שרשור נוסטלגיה: אוכל מהילדות

limim

New member
שרשור נוסטלגיה: אוכל מהילדות../images/Emo99.gif

ולמה פתחתי שרשור כזה? כי קניתי "לאשה" של השבוע ובין כל המתכונים המקסימים ראיתי אחד "טרייפל". אה, וואלה! זה מה שאמא שלי עושה כל החיים שלי, מאז שאני מכירה את עצמי! אמא שלי אנגליה "עסלית" ולכל ארוחה כמעט, וסתם כשבא פינוק, היא עושה טרייפל. כל השנים שאלתי אותה "איך תכל'ס עושים את זה?" והיא אף פעם לא יכלה לומר לי כמויות מדויקות ו"איך" והנה אני רואה את זה כתוב! זה כמובן משמין לאללה, אבל טעים בטירוף. המעניין הוא שבתור ילדה קטנה לא השתגעתי על זה (לא הייתי ילדה של מתוקים) ורק בגיל מאוחר יותר "כשידעתי מה זה טוב" למדתי להעריך את זה...
 

limim

New member
../images/Emo91.gifטרייפל../images/Emo3.gif../images/Emo99.gif

היות ולא הצלחתי, כאמור, לשאוב מאמא שלי את "המתכון" ("אני עושה לפי החשק ומה שיש בבית") הנה המתכון שהיה בגליון "שף", עם הערות שלי בסוגריים (מידע שבכ"ז הצלחתי להוציא ממנה). שימו לב, המדובר בקינוח קלי-קלות ומרשים, כך שגם מי שהוא אסון במטבח יכול להגיש קינוח כזה ולצאת מנצח.. מתכון: טרייפל רכיבים: 3 כוסות פירות חתוכים (שזיפים, פירות יער, מנגו, פירות טריים או משומרים, תותים או בננות מאוד טעימים בזה) 3 כפות ליקר (לא חובה) 1 כף אבקת סוכר (לא חובה) 1 קופסה אבקת ג'לי בטעם תות (או באיזה טעם שאוהבים) 4-6 פרוסות עוגה בחושה או עוגת ספוג (או שאריות עוגיות או חלה מתוקה) כ-1/4 כוס יין מתוק לרוטב הוניל: 2 כפות אבקת פודינג וניל אינסטנט (אפשר גם קורנפלור ולשים יותר סוכר) 1/2 2 כוסות (500 מ"ל) חלב 3 כפות סוכר 3 טיפות תמצית וניל אופן הכנה: 1. שמים בקערה את הפירות, הליקר ואבקת הסוכר ומשהים 10 דקות. 2. רוטב הוניל: ממיסים את אבקת הפודינג בחצי כוס מהחלב. מרתיחים את שאר החלב. מוסיפים את הפודינג המומס וטורפים, תוך בישול, כדקה. מוסיפים את הסוכר והוניל, תוך טריפה מתמדת, לקבלת רוטב סמיך. אם הרוטב מוצק מדי, מדללים בקצת חלב חם. 3. מסדרים את פרוסות העוגה בגביעים (אצלנו מסדרים בתבנית גדולה מפיירקס) ויוצקים את היין. מסדרים מלמעלה שכבת פירות ויוצקים מעט מרוטב הוניל, ועליו מעט מהג'לי (הוא יתייצב בזמן הקירור). ממשיכים ליצור שכבות פירות, רוטב וג'לי. מסיימים בשכבת קרם וניל ועליה מעט ג'לי. עוטפים בניילון נצמד ומקררים 3 שעות לפחות. 4. מקשטים בנענע ומגישים. אפשר לשמור עד יום במקרר. הערות: אמא שלי מסדרת את הטרייפל כך: בתבנית פיירקס גדולה: (בתחתית) שאריות עוגה פירות ג'לי קרם וניל אגוזים, קוקוס ומה שאוהבים - למעלה. מקור המתכון: גליון 148 שף ואמא שלי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

