לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1435114,351 עוקבים אודות עסקים

פורום בישול לילדים

בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.אתם מוזמנים לעלעל ב-* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון, * במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה), * בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות - הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן ההכנה + תמונות). נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.להתראות בפורום!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום בישול לילדים

בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.אתם מוזמנים לעלעל ב-* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון, * במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה), * בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות - הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן ההכנה + תמונות). נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.להתראות בפורום!
x
הודעה מהנהלת הפורום

המתכונים של הפורום נמצאים במאמרים ובקישורים של הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'שרשור נוסטלגיה: אוכל מהילדות'
שרשור נוסטלגיה: אוכל מהילדות
<< ההודעה הנוכחית
03/11/2004 | 12:40
37
189
ולמה פתחתי שרשור כזה?
כי קניתי "לאשה" של השבוע ובין כל המתכונים המקסימים
ראיתי אחד "טרייפל".
אה, וואלה! זה מה שאמא שלי עושה כל החיים שלי, מאז שאני מכירה את עצמי!
אמא שלי אנגליה "עסלית" ולכל ארוחה כמעט, וסתם כשבא פינוק, היא עושה טרייפל.
כל השנים שאלתי אותה "איך תכל'ס עושים את זה?" והיא אף פעם לא יכלה לומר לי כמויות מדויקות ו"איך" והנה אני רואה את זה כתוב!
זה כמובן משמין לאללה, אבל טעים בטירוף.
המעניין הוא שבתור ילדה קטנה לא השתגעתי על זה (לא הייתי ילדה של מתוקים) ורק בגיל מאוחר יותר "כשידעתי מה זה טוב" למדתי להעריך את זה...

בישול לילדים >>
לצפיה ב-'טרייפל'
טרייפל
03/11/2004 | 12:56
10
היות ולא הצלחתי, כאמור, לשאוב מאמא שלי את "המתכון" ("אני עושה לפי החשק ומה שיש בבית") הנה המתכון שהיה בגליון "שף", עם הערות שלי בסוגריים (מידע שבכ"ז הצלחתי להוציא ממנה).
שימו לב, המדובר בקינוח קלי-קלות ומרשים, כך שגם מי שהוא אסון במטבח יכול להגיש קינוח כזה ולצאת מנצח..

מתכון: טרייפל

רכיבים:
3 כוסות פירות חתוכים (שזיפים, פירות יער, מנגו, פירות טריים או משומרים, תותים או בננות מאוד טעימים בזה)
3 כפות ליקר (לא חובה)
1 כף אבקת סוכר (לא חובה)
1 קופסה אבקת ג'לי בטעם תות (או באיזה טעם שאוהבים)
4-6 פרוסות עוגה בחושה או עוגת ספוג (או שאריות עוגיות או חלה מתוקה)
כ-1/4 כוס יין מתוק

לרוטב הוניל:
2 כפות אבקת פודינג וניל אינסטנט (אפשר גם קורנפלור ולשים יותר סוכר)
1/2 2 כוסות (500 מ"ל) חלב
3 כפות סוכר
3 טיפות תמצית וניל

אופן הכנה:
1. שמים בקערה את הפירות, הליקר ואבקת הסוכר ומשהים 10 דקות.
2. רוטב הוניל: ממיסים את אבקת הפודינג בחצי כוס מהחלב. מרתיחים את שאר החלב. מוסיפים את הפודינג המומס וטורפים, תוך בישול, כדקה. מוסיפים את הסוכר והוניל, תוך טריפה מתמדת, לקבלת רוטב סמיך. אם הרוטב מוצק מדי, מדללים בקצת חלב חם.
3. מסדרים את פרוסות העוגה בגביעים (אצלנו מסדרים בתבנית גדולה מפיירקס) ויוצקים את היין. מסדרים מלמעלה שכבת פירות ויוצקים מעט מרוטב הוניל, ועליו מעט מהג'לי (הוא יתייצב בזמן הקירור). ממשיכים ליצור שכבות פירות, רוטב וג'לי. מסיימים בשכבת קרם וניל ועליה מעט ג'לי. עוטפים בניילון נצמד ומקררים 3 שעות לפחות.
4. מקשטים בנענע ומגישים. אפשר לשמור עד יום במקרר.

