לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1435114,351 עוקבים אודות עסקים

פורום בישול לילדים

בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.אתם מוזמנים לעלעל ב-* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון, * במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה), * בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות - הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן ההכנה + תמונות). נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.להתראות בפורום!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום בישול לילדים

בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.אתם מוזמנים לעלעל ב-* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון, * במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה), * בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות - הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן ההכנה + תמונות). נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.להתראות בפורום!
x
הודעה מהנהלת הפורום

המתכונים של הפורום נמצאים במאמרים ובקישורים של הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'שאלה לגבי זמן הבישול שלכן'
שאלה לגבי זמן הבישול שלכן
<< ההודעה הנוכחית
13/12/2004 | 19:54
37
91
לא מזמן הצטרפתי לפורום. ויש שאלה שקצת מסקרנת אותי-
מאיפה יש לכן זמן לבשל כל כך הרבה?
וחייבת לפרגן לכן שהתמונות שלכן עושות לי חשק. אבל......
אני בקושי מוצאת זמן לבשל. בד"כ בשישבת וגם זה מתכונים קלילים
שלא דורשים הרבה זמן במטבח או זמן בישול ארוך.
אני מוצאת את עצמי בערב בד"כ מכינה ארוחת ערב שמורכבת מסלט ירקות
גבינות וכו', לפעמים בורקסים או נגיעות של טבעול.
והפורום הזה מקסים.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'שרונית חמודה'
שרונית חמודה
13/12/2004 | 20:11
3
16
שימי לב, הרגע נתתי מתכון קל מאוד בשם פינידו, שהוא למעשה ארוחת ערב/בוקר מלאה, שלא גוזל בכלל זמן.

צריך להכין מתכונים עפ"י הזמן שיש ותאמיני לי מוצאים את הזמן.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'הזדמנות לשרשר מתכונים לממהרים'
הזדמנות לשרשר מתכונים לממהרים
13/12/2004 | 20:15
2
17
וברוכה הבאה כמובן
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'פסטה מהירה ברוטב טונה'
פסטה מהירה ברוטב טונה
13/12/2004 | 20:22
1
21
מתכון: פסטה מהירה ברוטב טונה

רכיבים:
פסטה  קונכיות(שתקלוט את הרוטב)
שמן זית
2 קופסאות טונה בשמן זית
4 שיני שום כתושות
חופן זיתים שחורים קצוצים(אופציה)
מלח
פלפל שחור טחון טרי
פרמזן מגורר(אופציה)

אופן הכנה:
את הפסטה המבושלת מערבבים  עם שמן זית,  עם הטונה המפוררת ווהזיתים, מתבלים וגוררים למעלה פרמזן.

הערות:
טעים מאד גם להגשה קרה כסלט .

מקור המתכון:


הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מקור מתכון פסטה ברוטב טונה'
מקור מתכון פסטה ברוטב טונה
13/12/2004 | 20:40
12
לצפיה ב-'עוף בגריל ותפוחי אדמה ננסיים במיקרו'
עוף בגריל ותפוחי אדמה ננסיים במיקרו
13/12/2004 | 20:35
8
הכי פשוט בעולם. לתבל כרעיים או שוקיים בשמן זית, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ואבקת מרק בצל(אפשר ורצוי לתבל יום מראש) ולצלות בגריל משני הצדדים עד להשחמה.  ובינתיים-
שמים במיקרו שקית תפוחי אדמה ננסיים (שנמכרים במרכולים באריזה מיוחדת למיקרו) ומבשלים 10 דקות. מחכים כמה דקות להתקררות, שמים את תפוחי האדמה בקערה גדולה(אפשר לחצות אותם) ומתבלים באותו תיבול כמו העוף
(אפשר להוסיף גם רוטב צ'ילי מתוק). מקפיצים במחבת עם שמן זית שתיים עד שלוש דקות עד להשחמה קלה.

סלט קטן ישלים את הארוחה הזריזה.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מעורב ירושלמי שילדים אוהבים'
מעורב ירושלמי שילדים אוהבים
13/12/2004 | 20:40
1
40
הכמות שבמתכון גדולה וכמובן יש להקטין לפי הצורך.

מתכון: מעורב ירושלמי

רכיבים:
קילו כבדי עוף
חצי קילו טחולי עוף
2 פרפרים של חזה עוף חתוכים לקוביות
2 בצלים ענקיים חתוכים לרצועות
מלח
פלפל
כמון
שמן קנולה או שמן צמחי אחר

אופן הכנה:
מטגנים את הבצלים עד להזהבה. מוסיפים את הבשרים ומטגנים  תוך ערבוב . מתבלים  ומטגנים עוד קצת עד שהבשרים עשויים, אבל לא יותר מדי.

