סּוּפריטוֹ מיצרי מי יודע

סּוּפריטוֹ מיצרי מי יודע../images/Emo4.gif

במשך שנים כשהילדים היו עוד קטנטנים ,הייתי מכינה את הסופריטו של השכנה המיצריה שהיתה לי. ועכשיו כשקניתי את מחבת המולטישיף המרובע, מתחשק לי לחזור לאותו הטעם, כמובן שהמתכון לא נרשם אז, והיום אין לי מתכון אמיתי בייתי
מי יושיע עם המתכון ה
?
 

effyba

New member
שושי, יש לי את הספר של קלודיה רודן

שהיא מצרית במוצאה. יש שם סופריטו כבש, עגל,מוח ועוף קר. איזה את רוצה??או את כולם.......
 
בלבלת אותי../images/Emo67.gif עד עכשיו ידעתי

על סופריטו עוף ופתאום כ"כ הרבה סופריטו
במקרה שלי אשמח למתכון סופריטו עוף
 

effyba

New member
סופריטו עוף

חומרים (4 מנות) 8 שוקי עוף 1 בצל קטן מיץ מ-1/2 לימון 1 כפית כורכום 1 כפית פלפל שחור 1 כפית מלח לכיסוי מים 4 תפוחי אדמה גדולים 1 בצל גדול לטיגון עמוק שמן אופן ההכנה 1. מחממים מעט שמן במחבת, קוצצים את הבצל הקטן ומטגנים מעט. 2. מוסיפים 1/2 כפית כורכום ופלפל שחור ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את העוף ומטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים מיץ לימון,מים עד כיסוי ו-1/2 כפית מלח ומבשלים על אש בינונית עד שהעוף מוכן (בערך חצי שעה). מכבים את האש. 3. בינתיים חותכים את תפוחי האדמה ומטגנים בשמן עמוק, כמו הכנה רגילה של צ'יפס. 4. קוצצים בצל גדול ומטגנים (בחצי כוס שמן) עם שארית הכורכום והפלפל שחור. 5. מוסיפים את הצ'יפס לסיר של הבצל מטוגן מכסים במכסה מותאם לסיר (חשוב) ומשקשקים את הסיר מספר דקות (זה גורם לציפ'ס להתרכך ולהיות מדהים). 6. מוסיפים את העוף עם 1/2 כוס מהנוזל שנשאר בסיר בישול העוף, ומשקשקים עוד 10 שניות. מגישים מיד עם סלט ירקות!
 

effyba

New member
בינתיים, הנה סופריטו מתוך"דרך האוכל

סופריטו -------------------------------------------------------------------------------- המצרכים: 1 קג' בשר בקר לצלי חתוך לקוביות גדולות שליש כוס שמן 5 בצלים ירוקים קצוצים 1 קג' תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות גדולות מלח, פלפל שחור טחון טרי 1 כף פריקה מתוקה 1 כף כמון ההכנה: מטגנים את הבשר במעט שמן עד שהוא משחים מעט. מליחים ומפלפלים מעט. מוסיפים 1 כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על הבה קטנה כשעתיים. אפשר לבשל את הבשר בסיר לחץ. שמים את השמן בסיר וכשהוא חם, מטגנים את תפוחי האדמה (מעט בכל פעם) עד שהם מזהיבים יפה. מטגנים מעט גם את הבצל הירוק. מוסיפים לסיר את הבשר עם הנוזלים, את הפפריקה, כמון, מלח ופלפל. מוסיפים עוד שתי כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים- שלוש נוספות. אפשר להשאיר את הסיר כל הלילה על פתיליה
 

effyba

New member
והנה מתכון ממש פשוט:

אצלי בתוכנה - מקור לא ידוע סופריטו החומרים: 2-3 בצלים עוף מחולק לשמונה חלקים תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות או קוביות תבלינים: פפריקה, מלח שמן אופן ההכנה: קוצצים את הבצלים.לחתיכות קטנות. מטגנים בסיר רחב עם שמן עד לקבלת גוון חום. לאחר הטיגון מניחים את העוף על הבצל. ושמים את התבלינים. מוסיפים שמן במידת הצורך. יש לטגן לפחות חצי שעה, בתחילה בחום גבוה ולאחר מכן בחום נמוך. לאחר כמחצית השעה להוציא את העוף מהסיר ולטגן (על אותו בצל) את תפוחי האדמה למשך כרבע שעה. ניתן להוסיף שמן אם צריך. להחזיר את העוף לכלי עם תפוחי האדמה ולבשל כעשרים דקות נוספות
 