הערות:
אמא שלי מסדרת את הטרייפל כך:
בתבנית פיירקס גדולה:
(בתחתית) שאריות עוגה
פירות
ג'לי
קרם וניל
אגוזים, קוקוס ומה שאוהבים - למעלה.

מקור המתכון:
גליון 148 שף ואמא שלי

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מרק גבינה בולגרי, נדמה לי שזה נמצא'
מרק גבינה בולגרי, נדמה לי שזה נמצא
03/11/2004 | 14:30
2
20
במאמרים, חום, שזה מעין רביכה של קמח וחמאה עם סוכר, מטוגן/ מושחם /
הסוכר הופך למעין קרמל כזה, והיינו אוכלים עם לחם, הטעם של חלבה, ובחיי שאני לא זוכרת איך מכינים....

כל המאכלים הפרסים למינהם, אלה מאכלי הילדות שלי,

וגם קובה סולת, וקובה דלעת. בשביל לא לקפח את אבא שלי,

קוקו סבזי, מעין חביתת ירק ענקית ועבה, מטוגנת.

חורשת סבזי, חורשת' עלו, חורשת'בה, גונדי חומוס גונדי אורז.

אורז המון אורז כיכב בילדות שלי, יותר מידי אפילו. ...

אורז עם אפונה, עם צימוקים, עם גזר, עם צנוברים, ופרות יבשים...

עלי גפן ממולאים, לא ארוכים וצרים , אלה עגולים ממולאים בשר, אמא שלי היתה יושבת עם סירים ענקיים על הרצפה וממלאת וממלאת וממלאת , ממש מעייף היה לראות. היא על הדרך גם היתה ממלאת כל דבר, חצילים, קישואים עגבניות, גזר, סלק

לא זוכרת בילדות עוגות ועוגיות שנאפו בבית, פשוט לא היה, תמיד היו קונים, שהתחתנתי אני זוכרת שעמדתי נפעמת מול התנור של חמתי, היא פשוט אפתה המון.

אצלי בילדות היו הרבה בישולים, אני זוכרת את אמא שלי עם כמויות עצומות של ירק, והיא מקצצת ומקצצת, ואני אחרי בית ספר ממשיכה לעזור לה עם הקיצוצים, וכל הצהוב הזה בציפורניים מהירק, כל יום ראשון,



בישול לילדים >>
לצפיה ב-'רנה, זה לא המרק שאני מכירה'
רנה, זה לא המרק שאני מכירה
03/11/2004 | 17:18
1
9
שהבולגרים שהבולגרים מכינים.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'המרק שאני מכירה, מורכב מאורז'
המרק שאני מכירה, מורכב מאורז
04/11/2004 | 13:38
6
דליל עם שמן או מרגרינה,מרק בטעם עוף, וגבינה בולגרית מפוררת בפנים, מרק לכל התחלואים!
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'מממממ אורז אדום'
מממממ אורז אדום
03/11/2004 | 14:41
7
שהשכנה של סבא שלי היתה מכינה
אוזני המן שסבתא שלי ז"ל היתה מכינה ואמרו עליהם שהם הכי טעימים
בעולם

ובכלל מאפים שסבתא שלי היתה מכינה
וכמובן הפריקסה של הסבתא השנייה שכיום כבר אין לה כוח ללוש את הבצק
אולי גם אני אכין פעם

אוףףף נהייתי רעבה
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'נדמה לי שפתחתי פעם שרשור כזה '
נדמה לי שפתחתי פעם שרשור כזה
03/11/2004 | 17:25
4
16
זכרונות ילדות:
חלה מטוגנת עם קצת סוכר למעלה (היו מכינים לי כשהייתי חולה אז חשבתי תמיד שזה אוכל לחולים חח).
פתיתי "קוסקוס" עם ביצה - יאממי
צ'יפס ומעליו ביצת עין
פצפוצי אורז עם חלב פושר
לחמניות פסח עם ממרח גבינה ושמיר קצוץ
גבינת סלטינה - קנויה
ביצה עין עם פלפל שחור למעלה - קבוע כל יום
והיתה תקופה שכל יום ששי אמא שלי היתה אופה לנו פיצה עד שיצא לנו מהאף..