הערות:
הילדים מתים על זה, בעיקר בתוך פיתה עם חומוס וסלטים.

מקור המתכון:
ד ר ו מ י ת 1

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'אנא שרשרו עוד מתכונים מהירים'
אנא שרשרו עוד מתכונים מהירים
14/12/2004 | 07:44
5
לגולשים והגולשות העסוקים.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'אורז במיקרו'
אורז במיקרו
14/12/2004 | 09:42
7
מתכון: אורז במיקרו

רכיבים:
1 ספל אורז
1/2 1 ספל מים
מעט מלח
מעט מאוד שמן

כלי לאורז המיועד למיקרו.
אם הסיר מספיק גדול, ניתן להכפיל כמויות, לקבלת כמות כפולה.

אופן הכנה:
לשפוך את כל הרכיכים לסיר, לכסות ולבשל בעוצמה מלאה במשך 14 דקות.

לפתוח את הסיר, לערבב ולסגור לעוד 5-10 דקות.

הערות:


מקור המתכון:
Lord_of_Code

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'אורז צהוב עם גזר במיקרו'
אורז צהוב עם גזר במיקרו
14/12/2004 | 09:43
6
מתכון: אורז צהוב עם גזר - במיקרו

רכיבים:
1 ספל אורז
2/3 1 ספל מים
מעט מלח
כף שמן
1/2 כפית כורכום
1 גזר בינוני מגורד על פומפיה גסה
1 כפית אבקת מרק עוף

כלי לאורז המיועד למיקרו.
אם הסיר מספיק גדול, ניתן להכפיל כמויות, לקבלת כמות כפולה.

אופן הכנה:
לשטוף מעט את האורז, להכניס את כל הרכיבים לסיר, לכסות ולבשל במיקרו בעוצמה מלאה במשך 14 דקות.

לפתוח את הסיר, לערבב ולסגור לעוד 5-10 דקות.

המלצת הגשה: להכניס לתוך חרוט פלסטיק, לדחוס, להפוך על הצלחת ולהרים את חרוט הפלסטיק בזהירות… יתקבל חרוט אורז.

הערות:
מומלץ.

מקור המתכון:
Lord_of_Code

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'טרין ברוקולי במיקרו'
טרין ברוקולי במיקרו
14/12/2004 | 09:44
1
134
מתכון: טרין ברוקולי במיקרוגל

רכיבים:
1 ראש ברוקולי (או 400 גר' ברוקולי קפוא)
4 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה
2\1 כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל לבן
1 כף סוכר
100 גר' גבינה צהובה חריפה מגוררת
1 גביע יוגורט מאיכות טובה
4 כפות קמח

אופן הכנה:
מפרקים את ראש הברוקולי לפרחים ומבשלים 10 דק' עם כוס מים ומעט מלח במיקרו בהספק מלא.
[בהעדר מיקרו- מרתיחים ליטר מים וחולטים בהם את פרחי הברוקולי במשך 15 דק'.]
אם משתמשים בברוקולי קפוא מקצרים את משך הבישול או החליטה בחצי.
משמנים תבנית צרה, ארוכה וחסינת חום למיקרו ומניחים בה את פרחי הברוקולי כשהתפרחת כלפי מטה.
מערבבים את כל שאר החומרים ויוצקים על התפרחות. מבשלים במיקרו 10-15 דק' בהספק מלא, או עד שהגבינה מזהיבה.
בתנור אופים בחום בינוני במשך 40 דק'.

הערות:


מקור המתכון:
100 הפשטידות של נירה רוסו

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'40 דקות זה לא הרבה זמן - הייתי'
40 דקות זה לא הרבה זמן - הייתי
14/12/2004 | 09:56
5
הולכת על הוורסיה של התנור, ולא זו המקוצרת. בשביל אוכל טוב צריך תנור.

אני אוהבת את המתכונים של נירה רוסו, רק יש לי הייתי שמה קצת פחות אגוז מוסקט, זה תבלין מאוד שתלטני, היינו מגרדת מעט מאוד מהאגוז לפשטידה. חוץ מזה הפשטידה נראית מעולה.

תודה על המתכון.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'פשטידת ירקות במיקרו'
פשטידת ירקות במיקרו
14/12/2004 | 09:45
8
מתכון: פשטידת  ירקות - מיקרו

רכיבים:
1 שקית (400 ג') לקט ירקות מעורבים
1 כף רסק עגבניות
1.5 כפיות עשבי תיבול מעורבים, יבשים
1/3 קופסה (250 ג') עגבניות משומרות, קצוצות
מלח
פלפל
350 גרם תפו"א, קלופים וחתוכים לפרוסות, לא דקות ביותר
3 כפות מים
2-4 כפות גבינת צ'דר מגוררת.

