות מקבילה של אפונה קפואה) 1 בצל חתוך לקוביות קטנות (לא חובה) 1 כפית שטוחה אבקת מרק עוף 1 כפית אבקת גריל עוף מעט סוכר 1 כפית קמח שמן 1/2 קובית קנור - צלי 1/3 כוס מים אופן הכנה: לאדות מעט את הבצל בשמן, להוסיף 3/4 מהאפונה (ללא מי השימורים) את הרבע הנוסף למעוך עם מזלג ולהוסיף, להוסיף את התבלינים וכ 1/3 כוס מים. לבשל, לתקן תיבול (צריך להיות מעט מתקתק) ולצמצם את הרוטב. מומלץ להשאיר מעט רוטב ולהגיש על פירה או אורז לבן. הערות: פשוט ומהיר. מומלץ. מקור המתכון: Lord_of_Code הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
בטטות בטימין שום ושומשום של הנ"ל

מתכון: בטטות בטימין, שום ושומשום (מהיר) רכיבים: 3 בטטות בצל פרוש לטבעות כפית שטוחה שום כתוש כפית אבקת מרק עוף כף שומשום שמן טימין יבש אופן הכנה: מקלפים את הבטטות ופורסים לפרוסות (לא עבות מידי). מערבבים מעט שמן עם התבלינים. שופכים על הבטטות ומכניסים למיקרו ל 4 דקות. מסדרים על תבנית משומנת את פרוסות הבטטה, מפזרים מעט טבעות בצל ומכניסים לתנור ל כ 30 דקות בחום של כ 200 מעלות. הערות: פשוט ומהיר. מומלץ. מקור המתכון: Lord_of_Code הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
לחם בירה מהיר שישגע את השכנים

כך דברי ליהי לפיד: מתכון: לחם בירה מהיר שישגע את השכנים רכיבים: דקה לפני שנגמרים החגים ונצטרך לשבור את הראש (והנשמה) איך להוריד את השניים וחצי קילו שהעלו עלינו התפוח בדבש והארוחות המפסקות, הנה הצעה לחטא הנפלא ביותר: לחם. נא לא לבוא בטענות אם כל השכנים יגיעו אליכן בעקבות הריח הנפלא. מערבבים בקערה 700 גר' קמח תופח (5 כוסות), 660 מ"ל בירה לבנה, 50 גר' סוכר, כף גדושה מלח, צרור בזיליקום קצוץ, 100 גר' זיתים קצוצים (עדיף מסוג קלמטה) ו-100 גר' אגוזי מלך קצוצים, עד שיוצאת בלילה חלקה. מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות, ואופים 50 דק' ב-180 מעלות עד שהלחם משחים (והקיסם יוצא נקי). אופן הכנה: את התענוג הזה מצאתי ביומן שנתי שהוציא השף אורן גירון, והוא מלא מתכונים שמסודרים לפי עונות השנה והחגים - החל מאוזני המן ועד חרוסת. רעיון נפלא לאוהבות מטבח. להשיג ב"עושים בישול". הערות: מקור המתכון: ליהי לפיד לתל-אביב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
מרק עגבניות קל ומהיר

מתכון: מרק עגבניות קל ומהיר רכיבים: 1 קופסה של עגבניות קלופות ללא חומר שימור או חמש-שש עגבניות טריות קלופות. 1 קופסה רסק עגבניות. 2-3 כוסות מים חמים. 2 שיני שום כתושות או קצוצות 1 בצל גדול קצוץ שמן זית לטיגון הבצל 2 גזרים קלופים ופרוסים לעיגולים או חצאי עיגולים (לא חובה) מלח ופלפל לתיבול 2 עלי דפנה. 1/2 כוס אורז מבורר ורחוץ לא מבושל. אופן הכנה: מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפעים את השום וממשיכים לטגן מעט. מוסיפים את העגבניות קצוצות גס, את הגזרים ואת רסק העגבניות. מוסיפים את התבלינים ואת המים. כמות המים תלוייה במידת הסמיכות שרוצים. טועמים ואם צריך מוסיפים מלח ופלפל. אפשר להוסיף כף אבקת מרק עוף לחיזוק התיבול. מבשלים על אש קטנה תוך בעבוע עדין עד שהגזר מתרכך. כרבע שעה לפני ההגשה, מוסיפים את האורז הרחוץ וממשיכים לבשל את המרק בביעבוע עדין עד שהאורז מבושל. הערות: מקור המתכון: באלי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
עוגת יוגורט מהירה