ומסבתא:
מרק עוף עם שקדי מרק ענקיים שנדמה לי שקראו להם "ביציני"
והיתה תקופה שסבתא הביאה לי ולאחי קבוע ופל טוב טעם וחמישים גרם פיסטוק.
ולפעמים - חתיכת קרם שניט יפה עטופה בניר פרגמנט - סבתא היתה פותחת את הניר בזהירות רבה כאילו מחזיקה אוצר בלום.

אחח נוסטלגיה.

ומקומות שאכלנו בילדות:
פיצה רימיני
מי ומי הפיצריה
פלאפל לנוער ברמת גן.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'ועוד משהו '
ועוד משהו
03/11/2004 | 17:28
3
9
כשאמא שלי אפתה עוגות הייתי מלקקת קבוע את השאריות מהקערה ו"איימו" עליי שאתחתם בחורף.
כידוע לכם התחתנתי אתמול לפני 10 שנים וביום חתונתי היה שרב לא נורמלי אבל בערב.. התהפכה הקערה החל להיות קר וירד גשם ללא הפסקה - ק' בגלל שליקקתי מהשאריות של קרם העוגה .
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'זכרונות עד כמה ששאפשר לזכור בגילי'
זכרונות עד כמה ששאפשר לזכור בגילי
03/11/2004 | 17:42
2
11
זה...
עוגת לקח
קציצות של לחם וחתיכות כבד עוף הקציצות היו מטוגנות ואחר כך לסיר..
טחול ממולא - אני אפילו לא יודעת מה זה היום. אבל השם זכור.
"קולה" קציצות בשר מבושלות ברוטב בצל המון שעות.
קוגל מתוק
סלט חצילים עם מיונז והמון ביצים קשות
לחם מטוגן עם סוכר למעלה
חביתה עם חתיכות "'קבנוס" מטוגנות
מרמלדה חתוכה למנות לכל אחד מהאחים שלי....בהקצבה.לפני כ-50 שנה.
והיה ממתק של כאילו בננה מצופה בשוקולד  בלי עטיפה......
והיתה עוגת שוקולד קרה בפריזר.בתבנית אינגליש קייק שהיו בה המון הפתעות.
והיתה גלידה וניל תוצרת בית בתבניות קרח כאלה...טעים משהו......
ולא היתה חמאה. לכן רוב המתכונים שלי הישנים עם מרגרינה.ואני לא
סובלת חמאה.
והיו מרתיחים את החלב ואת הקרום שומרים למרוח על לחם עם סוכר. ואולי
לעוד משהו.
וזה בערך מה שהראש שלי זוכר מאז...

בישול לילדים >>
לצפיה ב-'ואיי הזכרת לי - עוד כמה'
ואיי הזכרת לי - עוד כמה
03/11/2004 | 18:46
1
16
סבי ז"ל היה מרתיח תמיד את החלב בסיר אדום קבוע. אין לי מושג למה - אבל בגלל זה לא אהבתי לשתות אצלם קפה כי הקרום והשומן היו צפים למעלה .
סבתא שלי גם היתה מכינה כל השנה לביבות תפו"א וקראה להם "פלעצעלעך" ומאפה תפו"א בצל ושמרים אהוב במיוחד(אני חושבת שאמא שלי הצליחה לשחזר איכשהו את המתכון) שראו לו "מדבורצ'יניק" - שהיה הכי טעים כשהוא חם - עם חמאה. איזה זכרונות מרגשים.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'סיר אדום קבוע לחלב'
סיר אדום קבוע לחלב
04/11/2004 | 14:03
8
זה עניין של כשרות לא לערבב חלב עם בשר.ואדום כדי שיבלוט השוני כנראה מהבשרי ולא תהיה טעות
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'דרומיתי מתוקה אצל הבת שלי בחצר'
דרומיתי מתוקה אצל הבת שלי בחצר
03/11/2004 | 18:08
3
9
צומחים 4 קני סוכר ובאמת זה טעים בטרוף.
אני מנסה לגדל גם אצלי בחצר אבל כנראה שאצטרך לחיות עוד כשנות חיי בכדי שאראה את הקנים צומחים לגובה כמו את ביתי.