לרוטב:
25 ג' חמאה
1/4 כוס קמח
1.25 כוס חלב
1 ביצה, טרופה קלות
1/3 כוס גבינת צ'דר מגוררת.

עוצמה - מירבית

אופן הכנה:
שמים את הירקות הקפואים בקערה בינונית. מכסים ביריעת פלסטיק ומבשלים במשך 6 דקות. בוחשים ומוסיפים את רסק העגבניות, את התבלינים, העגבניות, מלח ופלפל. מבשלים במשך 8 דקות. בוחשים מפעם לפעם.
בינתיים שמים את החמאה במחבת וממיסים אותה על הכיריים.
בוללים פנימה את הקמח ומבשלים במשך דקה. מוסיפים בהדרגה את החלב ומבשלים תוך בחישה מתמדת, עד לעיבוי. מסירים מן האש. טורפים פנימה את הביצה ואת הגבינה ובוחשים עד להמסה.
שמים את תפו"א והמים בקערה בינונית. מכסים ומבשלים (במיקרו) במשך 5 דקות. מסדרים בשכבות את תערובת הירקות, תפו"א והרוטב בתבנית המכילה 5 כוסות.
מסיימים ברוטב. מבשלים ללא כיסוי במשך 4 דקות. זורים את הגבינה ומשחימים באסכלה רגילה, שחוממה מראש.


וואו!

הערות:


מקור המתכון:
רות סירקיס

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'אפונה ברוטב של ה"לורד"'
אפונה ברוטב של ה"לורד"
14/12/2004 | 12:05
56
מתכון: אפונה ברוטב (מהיר)

רכיבים:
1 קופסת שימורים  אפונה (או כמות מקבילה של אפונה קפואה)
1 בצל חתוך לקוביות קטנות (לא חובה)
1 כפית שטוחה אבקת מרק עוף
1 כפית אבקת גריל עוף
מעט סוכר
1 כפית קמח
שמן
1/2 קובית קנור - צלי
1/3 כוס מים

אופן הכנה:
לאדות מעט את הבצל בשמן, להוסיף 3/4 מהאפונה (ללא מי השימורים) את הרבע הנוסף למעוך עם מזלג ולהוסיף, להוסיף את התבלינים וכ 1/3 כוס מים.
לבשל, לתקן תיבול (צריך להיות מעט מתקתק) ולצמצם את הרוטב.

מומלץ להשאיר מעט רוטב ולהגיש על פירה או אורז לבן.

הערות:
פשוט ומהיר.

מומלץ.

מקור המתכון:
Lord_of_Code

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'בטטות בטימין שום ושומשום של הנ"ל'
בטטות בטימין שום ושומשום של הנ"ל
14/12/2004 | 12:06
3
מתכון: בטטות בטימין, שום ושומשום (מהיר)

רכיבים:
3 בטטות
בצל פרוש לטבעות
כפית שטוחה שום כתוש
כפית אבקת מרק עוף
כף שומשום
שמן
טימין יבש

אופן הכנה:
מקלפים את הבטטות ופורסים לפרוסות (לא עבות מידי).
מערבבים מעט שמן עם התבלינים.
שופכים על הבטטות ומכניסים למיקרו ל 4 דקות.
מסדרים על תבנית משומנת את פרוסות הבטטה, מפזרים מעט טבעות בצל ומכניסים לתנור ל כ 30 דקות בחום של כ 200 מעלות.

הערות:
פשוט ומהיר.

מומלץ.

מקור המתכון:
Lord_of_Code

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'לחם בירה מהיר שישגע את השכנים'
לחם בירה מהיר שישגע את השכנים
14/12/2004 | 12:07
7
כך דברי ליהי לפיד:


מתכון: לחם בירה מהיר שישגע את השכנים

רכיבים:
דקה לפני שנגמרים החגים ונצטרך לשבור את הראש (והנשמה) איך להוריד את השניים וחצי קילו שהעלו עלינו התפוח בדבש והארוחות המפסקות, הנה הצעה לחטא הנפלא ביותר: לחם. נא לא לבוא בטענות אם כל השכנים יגיעו אליכן בעקבות הריח הנפלא.
מערבבים בקערה 700 גר' קמח תופח (5 כוסות), 660 מ"ל בירה לבנה, 50 גר' סוכר, כף גדושה מלח, צרור בזיליקום קצוץ, 100 גר' זיתים קצוצים (עדיף מסוג קלמטה) ו-100 גר' אגוזי מלך קצוצים, עד שיוצאת בלילה חלקה.
מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות, ואופים 50 דק' ב-180 מעלות עד שהלחם משחים (והקיסם יוצא נקי).

