לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1405414,054 עוקבים אודות עסקים

פורום בישול לילדים

בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.אתם מוזמנים לעלעל ב-* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון, * במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה), * בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות - הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן ההכנה + תמונות). נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.להתראות בפורום!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום בישול לילדים

בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.אתם מוזמנים לעלעל ב-* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון, * במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה), * בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות - הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן ההכנה + תמונות). נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.להתראות בפורום!
x
הודעה מהנהלת הפורום

המתכונים של הפורום נמצאים במאמרים ובקישורים של הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'סּוּפריטוֹ מיצרי מי יודע'
סּוּפריטוֹ מיצרי מי יודע
<< ההודעה הנוכחית
18/11/2004 | 06:05
28
1022
במשך שנים כשהילדים היו עוד קטנטנים ,הייתי מכינה את הסופריטו של השכנה המיצריה שהיתה לי.

ועכשיו כשקניתי את מחבת המולטישיף המרובע, מתחשק לי לחזור לאותו הטעם, כמובן שהמתכון לא נרשם אז, והיום אין לי מתכון אמיתי בייתי

מי יושיע עם המתכון ה?
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'שושי, יש לי את הספר של קלודיה רודן'
שושי, יש לי את הספר של קלודיה רודן
18/11/2004 | 07:28
2
116
שהיא מצרית במוצאה. יש שם סופריטו כבש, עגל,מוח ועוף קר. איזה את רוצה??או את כולם.......
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'בלבלת אותי עד עכשיו ידעתי'
בלבלת אותי עד עכשיו ידעתי
18/11/2004 | 07:58
1
74
על סופריטו עוף ופתאום כ"כ הרבה סופריטו

במקרה שלי אשמח למתכון סופריטו עוף
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'סופריטו עוף'
סופריטו עוף
18/11/2004 | 08:46
141
חומרים (4 מנות)  


8 שוקי עוף  
1 בצל קטן
מיץ מ-1/2 לימון
1 כפית כורכום  
1 כפית פלפל שחור  
1 כפית מלח  
לכיסוי מים  
4 תפוחי אדמה גדולים
1 בצל גדול
לטיגון עמוק שמן  


אופן ההכנה  



1. מחממים מעט שמן במחבת, קוצצים את הבצל הקטן ומטגנים מעט.

2. מוסיפים 1/2 כפית כורכום ופלפל שחור ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את העוף ומטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים מיץ לימון,מים עד כיסוי ו-1/2 כפית מלח ומבשלים על אש בינונית עד שהעוף מוכן (בערך חצי שעה). מכבים את האש.

3. בינתיים חותכים את תפוחי האדמה ומטגנים בשמן עמוק, כמו הכנה רגילה של צ'יפס.

4. קוצצים בצל גדול ומטגנים (בחצי כוס שמן) עם שארית הכורכום והפלפל שחור.

5. מוסיפים את הצ'יפס לסיר של הבצל מטוגן מכסים במכסה מותאם לסיר (חשוב) ומשקשקים את הסיר מספר דקות (זה גורם לציפ'ס להתרכך ולהיות מדהים).

6. מוסיפים את העוף עם 1/2 כוס מהנוזל שנשאר בסיר בישול העוף, ומשקשקים עוד 10 שניות. מגישים מיד עם סלט ירקות!



בישול לילדים >>
לצפיה ב-'בינתיים, הנה סופריטו מתוך"דרך האוכל'
בינתיים, הנה סופריטו מתוך"דרך האוכל
18/11/2004 | 07:31
150
סופריטו

--------------------------------------------------------------------------------

  



המצרכים:
1 קג' בשר בקר לצלי חתוך לקוביות גדולות
שליש כוס שמן
5 בצלים ירוקים קצוצים
1 קג' תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות גדולות
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 כף פריקה מתוקה
1 כף כמון