אני אהבתי מאודדדד מקיצי שזה זלביה לביבה משמרים מטוגנת בשמן עמוק, ואיך לא, בורק עם ביצה או עם תפ"וא.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'יווו קני סוכר - איך אני אוהבת'
יווו קני סוכר - איך אני אוהבת
03/11/2004 | 18:42
2
8
שנים לא אכלתי - היו קונים לי "קיינה" אצל הערבים כשהיינו מטיילים בדרום ועזה היתה מקום שלא ממש מפחיד להיכנס אליו עם האוטו.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'וואי מה לא הייתי נותנת כדי לטעום...'
וואי מה לא הייתי נותנת כדי לטעום...
03/11/2004 | 19:02
1
9
את הטעם של קני סוכר, גם אני זוכרת איך בכל שבת היינו נוסעים לקלקיליה וקונים בקלאות טובות וקני סוכר.
עוד דבר שמזכיר לי נוסטלגיה זה רולדות שסבתא שלי הייתה עושה ממולא בריבה וגבינה, היא כבר לא זוכרת איך עושים את זה אבל זה היה מעדן.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'למה לא אמרתם??בסינגפור יש'
למה לא אמרתם??בסינגפור יש
03/11/2004 | 20:37
8
קני סוכר וגם מכינים ממנו מיץ. אני אישית - לא אוהבת.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'אצלנו עבר רוכל עם סוס ועגלה מלאה'
אצלנו עבר רוכל עם סוס ועגלה מלאה
04/11/2004 | 02:02
7
בקני סוכר, ומאחריו תמיד רצה חבורה של ילדים, תוך כדי קריאות לאמא להביא כסף לקנות את הקנים הנכספים.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'זכרונות ילדות??יש..אבל אין מתכונים'
זכרונות ילדות??יש..אבל אין מתכונים
03/11/2004 | 20:43
10
11
גרונות עוף ממולאים שאימי היתה מכינה - נשמע איכס אבל טעים מאוד.אימי היתה גם ממלאה "קישקע" להכניס לחמין..עבודת פרך....

קציצות בשר שטוגנו ואח"כ בושלו בהמון רוטב חום כזה...בשבת הקציצות האלו הלכו איתנו לים.

דגים ממולאים - אבל כאלה שאבי היתה מוציא את כל הבפנוכו וממלא את הדג בשלמות לשמור על צורת הדג.היה נהדר עם חלה טרייה בשבת...

דג פילה מטוגן - זוכרים??פשוט קראו לו: פילה .וזה היה טעים.

סלט ביצים של שבת בבוקר - תפ"א פירה, ביצים קשות, בצל ושמן.

בישול לילדים >>
לצפיה ב-'וגם '
וגם
03/11/2004 | 20:53
7
סלט של שבת בבוקר עם הרבה הרבה מיץ.. (שמן..תקופת טרום מירי בלקין ) שטובלים בלחם.

וביצה עלומה וטוסטים של סבתא טובעים בים מרגרינה ומרוחים בטונה של שום טרי!
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'ואיך שכחת..'
ואיך שכחת..
03/11/2004 | 20:53
6
7
קלופס עם ביצה קשה בפנים.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'ופעם היינו נוסעים לעיר העתיקה'
ופעם היינו נוסעים לעיר העתיקה
03/11/2004 | 20:55
5
6
בירושלים ואוכלים בייגלה שומשום עם "קקזחון" בתוך ניר עיתון.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'אה, גם אנחנו! וואי, איזו נוסטלגיה..'
אה, גם אנחנו! וואי, איזו נוסטלגיה..
03/11/2004 | 22:25
6
לצפיה ב-'וגם גרעיני החמניה שהיו מוכרים'
וגם גרעיני החמניה שהיו מוכרים
04/11/2004 | 06:06
3
5
בקונוס מניר עיתון. זוכרים????
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'בטח שזוכרים את הגרעינים...'
בטח שזוכרים את הגרעינים...
04/11/2004 | 08:01
2
7
היינו מפצחים אותם בתאווה ועד היום אין לגרעינים אותו טעם בעיני.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'בטח שזוכרים - בבית הקפולנוע המקומי'
בטח שזוכרים - בבית הקפולנוע המקומי
04/11/2004 | 09:02
4
היינו מדשדשים באולם בתוך ערימה של קליפות.