אופן הכנה:

את התענוג הזה מצאתי ביומן שנתי שהוציא השף אורן גירון, והוא מלא מתכונים שמסודרים לפי עונות השנה והחגים - החל מאוזני המן ועד חרוסת. רעיון נפלא לאוהבות מטבח. להשיג ב"עושים בישול".

הערות:


מקור המתכון:
ליהי לפיד לתל-אביב

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מרק עגבניות קל ומהיר'
מרק עגבניות קל ומהיר
14/12/2004 | 12:10
6
מתכון: מרק עגבניות קל ומהיר

רכיבים:
1 קופסה של עגבניות קלופות ללא חומר שימור או חמש-שש
עגבניות טריות קלופות.
1 קופסה רסק עגבניות.
2-3 כוסות מים חמים.
2 שיני שום כתושות או קצוצות
1 בצל גדול קצוץ
שמן זית לטיגון הבצל
2 גזרים קלופים ופרוסים לעיגולים או חצאי עיגולים (לא חובה)
מלח ופלפל לתיבול
2 עלי דפנה.
1/2 כוס אורז מבורר ורחוץ לא מבושל.

אופן הכנה:
מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפעים את השום וממשיכים לטגן מעט.
מוסיפים את העגבניות קצוצות גס, את הגזרים ואת רסק העגבניות. מוסיפים את התבלינים ואת המים. כמות המים תלוייה במידת הסמיכות שרוצים.
טועמים ואם צריך מוסיפים מלח ופלפל. אפשר להוסיף כף אבקת מרק עוף לחיזוק התיבול.
מבשלים על אש קטנה תוך בעבוע עדין עד שהגזר מתרכך.
כרבע שעה לפני ההגשה, מוסיפים את האורז הרחוץ וממשיכים לבשל את המרק בביעבוע עדין עד שהאורז מבושל.

הערות:


מקור המתכון:
באלי

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'עוגת יוגורט מהירה'
עוגת יוגורט מהירה
14/12/2004 | 12:13
3
מתכון: עוגת יוגורט מהירה (עוגת שס'ק)

רכיבים:
רק חמש דקות עבודה ו-40 דקות אפייה ויש לכם עוגת בסיס מצויינת ליומולדת בגן, להביא לעבודה לישיבה השבועית, או סתם לנשנש.

כל מה שצריך זה גביע אחד של יוגורט - שלאחר שיצקנו את תוכנו אל הקערה ישמש גם ככלי המידה שלנו. אז יוצקים את כל החומרים אל תוך קערת המיקסר (בלי להפריד, בלי להקציף, ובלי לגרד).

1 גביע (150 מ"ל) יוגורט או שמנת חמוצה (הגביע ישמש כלי מדידה לחומרים הבאים)
1 גביע שמן (לא שמן זית)
2 גביעי סוכר  
3 גביעי קמח תופח
4 ביצים  
1 כף תמצית וניל

אופן הכנה:
1. מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר ומעבדים לבלילה אחידה.

2. משמנים תבנית אפייה, יוצקים פנימה את התערובת ואופים בתנור שחום מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך כ-40 דקות - עד שפני העוגה מתכהים, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

אפשר להוסיף לעוגה קליפת לימון מגוררת, או מעט קינמון. אפשר גם לפזר בתחתית פירות מקופסת שימורים של ליפתן.תוספות פקאנים מסוכרים, קרם שוקולד או אולי לפרוס אותה לשניים ולמלא בקצפת ותותים, אבל אני הכי-הכי אוהב אותה כמו שהיא: רכה, צהובה ונימוחה בקלות עם כוס קפה בבוקר, לפני שנכנסים לאוטו בדרך לעבודה.

הערות:
6 מנות
כלום עבודה ובכ"ז עוגה פצצה.
המרקם שלה מאוד רך ומתאים גם לילדים קטנטנים.