Rene2

New member
מרק גבינה בולגרי, נדמה לי שזה נמצא

במאמרים, חום, שזה מעין רביכה של קמח וחמאה עם סוכר, מטוגן/ מושחם / הסוכר הופך למעין קרמל כזה, והיינו אוכלים עם לחם, הטעם של חלבה, ובחיי שאני לא זוכרת איך מכינים.... כל המאכלים הפרסים למינהם, אלה מאכלי הילדות שלי, וגם קובה סולת, וקובה דלעת. בשביל לא לקפח את אבא שלי, קוקו סבזי, מעין חביתת ירק ענקית ועבה, מטוגנת. חורשת סבזי, חורשת' עלו, חורשת'בה, גונדי חומוס גונדי אורז. אורז המון אורז כיכב בילדות שלי, יותר מידי אפילו. ... אורז עם אפונה, עם צימוקים, עם גזר, עם צנוברים, ופרות יבשים... עלי גפן ממולאים, לא ארוכים וצרים , אלה עגולים ממולאים בשר, אמא שלי היתה יושבת עם סירים ענקיים על הרצפה וממלאת וממלאת וממלאת , ממש מעייף היה לראות. היא על הדרך גם היתה ממלאת כל דבר, חצילים, קישואים עגבניות, גזר, סלק לא זוכרת בילדות עוגות ועוגיות שנאפו בבית, פשוט לא היה, תמיד היו קונים, שהתחתנתי אני זוכרת שעמדתי נפעמת מול התנור של חמתי, היא פשוט אפתה המון. אצלי בילדות היו הרבה בישולים, אני זוכרת את אמא שלי עם כמויות עצומות של ירק, והיא מקצצת ומקצצת, ואני אחרי בית ספר ממשיכה לעזור לה עם הקיצוצים, וכל הצהוב הזה בציפורניים מהירק, כל יום ראשון,
 

חושחושה

New member
המרק שאני מכירה, מורכב מאורז

דליל עם שמן או מרגרינה,מרק בטעם עוף, וגבינה בולגרית מפוררת בפנים, מרק לכל התחלואים!
 

m i c h a l i

New member
מממממ אורז אדום

שהשכנה של סבא שלי היתה מכינה אוזני המן שסבתא שלי ז"ל היתה מכינה ואמרו עליהם שהם הכי טעימים בעולם
ובכלל מאפים שסבתא שלי היתה מכינה וכמובן הפריקסה של הסבתא השנייה שכיום כבר אין לה כוח ללוש את הבצק אולי גם אני אכין פעם
אוףףף נהייתי רעבה
 

ayeletba

New member
נדמה לי שפתחתי פעם שרשור כזה ../images/Emo13.gif

זכרונות ילדות: חלה מטוגנת עם קצת סוכר למעלה (היו מכינים לי כשהייתי חולה אז חשבתי תמיד שזה אוכל לחולים חח). פתיתי "קוסקוס" עם ביצה - יאממי צ'יפס ומעליו ביצת עין פצפוצי אורז עם חלב פושר לחמניות פסח עם ממרח גבינה ושמיר קצוץ גבינת סלטינה - קנויה ביצה עין עם פלפל שחור למעלה - קבוע כל יום והיתה תקופה שכל יום ששי אמא שלי היתה אופה לנו פיצה עד שיצא לנו מהאף.. ומסבתא: מרק עוף עם שקדי מרק ענקיים שנדמה לי שקראו להם "ביציני" והיתה תקופה שסבתא הביאה לי ולאחי קבוע ופל טוב טעם וחמישים גרם פיסטוק. ולפעמים - חתיכת קרם שניט יפה עטופה בניר פרגמנט - סבתא היתה פותחת את הניר בזהירות רבה כאילו מחזיקה אוצר בלום. אחח נוסטלגיה. ומקומות שאכלנו בילדות: פיצה רימיני מי ומי הפיצריה פלאפל לנוער ברמת גן.
 

ayeletba

New member
ועוד משהו ../images/Emo6.gif

כשאמא שלי אפתה עוגות הייתי מלקקת קבוע את השאריות מהקערה ו"איימו" עליי שאתחתם בחורף. כידוע לכם התחתנתי אתמול לפני 10 שנים וביום חתונתי היה שרב לא נורמלי אבל בערב.. התהפכה הקערה החל להיות קר וירד גשם ללא הפסקה - ק' בגלל שליקקתי מהשאריות של קרם העוגה
.
 

pirge

New member
זכרונות עד כמה ששאפשר לזכור בגילי

זה... עוגת לקח קציצות של לחם וחתיכות כבד עוף הקציצות היו מטוגנות ואחר כך לסיר.. טחול ממולא - אני אפילו לא יודעת מה זה היום. אבל השם זכור. "קולה" קציצות בשר מבושלות ברוטב בצל המון שעות. קוגל מתוק סלט חצילים עם מיונז והמון ביצים קשות לחם מטוגן עם סוכר למעלה חביתה עם חתיכות "'קבנוס" מטוגנות מרמלדה חתוכה למנות לכל אחד מהאחים שלי....בהקצבה.לפני כ-50 שנה. והיה ממתק של כאילו בננה מצופה בשוקולד בלי עטיפה...... והיתה עוגת שוקולד קרה בפריזר.בתבנית אינגליש קייק שהיו בה המון הפתעות. והיתה גלידה וניל תוצרת בית בתבניות קרח כאלה...טעים משהו...... ולא היתה חמאה. לכן רוב המתכונים שלי הישנים עם מרגרינה.ואני לא סובלת חמאה. והיו מרתיחים את החלב ואת הקרום שומרים למרוח על לחם עם סוכר. ואולי לעוד משהו. וזה בערך מה שהראש שלי זוכר מאז...
 