כל הסרט היינו שומעים ב רקע את ה"קריק-קריק" של הפיצוח.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'אפשר 50 גרם גרעינים כאלה??'
אפשר 50 גרם גרעינים כאלה??
04/11/2004 | 14:51
2
לצפיה ב-'ופני שהפכו לגעפילטע '
ופני שהפכו לגעפילטע
03/11/2004 | 20:56
1
5
היו הדגים שטים באמבטיה של סבתא - שעשוע נחמד עבורי וגם לראות אח"כ איך מכים את הדג (כבר לא שעשוע..) במערוך ומוציאים לו את הזימים האדומים - בלעעעעע).
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'בביתי אמא היתה אופה את הבורקס שהוכן'
בביתי אמא היתה אופה את הבורקס שהוכן
03/11/2004 | 21:12
6
על ידה גם הבצק. הכי אהבתי את המעמול המסורתי, נקניק שוקולד מביסקוויטים,
וגפילטפיש של אמא (והיא לא פולניה). הכי למדתי לאכול מרק קרופניק, מרק עוף עם שקדי מרק מרק עוף צח. ובעצם כל מה שאמא מכינה טעים. לא כמו שהיום ילדי מפונקים וביום שישי אני מבשלת לכל בן בנפרד. לא זרקנו אוכל כי חבל לזרוק והיינו בכל זאת רזים. בפסח אהבתי לאכול מאפה בשר עם מצות. בקיצור חוויות.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'זכרונות ילדות'
זכרונות ילדות
03/11/2004 | 21:03
8
17
אז ככה:
גיבץ',פלפלים קישואים תפו"א ועגבניות ממולאות והכי טעים כרוב ממולא (ובבולגרית קוראים לזה סרמיצ'קי...אוי הדמעות ממלאות את העיניים מגעגועים לאמא ולאוכל הטעים ולארוחות  המשפחתיות),לזניה עסיסית,שזיפים מבחשלים עם שקדים ודבש,פשטידת קישואים,רולדת פטריות,עוגת קדאיף,עוגה קרה עם גבינה ואננס,עוגת קצף וקצפת,עוגת שמנת,מספן,בוואריה ובטח יש עוד המון דברים טעימים ששכחתי אבל אין כמו האוכל של אמא טוב שהצלחנו לאסוף את המתכונים שלה בכתב ויש לי הכל מודפ אבל אף פעם לא יוצא לי בדיוק כמו של אמא..
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'וואי וואי... צוצונת... איזה אוכל'
וואי וואי... צוצונת... איזה אוכל
03/11/2004 | 22:09
7
120
לצפיה ב-'מצחיק שאצלי כל זכרונות הילדות,'
מצחיק שאצלי כל זכרונות הילדות,
03/11/2004 | 23:39
6
8
ובעיקר אוכל זה מ...הסבתא הבולגרייה שלי דווקא!
הכי הכי בויוס, כאלה מין שבלולי בצק ללא גבינה, טבולים בלוטניצה, ממרח גמבות, יאמי כמה טעים, איך אני אהבתי!
קציצות פראסה ללא בשר, עם המון לימון סחוט עליהם, היום אימי עושה אותן, חבל"ז, והבכור שלי חולה עליהן!
עוגת חלב, אוי, כמה אני מתגעגעת לטעם, משהו שמורכב מליטר חלב+ איזה 8 ביצים נדמה לי, מתוק,מתוק, וטעיםםם!
אבל גולת הכותרת של טעמי ילדותי היה ה- מ א ס פ א ן של גרממה!
מרציפן בימינו, עבודת ידיה, מטחינת השקדים ועירבובם בתוך הסירופ, גובה מטר הייתי מתרוממת על קצות האצבעות, כדי לראות איך היא בודקת את גמישות הסירופ, ואולי תיפול לי חתיכת מרציפן לפה, נשבעת לכם, הייתי בספרד, בטולדו ממלכת המרציפנים, טעים אבל, מעולם לא אכלתי מרציפן טעים כמו שלה!
אוףףףףףףףףףףף, עושה לי געגוע!
אהבתי אותה אהבת נפש!
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'חושחושה, אין לך את המתכון לעוגה???'
חושחושה, אין לך את המתכון לעוגה???
04/11/2004 | 00:30
4
4
בשמחה אתן לך רק אם תבקשי.

