מי יודע איך מכינים שוקולטה חמה?

effyba

New member
הנה לך יקירתי, מתכון להחלמה-ולפינוק

מתכון: משקה שוקולטה סמיכה של גיל חובב רכיבים: 200 גרם שוקולד מריר 2 כוסות חלב 1 כף קורנפלור 3 כפות סוכר אופן הכנה: ממיסים בסיר קטן 100 גרם שוקולד מריר וכוס חלב כשמתקבלת תערובת אחידה, בוחשים היטב כף קורנפלור בתוך כוס חלב נוספת ומוסיפים לתערובת שבסיר. מוסיפים עוד 100 גרם שוקולד מריר ו-3 כפות סוכר, בוחשים על אש קטנה עד שמסמיך. מגישים מיד. הערות: הערה שלי: אפשר להוסיף 1/2 כוס שמנת מתוקה להעשרת הטעם מקור המתכון: אתר של גיל חובב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
משקה שוקולטה אלכוהולי

מתכון: משקה שוקולטה אלכוהולי רכיבים: 1 ליטר חלב 200 גר´ שוקולד חלב 100 גר´ שוקולד מריר 1 מקל וניל ½ כוס ברנדי, קוניאק או ליקר קפה אופן הכנה: מבשלים על אש קטנה שוקולד, מקל וניל וחלב ומערבבים. מוציאים את מקל הוניל, מוסיפים אלכוהול ומגישים הערות: אפשר בהחלט לוותר על האלכוהול... מקור המתכון: לאשה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
וסתם קקאו מבושל של פעם

מתכון: קקאו מבושל רכיבים: אופן הכנה: קקאו מבושל שאמא שלי תמיד הכינ ה לנו בילדותנו. מצרכים: ליטר חלב, 4 כפיות מלאות קקאו, 10 כפיות סוכר הכנה: להרתיח את החלב עם הסוכר ולהנמיך את הלהבה. לערבב חצי כוס חלב רותח עם הקקאו, להחזיר לסיר עם החלב הרותח, לערבב היטב ולבשל יחד עוד כדקותיים. זה הקקאו הכי טעים ושום שוקולית לא דומה לו... פינוק חורף אמיתי! הערות: מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

נירה63

New member
למדינת ישראל אמרו לי לנוח אני לא יכ

יכולה אני חייבת לחשוב על משהו ,אם לא להכין כעת...
 

silvey

New member
נירה,בשבילך,שוקולטה קלאסית ש...

פירסמה אודטה:- 600 מ"ל (3 כוסות) חלב 80 גרם שוקולד מריר 1 כף מחוקה סוכר קמצוץ (1/8 כפית מחוקה) מלח מביאים את החלב רק לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד, הסוכר והמלח, מערבבים היטב עד שאין גושים, מגישים מיד. בבתי הקפה השוקולטה סמיכה יותר כי מכינים אותה מאבקות המכילות עמילן וחומרים מעבים. אם את מוכרחה כמו בבית הקפה, מוסיפים לחלב בהתחלה, כשהוא קר, כף אחת מחוקה קורנפלור (עמילן תירס) ואז מערבבים ללא הפסקה עד כמעט רתיחה, ומשם את המשך המתכון. אם רוצים ואריאציות נוספות אז לשוקולטה עשירה = מחליפים כוס חלב בכוס שמנת לקפה. לשוקולטה מוקצפת = עם מכשיר ספירלה שעובד על בטריות המקציף חלב. לשוקולטה אירית = בתוספת ספלון אספרסו וספלון וויסקי. מעל כל מנה אפשר להוסיף כף שמנת מוקצפת. לשוקולטה עם תבלינים = מכניסים לחלב בעודו קר 2 כוכבי אניס, 2 מקלות קינמון ו-1/2 מקל וניל חצוי לאורכו ואז מחממים עד רתיחה וממשיכים במתכון.
 

נירהמ1

New member
צ'וקולטה מחממת ליום סגרירי וקר/נירה

צ'וֹקוֹלָטָה מחממת ליום סגרירי וקר מקור המתכון: נירהמ1 5 כוסות חלב 200 גרם שוקולד מריר 100 גרם שוקולד חלב 1 כוסית קוניאק, או רום (רום אלכוהולי כהה - לא תמצית) 2 חלמונים (להסמכה) חצי כפית קינמון (אופציונאלי) רבע כפית פלפל שחור (אופציונאלי) 1 סוכר וניל לקצפת: 1 שמנת מתוקה 2 סוכר וניל לקישוט: 50 גר' שוקולד מריר מגורר (או שוקולד חלב לפיזור על הקצפת) הכנה: 1. מקררים במקפיא את השמנת המתוקה (במשך שעה לפחות), מוציאים, מהמקפיא ומקציפים עם 2 סוכר וניל לקצף קשה, שמים במקרר עד להגשה. 2. על אש קטנה ממיסים את שני מיני השוקולד בחלב, יחד עם התבלינים ושקית אחת של סוכר וניל, בוחשים את החלמונים ומוסיפים לחלב הרותח בזרם איטי ודק, ומערבבים היטב שלא ייחרך בתחתית (חס וחלילה) עד שיסמיך במקצת. 3. מוזגים את הצ'וקולטה הלוהטת לכוסות גבוהות. 4. ממלאים צנתר עם פיית כוכב בקצפת ומקשטים את הצ'וקולטה החמה ומפזרים מעל את השוקולד המגורר. אפשר גם לפזר גם מעט קינמון (למי שאוהב). אזהרה: לא מומלץ למי שמנסה לרדת במשקל!!!
 

נירה63

New member
כמה שמתחשק לי...מחר אכין...

מקווה שארגיש הרבה יותר טוב מחר...תודה רבה לכן.
 

נירה63

New member
למה מחר? אנסה כעת...בעזרתו של

בן זוגי הנחמד....נראה מה יצא מהניסוי ביד אחת...
 

נירה63

New member
והנה הוא מוכן וטעים ותודההההההה

בציק צאק מוכן...חבל שאין לי מצלמה...
 

F a e r y

New member
שוקולטה!

3 כוסות חלב 3 חבילות שוקולד חלב 1 שמנת 1 כף קקאו שמים את השמנת החלב והקקאו בסיר נותנים לו לרתוח מורידים מהאש שמים את השוקולד <שבור לחתיכות> ומחזירים לאש עד שהשוקולד נמס ונעשה יותר סמיך! זה יוצא טעים טעים!!!
 
למעלה