ayeletba

New member
ואיי הזכרת לי - עוד כמה

סבי ז"ל היה מרתיח תמיד את החלב בסיר אדום קבוע. אין לי מושג למה - אבל בגלל זה לא אהבתי לשתות אצלם קפה כי הקרום והשומן היו צפים למעלה
. סבתא שלי גם היתה מכינה כל השנה לביבות תפו"א וקראה להם "פלעצעלעך" ומאפה תפו"א בצל ושמרים אהוב במיוחד(אני חושבת שאמא שלי הצליחה לשחזר איכשהו את המתכון) שראו לו "מדבורצ'יניק" - שהיה הכי טעים כשהוא חם - עם חמאה. איזה זכרונות מרגשים.
 
סיר אדום קבוע לחלב

זה עניין של כשרות לא לערבב חלב עם בשר.ואדום כדי שיבלוט השוני כנראה מהבשרי ולא תהיה טעות
 
הכי הכי זוכרת בנוסטלגיה

קני סוכר שהיו מוכרים בחנות הירקות השכונתית והייתי מתחננת לאמא שתקנה לי ואז מוצצת את קנה הסוכר בתאווה רבה. לא ראיתי כאלה מאז ימי ילדותי (הרחוקים למדי...). וגם... פלפל אשתנור (בתוך פיתה עירקית) שמכרו במרכז ירושלים (העיר בה גדלתי) ולטקס שמכרו ב"קפה אלנבי" עליו השלום. ומהבית, הכי אהבתי את הכרוב הממולא של אמא עם המון המון כרוב כבוש.
 
דרומיתי מתוקה אצל הבת שלי בחצר

צומחים 4 קני סוכר ובאמת זה טעים בטרוף. אני מנסה לגדל גם אצלי בחצר אבל כנראה שאצטרך לחיות עוד כשנות חיי בכדי שאראה את הקנים צומחים לגובה כמו את ביתי. אני אהבתי מאודדדד מקיצי שזה זלביה לביבה משמרים מטוגנת בשמן עמוק, ואיך לא, בורק עם ביצה או עם תפ"וא.
 

ayeletba

New member
יווו קני סוכר - איך אני אוהבת

שנים לא אכלתי - היו קונים לי "קיינה" אצל הערבים כשהיינו מטיילים בדרום ועזה היתה מקום שלא ממש מפחיד להיכנס אליו עם האוטו.
 
וואי מה לא הייתי נותנת כדי לטעום...

את הטעם של קני סוכר, גם אני זוכרת איך בכל שבת היינו נוסעים לקלקיליה וקונים בקלאות טובות וקני סוכר. עוד דבר שמזכיר לי נוסטלגיה זה רולדות שסבתא שלי הייתה עושה ממולא בריבה וגבינה, היא כבר לא זוכרת איך עושים את זה אבל זה היה מעדן.
 

effyba

New member
למה לא אמרתם??../images/Emo8.gifבסינגפור יש

קני סוכר וגם מכינים ממנו מיץ. אני אישית - לא אוהבת.
 

נירהמ1

New member
אצלנו עבר רוכל עם סוס ועגלה מלאה

בקני סוכר, ומאחריו תמיד רצה חבורה של ילדים, תוך כדי קריאות לאמא להביא כסף לקנות את הקנים הנכספים.
 

effyba

New member
זכרונות ילדות??יש..אבל אין מתכונים

גרונות עוף ממולאים שאימי היתה מכינה - נשמע איכס אבל טעים מאוד.אימי היתה גם ממלאה "קישקע" להכניס לחמין..עבודת פרך.... קציצות בשר שטוגנו ואח"כ בושלו בהמון רוטב חום כזה...בשבת הקציצות האלו הלכו איתנו לים. דגים ממולאים - אבל כאלה שאבי היתה מוציא את כל הבפנוכו וממלא את הדג בשלמות לשמור על צורת הדג.היה נהדר עם חלה טרייה בשבת... דג פילה מטוגן - זוכרים??פשוט קראו לו: פילה .וזה היה טעים. סלט ביצים של שבת בבוקר - תפ"א פירה, ביצים קשות, בצל ושמן.
 

ayeletba

New member
וגם ../images/Emo13.gif

סלט של שבת בבוקר עם הרבה הרבה מיץ.. (שמן..תקופת טרום מירי בלקין
) שטובלים בלחם. וביצה עלומה
וטוסטים של סבתא טובעים בים מרגרינה ומרוחים בטונה של שום טרי!
 
למעלה