מקור המתכון:
ynet-מתי

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מרק שעועית מהיר בסגנון תימני'
מרק שעועית מהיר בסגנון תימני
14/12/2004 | 12:14
108
מתכון: מרק שעועית מהיר - בסגנון תימני

רכיבים:
1 קופסת שימורים: שעועית אפויה ברוטב עגבניות
1 בצל בינוני קצוץ דק
1/2 כפית שום כתוש
1/2 כפית אבקת מרק עוף (בשרי או פרווה)
מלח
פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה חריפה
2 כפיות גדושות קמח
1 כפית שטוחה אבקת גריל עוף
מעט תבלין כמון מזרחי (זהירות - תבלין דומיננטי)
1/2 1 כפיות אבקת חוויג למרק
מים  (כ 3 כוסות, או בהתאם לרמת הסמיכות המבוקשת)
מעט שמן (לטיגון הבצל)

אופן הכנה:
מטגנים את הבצל בשמן לשקיפות.
מועכים רבע מכמות השעועית (עם מזלג - ליצירת אפקט של מרק שבושל שעות).
מוסיפים את כל התבלינים + הקמח + השעועית לסיר + השום, מערבבים היטב ומוסיפים מים.
מבשלים על אש נמוכה כ 20 דקות.

מגישים עם פיתות תימניות חמות / לחם שחור טרי + פלפלים ירוקים  (חריפים כמובן) טרים.

הערות:
אומנם במתכון יש שימוש בהרבה תבלינים ואבקת מרק, אך ניתן "לשחק" עם הרכב התבלינים עד לטעם הרצוי.

מומלץ.

מקור המתכון:
Lord_of_Code

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'פשטידת פטריות מהירה'
פשטידת פטריות מהירה
14/12/2004 | 12:22
4
מתכון: פשטידת פטריות מהירה

רכיבים:
50 גרם חמאה
2 בצלי] קצוצים
3 סלסלות פטריות שמפניון פרוסות
1 גביע קוטג'
1 גביע שמנת - תנובה
1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השיף הלבן
3 ביצים
2 כפות קמח
מלח
פלפל לבן
150 גרם גבינת גלעד מגוררת

אופן הכנה:
ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את הבצלים עד שיזהיבו. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שלא יישארו נוזלים במחבת, מסירים מהאש ומצננים.
מוסיפים למחבת את כל יתר החומרים ומערבבים.
יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה.

הערות:


מקור המתכון:
חוברת מתכונים של תנובה.

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'קינוח גבינה מהיר'
קינוח גבינה מהיר
14/12/2004 | 12:23
3
מתכון: קינוח גבינה מהיר

רכיבים:
6 מנות
250 גר' גבינת ריקוטה
1 כוס אבקת סוכר
1/4 כוס שמנת חמוצה
1/4 כוס ליקר קפה
1 שמנת מתוקה מוקצפת
1/2 כוסות פירורי עוגיות
1 קופסה מלית דובדבנים לפאי

אופן הכנה:
מערבבים בקערה את הגבינה, הסוכר, השמנת החמוצה וליקר הקפה.
מקפלים את השמנת המוקצפת לתערובת.
מניחים 2 כפות תערובת גבינה בתחתית כוס הגשה, מפזרים מעל 2 כפות פירורי עוגיות.
מניחים מעל 2 כפות מלית דובדבנים, חוזרים על הפעולה עוד פעם, מפזרים מעל תלתלי שוקולד או שוקולד מגורד ומקשטים בעלי נענע.

הערות:
ניתן להחליף את מלית הדובדבנים במלית אוכמניות, תפוחי עץ או כל קונפיטורה טובה, קוביות אננס משומר מקופסה מסונן, אוכמניות מהקפאה מופשרות, סירופ שוקולד, ליפתן פירות משומרים מסוננים וכו'.

מקור המתכון:
pesto

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'תבשיל פתיתים וגזר מהיר'
תבשיל פתיתים וגזר מהיר
14/12/2004 | 12:24
50
מתכון: תבשיל פתיתים וגזר - מהיר

רכיבים:
1 חבילה פתיתים אפויים או רגילים
1 בצל גדול - קצוץ
1 גזר - מגורד
1 כפית כורכום
1 כף פטרוזיליה
קורט מלח, פלפל שחור גרוס
1/4 כוס שמן או זה תלוי (8 כפות שמן)
3 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:
לחמם בסיר טפלון שמן לשפוך לתוכו הבצל הקצוץ ומלח פלפל וכורכום עד שיזהיב להוסיף הפתיתים ל-5 דקות נוספות כשכל הזמן את בוחשת להוסיף את הגזר לעוד 5 דקות ואח"כ את המים.לבשל למשך 10 דקות זה מוכן, להוריד מהאש להוסיף את הפטרוזיליה.