סופריטו של הלורד

מתכון: סופריטו רכיבים: עף שלם ללא חזה ומחולק לחלקים (או 6 יח' כרעיים) 2 תפוחי אדמה גדולים מקולפים ופרוסים לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ. 1 בטטה גדולה חתוכה לפרוסות של 2 ס"מ 3 בצלים בינונים, חתוכים לפרוסות עבות. 2 ראשי שום חתוכים לחצי לרוחב 3 ארטישוק ירושלמי חתוכים לפרוסות 2 כפיות גדושות תבלין טוסקנה ליים 1/2 כפית זרעי כמון 1/2 כפית כורכום 1/2 כפית גרגירי פלפל שחור 1 כפית מלח שולחן 1 כפית אבקת מרק עוף 1/4 1 כוסות מים אופן הכנה: לרכך את תפוחי האדמה והבטטות במשך כ- 4 דקות במיקרו. לטגן את הבטטות ותפוחי האדמה להשחמה. לטגן את העוף עד להשחמה. לשמן מעט סיר גדול (רחב ושטוח). לסדר את העוף בתחתית, מעליו את הבצלים ומעל לבצלים את יתר הירקות. במקביל, כותשים את התבלינים בעזרת עלי ומכתש חצי כתישה ומערבבים היטב עם המים. לשפוך מעל לירקות ולכסות את הסיר. על אש גבוהה להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כשעה עם מכסה. הערות: מומלץ. Lord_of_Code מקור המתכון: Lord_of_Code הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
../images/Emo70.gifכן, עשיתי אותו פעם - מעולה(של

הלורד)אבל בלי ארטישוק ירושלמי . - שושי, זה נפלא לסיר החדש שלך.
 
סופריטו של שרי אנסקי

מתכון: סופריטו עוף אדום בדבש וחבושים רכיבים: 1 עוף טרי 1 כף דבש 1 כף חרדל דיז'ון גרגירים 1 כף פפריקה מתוקה 2 שיני שום כתושות מלח, אם העוף לא מוכשר 2 כפות שמן תירס או חמניות 2 חבושים אופן הכנה: .1 שוטפים היטב את העוף במי ברז קרים ומנגבים במגבת נייר. .2 מערבבים את הדבש, החרדל, הפפריקה, השום, המלח והשמן ומורחים היטב את העוף מכל הצדדים וגם מבפנים. מכסים ומשהים אותה ללילה במקרר לפני הצלייה. .3 מחממים את התנור ל-160-150 מעלות צלזיוס. מניחים את העוף בסיר עם מכסה תואם שאפשר להכניס לתנור. מקרצפים את החבושים, חותכים כל אחד מהם לאורך לארבעה פלחים ומניחים לצד העוף (לא מוסיפים לסיר מים או תבלינים נוספים). מכסים ומכניסים לתנור לשעתיים-שעתיים ורבע. הערות: מקור המתכון: שרי אנסקי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
../images/Emo91.gifלתיבול הסופריטו - אמא שלי

מתבלת את הסופריטו עם קצת קינמון, מלח ופלפל שחור. מעדן (אין לי מתכון מדוייק).
 

12רוניתי

New member
הסופריטו לא במאמרים הקלדתי אותו

בשירשור לשבת!!!הסופריטו של אמא שלי
 
סופריטו של רוניתי 12

סופריטו של אמאו 12רוניתי ו 08:00 | 20/11/04 החומרים: 4 כרעיים עוף 2-3 כפות שמן 5-6 תפו"א מקולפים פרוסים לאורך מלח פלפל מעט כורכום במחבת גדולה לחמם שמן. לנגב היטב את כרעי העוף. להזהיב את העוף בשמן החם. להשחים משני הצדדים. להוסיף מעט מים. מלח, פלפל ומעט כורכום. לבשל על אש קטנה את העוף. בינתיים לטגן קלות במחבת נפרדת את התפו"א ולהניח אותם על העוף. מדי פעם לשפוך מהרוטב על התבשיל. סוד הצלחת המתכון מעט מים. אם מעוניינים בסופריטו משובח- אני נוהגת להניחו על פלטת שבת לפני האכילה(לא משנה כמה זמן).פשוט קל טעים ומעדן.
 

נירהמ1

New member
שוש - סופריטו ספרדי גם כן מעניין

אותך? אם כן, אז יש יופי של סופריטו בספר של רשליקה.
 
עלה לקישורים -

בשר/כבד/עוף/הודו/אווז/שניצל/קורקבנים/כדורי בשר/קציצות/ חמין/יען/אוסו בוקו/כבש/טאג´ין/אנטריקוט
 
למעלה