ההכנה:
מטגנים את הבשר במעט שמן עד שהוא משחים מעט. מליחים ומפלפלים מעט. מוסיפים 1 כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על הבה קטנה כשעתיים. אפשר לבשל את הבשר בסיר לחץ.
שמים את השמן בסיר וכשהוא חם, מטגנים את תפוחי האדמה (מעט בכל פעם) עד שהם מזהיבים יפה. מטגנים מעט גם את הבצל הירוק.
מוסיפים לסיר את הבשר עם הנוזלים, את הפפריקה, כמון, מלח ופלפל. מוסיפים עוד שתי כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים- שלוש נוספות. אפשר להשאיר את הסיר כל הלילה על פתיליה

בישול לילדים >>
לצפיה ב-'והנה מתכון ממש פשוט:'
והנה מתכון ממש פשוט:
18/11/2004 | 08:49
94
אצלי בתוכנה - מקור לא ידוע

סופריטו          
החומרים:

2-3 בצלים

עוף מחולק לשמונה חלקים

תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות או קוביות

תבלינים: פפריקה, מלח

שמן

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצלים.לחתיכות קטנות. מטגנים בסיר רחב עם שמן עד לקבלת גוון חום. לאחר הטיגון מניחים את העוף על הבצל. ושמים את התבלינים. מוסיפים שמן במידת הצורך. יש לטגן לפחות חצי שעה, בתחילה בחום גבוה ולאחר מכן בחום נמוך.

לאחר כמחצית השעה להוציא את העוף מהסיר ולטגן  (על אותו בצל) את תפוחי האדמה למשך כרבע שעה. ניתן להוסיף שמן אם צריך.

להחזיר את העוף לכלי עם תפוחי האדמה ולבשל כעשרים דקות נוספות
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'סופריטו של הלורד'
סופריטו של הלורד
18/11/2004 | 09:10
1
81
מתכון: סופריטו

רכיבים:
עף שלם ללא חזה  ומחולק לחלקים (או 6 יח' כרעיים)
2 תפוחי אדמה גדולים מקולפים ופרוסים  לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ.
1 בטטה גדולה  חתוכה לפרוסות של 2 ס"מ
3 בצלים בינונים, חתוכים לפרוסות עבות.
2 ראשי שום חתוכים לחצי לרוחב
3 ארטישוק ירושלמי חתוכים לפרוסות

2 כפיות גדושות תבלין טוסקנה ליים
1/2 כפית זרעי כמון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית גרגירי פלפל שחור
1 כפית מלח שולחן
1 כפית אבקת מרק עוף

1/4 1 כוסות מים

אופן הכנה:
לרכך את תפוחי האדמה והבטטות במשך כ- 4 דקות במיקרו.

לטגן את הבטטות ותפוחי האדמה להשחמה.

לטגן את העוף עד להשחמה.

לשמן מעט סיר גדול (רחב ושטוח). לסדר את העוף בתחתית, מעליו את הבצלים ומעל לבצלים את יתר הירקות.

במקביל, כותשים את התבלינים בעזרת עלי ומכתש חצי כתישה ומערבבים היטב עם המים.

לשפוך מעל לירקות ולכסות את הסיר.

על אש גבוהה להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כשעה עם מכסה.

הערות:
מומלץ.
Lord_of_Code

מקור המתכון:
Lord_of_Code

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'כן, עשיתי אותו פעם - מעולה(של'
כן, עשיתי אותו פעם - מעולה(של
18/11/2004 | 09:19
25
הלורד)אבל בלי ארטישוק ירושלמי . - שושי, זה נפלא לסיר החדש שלך.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'סופריטו של שרי אנסקי'
סופריטו של שרי אנסקי
18/11/2004 | 09:11
93
מתכון: סופריטו עוף אדום בדבש וחבושים

רכיבים:
1 עוף טרי
1 כף דבש
1 כף חרדל דיז'ון גרגירים
1 כף פפריקה מתוקה
2 שיני שום כתושות
מלח, אם העוף לא מוכשר
2 כפות שמן תירס או חמניות
2 חבושים

אופן הכנה:
.1 שוטפים היטב את העוף במי ברז קרים ומנגבים במגבת נייר.

.2 מערבבים את הדבש, החרדל, הפפריקה, השום, המלח והשמן  ומורחים היטב את העוף מכל  הצדדים וגם מבפנים. מכסים ומשהים אותה ללילה במקרר לפני הצלייה.

.3 מחממים את התנור ל-160-150 מעלות צלזיוס.  מניחים את העוף בסיר עם מכסה  תואם שאפשר להכניס לתנור.  מקרצפים את החבושים, חותכים  כל אחד מהם לאורך לארבעה פלחים  ומניחים לצד העוף (לא מוסיפים לסיר מים או תבלינים נוספים). מכסים ומכניסים לתנור  לשעתיים-שעתיים ורבע.

הערות:


מקור המתכון:
שרי אנסקי

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-' לכן על המתכונים'
לכן על המתכונים
18/11/2004 | 09:47
33
לצפיה ב-'לתיבול הסופריטו - אמא שלי'
לתיבול הסופריטו - אמא שלי
18/11/2004 | 09:49
4
64
מתבלת את הסופריטו עם קצת קינמון, מלח ופלפל שחור. מעדן (אין לי מתכון מדוייק).
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'זכור לי שהייתי מוסיפה קינמון '
זכור לי שהייתי מוסיפה קינמון
18/11/2004 | 10:50
3
14
לצפיה ב-'במאמרים הסופרטו של אמא שלי'
במאמרים הסופרטו של אמא שלי
18/11/2004 | 14:55
2
63
לצפיה ב-'הסופריטו לא במאמרים הקלדתי אותו'
הסופריטו לא במאמרים הקלדתי אותו
20/11/2004 | 08:35
1
18
בשירשור לשבת!!!הסופריטו של אמא שלי
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'סופריטו של רוניתי 12'
סופריטו של רוניתי 12
20/11/2004 | 08:55
30
סופריטו של אמאו 12רוניתי   ו 08:00 | 20/11/04  


החומרים:
4 כרעיים עוף
2-3 כפות שמן
5-6 תפו"א מקולפים פרוסים לאורך
מלח
פלפל
מעט כורכום
במחבת גדולה לחמם שמן. לנגב היטב את כרעי העוף. להזהיב את העוף בשמן החם. להשחים משני הצדדים. להוסיף מעט מים. מלח, פלפל ומעט כורכום. לבשל על אש קטנה את העוף. בינתיים לטגן קלות במחבת נפרדת את התפו"א ולהניח אותם על העוף. מדי פעם לשפוך מהרוטב על התבשיל. סוד הצלחת המתכון מעט מים. אם מעוניינים בסופריטו משובח- אני נוהגת להניחו על פלטת שבת לפני האכילה(לא משנה כמה זמן).פשוט קל טעים ומעדן.


בישול לילדים >>
לצפיה ב-'תודה מתוקות עזרתן לי מאוד'
תודה מתוקות עזרתן לי מאוד
18/11/2004 | 19:26
7
לצפיה ב-'שוש - סופריטו ספרדי גם כן מעניין'
שוש - סופריטו ספרדי גם כן מעניין
18/11/2004 | 21:23
2
60
אותך? אם כן, אז יש יופי של סופריטו בספר של רשליקה.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'יש משהו שלא מעניין אותי באוכל?'
יש משהו שלא מעניין אותי באוכל?
18/11/2004 | 21:29
1
15
רוצה רוצה ועוד איך. תודה.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'חשבתי וחשבתי וחשבתי .אוהבת הכל.'
חשבתי וחשבתי וחשבתי .אוהבת הכל.
19/11/2004 | 06:59
11
לצפיה ב-'עלה לקישורים -'
עלה לקישורים -
18/11/2004 | 21:59
18
בשר/כבד/עוף/הודו/אווז/שניצל/קורקבנים/כדורי בשר/קציצות/ חמין/יען/אוסו בוקו/כבש/טאג´ין/אנטריקוט
בישול לילדים >>
לצפיה ב-' סופריטו עוף של בני סיידא'
סופריטו עוף של בני סיידא
19/11/2004 | 09:00
1
310
נוסה. מעולה . מלא ירקות ובריא. לא זוכרת מאיזה ספר שלו כי העתקתי בזמנו מספר אצל חברה.

6 רבעי עוף
שמן לטיגון
1 וחצי ק"ג תפו"א קטנים קלופים
2 בצלים גדולים קצוצים
2 פלפלים ירוקים - קוביות
1 פלפל אדום - קוביות
2 גזרים מגוררים גס
150 גר' פטריות שמפיניון פרוסות
חצי כוס זיתים שחורים בלי גרעינים פרוסים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס שמיר קצוץ
2 עגבניות חלוטות קלופות וקצוצות
1 כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
מלח ופלפל

1. לטגן את רבעי העוף והעביר לתבנית גדולה.
2. לטגן תפו"א עד להזהבה ולערוך סביב העוף.
3. להוסיף למחבת - בצל, פלפלים, גזר, פטריות, זיתים, פטרוזיליה ושמיר ולטגן יחד 15 דקות.
4. להוסיף עגבניות, פפריקה, מלח ופלפל ולטגן עוד 10 דקות נוספות.
5. להוסיף את תכולת המחבת לעוף ולתפו"א, לכסות ביריעת אלומיניום מחוררת במס' מקומות ולאפות שעה וחצי ב- 200 מעלות. לאחר שעה וחצי להסיר את היריעה ולאפות עד שהעוף והירקות ישחימו.

מקור המתכון: בני סיידא.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מתוקה שלי...מאיפוא את שולפת את'
מתוקה שלי...מאיפוא את שולפת את
19/11/2004 | 11:13
20
המתכונים המצויינים???את מצליחה להפתיע אותי מחדש (ולשמח אותי, כמובן) בכל יום ויום.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'השירשור המקסים הזה עלה לקישורים='
השירשור המקסים הזה עלה לקישורים=
20/11/2004 | 09:16
17
בשר/כבד/עוף/הודו/אווז/שניצל/קורקבנים/כדורי בשר/קציצות/ חמין/יען/אוסו בוקו/כבש/טאג´ין/אנטריקוט
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'עוד סופריטו של קובי'
עוד סופריטו של קובי
20/11/2004 | 13:11
34
שאין על המתכונים שלו וגם על סגנון הכתיבה המיוחד והאישי.

מתכון: עוף סופריטו בסילאן

רכיבים:


אופן הכנה:
אתמול קבלתי במתנה סילאן מדהההההההים.
והיום לארוחת צהריים טיגנתי 5 כרעיים של עוף ותיבלתי
בפלפל שחור ובמעט צילי
לאחר ההשחמה הוספתי לסיר 2 בצלים חתוכים לרצועות
והשחמתי עם העוף.
הוספתי קוביות גדולות מ-5 תפ"א קלוף ו2 גזרים
כמו כן ראש שום שלם שקלפתי ומעכתי קלות את שיניו.
תיבלתי בפלפל ומלח ונערתי מעט את הסיר.

מעל הכל הוספתי 3 כפות של סילאן נפלא ,יצקתי כך שכול פינה בסיר
תקבל את הטיפות המגיעות לה. ליקקתי את הכף ושמתי בכיור.
כיסיתי את הסיר והבאתי לרתיחה.
לאחר 5 דקות הורדתי חום למינימום ניערתי מעט את הסיר
ובישלתי עוד שעתיים.

יצא לשולחן עם סלט ערבי קטן וחמוץ

וזה פשוט הדבר הכי בסיסי והכי ביתי
והילדים אמרו אבא בדיוק מה שרצינו היום
האמת היה באמת טעים והריח בבית שווה אפילו בושם צרפתי

יום טוב לכולם

הערות:


מקור המתכון:
eingedi

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מצאתי סופריטו אצל ליהי לפיד השבוע'
מצאתי סופריטו אצל ליהי לפיד השבוע
20/11/2004 | 23:56
45
צלי בשר ירושלמי בטעם של פעם
אחד הדברים הכי מענגים בחורף זה לשים על האש איזה תבשיל בשר שעוטף את הבית בחום וריחות. הנה מתכון בסיסי לצלי בשר, בסגנון ירושלים של פעם, שנקרא בספניולית סופריטו די קרנה. את המתכון קיבלתי מאביבה בן יוסף, שהוציאה ספר שנקרא "הבשלנית מרחוב אגריפס", שזה בדיוק הרחוב שבו גדל אבא שלי. השבת אני הולכת לפנק אותו בטעמי רחוב ילדותו.
חותכים 2 קילו בשר כתף לקוביות גדולות. מערבבים קצת פלפל, קצת מיורן, כורכום וקינמון ומורחים על הבשר. בסיר גדול מחממים כף שמן, ומאדים 2 בצלים גדולים קצוצים דק ועשר שיני שום. מוסיפים 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות, ומערבבים עד שהם מתרככים.
מוסיפים את הבשר ומקפיצים מכל הצדדים. מוסיפים רבע כוס מים, רבע כוס לימון (או חומץ), מרתיחים, מכסים ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה. לבדוק מדי פעם ולהוסיף מים, אם יש צורך. בסוף להוסיף קורט מלח.
בספר יש עוד המון מתכוני חורף נפלאים וסיפורים על ילדות של פעם. מקסים. הוצאת קרפד, 110 שקל.  
בישול לילדים >>
לצפיה ב-''
21/11/2004 | 03:50
2
לצפיה ב-'"סופריטו דה ברנג'אנה"–חצילים/רשליקה'
"סופריטו דה ברנג'אנה"–חצילים/רשליקה
21/11/2004 | 07:44
1
49
"סופריטו דה ברנג'אנה" – חצילים/רשליקה

"סופריטו דה ברנג'אנה" – חצילים – Sufrito de Brengena/רשליקה
מתוך הספר של רשליקה – ניחוחות המטבח הספרדי ירושלמי המסורתי

"סופריטו בסיסי ברוטב חצילים קלויים
השילוב נותן רוטב מעניין וטעים, שכיף לטבול בו פרוסות לחם טרי...
6-4 מנות * הכנה – 30 דקות * בישול איטי – 15 דקות

סופריטו של בשר או עוף, מבושל סופית
4 חצילים קלויים על אש
4 שיני שום טרי, קצוצות
קורט מלח ופלפל שחור, חצי כפית פפריקה חריפה
מיץ מחצי לימון

הכנה:

* מערבבים את תוך החצילים עם השום, מוסיפים לבשר
* בוחשים בקלילות ומבשלים יחד כ-5 דקות"

תיהנו.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'אני מכירה סופריטו של חמותי'
אני מכירה סופריטו של חמותי
21/11/2004 | 12:55
47
2 חצילים פרוסות עגולות לטגן כמו-כן  לטגן פרוסות תפו"א  גדולים עד להזהבה - לאחר שהעוף/ בשר כמעט לפני סיום הבישול מסדרים את פרוסות תפו"א המטוגנות מעל העוף/בשר עד כיסוי מושלם ולאחר מכן את החצילים על תפו"א - חבל על הזמן כמה שזה טעים וטעים יותר לאחר יום.
גם ספרדי ירושלמי
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'עודכן'
עודכן
21/11/2004 | 12:31
9

הודעות אחרונות

19:17 | 09.11.18 shloim13
17:12 | 05.10.18 אורחים בפורום
17:33 | 24.09.18 אורחים בפורום
09:07 | 20.09.18 מיצלי2
21:58 | 30.07.18 לימוש80
21:30 | 19.07.18 mama113
17:57 | 11.07.18 ilanakatz
09:23 | 10.07.18 Janis10
16:57 | 01.07.18 timiהאחת
15:11 | 28.06.18 timiהאחת

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