הערות:


מקור המתכון:
http://www.teamim.co.il - פורום

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מרק עגבניות קל ומהיר'
מרק עגבניות קל ומהיר
14/12/2004 | 13:03
4
מתכון: מרק עגבניות קל ומהיר

רכיבים:
1 קופסה של עגבניות קלופות ללא חומר שימור או חמש-שש
עגבניות טריות קלופות.
1 קופסה רסק עגבניות.
2-3 כוסות מים חמים.
2 שיני שום כתושות או קצוצות
1 בצל גדול קצוץ
שמן זית לטיגון הבצל
2 גזרים קלופים ופרוסים לעיגולים או חצאי עיגולים (לא חובה)
מלח ופלפל לתיבול
2 עלי דפנה.
1/2 כוס אורז מבורר ורחוץ לא מבושל.

אופן הכנה:
מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפעים את השום וממשיכים לטגן מעט.
מוסיפים את העגבניות קצוצות גס, את הגזרים ואת רסק העגבניות. מוסיפים את התבלינים ואת המים. כמות המים תלוייה במידת הסמיכות שרוצים.
טועמים ואם צריך מוסיפים מלח ופלפל. אפשר להוסיף כף אבקת מרק עוף לחיזוק התיבול.
מבשלים על אש קטנה תוך בעבוע עדין עד שהגזר מתרכך.
כרבע שעה לפני ההגשה, מוסיפים את האורז הרחוץ וממשיכים לבשל את המרק בביעבוע עדין עד שהאורז מבושל.

הערות:


מקור המתכון:
באלי

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'עוף מהיר בריבת בצל'
עוף מהיר בריבת בצל
14/12/2004 | 13:04
7
מתכון: עוף מהיר בריבת בצל

רכיבים:
1 עוף שלם
1/3 צנצנת ריבת בצל
3 כפות רוטב סויה
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ

אופן הכנה:
מערבבים את ריבת הבצל עם הסויה והבצל הירוק. מורחים על העוף מכל הצדדים - דבר
הניתן לעשותו לילה קודם - וצולים בתנור בחום של 1800 כ-50 דקות.

מגישים עם ריבת בצל ליד.

הערות:
ניתן להשיג מבחר ריבות בצל באיכויות ומחירים  שונים.
ריבת בצל הינה תבשיל בצלים מתובלים בטעם חמוץ-מתוק, המתאים לליווי גבינות קשות,  כבדי עוף, עופות צלויים, ברווז וכבד אווז חם או קר. מתאים מאוד להגישו במרכז מגש  גבינות או נקניקים משובחים.

מקור המתכון:
איתמר דוידוף

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'פיצה מהירה עם זיתים'
פיצה מהירה עם זיתים
14/12/2004 | 13:05
5
מתכון: פיצה מהירה עם זיתים

רכיבים:
בצק עלים,
גבינה צהובה,
זיתים
גמבה,
אנשובי.

אופן הכנה:
פיצה מהירה עם זיתים

החומרים:
בצק עלים, גבינה צהובה, זיתים, גמבה, אנשובי.

אופן ההכנה:
מרדדים  בצק עלים לעובי של 6-5 מ"מ, חותכים עיגולים בקוטר של 11-10 ס"מ או מרובעים. מסדרים בתבנית אפייה שטוחה – עושים  כמה חתכים בבצק עם סכין חדה. אופים  12-10 דקות בתנור חם. מוציאים  מן התנור. שמים  על כל פיצה פרוסת גבינה, זיתים, גמבה, אנשובי, ומחזירים לתנור למשך 10 דקות, אך מנמיכים  את החום. מגישים חם מאד עם יין יבש מקורר.

הערות: (דרומית) אפשר להשתמש באותו עיקרון גם במלווח.


מקור המתכון:
מועצת הפירות

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'פוקאצ'ה מהירה'
פוקאצ'ה מהירה
14/12/2004 | 13:06
11
מתכון: פוקאצ'ה מהירה

רכיבים:
1 כוס מים רותחים (!)
2 כפות שמרים יבשים
1.5-2 כוסות קמח
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית.

אופן הכנה:
להכניס הכל לקערה, מלבד המלח ולערבב. הוסיף מלח וללוש להוסיף שמ"ז. לטפוח על הבצק ולתת לו לנוח 10 דקות.

לשטח על תבנית משומנת ולנעוץ את האצבעות לצורת הרים ועמקים  לפזר טיפות שמן זית וענפי רוזמרין.

לאפות בחום בינוני כ- 15 דקות...

הערות:
המלצה של r66  מפורום מתכונים.