מתכון: עוגת יוגורט מהירה (עוגת שס'ק) רכיבים: רק חמש דקות עבודה ו-40 דקות אפייה ויש לכם עוגת בסיס מצויינת ליומולדת בגן, להביא לעבודה לישיבה השבועית, או סתם לנשנש. כל מה שצריך זה גביע אחד של יוגורט - שלאחר שיצקנו את תוכנו אל הקערה ישמש גם ככלי המידה שלנו. אז יוצקים את כל החומרים אל תוך קערת המיקסר (בלי להפריד, בלי להקציף, ובלי לגרד). 1 גביע (150 מ"ל) יוגורט או שמנת חמוצה (הגביע ישמש כלי מדידה לחומרים הבאים) 1 גביע שמן (לא שמן זית) 2 גביעי סוכר 3 גביעי קמח תופח 4 ביצים 1 כף תמצית וניל אופן הכנה: 1. מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר ומעבדים לבלילה אחידה. 2. משמנים תבנית אפייה, יוצקים פנימה את התערובת ואופים בתנור שחום מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך כ-40 דקות - עד שפני העוגה מתכהים, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. אפשר להוסיף לעוגה קליפת לימון מגוררת, או מעט קינמון. אפשר גם לפזר בתחתית פירות מקופסת שימורים של ליפתן.תוספות פקאנים מסוכרים, קרם שוקולד או אולי לפרוס אותה לשניים ולמלא בקצפת ותותים, אבל אני הכי-הכי אוהב אותה כמו שהיא: רכה, צהובה ונימוחה בקלות עם כוס קפה בבוקר, לפני שנכנסים לאוטו בדרך לעבודה. הערות: 6 מנות כלום עבודה ובכ"ז עוגה פצצה. המרקם שלה מאוד רך ומתאים גם לילדים קטנטנים. מקור המתכון: ynet-מתי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
מרק שעועית מהיר בסגנון תימני

מתכון: מרק שעועית מהיר - בסגנון תימני רכיבים: 1 קופסת שימורים: שעועית אפויה ברוטב עגבניות 1 בצל בינוני קצוץ דק 1/2 כפית שום כתוש 1/2 כפית אבקת מרק עוף (בשרי או פרווה) מלח פלפל שחור 1/2 כפית פפריקה חריפה 2 כפיות גדושות קמח 1 כפית שטוחה אבקת גריל עוף מעט תבלין כמון מזרחי (זהירות - תבלין דומיננטי) 1/2 1 כפיות אבקת חוויג למרק מים (כ 3 כוסות, או בהתאם לרמת הסמיכות המבוקשת) מעט שמן (לטיגון הבצל) אופן הכנה: מטגנים את הבצל בשמן לשקיפות. מועכים רבע מכמות השעועית (עם מזלג - ליצירת אפקט של מרק שבושל שעות). מוסיפים את כל התבלינים + הקמח + השעועית לסיר + השום, מערבבים היטב ומוסיפים מים. מבשלים על אש נמוכה כ 20 דקות. מגישים עם פיתות תימניות חמות / לחם שחור טרי + פלפלים ירוקים (חריפים כמובן) טרים. הערות: אומנם במתכון יש שימוש בהרבה תבלינים ואבקת מרק, אך ניתן "לשחק" עם הרכב התבלינים עד לטעם הרצוי. מומלץ. מקור המתכון: Lord_of_Code הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
פשטידת פטריות מהירה

מתכון: פשטידת פטריות מהירה רכיבים: 50 גרם חמאה 2 בצלי] קצוצים 3 סלסלות פטריות שמפניון פרוסות 1 גביע קוטג' 1 גביע שמנת - תנובה 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השיף הלבן 3 ביצים 2 כפות קמח מלח פלפל לבן 150 גרם גבינת גלעד מגוררת אופן הכנה: ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את הבצלים עד שיזהיבו. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שלא יישארו נוזלים במחבת, מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים למחבת את כל יתר החומרים ומערבבים. יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה. הערות: מקור המתכון: חוברת מתכונים של תנובה. הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה