סקר
המתכון הראשון במחברת

ayeletba

New member
../images/Emo41.gif סקר../images/Emo41.gif המתכון הראשון במחברת ../images/Emo41.gif

במסגרת הנוסטלגיה שהציפה את הפורום וההסכמה פה אחד שאין כמו המתכונים הישנים והטובים - אז יאללה! כווללםם לפתוח את המחברות הישנות ולהוציא את המתכון הכי עתיק והכי נוסטלגי והכי מדהים שיש שם!
 

effyba

New member
../images/Emo39.gifאני הראשונה: עוגת פריך וקצפת

ובכן: זה המתכון הראשון שרשום אצלי במחברת מס' 1(ויש לי המון כאלה ממוספרות...) שימו לב: זה, כמובן, טרום תקופת החמאה. המרגרינה עדיין היתה מלכת האפייה..... עוגת פריך וקצפת בטעם קפה/אגוזים המקור: עליזה (אחות של חברתי נעמי) לבצק: 200 גרם סוכר 200 גרם קמח 200 גרם מרגרינה 2 חלמונים 200 גרם אגוזים קצוצים למלית: שמנת מתוקה כפית קפה נמס 2 כפיות סוכר לערבב את חומרי המלית , לחלק ל-2/3 ו1/3 ולאפות בנפרד.לצנן לחלוטין להקציף את השמנת-קפה-סוכר לכסות את שכבת הבצק (2/3)האפוייה בקצפת, את ה-1/3 האפוי לפורר מעל הקצפת. יאמי......
 

effyba

New member
ועוד עוגה מאותו מקור-קלי קלות-אני

חייבת...זה באתו הדף במחברת....... עוגת נשיקות קפואה 200 גרם נשיקות מרנג מפוררות 200 גרם אגוזים מרוסקים 2 שקיות שמנת מתוקה(זוכרים שקיות???יש היום בכלל??) כפית קפה נמס מומס בטיפל'ה מים פשוט: להקציף את השמת עם הקפה ולערבב עם הנשיקות והאגוסים. לשמור במקפיא. נשמע טעים וקל, לא?? מסתבר שיש הרבה "מציאות" אצלי במחברות. אני אתחיל לשלוף........
 

effyba

New member
שימי ../images/Emo23.gif: פעם הכל היה לא מסובך

ולא מורכב. ולמרות זאת טעים טעים..לכן הטרנד לחזור לבישולים של סבתא...
 

נירהמ1

New member
את העוגה הראשונה שאפיתי נתתי../images/Emo140.gif

אתמול בשרשור המאכלים שלי לשבת. לא רוצה לבלבל את שוש שתשים אותה פעמיים במאמרים. היתה עוד עוגה אחת שרשמתי במחברת (הראשונה) וזו היתה עוגת חלב. אבל מהעוגה הזאת יצאה לי דייסה אחת גדולה.
(כל דקה הייתי פותחת את המכסה לראות אם היא נאפתה
), מרוב תסכול על כך שלא הצליחה לי מחקתי את המתכון עם המון קווים, עד שלא ניתן לשחזר אותה בכלל. היום עם כל גלי הנוסטלגיה ששוטפים אותנו היא בטוח היתה יוצאת טעימה ומשודרגת. היתה גם עוגת טורט גבוהה-גבוהה, שהייתי מקציפה במקצף ידני, היא היתה כל כך גבוהה שהיתה מרימה את מכסה סיר הפלא - עם המקצפים החשמליים זה אף פעם לא יוצא אותו גובה, אבל למי יש כוח היום להקציף ידנית. אני חושבת שיש את המתכון במאמרים. היינו אוכלים אותה כמות שהיא ליד תה עם וישנה (ריבת דובדבנים תוצרת בית) במה שנקרא אז "ארוחת ארבע" (הורי היו יוצאי קיבוץ).
 

הרברונן

New member
אין לי מחברות...אבל ההתנסות

האמיתית הראשונה שלי בבישול של ממש היתה לפני כמה שנים באורז פרסי, שתמיד רציתי להכין כמו סבתא שלי (או לפחות כמו זה של אמא שלי). בשמחת תורה האחרון התארחה אצלנו סבתי (שהקב"ה יאריך שנותיה בטוב, אישה מדהימה), אכלה מן האורז שהכנתי ואמרה, בפשטות, שעכשיו אפשר לומר שהבנתי איך עושים זאת. מן המחמאות היותר גדולות ששמעתי על בישולי אי פעם... מתכון בסיסי לאורז פרסי: דואגים לקנות אורז בסמתי איכותי. אני יודע שההבדל בין "שלוש בעשר" לבין שקית ביותר מעשר הוא משמעותי, אבל הוא שווה מאד. בכלל, ניתן לקנות אורז בשוק בשקים של 5 ק"ג במחיר מאד אטרקטיבי. זה כדאי, משום שניתן לבשל את האורז שלב א' (להלן הסבר) ואז להקפיא בקופסאות או שקיות בפריזר, ולהפשיר בהפשרה איטית בטמפרטורת החדר כשרוצים. נשמר "ים" של זמן. האורז שסבתא שלי שיבחה היה מהקפאה. אם היא רק היתה יודעת... משרים את האורז בהרבה מים, אחרי ששוטפים אותו, עם חופן מלח בישול גס, לפחות לשעתיים. אם האורז איכותי אפשר אפילו ללילה שלם. מבשים את האורז בהמון מים רותחים מומלחים, כמו פסטה, עד דרגת אל-דנטה, כמו פסטה מעבירים למסננת ושוטפים היטב, גם כדי להוציא שאריות עמילן וגם כדי חלהפסיק את בישולו בסיר טפלון, שמים שמן מסדרים פרוסות לא דקות של תפ"א בצפיפות בתחתית, או חלק קטן מהאורז מעורב עם ביצה, זעפרן ומעט מלח מטגנים מעט מעבירים את האורז לסיר ועורמים בעדינות בלי לדחוס יוצקים מעל מעט שמן (אבל מעט, לא להשתולל) מכסים היטב את הסיר במגבת גדולה אחרי כמה דקות מנמיכים את האש למינימום אחרי 50 דקות עד שעה וקצת מכבים את האש ממתינים עוד 15 דקות בערך ואז פותחים כל הגיוונים אפשריים, בזמן האידוי. את הבישול המקורי של האורז צריך להשאיר רק עם אורז. כל טוב ושבת שלום, רונן
 

ayeletba

New member
ואו! החכמת אותנו ../images/Emo13.gif

לא ידעתי שאפשר - ואם אפשר אז מה הדרך הטובה ביותר - להקפיא אורז. תודה ושבת שלום גם לך.
 

נירהמ1

New member
זה בדיוק האורז הפרסי החגיגי שאני

מכינה לשבת, או כשבאים אורחים (הם נהריים רעבים רק מהריח של תפוחי האדמה שמטגעים בתחתית הסיר). בדיוק נתתי את המתכון שלו אתמול בשרשור המאכלים לשבת שאני מכינה. אני לא מקפיאה אף פעם - הוא תמיד נגמר באותו יום. זה האורז הכי טעים שאני מכירה. אני קוראת לו "פילאב" - אורז פרסי חגיגי. איזה אורז. תמיד כשאני רוצה להכין משהו מיוחד אני מכינה את האורז הזה. במשפחתי יש גם הרבה פרסים, וזה בהחלט משפיע על התפריט. אוכל מעולה.
 

נירהמ1

New member
../images/Emo163.gif../images/Emo163.gifמטגעים=מטגנים - נירה

לכי לישון. אסור לך להדפיס מלה אחת כשאת עייפה.
 

הרברונן

New member
אחלה. הכוונה שלי היתה להקפיא

לפני האידוי, לאחר הבישול הראשוני והסינון, ולא כשזה מוכן. כך ניתן להקפיא קילוגרמים מראש. שבת שלום וכל טוב, רונן
 

ayeletba

New member
עוף צ'ופ סואי

בדיוק אתמול ראיתי תכנית על אוכל בערוץ ההסטוריה ושם הוסבר שתרגום "צ'ופ סואי" מסינית הוא..ניצול שאריות. המתכון שלהלן הוא ממש לא ניצול שאריות והכנתי אותו המון בראשית נישואיי. לא רשמתי במחברת מי המקור.. לעוף ומרינדה ------------- 500 גר' בשר חזה עוף 1 כף יין אדום יבש 1 כף רוטב סויה 1 כפית עמילן תירס (אני מוותרת) (אפשרי גם שום וקטשופ לפי הטעם) ירקות ותוספות -------------- 1 גזר 1 גבעול סלרי 1 בצל בינוני 100 גר' נבטי שעועית טריים 100 גר' פטריות טריות 1 כף רוטב סויה חצי כפית מלח 1 כפית סוכר 1 כף עמילן תירס (מוותרת) 2 כפות מים 5 כפות שמן (אפשר גם להוסיף שום ורבע ראש כרוב קצוץ) 1. חותכים את העוף לרצועות דקות. 2. מערבבים עם יין, סויה, ועמילן תירס ל- 10 דקות. 3. פורסים גזר וסלרי לפרוסות אלכסוניות דקות. חותכים את הבצל לחתיכות מרובעות (חח - ככה כתבתי אז
), פטריות - לפרוסות. מערבבים את המים עם העמילן בספל קטן (אני ויתרתי). 4. מחממים את המחבת על להבה חזקה עם 3 כפטות שמן. מוסיפים גזר, סלרי, בצל, פטריות ונבטים - מערבבים עד שכל השמן מכסה את הירקות וצבעם נעשה חזק ומודגש. מעבירים לצלחת. 5. יוצקים עוד 2 כפות שמן למחבת ומוסיפים את העוף, בוחשים ומטגנים. מערבבים עד שהצבע משתנב - 2-3 דקות. 6. מחזירים א תהירקות, מוסיפים רוטב סויה, מלח וסוכר ובוחשים היטב. 7. מבשלים 2 דקות על להבה בינונית. אח"כ מוסיפים עמילן ומים ומערבבים עד שהרוטב מתעבה (אני ויתרתי לחלוטים על העמילן - מיותר..). אפשרי: תוספת אטריות -------------------- לבשל 250 גר' אטריות ביצים עפ"י ההוראות שעל העטיפה. לסנן לערבב עם 2 כפות שמן. אחרי שמסיימים עם הבשר והירקות - מחממים במחבת 2 כפות שמן וכף רוטב סויה ומקפיצים את האטריות משך דקה. מערבבים עם הבשר.
 

pirge

New member
כרוב ממולא . המתכון "כלשונו".......

10 עלי כרוב 2\1 קילו בשר בקר טחון 2\1 כוס אורז יבש 2 בצלים קצוצים 1 קוביון מרק "דגש" "תלמה" אם ברצונך בכך, תוכלי להוסיף 1 גזר לבן מרוסק.(מתנצלת ממש אבל מופיע בלשון נקבה.....לא משנה את המקור......הלאה... שו שום - אם ברצונך 4 כפות מרגרינה "בלובנד" 1 כוס רסק עגבניות 5 כפות דבש וקורט קינמון לפי הטעם 3 כפות חומץ ביצה חלטי את עלי הכרוב והשהי למשך כמה דקות בכדי שיתרככו. ערבבי את הבשר עם האורז, גזר לבן,בצל, קוביון "דגש" תלמה. מלח ופלפל שחור והניחי כף או שתיים (תלוי בגודל היחידה שאת רוצה) במרכז כל עלה. קפלי וגלגלי תוך הכנסת הקצוות פנימה. הניחי בתוך סיר כבד וצקי מעל את הרוטב אשר הכנת תוך כדי ערבוב כל המצרכים. בשלי על אש קטנה או אפי במשך שעה. בתחילה בחום גבוה במשך 20 דקות ואחר להמשיך בחום נמוך. הוסיפי מים אם יש צורך בתחילת הבישול, אך רצוי שכל המים ייספגו בסוף........
 

pirge

New member
עוגת ת"ע הפוכה. זה במחברת העוגות

מופיע כלשונו......לנקבות....... מצטערת מראש..... שכבת הפרי המסי 3\1 כוס מרגרינה "גולד בנד" בתוך תבנית אפיה. פזרי 2\1 כוס סוכר חום על המרגרינה המומסת. סדרי תפוחי עץ פ ל ו ח י ם בצורה יפה עד שכל התחתית תתכסה. אם ברצונך בכך,פזרי צימוקים ואגוזים קצוצים. ה ע ו ג ה: נפי יחד: 4\1 1 כוסות קמח עם כוס סוכר לבן, 2 כפיות אבקת אפיה ו-2\1 כפית מלח. הוסיפי 2\1 כוס "גולדבנד מומסת או3\2 כוס חלב וכפית וניל. ערבבי במיקסר או ביד במשך 2 דקות עד שהבצק יחליק. הוסיפי ביצה והקציפי במשך אותו פרק זמן שוב. שפכי בצק עוגה זה על הפירות ואפי בתנור בחום בינוני כמחצית השעה, (עד שקיסם עץ שתתקעי בכוון המרכז יצא נקי בעת השליפה). ברגע שתסירי את העוגה מהתנור, הפכי אותה אל צלחת ההגשה (אך הזהרי שלא להכוות. הסוכר החום עדיין נוזלי). הגישי חם או קר. עם או בלי שמנת מתוקה מוקצפת.
 

12רוניתי

New member
עוגת שוקולד במיקרו

עוגה מהירה שאפיתי הרבה פעמים. הילדים כשהיו קטנים היו עוזרים לי בהכנתה.היום הילדים גדלו אחרי צבא. עוגת שוקולד. החומרים: 1 מרגרינה נמסה חצי כוס קקאו כוס ורבע- כוס וחצי סוכר כפית תמצית וניל שלושת רבעי כוס מים חמים או חלב כוס וחצי קמח תופח(אורגיל ועוד 1 אפיה) 3 ביצים. לערבב את כל החומרים לפי הסדר. לשמן תבנית ןשפוך התערובת. לאפות בחום גבוה 10 דקות. להשאיר במיקרו עוד 2 דקות. קרם: 2 כפות קקאו שטוחות 2 כפות שוקולית מעט סירופ שוקולד 1 כפית מרגרינה 2-3 כפות חלב או מים 1 כפית רום.
 
למעלה