מקור המתכון:
השף שלום שיטרית מתוך סדנה בטוסקנה

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'קוסקוס ב- 10 דקות/1מדינת ישראל'
קוסקוס ב- 10 דקות/1מדינת ישראל
14/12/2004 | 15:55
23
אם הולכים עפ"י ההוראות בדיוק הקוסקוס יוצא 10.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'תודה רבה לכולם '
תודה רבה לכולם
14/12/2004 | 20:22
3
בהחלט אני אשמור את כל המתכונים הנ"ל ונעשה בהם שימוש.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-' מרק חומוס וירקות לממהרים'
מרק חומוס וירקות לממהרים
14/12/2004 | 22:54
4
כשבא לי להכין מרק מהר מהר - מצאתי פתרון בדמות שקית ירקות חתוכים למרק מהסופר.

החומרים:
שקית לקט ירקות חתוכים למרק (הכוללת: קוביות גזר, קישואים, סלרי, פטרוזיליה ובצל - להשיג בכל סופר - חוסך חיתוכים ולכלוכים ובעיקר - זמן).
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 קופ' שימורי חומוס מסוננים
2-3 כפות גדושות אבקת מרק בטעם עוף
1 כף מלח
פלפל שחור לפי הטעם
1-2 כפיות כמון
4 חופני אטריות ביצים דקיקות לא מבושלות
2-3 כפות כוסברה/פטרוזיליה קצוצה.

אופן ההכנה:
1. לאדות לקט ירקות+פלפל אדום ב- 2-3 כפות שמן זית בסיר גדול מס' דקות. להוסיף חומוס ולערבב בעדינות.
2. להוסיף אבקת מרק+מלח+פלפל שחור+מים עד כיסוי. להביא לרתיחה.
3. לבשל חצי שעה על אש קטנה, במהלכה להוסיף כמון.
4. לאחר חצי שעה: להוסיף אטריות ולבשל יחד עוד 5 דקות.
5. לכבות אש, להוסיף כוסברה/פטרוזיליה קצוצה ולערבב.

מקור המתכון: ayeletba
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'פלפל ממולא לעצלנים/ממהרים'
פלפל ממולא לעצלנים/ממהרים
14/12/2004 | 22:55
25
מכינים רוטב מעגבניות טריות מרוסקות על פומפיה, מים ותבלינים (מלח, פלפל שחור וסוכר)
מערבבים בשר טחון לתערובת של קציצות רק שמוסיפים אליו גם אורז, נגיד על 1/2 קילו בשר בערך 1/2 כוס אורז (הכמויות לא מדויקות אבל אפשר לחוש את זה כשמכינים)
יוצרים כדורים ומכניסים לרוטב המבעבע
מעל הכל מניחים רצועות של פלפל ירוק
מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהאורז מתרכך
הריח שיוצא מהסיר הוא של פלפל ממולא

מקור המתכון: יעל מוינה.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מרק תירס זריז'
מרק תירס זריז
14/12/2004 | 22:57
11
2 קופסאות תירס - לסנן


1.שמים בסיר בינוני בתוספת 3.5-4 כוסות מים+כוס חלב דל שומן
2.מרסקים בממחה ידני ריסוק גס לפני ששמים על האש.
3.מביאים לרתיחה.
4.מוסיפים מלח ופלפל, כף אבקת מרק עוף ושום כתוש.
5.מבשלים 2 דקות ובוחשים פנימה חלבון טרוף (אפשר גם עירית קצוצה/בצל ירוק קצוץ).
6.לבשל יחד על אש קטנה עוד 5 דקות.

טעים יותר למחרת.

מקור המתכון: ayeletba.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מרק גזר חבל"זי'
מרק גזר חבל"זי
14/12/2004 | 22:58
3
מתאים לאירוח חורפי.

החומרים:
0.5 ק"ג גזר קלוף חתוך גס לחלקים
חופן בצלצלי פנינה כבושים.
חצי כפית אגוז מוסקט
1 עלה דפנה
3 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
מיכל שמנת מתוקה
20 גר' חמאה (אופציונלי..)

אופן ההכנה:
1. גזר, בצלצלים, תבלינים, מים, אבקת מרק - להרתיח ולבשל כ-20 דקות עד שהגזרים מתרככים.
2. להוציא את עלה הדפנה.
3. לרסק את המרק בבלנדר או במערבל ידני.
4. להוסיף שמנת וחמאה ולבשל עד לסף רתיחה.

להגיש בתוספת קרוטונים.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מרק קוסקוס עם עוף לחבורה'
מרק קוסקוס עם עוף לחבורה
14/12/2004 | 23:01
8
שזה בעצם..מרק אלא מנה עיקרית. טעים ומחומרים זמינים. קלאסי לארוחות משפחתיות. הנה:

6-8 מנות

1 בצל גדול - קוביות
1 פלפל אדום גדול - קוביות
4 גזרים - פרוסות חצויות
חתיכת דלעת יפה - קוביות
קופסא חומוס מסוננת מנוזלים
6-8 שוקי עוף גדולים
1 כף אבקת מרק עוף
כפית מלח
כפית כמון
2-3 כוסות מים

1. בשש כפות שמן זית - להזהיב בצל+פלפל אדום+עוף מס' דקות.
2. להוסיף גזרים דלעת וחומוס ולהמשיך בטיגון-אידוי.
3. להוסיף תבלינים + נוזלים - ה"מרק" צריך להיות קצת נוזלי - אבל לא דליל אלא סמיך.
4. להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כשעה.
5. לטעום מידי פעם לקראת סוף הבישול ולתקן תיבול אם צריך.
6. לבשל קוסקוס עפ"י הוראות היצרן (הכמות "מכסה" 2 חבילות קוסקוס).
7. את הקוסקוס המוכן לשפוך לתבנית גדולה או קערת הגשה גדולה, מעל הכל לשפוך את ה"מרק" על כל תכולתו ולהגיש.

בישול לילדים >>
לצפיה ב-' גראטן בטעם פוטטוס'
גראטן בטעם פוטטוס
14/12/2004 | 23:04
4
תוספת משגעת!

6-7 תפו"א בינוניים קלופים ופרוסים דק (אין צורך לבשל)
כף גדושה מיונז משובח
2 כפות שמן קנולה
כף אבקת מרק בצל (אני משתמשת בשקיק מרק "10")
כף שטוחה פפריקה הונגרית
מלח ופלפל לפי הטעם

לערבב את חומרי הרוטב ולצפות בהם (אני מערבבת בידיים...) את פרוסות תפוחי האדמה עד שכולן אדומות ומצופות.

להעביר לתבנית פאי ולאפות ב-200-250 מעלות כשעה - לערבב בעדינות כל 10 דקות במהלך האפיה.

מקור המתכון: ayeletba.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-' פילה סלמון ברוטב טריאקי'
פילה סלמון ברוטב טריאקי
14/12/2004 | 23:05
5
1 ק"ג פילה סלמון חתוך ל-8 חתיכות

לרוטב - לערבב:-
חצי כוס רוטב טריאקי
רבע כוס שמן זית איכותי
רבע כוס יין לבן

-מניחים את חתיכות הפילה בתבנית.
-על הכל לשפוך את הרוטב - להפוך קצת את החתיכות כדי שהרוטב ייספג.
-מעל - מפזרים מעט שמיר קצוץ.
-מכסים בנייר כסף את התבנית.
-מכניסים לתנור שחומם ל- 250 מעלות - כ-25 דקות.

מעדן!

מקור המתכון: ויקי חברתי.

בישול לילדים >>
לצפיה ב-'פילה סלמון זריז וטעים'
פילה סלמון זריז וטעים
14/12/2004 | 23:06
6

על נתח פילה סלמון - שמנת מתוקה לפי הטעם ושמיר קצוץ. מלח ופלפל. אפשר גם מעט יין לבן.
לאטום בניר כסף ויאללה לתנור - לרבע שעה עד 20 דקות.
כמה פשוט ככה טעים.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'סמבוסק מלאווח מהיר'
סמבוסק מלאווח מהיר
14/12/2004 | 23:07
51
מתאים לשתי מנות - שני עלי מלאווח מופשרים.
כך - לערבב:
כף גבינה בולגרית
כף קוטג'
פרוסת גבינה צהובה קרועה לפיסות
כף קמח
ביצה טרופה (להשאיר מעט בצד כדי למרוח על הסמבוסק אח"כ)

להניח חצי מהכמות במרכזו של כל עלה.
לסגור לחצי ולהדק היטב עם האצבעות סביב סביב לחצי סהר (יוצר דוגמה)
למרוח במברשת את שארית בהיצה לפזר שומשום מעל.
לאפות ב- 200 מעלות 20 דקות עד להזהבה.

וואיי וואיי איזה טעים.

להגיש עם ביצה קשה ואפשר גם עם רסק עגבניות וסחוג.


בישול לילדים >>
לצפיה ב-'עלה לטאגליינס'
עלה לטאגליינס
15/12/2004 | 19:52

הודעות אחרונות

13:46 | 06.03.19 בתאל134
15:00 | 04.03.19 בתאל134
17:22 | 10.02.19 אורחים בפורום
17:12 | 05.10.18 אורחים בפורום
17:33 | 24.09.18 אורחים בפורום
09:07 | 20.09.18 מיצלי2
21:58 | 30.07.18 לימוש80

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