והמספן איך שכחתי , יאמי יאמי יאמי, איזו סבלנות היתה לנשים של פעם.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'אין אין לי! אשמח לקבל אותו!'
אין אין לי! אשמח לקבל אותו!
04/11/2004 | 11:46
3
5
וואו עשית לי מה זה מצב רוח טוב על הבוקר!
אז אולי את זוכרת, מה זה "בלה סלטקו"?
זה היה ממתק שהינו מטורפים עליו, לבן כזה דביק, וואי, אני מתמוגגת רק מהזיכרון!
האמת בא לי להכין כמה דברים אותנטים בולגריים, ולפנק את אבא שלי המתוק והצנוע, שבחיים לא מבקש, אבל אני יודעת שהוא מתגעגעעעעעעעע...
אעשה לעצמי רשימה, ואם אתקל בדברים שאני לא אדע....את בטח תדעי
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'אינוצ'וסה דה לצ'ה – עוגת חלב '
אינוצ'וסה דה לצ'ה – עוגת חלב
04/11/2004 | 13:36
1
51
אינוצ'וסה דה לצ'ה – עוגת חלב (תורכית-בולגרית)/1מדינת ישראל

החומרים לבצק:
½ כוס חלב (35 מ"ל)
½ כוס שמן (35 מ"ל)
50 גרם חמאה
1 שקית סוכר וניל
2 כפות סוכר
¾ כוס קמח תופח
¾ כוס קמח לבן

אופן ההכנה:
לערבב את החומרים לבצק אחיד
להניח במקרר עטוף בניילון למנוחה
לאחר כמה שעות (אפשרי לילה) להוציא מהמקרר לטמפרטורת החדר כ-1 שעה
אם הבצק עדיין רך אפשר להוסיף מעט קמח

הרידוד - נעשה מעל ניילון מקומח ומעל עוד ניילון
(הבצק נמצא בין שני ניילונים כמו  סנדביץ) אין אפשרות אחרת לרדד

לשמן ולקמח תבנית 26  לרפד שכבה דקה של הבצק בתבנית – גם בדפנות
בשתי אצבעות לפזר מעל הבצק מעט קמח

הערה - הכנת הבצק מאוד חשובה והכרחי להקפיד בדיוק עפ"י ההוראות

למלית:
6-8 ביצים
1 ליטר חלב - להרתיח
4-3 כפות סוכר
4 שקיות סוכר וניל

אופן ההכנת המלית:
להרתיח את החלב ולהוסיף את הסוכר והווניל. להוריד מהאש ולחכות כמה דקות לקירור.
בינתיים, לערבב בקערה קטנה את הביצים ולהוסיף חלב מעט כל פעם – לא בפעם אחת (בערך 1 כוס) לאחר הערבוב, להוסיף תערובת הביצים לתוך החלב החם תוך עירבוב בכף עץ.
לאפות בחום - 170-180 מעלות כשעה או עד שמתקבל קרום חום
אם נשאר בצק אפשר להכין  ממנו  רולדות

בישול לילדים >>
לצפיה ב-'בניצ'קה אוט מלקו – עוגת חלב מ-wall'
בניצ'קה אוט מלקו – עוגת חלב מ-wall
04/11/2004 | 13:46
182
בניצקה אוט מלקו – עוגת חלב מ-walla בקישור.
בישול לילדים >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'קודם כל לגבי אבא שלך, אולי תכיני לו'
קודם כל לגבי אבא שלך, אולי תכיני לו
04/11/2004 | 13:41
6
אגריסטדה, שמתי מתכון במאמרים-רטבים.
את יכולה להכין לו ליוטניצה - מתכון בקישורים בספר שלי אוסף מתכונים מהמטבח שלי.
תכיני גם גיובץ' בקעריות גבצ'ה.
תכיני מקיצי.
תכיני לו מוסקה, קיופולו,
בלו סלטקו - לא כדאי להכין, ביפו מוכרים את זה בזיל הזול ליד החנות שהיתה לסמי בורקס.
חוץ מהעוגה הזו שאני מצרפת תמצאי במאמרים - קינוחים מתכון בשם כדורי שלג, את זה הבולגרים מכינים הרבה,
תכיני לו רבנה עוגת סולת שהמתכון שלה במאמרים.

====================================================================
עוגת  חלב  בולגרית – בניצה דה לצ'ה / בניצה אוט מלקו

החומרים לבצק                                                

½  כוס חלב   (35 מ"ל)
½  כוס שמן  (35 מ"ל)
50  גרם מרגרינה
1    שקית אבקת וניל
2    כפות סוכר
¾   כוס  קמח תופח
¾   כוס קמח לבן

אופן ההכנה

לערבב את החומרים לבצק אחיד.
להניח  במקרר עטוף בניילון למנוחה.
לאחר כמה שעות (אפשרי לילה) להוציא מהמקרר לטמפרטורת החדר כ-1 שעה.
אם הבצק עדיין רך אפשר להוסיף מעט קמח.

הרידוד -  נעשה מעל ניילון מקומח ומעל עוד ניילון.
      (הבצק נמצא בין שני ניילונים כמו  סנדביץ) אין אפשרות אחרת לרדד.

לשמן ולקמח תבנית 26  לרפד דק התבנית – גם בדפנות.
בשתי אצבעות לפזר מעל הבצק מעט קמח.

הערה -  הכנת הבצק מאוד חשובה והכרחי להקפיד בדיוק עפ"י ההוראות.

למלית

6-8  ביצים
1 ליטר חלב  - להרתיח
4-3  כפות סוכר
1 שקית אבקת וניל

אופן ההכנת המלית

להרתיח את החלב ולהוסיף את הסוכר והוניל. להוריד מהאש ולחכות כמה דקות לקירור.
בינתיים, לערבב בקערה קטנה את הביצים ולהוסיף חלב מעט כל פעם – לא בפעם אחת (בערך 1 כוס) לאחר העירבוב, להוסיף תערובת הביצים לתוך החלב החם תוך עירבוב בכף עץ.
לאפות בחום   - 180-170 מעלות כשעה או עד שמתקבל קרום חום.
אם נשאר בצק אפשר להכין  ממנו  רולדות.


בישול לילדים >>
לצפיה ב-'גם אני אהבתי לראות איך'
גם אני אהבתי לראות איך
04/11/2004 | 02:22
6
עושים מרציפן ואיך הן ידעו בדיוק מתי מגיעה ה"פּונְטָה" שזה הרגע שצריך להפסיק לבשל, אחרת המרציפן מתקלקל. לא חושבת שהספרדים בספרד יודעים להכין מרציפן כמו היהודים הספרדים.

בכלל כל המתוקים שהכינו היו מופלאים - כמו ריבת החושחש, ריבת החבושים, ריבת חצילים, עגבניות תמר, דולסה בלאנקה, וכשהיו מגיעים אורחים בחום הקיץ, הגישו את הריבות הללו בקעריות קריסטל עם כפיות קטנות מכסף, עם מים קרים בכוסות זכוכית דקות.

והמתוקים שהכינו לכל מיני אירועים, כשכל הדודות ובנות המשפחה היו יושבות לסרוג את מפיות התחרה (הקְרוֹשֶה) כדי לשים בהן את כל הממתקים (חלקם הגדול תוצרת בית)- נדמה לי שזה היה לאירוסין, ללידת תינוקות, ועוד. באיזו סבלנות ואהבה הן הכינו הכל.

ומהצד הרוסי שלי - אני זוכרת את התה שהיו שותים עם ריבת וישנה (במקום סוכר) ועוגת לקח יבשה שהוגשה יחד עם התה.

ויש עוד הרבה הרבה זיכרונות להתרפק עליהם.
בישול לילדים >>
לצפיה ב-'השרשור עלה לטאגליינס'
השרשור עלה לטאגליינס
04/11/2004 | 08:35
3

הודעות אחרונות

13:46 | 06.03.19 בתאל134
15:00 | 04.03.19 בתאל134
17:22 | 10.02.19 אורחים בפורום
17:12 | 05.10.18 אורחים בפורום
17:33 | 24.09.18 אורחים בפורום
09:07 | 20.09.18 מיצלי2
21:58 | 30.07.18 לימוש80

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